Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öss Sonuçlar ve Düşünceler

Reflective

Öne çıkan mesajlar

lam aslında var ya.. çocuğun öss'ye girdikten sonra o tv'de yapılan çözümleri videoya kaydediceksin..

seneler sonra ufaklık mezun olurkene üniversiteden.. "ahanda işte senin girdiğin sınav bu idi!" diye yansıtacaksın duvara.. (...burada araçların arasındaki mesafe 12km olarak bulunur doğru cevap C şıkkı..)

hayatımızda önemli her şeyin fotosu falan var.. sünnet, ilkokul, kep atma töreni falan.. bu niye olmasın lam!
Sosyal ağlarda paylaş

@utopia

Halk için şiir yazma olayını Namık Kemal başlattı,Şinasi değil.

Ali Şir Nevai'nin de sadece Muhakemet-ül Lügateyn 'ini soruyor ÖSYM,zaten galiba böyle bir eseri yok bu adda bir eser ne dershanede öğretiliyor ne de tüm lise yaşantısı boyunca kitaplarda yazmıyor,ben ilk defa bu sınavda gördüm.Sallamada olabilir :)
Sosyal ağlarda paylaş

ben seneye gireceğim için kafama takılan bir kaç nokta var.. birincisi az kişi gireceği için üniversitelerin kontejanlarında boşluk olacak bu yüzden puanları artıracaklar mı yoksa düşürecekler mi? ikincisi o kadar çok eski yıllardan mezun var ben nasıl düz liseler falan girmiyor diye avantajlıyım?
Sosyal ağlarda paylaş

Yok orhan Veli'de çevirdi ama onunda La Fontaine çevirileri vardı.Halk için yazmaya ilk Namık Kemal başladı.

Ali şir Nevai sorusunu da ben salladım doğrusunu söylemek gerekirse :D Dedim OSYM ali şir nevai ile ilgili tek şey sorar o da muhakemet'ul lugateyn hehe işaretledim geçtim doğru çıktı :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...