Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ÖSS de puan yükselme mevzusu

MrLevie

Öne çıkan mesajlar

1. bolumden giricek arkadaşlar için tabiki buyuk puan artışları olucak ama 2. bolumden gırecek arkadaşlar için oyle cok yuksek artışlar olmıcak , evet sınav kolaydı ama 1. bolum kolaydı bunda biçok kişi hemfikir. tabi şöyle bişey de war ki bu senenin mat2 ve fen2si geçen seneden daha zordu , gene sıralama etkili olucak tabiki ama ben acıkcası o kadar buyuk bı fark beklemıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

2006 yı ve çevremi baz alıyorum ben anadolu lisesinde okuyorum ve okulumdaki denemede 250 çıkaran insanlar sınavdan en az 270 aldı 290 280 geziyor antalyadaki tüm anadolu liseleri hani geçen yıl 1 tane mezun 270 yapınca huu derken bu yıl 270 öi huhayt ben 290 yaptım diye geziyor millet yani öyle puanlar yükselmez diye kendinizi kandırmayın en az 5 puan artar bu 340 civarındakiler pek oynamaz fakat.
Sosyal ağlarda paylaş

20 çok abartı bi rakam. 355 le 6300 , 350 ile 10000. sırada oluyorsun. Hemen hemen 1 puana 1000 kişi giriyor. Atıyorum odtü makine geçen sene 349 la , 3900. cüyü aldı. Bu senede aşağı yukarı 357-360 arası bişey olucak sanırım. Yani üst sıralar için konuşuyorum da 20 puan da artmaz yani.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
§ 12 Temmuz 2007, Perşembe - 17:37 [ özel msj ]
aha yanıldım ben de..puanlar gene oynayacak baya..ben 300 puanla 32k. adam olmuşken 303lük adam 60k. olmuş..türkiye sıranızla tercih yapın arkadaşalr yalan olmayın =)

işte bide araya giren ii ea cılar war noolcak o iş anlamadım gitti 10 puan artsın razıyım ama fazla artcak durum öle gösteriyor
Sosyal ağlarda paylaş

işte o araya gıren manyak ea cılar say 2 cılerın say 2 paunına gore onunde oluyorlar.aynı sey bız say 2 cıler ıcınde geceerlı :) o yuzden cok da gerılmeyın ama 10 puan artacak bana gorede o yuzden cok fazla yuksek yerler ıcın hayal kurmayın bence .mesela ben bılgısayar cok ıstıyodum.sımdıden elektrık ve elektronık ıcın kendıme telkınde bulunuyorum :D
Sosyal ağlarda paylaş

puan artışı konusunda birde şöyle bir yorum yapmışlar

said:
Öss Puanları Yükselir mi?

Binlerce insanın cevabını merakla beklediği bir soru. Öss sonuçları daha belli olmadan kesin bir şey söylemek zor ama öss soruları yine de bize şöyle bir fikir vermekte.

Öss soruları, sınavdan önce kolay olacak denildiği kadar kolay olmadı. Sadece geçen yıla göre barajı aşan öğrenci sayısı artacak kadar kolaydı. Hepsi bu.

Bilindiği gibi 2006 öss de barajı aşan öğrenci sayısı azdı. Bu da (özellikle vakıf üniversitelerinde) bazı bölümlerin boş kalmasını sağladı. Bu sene bunun önüne geçilmek için hem puan hesaplama sistemini değiştirdiler hem de soruların bir kısmını kolaylaştırarak barajı geçen öğrenci sayısını artırmaya çalıştılar.

Bu sorulara bakarak benim yapacağım yorumum şu; 185 ile 210 puan arasında ciddi bir şekilde yığılma olacak. Puanlar 8-10 puan yükselebilir. 210 ile 240 puan arasında geçen yıla göre 3 veya 4 puan artış olacak 240 puan dan sonra pek ciddi bir şekilde puan artışı veya düşmesi olmayacak. Ama tabiî ki bunların hepsi yıllara dayanan tecrübe sonucu yapılan tahmin ve yorum

şu siteden
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...