Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Makina açılıyor küçük bir sorun fikrinizi alayım

Brigand

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar bugün gittim p4 478 pin bir fan ve soğutucusunu aldım. Eski fanım bozulma noktasına gelmişti.

Sonra ekran kartını da çıkardım, onun da üstünde küçük bir fan var, 32mb tnt m64 ekran kartı, çıkardım temizledim. Sonra taktım ve makina açılmadı, uzak masaüstünden bağlanamadım.

Bende geldim ana makinamın monitörüne bağladım. Ekrana hiçbirşey gelmiyor. Monitörün ışığı bile hep yanar söner durumda.

Ama makinayı açtıktan 3 sn içinde kapatma tuşuna basınca hemen kapanıyor makina. 3-4 sn'yi geçince uzun süreli basılı tutmak gerekiyor. Sanki makina açılıyor gibi ama...

Bulamadım sorunu arkadaşlar yeni fan aldım hay almaz olaydım ya...

edit: başlık makina açılmıyor olcaktı. :)

[ Mesaj 23 Haziran 2007, Cumartesi - 19:41 tarihinde, Brigand tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ya zorlama filan yok. Ekran kartındna olbilir diye düşünüyorum. Tozları da biyere yediremem ki ekran kartının fanının soğuttuğu soğutucuyu çıkarmadım bile. dolayısı ile altında her ne varsa (hiç açmadım) chip vardır heralde, dokunmadım bile.

Ekran kartından olabilir ama abi olmaz ki ya peçete ile tozunu aldım ekran kartının yuh yani bundan ekran kartı bozulacaksa bidaha ben hiçbi parçasını çıkarmam makinamın.

İşlemci fanı işlemciye temas etmiyor da olabilir sanırım, eski fanı denedim eskisi ile de açılmadı makina. delirecem yahu.
Sosyal ağlarda paylaş

ama açılışta ki o sağlıklı "bip" sesini verip açılır gibi yapıyor dimi makinan?
sadece görüntü yok dediğini anladığım kadarıyla?
entegre ekran kartın varsa çıkar tnt2ni onu kullanmayı bir dene en azından sorun ekran kartındanmı emin olursun.

[spo]ayrıca sinirlenip çöpe atmaya karar verdiysen işlemci ve anakartını alabilirim, benim ki yandı da :P[/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

Yok yaa onboard ekran kartı yok. ekran kartını sildim temizledim yine çalışmadı a.k :S

işlemciye eski fanı ile soğutuyucu taktım yine çalışmadı. kesin ekran kartı gitti.

Aha burdan duyuruyom, ekran kartınızı sakın silmeyin. Bok götürse bile temizlemeyin. Sonra elinizde kalıyo.

Ha bide işlemci p4 1.7 ekran kartı 32mb tnt2 dandirik bişe. Benim eski makinem için kullanıyom sadece. remote desktoptan bağlanıyom ona.

Pfff, işin gücün yoksa yarın pazar pazar ekran kartı ara. Sinir oluyom böyle şeylere yaa, bişeyde arıza yapmasın bilader. Evelsi gün fan, bugün yeni fan aldım ekran kartı. Bıktım yahu....
Sosyal ağlarda paylaş

ya hazır konusu varken açmayayım bende yenisini :)

ya benim 40 gblik ilk hdd'mi eskiden 3'e bölmüştük bu gün 2'ye böleyim diye format atayım dedim.Neyse taktım xp cd'sini,restart'a bastım sanki makinenin içine doğdu mu nedir böyle açılması uzun sürdü.

Yani nasıl desem hani şu açılırken çıkan Anakart bilgilerinin olduğu bölüm işte,ilk karşımıza çıkan ekrana gelmesi 30 saniye kadar sürüyor.

Yani şöyle diyeyim makine çalışmaya başlıyor,ışıklar yanıyor ama pc işleme 30-40 saniye sonra başlıyor.Formatı attım,herşeyi kurdum üstüne 5 kez mi restart attım hepsinde aynı.

üstüne biraz önce oyun oynarken kendiliğinden kapandı makine,onu fazla ısınmaya bağlıyorum normaldir :)

Bu geç açılma olayı kafama takıldı,kime sorduysam bilmiyorum dedi.

nedir bunun sebebi acaba ?
Sosyal ağlarda paylaş

@Dark_Soul
10 kere takıp çıkardım neredeyse ekran kartını ve monitörü :)

Ama şimdi remote olarak bağladım tekrar. Bilgisayara remote'dan erişebiliyom ama monitörü bağlayınca görüntü gelmiyor :). Delirecem yahu...

Neyse bi süre böyle idare edeyim, bi ara dandiğinden bi ekran kartı alırım yine. Yardımlarınız için sağolun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...