paspatur Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Adamlar depremi 20 sn. önceden haber verecek sistemi geliştirmişler ve uygulamaya alıcaklarmış. TV ve Radyolardan anons edilecekmiş, ayrıca sistemin cep telefonlarına da entegre edilerek kullanıcılara haber vermesi planlanıyomuş. Kaynak: bana inanmıyomusunuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 hayır d: ben bu sistemi önce itünün bulacağını düşünüyordum hehe [ Mesaj 22 Haziran 2007, Cuma - 12:46 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lorrotar Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 heryere siren yerleştirirsin tamamda telefon yaş.adam mutfakta telefon salonda.telefon çalıyo *biiiip* -aa telefon çalıyo *BAM**KÜT* [ Mesaj 23 Haziran 2007, Cumartesi - 09:17 tarihinde, Lorrotar tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 zaten 3-4 saniye önce haber veren bir sistem vardı ama süre ancak ne olduğunu algılamaya yetip ani panik sonucu daha fazla zarar doğuracağından kullanılmıyordu. Geliştirmişler epey, işe yarar artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 20 saniye de ne yapılır ki diyelim ki 10 katlı binanın en son katındasın onu bırak 1 katta olsan o heyecan da o atmosferde ben ce ölürsün boş bir buluş gibi ama geliştirelebilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 neresi boş yav. bilim dediğin böyle gelişir zaten zırt diye 1 ay önceden haber veren aleti mi bulcan. Kaldı ki çok yüksek katlarda yaşamayan insanlar için sütun, kolon vs gibi yerlerin altına saklanmaları için fırsat sağlar, illa dışarı çıkmasına gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 20sn de uyurken uyanıp çelik bir eşyanın yanına çöküp kafanı dizlerinin arasına toplasan hayatını kurtarırsın.. yolda araba sürerken arabayı kenara çeksen hayatını kurtarırsın.. alış veriş yaparken markette tencere,tava ve demirci örsü reyonundan uzaklaşmsan hayatını kurtarırsın etc... 20sn hayat kurtarır! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2007 japon deprem ve panik? (o_O!) her capona okulda depremde ne yapmaları gerektiği öğretilir, otomatik olarak deprem anında -bizim gibi kaskatı kesilmek veya camdan atlamak yerine) kendilerini koruyacak pozisyonları uygularlar. zati otellerinde bunların "şu anda deprem oluyor, lütfen odanızda kalın" uyarıları senelerdir var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 ben bu buluşa saçma demedim yanlış anlaşılmasın. geliştirebilir dedim. şahsen ben 20 saniye önceden depremi bilsem hayatımı kurtarmak için bana yetmez. ama ilerde güneş tutulması gibi yıllar önceden depremi bilme yoluna büyük bir adım. yoksa cebimizde taşıdığımız bilgisayarların zamanında kocaman bir oda kadr olduğunu ve bugünlere geldiğiin farkındayım. aynı örnek güneşle çalışan arabalar en son hız 80 km/h lerdeymiş. yetmez ama ilerde 1000 km/h olmayacağını da kimse söyleyemez. belkide daha da fazla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Caranlothwen Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 ama elektriktir gazdır vs bunları kesebilirler. Bu da hayat kurtarır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 bizim hoca bize güneş enerjisini %100 verimli bir şekilde enerjiye çeviren solar bateri hücreleri olsa bile bunun normal boyutlarda bir arabayı fazla götürmeye yetmeyeceğini açık ve seçik bir şekilde kanıtladı :p hem de saat 12de hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2007 said: 20 saniye de ne yapılır ki diyelim ki 10 katlı binanın en son katındasın onu bırak 1 katta olsan o heyecan da o atmosferde ben ce ölürsün boş bir buluş gibi ama geliştirelebilir caponlar kaçasın diye değil, imkanın varsa güvenli bir deliğe girebilesin diye bunu bulmuştur emin ol :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar