Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mültecilik

nileppezdel

Öne çıkan mesajlar

said:
Baykal da hemen bizi dinleyecek yani?? O kadar kolay mı adama istediğimizi yaptırmak? Adam hep kendi bildğini okuyor diye zaten oy alamıyor. Bence o kadar kolay değil. Keşke olsa.

Ayrıca 17 yaşındayım daha oy veremiyorum ki..

Bu konuda herkesin burun kıvırdığı, beğenmediği Fransa'yı örnek göstermek istiyorum sana Nilep :)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
zlorwf, 25 Haziran 2007, Pazartesi - 16:30 tarihinde demis ki:

Dışarıdan savunamıyor değil mi ülkesini?

Kendisinin demediği şeyleri sen neden savunma amacıyla yalan yanlış ortaya sunuyorsun? Şeriat gelirse yaşayamam burada çıkarım yurtdışına demiş, ülke dışında mücade ederim dememiş.

Bize salakça mesaj yazıyorsun demeden önce iyi okumanı öneririm yazılanları.
Sosyal ağlarda paylaş

Vatanına ihanet etmek için mi gitmeyi düşünüyor yani? Daha fazla yazmak istemiyorum nasıl olsa fikirlerimiz uyuşamayacak. Tatsız bir münakaşaya gerek yok. İyi tartışmalar. (edit: sanki savaşa gidiyoruz, adam ondan kaçıyor)

[ Mesaj 25 Haziran 2007, Pazartesi - 16:44 tarihinde, zlorwf tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Zopik sen beni anlamamakta ısrar ediyorsun. Ben şu anda kaçmak istiyorum demedim. Öyle olursa kaçarım dedim. Ayrıca kaçınca orada yan gelip yatarım, ülkemin laikliğe dönmesi için çabalamam demedim. Bunu belirtme gereğini bile duymadım çünkü bariz bir şekilde uğraşırım insanların gözünü açmaya. Ama özgür yaşamam lazım bunu yapabilmem için.
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam, ben de öyle ha deyince kaçarsın demiyorum. Ha deyince kaçmak vatan hainliği diyorum. Kaldı ki bunlar hiç kolay şeyler değil. Gidip başka ülkede yaşamaya çalışmak çok zor. Hele hele mülteci olarak. Ortada bir de savaş falan varsa karnını doyurabilirsen şanslısın. O bahsettiğin özgürlük falan yok yani böyle durumlarda.
Sosyal ağlarda paylaş

Yanlış düşündüğün bir nokta da bu mesela. Şeriat gelemez çünkü bu ülkenin yönetim şeklinde aykırıdır. Şeriat'in gelebilmesi için ordunun yozlaşması, hükümete boyun eğmesi ve bu ülkenin yönetim şeklinin değişmesi gerekiyor.

Ha şu varki adı cumhuriyet olarak kalsa da saman altından su yürüterek, bazı şeyleri hiçe sayarak kendi amaçları doğrultusunda keyfi kararlar alabilmekteler.

Yine de böyle birşey olursa bu ülkede özgürlüğü kaybeden, cumhuriyet ve Atatürk yanlısı/aşığı tek kişi sen olmayacaksın. Binler, yüzbinler de olmayacak. Milyonlar olacak. Oy veremesende gidip yanlarında yürüyebileceğin, onlarla birlikte bağırabileceğin milyonlar.

Ve yine yanlış birşey ki bu milyonlar içinden büyük bir kesim tek başına kalacağını, mücadele edemeyeceğini düşünerek seninki gibi düşüncelere dalmış durumda.

Bu ülkede gerici faaliyetler baş gösterdiğinde, bizler polisiyle ordusuyla birlikte karşı çıkacağız.

Seni yalnız bırakmayacak milyonların bir kısmını görmek istersen düzenlenen Cumhuriyet Mitingleri'nin fotoğraflarına bakman yeterli.

Sevgiler, saygılar ...
Sosyal ağlarda paylaş

@zlorwf, bikere ağzını toplayarak başla. İnsanlarla bi konuyu tartışacaksan bunlar salakça fikirler zart zurt dememeyi bileceksin. Terbiyeni takın, haddini bil.
-------------------------------------

Muhtemelen mülteci'yi yanlış kullanmış arkadaş. Mültecilik, kaçak olarak hiçbir hak iddia edemeyecek şekilde bir ülkeye kaçmaktır. Yakalanırsan veya denizde tekne alabora olursa orada kalırsın muhtemelen kimse yardım bile etmez. Gerçi ülkelerin farklı uygulamaları vardır. ABD ye deniz yoluyla girmeyi başaranlara vatandaşlık hakkı tanınır örnek.

İltica olacak senin bahsettiğinin adı. Eğer bir insan başka bir ülkeye ilticacı olarak defolup gitmek istiyorsa 1 dakika durmasın gitsin. Bu düpedüz vatan hainliğidir. Çıkıp vah vatan hainliğimi olurmuş o falan diyende kusura bakmasın düşünmeden kuru sıkı atıyordur.

