Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Partilerin Vaatleri = Bu kadar ciddiyetsizlik nasıl olur ?

Giovanni

Öne çıkan mesajlar

said:
horacegoesskiing
üye [şikayet et]
§ 24 Haziran 2007, Pazar - 19:10 [ özel msj ]
birinin düzeltmesi gerek. akp ya da başkası. akp düzeltmesin biz düzeltelim gibi bi düiünceye kapılmadan ülkeyi düşünmek lazım bence. ha ne yaparlar bilemem, ama tercümesi o.

burka meselesine gelince, bu kadar insanın buna nasıl inandığını aklım almıyor. kimin desteğiyle ve neden yapsınlar ki öyle bişeyi?
sdlfjfjdfsj sdpofjsdofdsfj

"Düzeltilmesin" diyen yok zaten horace, kimse istemez fişlenmek. Kaldı ki, dini inançları yüzünden bir insanın fişlenmesi, en az diğeri kadar aşağılıkça bir şey benim gözümde. Ama samimi gelmiyor işte, AKP'nin sınıflandırmayı ortadan kaldıracağına inanmıyorum. Bu ülkede gücü eline geçiren, ondan önceki yanlışları, kendi işine gelecek şekilde devam ettirdi çünkü şimdiye kadar, AKP'nin de bugüne kadar yaptıklarında bir fark göremiyorum ben.

Burka olayı, senin örneğin olduğundan ben de oradan devam ettim. Ama en iyimser fikirle şöyle diyebilirim ki, AKP rejimi kendi değiştiremese de, değiştirilmesine ön ayak olmaya çalışan, didinen bir topluluk. Kimin desteği olduğunu zaten az çok biliyoruz. Ülkede karışıklık, istikrarsızlık, bölünme kimin işine geliyorsa, o destekliyor. "Niye yapsınlar?" demişsin de, ülkenin zararına olduğunu bile bile ve göz göre göre milyon tane iş yaptı bu adamlar, Unakıtan en canlı örneği. O işleri neden yaptıklarının bir cevabı varsa, emin ol ki bunun da vardır.

said:
horacegoesskiing
üye [şikayet et]
§ 24 Haziran 2007, Pazar - 19:12 [ özel msj ]
ya laik olursun ya müslüman diyen bi adamın, ya ateist olursun ya müslüman anlamında söylediğini düşünelim. ki o anlamda anlayıp söylüyor. bu adamın bütün ateistler müslüman olmadan rahat etmeyiz demesini gerektirmez ki? zorla güzellik olmaz. öyle olsa bu kadar sevap işlemek isteyen müslüman anasını ağlatırdı bütün ateistlerin. :)

Eh yani horace... Politika abi bu, adam apaçık söyleyecek değil ya bunu. Seçim zamanı ateistlerin oyu da önemli, alevilerin oyu da, kürtlerinki de. O yüzden, bir yandan kendi yandaşlarını memnun ederken, diğer yandan oyuna muhtaç olduğu ve aslında karşıt olduğu insanlara da şirin görünmeye çalışması lazım bu adamın. Kalkıp "Ateistleri asacağız, keseceğiz" derse olur mu?

Ayrıca "Müslüman" kavramını yanlış kullanmışsın bence. Müslüman adam yeri geldiğinde dinini anlatır, köşesine çekilir. İman edip etmemek, karşısındakine kalmıştır. "Sevap işlemek isteyen müslüman", kalkıp ateistlere saldırmaz, saldıran da ya kendi dinini koruyordur, ya da müslüman değildir.

Kurunun yanında yaşı da yakmayalım =)
Sosyal ağlarda paylaş

işte bak o müslümanların oyunu alıyor zaten akp. zannediyor musun ki "varsayımsal diğerini yoketmeci müslüman kesim" ülkedeki bütün diğer sesleri kesebilecek yetenek ve güçte olsun. öyle olsa da zaten bunu yapardı diyorum. bunun mümkünatı yok. tabanına ters. hatta akp karşıtları dua etsin de öyle bişi yapmaya kalkışsın akp :) gerçi yok yine de kalkışmasınlar ülkeye yazık.

akpnin samimiyetine güvenmiyorum demişsin, benim zaten politikaya inancım yok. samimiyet ile politika günümüzde pek örtüşmüyor. ama akpnin rejim değiştirmeye çalışması sözkonusu değil. her türlü mantıksız. tümevarım yapıp ortama bakmak lazım. nasıl olabilir. böyle bir senaryo yok yani. olan şey daha çok psikolojik terör akp adı altında islami kesime yönelik.

unakıtan örneği filan, normal şeyler. dediğim gibi siyasette böyle şeyler oluyor. yanındayken adam olan, gidince kaka oluyor vesaire. ama bunlar bireysel şeyler. olayı çözümlememeleri kendi basiretsizlikleri o kadar. unakıtan mesut yılmaz vs gibi adamlar ülkeyi ve siyaseti yatırım aracı olarak gören zihniyettendirler. parti tanımaz bu. ideoloji ile de alakası yoktur pek.

