Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Immigration Canada


ghaldszar

Öne çıkan mesajlar

Her hafta bu isim altında bir ilan çıkıyor gazetelerde. Yıllardır da duyuyorum.
Canada eleman alıyormuş
Canada üniversite mezunlarına vatandaşlık veriyormuş vs.. vs..
Bu konuda bilgisi olan var mı?
Bu tip bir olayla oraya gitmiş yada giden birilerini tanıyan. Nedir bunun detayları.
Ayrıca bir zamanlar Avustralya için de aynı şeyler konuşuluyordu. Orası hakkında da blgisi olan varsa burada bana bilgi verebilirlerse sevinirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kanada her yıl oldukça yüksek sayıda yabancıyı vatandaşlığına kabul ediyor, doğru. ancak bu öyle sanıldığı kadar kolay değil. kanada immigration bilmemnesi'nde ayrıntılı bilgiler var. üniversite mezunları skilled worker olarak başvuracaklar sanırım. yalnız dediğim gibi o kadar da kolay değil. yalnızca başvurabilmek için bile bi çok şey gerekiyo. sitedeki self assessment tool'u kullanarak yeterli olup olmadığınızı anlayabilirsiniz. gerekenler kısaca şöyle: iyi bi eğitim düzeyi (ne kadar iyi olursa o kadar çok puan), iyi ingilizce ve fransızca bilgisi (ikisinden yalnızca biri de yeterli, ancak master yapmamışsanız ya da orda bir iş bulmamışsanız bu puan açığını kapatmanız biraz zor gibi), istenen yaş aralığında olmak (her yaştan insanları alıyolar, ancak 21-49 yaş aralığındakiler en çok puana sahip), iş deneyimi (eğitim alınan alanda bir iş olmak zorunda ve bir yıldan aşağısı kabul edilmiyor), artı olarak yanınızda götürdüğünüz eşinizin eğitim düzeyi falan da puan kazandırıyo. eğer orda bir bağlantınız varsa ve oraya gitmeden iş başvurusu alırsanız baya bi fazla puan alıyosunuz. anlatarak olacak bişey değil, testi yapın görün işte.

ancak bunlar sadece başvurabilmek için gerekenler. istenen parayı yatırıp başvuruyosunuz, ve sonra sizi uygun görürlerse mülakata çağırıyolar, mülakatta da adamların gözüne girerseniz gidiyosunuz. ancak pek çok kişi başvuru tarihi ile mülakat tarihinin birbiriyle çok alakasız olduğunu söylüyor. başvuru yaptıktan dört yıl sonra mülakata çağırılan bile varmış. (şu anda bekleme süresi 1,5-2 yıl).

dikkat edilmesi gereken başka bi nokta ise yapmayı düşündüğünüz işin kanada tarafından kabul ediliyor olması. bu sistem baya bi karışık. bazı meslekler için diplomanızın geçerliliğini sağlamanız gerekiyo, ve bunu da kanadanın anlaştığı üniversiteler hallediyo. bazıları için hiç bi gereklilik yok (dönerci? hışır poşet ustası?, musluk tamircisi?), bazıları için tekrar eğitim almak gerekiyo (bütün tıp alanları), bazıları ise hiç alınmıyo bile (polis vs).

ayrıntılı bilgiye kanadainfo sitesinden ulaşılabilir.[hline]open your heart | i'm coming home[/b]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cok zor deil, iyi bi egitim lazim, bi de orda bi is buldun mu direk calisma vizesi veriyolar ve de oturma izni, orda 5 yil kaldiktan sonra da vatandaslik. ama zed'in de dedii gibi puan durumu onemli, ama iyi ingilizce bilgisi, gecerli bi mesler, iyi bi egitim ve de orada bir isiniz varsa is kolay. ama daha da kolayi bahsettigim ilk yol, yani once calisma vizesi ve oturma izni sonra vatandaslik.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kanadanin bu konuyla ilgili sitesine gidersen orda bi form var(gecen aya kadar vardi) onu doldur ve orda doldurdugun bilgilere gore puan aliyosun bu puanin orda belirtileni gecerse vatandasliga aliyolar seni..
puan alman icin onemli noktalar ingilizce ve fransizcayi bilmen, universite okumus olman, alaninda belli bi sure calismis olman. Bunlar onemli miktarda puan kazandiriyo onun disinda vatandaslik kazanmak cok zor.[hline][b][i]-->Four String Magic<--
Words are meaningless
And forgettable
Enjoy the silence
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ayrica is bulmakta o kadar kolay diil su an universiteyi bitirmek uzere olan bi arkadas var burda(victoria/kanada).torontoya gidip is ariycak.burda bulmak konusunda umutlu diil, ayrica torontoda da issizlik yuksek.olaylar birazda sansa bagli kisacasi.[hline][b][i]-->Four String Magic<--
Words are meaningless
And forgettable
Enjoy the silence
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaslar,Ne dedikleri kadar imkansiz ne de sadece oyle calisma izni alip alinabilicek kadar kolay bir islem degil bu.. Kanada'da yasiyorum ve bu konuda cogu insana gore daha fazla bilgim var.

Oncelikle o puanla islemi artik eskisi kadar dusuk puanlarla immigrant alinmasina olanak vermiyor ozellikle 11 eylulden sonra Amerika'nin baskilariyla Kanada'da daha secici davranmaya baslandi ve artik Kuzey Amerika genelinde Belirli bir gocmen kriterine gore gocmen alinmasi gundemde...
Ancak hala tabiki A.B.D'ye gore daha rahat gocmen aliyorlar. Inglizce ve Fransizca bilmek ciddi bir avantaj universite artik cok fazla puan getirmiyor master ve phd istiyorlar. Ayrica alaninda uzman olmak cok onemli bir arti. Bunun disinda gelmeye niyetli arkadaslar hayatin cok guzel ve kolay olucagini dusunmesin. Oncelikle is olanaklari sinirsiz diil. Ozgurlukler sinirsiz ama yasalar siki ve Kanada halki yasalara karsi cok duyarli, is olanaklari daha cok Ontario ve Quebec'te bu batiya gittikce buradakilerin degimiyle Western Alienation sorunu var yani bu ne demek derseniz batida nufus az oldugu icin ilgi gormuyor devletten tipki bizdeki dogu sorunu gibi ama tabi yinede cok daha gelismis durumda buralarda batida yasanilacak 3 sehir var diye biliyorum Edmonton,Calgary ve Vancouver ancak yasanicak dediysem yani heryer yasanilasi her yer guzel ama is anlaminda dedim.. Ve herseyden onemlisi doktorsaniz burda sinavlara gireceksiniz ve bunun yaninda Canadian Experience yani kanada is tecrubesi gibi bir olay sormakta isverenler burda yani bu da Is bulmada onemli bir sorun yani kanada vatandasi olmak istiyorsaniz size tavsiyem buraya universite yasinda gelin buraya yerlesin kampuste calisin ilerde is tecrubesi olarak gosterebiliceginiz Gonullu isler yapin bunlar cok onemli ve degerli burda.. Ve herzaman ici Kanada da undergraduate okumus bir yabanci sonradan gelen bir yabancidan oncelikle ve daha kanadaya ayak uydurmus oluyor cunku ulkeye ayak uydurmus onlar gibi egitim gormus oluyorsunuz. Ve bisey daha demek istiyorum arkadaslar davulun sesi uzaktan kulaga hos gelir yani burasi da cennet gibi zannediliyor ama sorun heryerde var. Bu sorunda para yani hayat burda oraya gore kimi yonlerden daha pahali yani bir yanda birikmis bir paraniz veya burda buldugunuz bir is yoksa bu maceraya hic atilmayin derim veya benim gibi gelin ogrenciyken buraya yerlesin okuyun bitirince ne yapicaginiza o zaman karar verin...

Saygilarimla[hline]Playing the king in my kingdom!!!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dogru demissin, ben de vatandaslik icin 5 yil alzim dedim zaten, calisma vizesini de zaten orda is bulmadan alman mumkun deil pek, dolayasiyla benim dediim sey de pek kolay deil yani :)

ben de az bucuk biliyorum olaylari cunku ben de amerika'da yasiyorum, ama dediin cok dogru davulun sesi uzaktan hos gelir, kime ben USA'de washington'da elektronik muhendisiyim desem, vaaaay supeeer mukemmel vs gibi seyler soyluyorlar, deil arkadaslar, buralarda sonuna kadar bireycilik, cikarcilik, olumune rekabet ve de essekler gibi calismak var :)
bunun karsiliginda da iyi bi hayat yasiyorsun, orasi kabul ama gercekten deli gibi calismak gerekiyo, yani biktim, o derece :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla ne bok yiceğimi şaşırdım Mumi açıkcası. Ben gidiyim iş bulayım orada kalayım da senin istediğin bisiklet parcası olsun ayıp ettin.

Öğrenci olarak bir türlü olmadı gidemedik belki calışma hayatı olur dedik ama o da pek kolay olmayacak anladığım kadarıyla. Çalışmaktan korkum yok. Eşek gibi çalışmaktan da açıkcası korkum yok çünkü burada bile buna razıyken ya işe almıyorlar ya da 250-300 milyon maaş teklif ediyorlar. Bakıyorsun firmaya ne yükselme şansın var ne özel bir hakkın. 3 kere terfi etsen müdür olursun ki bu 5 seneni alır.(O da adamlar bırakırsa) ki sonucta alacağın para 750-800 milyon. Çalışmadan yan geldiğinde de bu parayı kazanabildigin işler var Türkiyede. Yoook ben eşek gibi çalışmaya razıyım ama onun karşılığında hakkımı da istiyorum dersen yurt dıışına gitmen gerekiyor ama işte bu yazıdan da çıkan sonuç yurt dıışında seni işe almıyorlar.

İşimiz iş yani ne yapalım. Artık bu yaştan sonra mafyaya da almazlar bizi ufak tefek işler çevirelim. Sürünecez galiba.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam el emegiyle yapilan ise burda cidden iyi para var ani adam cati aktarma isinden gunluk 100-150$ para cikarabiliyor yani burda ac kalmassin benim demek istedigim olay turkiyede millet cok ii egitimler alip burda taksi soforu veya mcdonalds kasiyeri olabiliyor (tabi bunlar extrem ornekler) ama yani hepsi de geciniyor yani burdaki asgari ucret saatine 16$ verio
gunde 7 saat calissan ayda 3000 kusur dolar ediyo yani ki bu senin turkiyede dedigin paralarin cok ustunde yani her zaman caliskan adama burda is oluyor yani...dedikleri gibi bi sansini dene umarim sansin yagver gider ne zaman bi sorun olursada yardimci olmaya calisiriz elimizden geldigince[hline]Playing the king in my kingdom!!!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...