Birincisi şuna değinelim ki isveçteki hainlerin bir ülkeleri yoktur ve ülkelerini falan savunmaya gitmemektedirler. Bir kısmı kendi fikirleri için çibanlık etsede mardinden kalkıp oraya gidip hala kafada kasketi kaldırımda çömelerek oturan sarışın isveç kızlarına sırıtarak bakanlar çoğunluktadır.

Bu ülke kötüye gidiyorsa bırakıp kaçıp gitmek bireysel çözümdür. Ülkeye sırtını dönüp kendi poposunu kurtarmayı düşünmek her şartta benim gözümde vatan hainliğinden hiçte farklı değil.

Şimdi bi insan neden mülteciliğe özenir veya iltica etmek ister? İltica ülkene sayıp sövüp sığıntı gibi bir ömür geçirmektir.

Birde şu var, bu forumda çoğumuz iyi eğitim alan 2007 Türkiyesinde nispeten iyi şartlarda yaşayan insanlarız. Neden iyi bir eğitim alıp yurt dışında başarılı bir şekilde yaşamayı tercih etmek yerine kaldırıp mültecilikten, ilticadan bahsedelim ki?

Bizim birçok hocamız var 30 yıl ABD de çok iyi yerlere gelmeyi başarıp daha sonra Türkiyeye dönüp buradaki gençlere birşeyler katmak için çalışan. Örnek alınması gerekenler bunlar.

[ Mesaj 26 Haziran 2007, Salı - 02:19 tarihinde, Vodan tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Oyle bir durumda ABD'ye gelmen yetiyor. Mahkemeye basvurup oturma ve calisma izni cikarabiliyosun.

Amma velakin, oyle bi durumda korkmana gerek yok. Kararin ciktigi gunu takiben 1 hafta icinde, ki sen ucak bileti almaya kalksan muhtemelen 1 ay sonrasina anca rezervasyon yaptirabilirsin, "suikast sonucu olduruldu" haberini okudugunda bil ki o ben olacagim.

[ Mesaj 26 Haziran 2007, Salı - 03:23 tarihinde, riglous tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

gidin avruapda herhangi bi ulkeye sovun turkiyeye kapin multeciligi
kac senedir olan bisey bu
"insan gibi yasiyamioz geceleri korkudan uyku uyuyamiyoruz" deyin bide ustune "islamdan hristiyanliga terfi ettik kesmekle tehdit ediyorlar diyin" nobel bile verirler serefsizim hatta hakkinizda bir filmde yaparlar

[ Mesaj 26 Haziran 2007, Salı - 04:03 tarihinde, Viktor tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Bende onaylamıyorum akp yaptırımlarını ama çok abardı olay?
Bunun yanında eklemeden geçemeyeceğim, eğer şeriat denemesi olur ve diğer isyanlar gibi bastırılırsa bazı aydınlar gibi Mısır'a vs. kaçanlar için "bir daha dönmeyin buralara" yasası çıkartılmasını desteklerdim. Kimseye kişisel bir derdim yok ama bu ülkenin İran'la kıyaslanmasını, yönetiminin ona benzer bir şekilde değiştirilmesini halkın kabul edebileceğini düşünmekle hata ediliyor. Bu düşüncelerle kaçacak insanların(eylemi fiili olarak yerine getirmiş kimseler) bu ülkeye daha fazla katkı sağlayamayacağını düşünüyorum. Kimse çıkıp savaşmasa yüzlerce sene önce tarih sahnesinden silinirdik.
Başka bir nokta; devlet sisteminin korunmasının akp'ye oy atan adamla alakası yok. Kötünün iyisi diye oy atan, kendi odalarına faydası çok diye oy atan bir çok insan var. Nereye oy atarsa atsın zamanı gelince Türk olan kendini koruyacaktır. Türkiye vatandaşı olan Türk'tür ve önemli birinin dediği gibi damarlarımızdaki asil kanda savunma gücümüz vardır.
Şeriat isteminin halkı uyandıracak keskin bir bıçak olmadığı iddiasında bulunana uzun menzilden gülmekle yetinirim. Ordu kaç tane şeriat isyanı bastırdı zamanında..
Son olarak; burası ayar verme yeri değil, benim sorduğum bu değil ve dahi, de'li bağlaçlı sorular için diyebileciğim tek şey özür dilediğim. Genelde kimseyi suçlayacak yazılar yazmam. İnternet'te tanımadğınız insanlara karşı sahip olunması gereken bir niteliktir bu. Ama Corellon (veya Gruumsh o gün neye inanıyorsak onun) aşkına yazdıklarınıza bakar mısınız? Ciddi ciddi İran'la kıyaslama yapıyor ve Türkiye'nin, bizim insanımızın bu kadar kolay yem olduğunu düşünüyorsunuz? Bu ülkenin halkı siyasete karşı cahil olabilir ama kılıç keskinliğindeki her tehdit için herkesin kıçını kurtaracak kadar kişi toparlanır ve bahsi geçen kıçlar kurtarılır. Lütfen biraz halkımıza inanın.

[ Mesaj 26 Haziran 2007, Salı - 05:19 tarihinde, Redeagle tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...