ha iyi bişi olacaksa, chp de desin asıl biz kaldırıcaz fişlemeyi, şuna şuna çözüm getiricez diye, arabesk politika yapmayı bıraksın ama. yok işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Daha pek seçim konuşması izleyemedim, sadece Baykal'ı izledim biraz dün.
Baykal paso yükleniyor AKP'ye, döşendi de döşendi, iyi güzel de abicim bir sakatlık var bu işte, tam çıkaramamıştım ki babam yetişti imdadıma;
"Yahu orada seni izleyen adamlar sana %100 oy verecek değil ki, varolan şeylere çemkireceğine sen yerine ne koyacaksın onu anlat ta oy atsın insanlar sana" gibi bir şeyler dedi, buna kıllandım ben de. Oraya gelen adam %100 oy verecek olsa zaten gelmez ki oraya adamı dinlemeye, verecek oyunu zaten.
Şu sakat bu sakat tamam sakat ta genel olarak partiler içinde "şu sakat bu sakat, ben şöyle yapıp düzelticem" denmesi daha bir hoş olmaz mı hakkaten nedir. Ben görebilmiş değilim bunu en azından.
Babam ben falan AKP'yi hiç sevmiyoruz bu arada, onu da belirteyim.
Ama Baykal beni bile kafalayabilmiş değil şu ana kadar mesela (sadece onu izleyebildim tv'de, o yüzden Baykal'dan gidiyorum), dediğim gibi sakatlıklara çözümle gelsin şu adam, AKP'ye ben oturduğum yerden de çemkirebiliyorum sonuçta. İcraat isterük.
Genç nüfusu az olan memleketlerde verilen doğum ikramiyesini Türkiye'de vericem deme olayı da bir politikacıdan duyabileceğim en gerizekalı seçim vaadiydi, fikri çıkaran arkadaşı kutluyorum, ne kullanıyorsa ben de istiyorum. Türkiye'de genç nüfus çok azdı sanki lol.
Adam gibi seçim vaadi hala duyamadım ben, kısacası.
Sosyal ağlarda paylaş

akpnin vaatleri benim anladığım kadarıyla,

1-başörtüsü yasağının kalkması.referandum yapsan zaten bunla problemi yok büyük çoğunluğun.

2-anayasa mahkemesinin hak hukuktan bihaber tiplerinin kazınması.

3-yök'ün kalkması.

valla vaatlerde herşey açık ve net.lagalugalık bi durum da yok.

destekleyen oyunu atıcak,22 temmuzda her şey kavuşur açıklığa.
Sosyal ağlarda paylaş

akp'nın vaatlerı. komıklerı bold yaptım. hmm baya da olmus.

AKP, yolsuzlukla mücadeleye kararlılıkla devam edecek.

Kamu görevlilerinin dokunulmazlık ve imtiyazları kaldırılacak.

Yargı görevini yaparken bağımsız olduğu kadar tarafsız da olmalıdır.

Milli gelir 800 milyar dolar

2013 yılında, kişi başına gelir 10 bin, satın alma gücü paritesine göre ise 15 bin doları geçecek. Milli gelir 800 milyar dolara ulaşacak, enflasyon tek hane, işsizlik düşük, ihracat 200 milyar doları aşmış, turizm geliri 40 milyar dolara yaklaşmış olacak.

Vergi mevzuatını sadeleştireceğiz. Kayıt dışı ekonomi, yolsuzluk ve karaparayla mücadele sürecek. Damga vergisi başta olmak üzere işlemler üzerindeki vergileri kademeli olarak kaldıracağız. İstihdam üzerindeki vergi ve benzeri yükleri düşüreceğiz.

2013 yılına kadar okul öncesi eğitimde okullaşma oranını asgari yüzde 50'ye çıkarma kararlılığındayız. 2023 yılı için bu hedef yüzde 80. 2013'te okullaşma oranını ilköğretimde yüzde 100, ortaöğretimde yüzde 90'a çıkaracağız. 2023 yılında zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkarmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde öğrencilere verilen kredi ve burs miktarlarını da artıracağız.

İzmir Konak'ta ne varsa Ağrı'da da o olacak. İnsanımız 'Filancaya verdin, bize vermedin' demeyecek.

Özürlü primi Hazine'den

Özürlü istihdamının artırılması amacıyla, özel sektörde çalışan özürlülerin sosyal sigorta primleri Hazine tarafından ödenecek.

Yeni elektronik haberleşmede yatırımcılarla son kullanıcılar için cazip ve uygun fiyatlar oluşacaktır.

Kıbrıs sorunuyla ilgili ilkeli ve tutarlı tutumumuz aynen sürecektir.

Filistin ve Lübnan gibi sorun alanlarının kontrol altında tutulabilmesi için üstlendiğimiz etkin rol sürecek.

Kerkük meselesinin hakkaniyet ilkelerine dayalı çözüme kavuşturulması için çalışılacaktır.

Irak'ta istikrarsızlıktan beslenen terör tehdidine karşı da her türlü tedbiri en etkin şekilde alacağız.

2007 başında aldığımız kararla AB'nin fasılları müzakereye açıp açmamasına bakmaksızın pek çok alanda reformlar hızla devam edecektir. Türkiye'nin AB'de olması medeniyetler ittifakı için şarttır. Gelin medeniyetler çatışmasını savunan Hungtington'ı sevindirmeyelim.

bu sonuncusuna cok guldum. ab'ye gırmemızın nedenı medenıyetler ıttıfakı ıcınmıs. hungtıngton sevınmesın dıyeymıs puhaha.

[ Mesaj 25 Haziran 2007, Pazartesi - 17:12 tarihinde, ascraeus tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

hee olur. su an dolar 1.3 ve kısı basına mıllı gelır 5bın dolar. 2013 e 2 katınca cıkacak dıyosun, dolar aynı kalırsa dıyosun, buyume hıc durmayacak, hıc krız olmayacak dıyosun. olur olur bekleyın sız.

bır de turbanı cozecegız lafını da cıkarmıslar secım beyannamelerınden puahah. namıssızlar sızı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...