Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bf 1942


Chemical

Öne çıkan mesajlar

Hevesle aldım bu oyunu 20ytlye görünce modları ile, eve geldim yükledim, inanılmaz hüsranlardayım.
Bir defa oyun çok saçma. Jip ile tanka çarpınca tank patlıyor. El bombası atınca tank gene patlıyor. Bazuka ile 3 atış yapıyorsun tank patlamıyor, diğer tank ile 4 defa vuruyorsun tank patlamıyor.
Sniper rifle nereye attığını bilmiyor, gerçek silah olsa dürbününü değiştirirdim lensleri kaymış bunun diye.
Uçaklar inanılmaz saçmalamış. Yüzlerce flak yiyip patlamıyorlar arada. Makinalı tüfekle çat diye inebiliyorlar, uçakların arkasındaki makinalı tüfek ile ikinci bir uçağı vuramıyorsunuz çünkü pek damage vermiyor.
Mermilerin süratleri o kadar saçma ki silahları kimse normal kullanmıyor. Oyun bir nevi long ranged quake. El bombası atan kazanıyor. Silahı bitek birisinin arkasına geçince falan kullananlar var.
Uçağı alan suyunu çıkarıyor, haritadaki flakların yerlerini biliyorlar, oralara iki bomba atıyorlar harita tamamen bunlara kalıyor. Adamların yaptığı tek şey spawn pointleri bombalamak.
Oyun basit bir şekilde uzun süredir piyasada olduğundan kaşarlanmış. Yani eski oyuncular oyundaki bütün saçma derecede kuvvetli olan şeyleri kullanıyorken, yeni oyuncuların bütün gene fps kurallarını unutması gerekiyor. Bir süre sonra oyunun tek taraflı çalıştığını falan düşünüyorsun. Servera girdim defalarca tabanca ile ateş ettiğim adamları vuramadım sürekli zıplayıp makinalı tüfekle ateş ediyorlar. Sonra öğrendim ki game balanceymiş bu, tabanca ile birisini öldürmek zormuş falan.
Ben birini dürbünümde görüyorum, crosshairi kafasına getiriyorum, adam sabit, bana bakıyor. Ateş ediyorum, mermi apayrı bir yere gidiyor. Adam ateş ediyor vuruyor. Adamın yaptığı tek şey, yere eğilip crosshairini benim olduğumu düşündüğü yere getirmek. İsmimi gördüğü an ateş ediyor, kesin vuruyor. Uzun menzilli atış yapılması düşünülmeyen silahlar ile çok rahat dağların arkasındaki adamlar vuruluyor.
Tank toplarının artikılı yok, göz kararı nişan alıyorsun sürekli.
Oyun sadece plasma rifle ile oynana quakeye benziyor. Savaş 10metrede başlıyor 10metrede bitiyor ya da birisi spawnı sürekli bombalıyor.
Spawn bombalama apayrı bir konu. Adam uçağı biniyor, sadece spawn bombalıyor mesela.
Tankları uçaklardan görmek çok kolay. Biraz antreman ile tek başına bir uçak onlarca tankı patlatabiliyor. Normalde böyle olmaz, yerdeki askerler tankın yerini belirler, uçak gelir orayı bombalar.
Gene ateş ederken yere eğilip sakince ateş etmek yerine olduğunuz yerde sağa sola zıplamanız vurulmamanız için yeterli.

Valla ben savaş filmlerinde hoplıyıp zıplayıp ateş eden görmedim. Ateş etme-vurma konusunda en gerçekci oyun cod2 oldu sanırım. Mermilerin gidip saplandığını hissedebiliyordun. Nişan almadan önce tüfeği aşağı doğrultma gibi şeyler aynen işliyordu. El bombaları gerektiği kadar kuvvetliydi, tank mermisinden daha fazla damage vermiyorlardı.

Kısacası, bf 1942, eski kaşarların gerçekçi olmayan bir oyunun gerçekçi olmayan avantajlarını kullandığı bir oyundur.

Battlefield vietnamı çok daha başarılı buldum ben, onu da bilgisayarım kaldırmıyor. Silahlar çok daha mantıklı atışlar yapıyor. Sniper attığını vuruyor, koşa adama ateş etmek biraz uğraştırıyor ama mesafe/adamın hızını hesaplayınca gene vurabiliyor. Silahlar size doğru ateşlenince parlama yapması oyundaki en gerçekçi etken. İlk yapmanız gereken ateşin nereden geldiğini saptayıp bir yere saklanmak, sonra karşılık vermek. Bf 1942de adam direk el bombası atıyor dönüp.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İyi güzel diyorsunuz da, benim bilgisayarım bf vietnamı düzgün çalıştıramıyor:). Bf 2 var orijinal, menüsünü bile göremiyorum. Bf 2142 lan partilik oyundan çok eve gel unlucklara kas eylen tarzı geldi bana yani evde sıkıldıkca oynanıcak bağlıyıcı bir oyuna benziyor. Nedense daha düşük puan alıyor gamespottan. Görürsem alıcam, yurt dışında iken alıcaktım ama ne biliyim, almadım, alsaymışım keşke. Bf2 aldım onun yerine.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

chemical vietnam alınca bana bir haber ver de ben sana quake gibi bf asıl nasıl olurmuş göstereyim.

Tüm dediklerinde çok haklısın. Ben normal bf de dediklerinin hepsini yapıp ayrıca uçakla yerden 15 cm den uçup mermi harcamamk için kanatla çarparak piyade öldürürdüm.

Zaten Desert Combat yüklediysen şimdiden söyle de asıl eğlenceyi orda gör. El Alamein'de tamamen kanatla adam avlıyorsun. Ana Base'ler arası Scud Launcher ile spawn kill yapıyorsun. T-72/m1a2'nin hızlı topu ile rail gun misali uçak avlıyorsun tek atışta ( helikopter değil uçak )

Ama vietnam'da benle biraz oyna da iyice canın sıkılsın olaylardan. Çünkü en az gerçekçi olan vietnam bence.

Eğer Huey Slick ( 6 kişilik Us heli ) ile ormanın içinden geçip, sileceklerine vietkong cesedi doldurup ormanın içinde sağa döndüğünde karşıdan gelen bir jipe çarpıp patlıyorsan. Yani trafik kazası yapabiliyorsan bu oyun gerçekçi değil, tamamen abuse üzerine kurulmuş bir savaş fps'sidir.

Eğlenceli mi peki. Benim için hayatımın fps'si. Battlefield serilerinden bf1942, desert combat ve bf 2 en sevdiklerim. AvP 2 geliyor sonra ( predalienın hastasıyız )
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...