Chemical Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 Yok böyle bir şey. Çok ciddi şekilde beyinde bozukluk olmadığı sürece, bence yok. Görüyorum, ne kadar afedersiniz götünün patternini sigara içtiği koltuğa çıkartan anne baba varsa, çocuğumuz hiperaktif diye bıybıy diye geziyor. Aman çocuğuma bir şey olmasın diye çocuğunu günde 8 saat tahta sırada oturduğu, bahçede koşmanın yasak olduğu okullar dışında dışarı yollamıyan insanlar. Sonra ne oluyor? Bir şey olmuyor. Çocuk bir süre normal aktivite düzeyinde devam ediyor (defalarca uyarılıyor, rahat dur deniyor, zorla oturtuluyor) sonra psikoloğa götürülüyor en sonunda da ilaca bağlanıyor. Normalde düzgün olan insan embesil oluyor ve velilerin annelerin babaların istediği kıvama, yani hiç bir halt yapmadan bütün gün koltukta sessizce edepli şekilde oturan üstünü başını kirletmiyen legolarını salonda döküp ortalığı dağıtmıyan çocuk kıvamına geliyor. Sonra bu çocuklar da bu anneleri babaları oluşturuyor. Mıymıntı insanlar mıymıntı insanları oluşturuyor. İşin kötüsü bu mıymıntı insanlar, kendileri gibi olmayanları dışlamaya çalışıyor. Ne gereği var lafı ağızlarından düşmüyor. Gereksiz, mal kelimeleri literatürleri oluyor. Günümüzde moda: hiç bir şey yapmamak, kuul takılmak, passive spell gibi efor harcatmadan etki gösteren şeyler yapmak (marka giyinmek gibi) tabi bunları da efor sarf etmeden yapmak çok önemli. Gayet yayık ve tembel bir toplumumuz var. Hele liseler. Aklın durur. Öss ye çalışan binlerce zart zurt demeyin. Össye çalışmak gerçekten bir efor değil. De_dust da 1. olup, rats haritası açılınca "beyler dust açalım" diye vote atan, vote fail olunca 30 defa ölüp "ya adam gibi harita açın bu ne a.k." diyen insanlara benziyor. Adam çalışmamış. Adam ezberlemiş. Olayı kafada çözmemiş sadece ezberlemiş. Adam olayı kafada çözse, önüne ne koyarsan koy içinden çıkar. Seri üretim yapan makinayı yapmak bir şey değil. Önemli olan bu seri üretim yapan makinayı üretebilecek fabrikayı oluşturmak. Öss yi çözücek mükemmel bir makina yaratabilirsin. Ya da bu makinayı üretebilecek bir fabrika kurabilirsin. Ha fabrikadan çıkan makina, öss çözmesi için yapılmış tek makinadan daha başarılı olmuyabilir. Ama fabrikanın ürettiği tek şey öss çözen makina olmuyacaktır. Össyi mükemmel çözebilen bir makina ise yaptığı şeyi mükemmel yapmaya devam edicektir. Ha ben össye çalışmadım mı? Çalıştım ama mümkün olduğunca az. Sonuçta birisi yolun ortasına pisleyince, düz yürümekten vazgeçmeniz sizin için daha iyi olabiliyor. Ama bu yürünen yoldan tamamen sapılması gerektiği anlamına gelmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 Ha gerçekten hiperaktif insan yok mu? Var. Ama koltukta oturmama şeklinde değil, gece 4 de "abi gel bilmem şuraya yürüyelim (şurası 40km uzaklıktaki bir yer) bişi içelim gelelim" şeklinde oluyor bir tanıdığımın anlattığına göre:). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 hiperaktivite Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 çok geç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 bütün çocuklar hiperaktiftir, bütün çocuklar salaktır. önemli olan biraz büyüyünce nasıl oldukları. oraya buraya zıplayıp aağağağaa o ne bune bune bunebunebunebuneeee! diye bağıran çocuk default çocuktur yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 Bence sen hiperaktifsin ve ailen haklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 ana babaların yeni (bi 10senelik olay ya neyse) söylemi.. çocuk yetiştirmeyi bilmeyen ve/veya kasmayan ailelerin sığındığı yalan.. çocuk misafirlikte evin içine sıçar ve ilgisiz anne yerinden kalkmaz, kılını dahi kıpırdatmaz ve sihirli kelimeyi söyler "benim çocuk hiperaktif" hayır teyzecim. =) hayır yanılıyorsun.. çocuğun hiperaktif değil, yaramaz. bu bir.. ikincisi sen anne değilsin, sadece çocuğu doğurmuş biyolojik bir tavuksun.. bu iki.. üçüncüsü kilo ve kalçalardan anladığımız kadarı ile aşırı tembelsin.. kısaca evliliği garantilemek için çocuk pörtletenlerin ve çocuk yetiştirmekten bi haber biyolojik doğurma makinelerinin en çok sığındığı yalan budur.. buna benzer bi hoca yalanı var bi de.. ona da değinmeden geçmeyelim.. "çocuğunuz zeki ama çalışmıyor.. " bak sen! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 arcane'e katılmamak ne mumkun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 aa o zeki ama çalışmayan öğrenci bendim! beni çalışmaya teşvik etmek için kanaat notlarını düşük veriyolardı derste resim çiziyorum diye :( ama nooldu, ortaokulun ilk iki sınıfında 5-6 ile geçtiğim (onluk sistem var o zamanlar) matematik dersindeki durumum, ortaokul 3 te bambaşka bir duruma geldi sevgili matematik öğretmenim sayesinde. (duygulandım bak) matematik olimpiyatları takımına girip tulum çıkartan öğrenci ben olmuştum. aynı öğretmenimin babama dediği laf var, çok hoşuma gitmişti çok mutlu olmuştum. "tembel ama zeki öğrenciyi, çalışkan ama aptal öğrenciye tercih ederim. zeki insanı çalıştırmak kolaydır, ama aptal bir insan zeki olmaz." heyyt be. sevgiyle anıyorum kendisini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AzureSlayer Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 said: Seri üretim yapan makinayı yapmak bir şey değil. o.O Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 heh o durumun geçerli olduğu kişiler olabileceği gibi her söylendiği öğrenci için doğruluna inanmak ve sığınmak güç.. haliyle.. ancak notları daimi berbat gelen biri için aileyi kırmadan söylenebilecek başka bişi de yok.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 çocuğunuz vasat ve çalışmıyor denebilir. veya çocuğunuz çok çalışmasına rağmen gerizekalı, okulunu değiştirin denebilir. isabet olur. ilkokul 2. sınıfta ben çalışmaya inancımı yitirdim zaten. süper zekiler için okullar açılsın artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 OSS istedigini vermediginde onu kotulemek de son moda. Her topice serpilmis.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 Arcane kendi hayatımı yazmadım gördüğüm şeyleri yazdım, ailem bana hiperaktifsin demedi hiç bir zaman. Git dışarı koş bisiklete bin olmadı kapı salla dedi eheh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 Yok canım, yds arada yaptığım gibi 99 doğru gibi bir şey yaparsam istanbulda ingilizce bölümü olan iyi bir yere rahat girerim, yabancı dil sınıfındayım ve fende en çok ben yapmışım. Ha entasa gidicem o ayrı konu. Össyi hâlâ sevmiyorum. Sevmememin nedeni becerememek falan değil. Sırf her şey yanlış diye yokolmamış tamamen yanlış bir şeyi kötülememek mümkün mü? [ Mesaj 23 Haziran 2007, Cumartesi - 19:15 tarihinde, Chemical tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 Oss guzeldir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 O zaman ailen haksız ve hiperaktifsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 2 sene önce mezun olup mezuniyete kep atma törenine filan gitmedigim ticarethane aklıyla yürütülen bir özel okulda (ki bu bahsi geçen şehirde en ii kurum olması ve başarısıyla ünlü bi yer) başıma gelenler. 1. Etraf çamlık, bogaz manzarasıda var oh fıstık, bende cevremdekiler daha ziyade zengin, züpper kemıkıl ın bahsettigi embesillerin para görmüş halleri die kitabımı almış dışarı çıkmış kitap okuorum. 1 hafta devam etti bu. ertesi hafta bi baktım ogle tenefüsün anne-babam diyalog su. Ben: Anne-Baba nie geldiniz, bişyi mi yapmışım? Anne : Söylesek inanmazsın. Baba: Sen dışarda agaçlarda tek basına oturuyomuşun sosyalleşmiomuşun, psikolojik sorunum varmış senin dangalak müdürle ögretmen kılıklı salak öyle diolar. *güler* Bunun cok başarılı olarak bilinen bi özel okul oldugunu hatırlatıyım. 2. olaraksa aynı okulda Starters/Movers/Flyers/ket/Pet die giden ingilzice sınavları vardır cambridge in bilirsiniz, okul velilerle anlaşıp kenbdini başarılı göstermek için normalde x yasında bir sınava girilmesi gerekiyorsa x+3 yasında sokuor cocugu sınava sonrada biz başarılyıız bik bik bik. Zengin anne baba buna destek veriyor. Bunu nie anlattım, boyle özel bi okulda ve nispeten egitimli anne-baba ile bile bunlar oluyorsa, kitap okunan cocuk "psikolojik olarak sorunlu" oluyorsa, cocuklar sırf anne-baba egosu ve okul prestiji adına eksik/geç egitim görüp ezbercilige zorlanıosa....... Size sadece hiperaktif diyorlarsa sükretmelisiniz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghost_boo Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 Anne baba dediğin az ve öz konuşmalı ki çocuk mantıklı ve düzgün büyüsün.. hem kıpır kıpır olsun hem gerektiği zaman yerinde dursun... Ama diyorum ki evet.. Chem bir konuda haklısın.. Çok küçükken bastırırsan çocuğu çok hevesini alamaz ve ileride hiperaktifliğe bağlar.. Ama tamamen de salmamak gerekir çocuğu.. işte ayar tutturmak lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 hakkaten bomba tespitler olmuş bu topikte. evin ağzına sıçıyo şefersiz geliyo kasaya tekme atıyo. ya pardon hakancım bizim oğlan hiperaktif! bana ne lan. ben de sadistim koparıp vereyim mi eline çocuğun bacağını! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Haziran 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2007 iyiki bir hiperaktivite çıktı... hiperaktivite doğuştan gelen birşey genelde beyin ile ilgili ve düzgün tedaviye çoğu zaman cevgap veriyor... Ama sokakta gördüğümüz hiperaktif denen çocukların %99 u hiperaktif değil...Yaşam tarzı özellikle anne-babanın küçüklükten beri tutumu önemli...Bi çocuk ailenin tepesine zıçıyorsa hiperaktif değil basbayağı da şımarıktır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ovchinnikov Mesaj tarihi: Haziran 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2007 said: hakkaten bomba tespitler olmuş bu topikte. evin ağzına sıçıyo şefersiz geliyo kasaya tekme atıyo. ya pardon hakancım bizim oğlan hiperaktif! bana ne lan. ben de sadistim koparıp vereyim mi eline çocuğun bacağını! gülmekten bilincimi yitirdim fasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Haziran 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2007 ritalin bağımlılığı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Finrod Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 bir yerde okumuştum.Hiperaktivite geni babadan geçiyormuş çocuğa :) babamın anlatığına göre babam da hiperaktifmiş küçükken.Ne yalan söyliyim bende hiperaktiftim :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 arcane 10/10 +rep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar