green_martian Mesaj tarihi: Ekim 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2003 2si arasinda kararsiz kaldim ghaldszar bi el atsan baksan? bi de dscp nin 2mp'ligi var diger ozellikleri ayni, kararsiz kaldim yardim.... pentaxla sonynin fiyatlari hemen hemen ayni.. Pentax optio 33l in ozellikleri: -Compact 4.1" x 2.5" x 1.6" and weighs only 6.3 oz. -3.2-megapixel CCD for images up to 2048 x 1536 pixels -3x optical zoom (38-114mm) with 3x digital zoom -Macro mode focuses as close as 3.93" -1.5-inch color LCD monitor swings up and rotates 180° -Shooting modes: Program AE, Picture, Digital Filter, Night Scene, Movie, 3D, Panorama Assist, Auto Bracket -Picture modes: Landscape, Flower, Portrait, Illustration, Self-portrait, Soft, Surf & Snow and Sunset -Single, Continuous, High Speed and Selftimer Drive modes Multi-segment, Center-weighted or Spot-metering Exposure, White Balance, Saturation, Sharpness and Contrast Bracketing -Sharpness, Saturation and Contrast in three different levels -Movie mode records 30 secs w/out audio in AVI format -Built-in flash with Auto, Fill and Red-eye Reduction modes -Digital Filters: B&W, Sepia, Red, Blue, Green, B&W+Red, B&W+Green, B&W+Blue -White Balance: Auto, Daylight, Shade, Tungsten,Fluorescent and Manual -USB Mass Storage compatible for PC and Mac OS -Exif Print and PRINT Image Matching II compatible -CompactFlash Type I memory cards -World Time function displays the time in 62 countries dscp52'nin ozellikleri: Records in JPEG/GIF/TIFF/MPEG1/MPEG Movie EX. Comes with 16MB Memory card. 2X optical and 6.4X Smart Zoom. 12 Bit DXP improves levels of brightness resolution for more dynamic and accurate images. Records up to 300 shots/150 minutes using supplied battery. Shoot in Still, MPEG Movie (no audio), E-mail and Clip Motion mode. Auto Focus with illuminator makes it possible to focus on objects normally difficult to focus on in low light. Clip Motion allows you to record a sequence of up to 10 digital images and play them back like a video.[hline][b][i]-->Four String Magic<-- Words are meaningless And forgettable Enjoy the silence [Bu mesaj green_martian tarafından 06 October 2003 05:12 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Ekim 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2003 Valla Green Martian fotograf cekme özellikleri bakımından Pentax bayağı bir ilerde duruyor gibi. Biraz sana açıklayayım. Pentaxda 3x digital zoom var. Bu da 38-114 mm objektife eşit demektir. Normalde standart bir SLR makina üzerinde 35-70mm objektif çıkar. Bu basit olarak çekim yapmanı sağlayan bir cihazdir. Bunda 114mm ye ulaşmış ki bu biraz daha iyi bir olay. Tabii ki zooma çok güvenme çünkü zoom yapıkca kalite biraz düşer. Bunu direk gözle algılamazsın. Resmi büyüttüğünde algılanan bir olaydır. 2,7x zoomla birleştiğinde normal bir compact makinada ulşaman gereken iyi bir noktaya ulaşabilirsin. Sony' de ise bu 2x dir ki bu da 41-82mm ye eşit. Yani normal standarlar içersinde görünebilsede manzara fotografları çekmekte zorlanacaksın. İyi bir manza fotografı için 28mm gerekir aslında ve 35mm ile de orta dereceli bir şeyler yaparsın. Ama 41 biraz fazla göründü bana açıkcası. Arkadaşlarını felan çekmek anılarını ölümsüzleştirmek için yeterli bir zoom ama biraz değişik bir şeyler yapayım dediğinde biraz seni kasabilir. Buna karşın digital zoomun 3,2 olması cok onemli de değil. Digital zoomun yarattığı farkı sen de bilgisayarda büyüterek yapabilirsin. Macro cekim uzaklığı Sony' de 8 cm Pentax da ise 10 cm olarak görülüyor. Bunun anlamı çok yakından çekeceğin objeleri min. ne kadar yakından çekebileceğindir. Burada 2 cm. lik bir fark var tabii. Bu bir dezavantajdır Pentax için ama ne kadar kullanabileceğin bir şeydir o konuda karar senin. Şöyle bir alternatif de var onu da açıklayayım. Diyelim ki bir böceğin fotografını çekeceksin. O zman pentax ile 10 cm. den sony ile 8 cm. den cekersin. Fakat tabii ki bu farkı optik zoom ile de kapatabilirsin. Sony' nin 41 mm. de ojektif açıklığı 3,8 olarak geçiyor. Pentaxın ise 38mm de 2,6 114mm de 5,0 olduğundan zaten hemen hemen onu kurtarır. Objektif hızları Sony de min:2sn. Max:1/1000; pentax da min:4sn Max:1/1500 olarak geçiyor. 1500e 1000 olarak Pentax önde. Bu da daha güneşli havalarda çekim yapabilmeni sağlar. Diğer taraftan Pentax 4 sn. ye 2 sn ile gene önde. Bu da senin karanlıkta tripod ile basit gece çekimlerinde daha iyi sonuç almanı sağlayacaktır. LCD ekranın Pentaxda 134000 sony de 61000 pixel vermesi ne kadar avantajlı bir şeydir bilmiyorum ama Pentaxın bir dezavantajı çok aydınlık yerlerde LCDden gormede problem yaşandığı gibi bir kaç sey okudum bir kac yerde. O bir dezavantaj oluşturabilir biraz. Ama sony' de bu tarzda bir problem var mı onu bilemiyorum. Dğer bir pentax dezavantajı ise 30 sn kadar video cekimi yapabilmen. Sony de ise 16 fps ile memeory kartın dolana kadar video cekimi yapabilirsin. Bilmem kullanırmısın ama bence çok gereksiz. Tabii ki kullanımına bağlı. Bunlar dışında senin yazdığın bir kaç özellik hakkında bilgi bulamadım. Mesela Pentaxda digital filtreleme olayı olması hoş bir şey. Sony de bu tarz bir şey var mı bilmiyorum. Makinanın üzerinde olması hoş bir şey ama çok gerekli sayılmaz. Zaten Photoshop ile ilgilendiğin için bu tip bir filtrelemeyi sen de bilgisayarında yapabilirsin. Öbür taraftan bir de Sony' de 6x smart zoom diye bir şey yazmışsın. Bunla ilgili bir bilgi bulamadım. Smart zoom benim bildigim digital zooma sony' nin verdiği isim ama 6x hiç bir yerde geçmiyor. Var mıdır yok mudur bir bilgi edinemediğim için bir şey söyleyemiyecğim. Ama açıkcası ben daha çok optik zooma bakıyorum. Sonuç olarak digital buyutme olayını bilgisayardan da yapabiliyorsun. Ama tabii gene de zevk meselesi. Pentaxda kırmızı göz önleyici var. Sony' de yokmuş gibi görünüyor baktığım yerlerde. Bu bana biraz garip geldi. Bir bilgi eksiği var gibi. Eğer gerçekten kırmızı göz önleyici yoksa çok çok büyük bir eksiklik. Bunu alacağın zaman içindeki manuelden de bakabilirsin. Digital kameralarda kırmızı göz olayı çok fazla görülen bir şey. Engeleyici flash tamemen ortadan kaldırmasa da önemli derecede engelliyor. Olmaması seni rahatsız edecektir. Tabii yine bilgisayarda çözülebilecek bir problem ama yine de flash ile çözmek daha mantıklı. Bence Pentax çok daha üstün gözüküyor. Tabii ki ihtiyaçların doğrultusunda durumlar değişebilir fakat eğer amacın anıları çekmekse, ara sıra da güzel manzara gördüğünde onu da çekmek belki de walpaper yapmaksa ama amacın fotograf çekmekse o zman Pentax bayagı hoş duruyor. Ama bunun yanında ufak tefek eklentilerden de yararlanmak istiyorsan (video cekimi gibi) ama biraz daha orta dereceli bir şeyler istiyorsan o zman Sony' de olabilir. Tabii ki bu sonuc makinanın verilerini bire bir karşılaştırmayla oluşan sonuçlardır. Son karar tabii ki deneme ile verilecektir. İki makinayı da bir dene. Özellikle insanlar üzerinde ve fazla ışık olmayan yerlerde dene(flash ile, kırmızı göz engelleyen flash ile ve flashsız). Sonuçta çıkan resimleri bilgisayara aktartıp orada bak (LCD yanıltabilir). Son kararı orada ver. Ama Pentax gibi bir fotograf devinden kotu bir şey cıkacağını da sanmıyorum. Hele sony üretim makinaların bir kaç tanesini gördükten sonra bu veri farkıyla bu markayla seni üzeceğini hiç sanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
green_martian Mesaj tarihi: Ekim 6, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2003 oncelikle cok tesekkurler ayrintili cevabin icin.Benim icin onemli olan fotografin kalitesi yani film hic cekmese de olur tamamen fotografin kalitesine takiliyorum. www.steves-digicams.com'a girdim baktim orda sanki sony icin daha iyi konusmus steve kardesimiz.Sample pictures bolumune baktim sonynin modeli daha iyi geldi ustelik baktigim 2mplik modeldi.Bu beni biraz yanilgiya dusurdu. Benim ihtiyacim olan bilgiler(bunlari pek anlayamadim teknik ozelliklerden cevaplarsan sevinirim): 1-karanlik ortamlarda hangisi daha iyi ceker 2-cekme suresi ne kadardir yani hareketli nesnelerle cekim yaparken hangisi daha kaliteli sonuc verir 3-genel resim kalitesi hangisinde daha iyidir. 4-hangisinin flashi daha iyidir Bunun disinda digital zoom benim icin de onemli diil veya film cekmesi de ayni sekilde..Genelde dijital kamera konusunda hep sony daha iyi diye dusunuyodum o daha onde gozukuyodu ama sanirim oyle diilmis.[hline][b][i]-->Four String Magic<-- Words are meaningless And forgettable Enjoy the silence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Halfmumi Mesaj tarihi: Ekim 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2003 Bende Datron DSC 216B var :) Oldukcada Cam gibi çekiyor..250 kağıda aldım...128MB SD kartıda var,15 dakikalık video çekiyorum catır catır..[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining Only in My Dreams Now...Curse! Fear?i dont know what is it?..[Downloadable Avi] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Ekim 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2003 said: green_martian, 06 October 2003 08:31 tarihinde demiş ki: 1-karanlik ortamlarda hangisi daha iyi ceker 2-cekme suresi ne kadardir yani hareketli nesnelerle cekim yaparken hangisi daha kaliteli sonuc verir 3-genel resim kalitesi hangisinde daha iyidir. 4-hangisinin flashi daha iyidir Ben de bu soruların cevabı için makinayı denemen gerektiğini söylüyorum açıkcası. 1- Teknik verilere bakıldığında Pentax karanlık alanlarda çok daha iyi çeker. 2- Hareketli çekimlerde makinanın çekim hızı çok öenmli. Ama bunu veri olarak vermiyorlar. Verdikleri 4sn /1500 sn. gibi oranlar farlı bir orandır. Yani bir anlamda makinanın algılama süresi önemli. O yüzden bunu makinayı deneyip göreceksin. Teknik veri olark ben de bilmiyorum onu. 3-Yine teknik veri olarak resim kalitesinin Pentax' da daha iyi olması gerekiyor. Marka durumuna da baktığımızda bunu tahmin edebiliyoruz. Fakat teknik verilerin dışında bazı durmlar daha var. Renklerin parlaklığı kalitesi gibi durumları teknik verilerden anlamak mümkün değil. O yüzden sana çok karanlık olmayan ortamlarda flashlı, kırmızı göz engelleyici flashlı ve flashsız olarak cekim yapmanı oneririm. Zaten USB kablo ile direk bilgisayardan resimleri gorebildigin için satıcıdan rica eder resimlere bilgisayardan bakarsın. O en iyi sonucu verir sana. Sonucta her ne kadar Pentax iyi bir fotograf makinası firması olsa da işin diğer ucunda Sony var. Sony genelde orta dereceli cihazlarda çok başarılı bir firma olduğundan dolayı Sony' yi bir anda silip atmak da mümkün değil. En iyisi denemek. Ama kağıt üzerinde Pentax cok daha iyi ve cok daha kullanışlı gözüküyor. Bir kaç yerden okudugum kadarıyla orta dereceli kullanıcılar için ideal bir cihaz gorulen pentax bir kac sitede kullanıcılardan daha yuksek not almış. Reviewlarda Sony' nin söylemiş olduğun modeli nerdeyse yok diyebilirim. 51 ve 71 modelleri hakkında bilgi daha kolay bulunuyor. Ama bir alt model bir üst modelden bazen daha iyi de olabiliyor. O yüzden onlara bakarak da bir şey elde etmek mümkün değil. 4-Flash konusunda fazla bir fark olacağını sanmıyorum. İkisi de eşit derecede seni tatmin edecektir. Sadece pentaxın flash degerlerinbe ulaştım sitelerde. Fakat sony' ninkllere ulaşamadığım için bir karşılaştırmada maalesef bulunamadım. Sonuç olarak son kararı gözlerin verecek. Eğer görüntü olarak ikisi arasında karar veremezsen de Pentax' ı tercih edebilirsin. Ama bariz bir şekilde sony üstün gelirse de Sony al geç diyebilirim. Sakın denemeden karar verme. Eğer video çekimi senin için öenmli ise o zman Sony' yi secebilirsin. Hatta başka markalara da bakabilirsinn. Çünkü piyasada video cekimleri cok daha iyi olan kameralar bulman da mümkün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Ekim 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2003 Bu aralar digital makina almak isteyenler Aslında bir de şöyle bir alternatif var. Aynı paranın üzerine biraz daha koyup güzel bir SLR makina ve bir de scanner alıp hem güzel fotograflar cekmeye hem de fotograf sanatının zevkini tatmaya başlayabilirsiniz. Sonuç olarak yine çektiklerinizi scanner ile bilgisyara aktarabilirsiniz. Söz gelimi ben bu aralar bir tane negatif' de scan edebilen bir scaner alıp bu şekilde biraz fotograf cekmeye başlamak, sonra negatiften scan edip begendiklerimi bastırmak istiyorum. Siz de bunu yapabilirsiniz, Hele siyah beyaz fotografa başlarsanız çok güzel şeyler yakalayıp bnlardan scanner ile bilgisayardan begendiklerinizi secip basit bir karanlık oda kurarak bu resimleri kendiniz bile basabilirsiniz. Tabii ki bu dediğim değişik bir alternatif, belki zor bir alternatif ama kesinlikle zevkli bir alternatif. Fotografcılık bir sanattır tabii ki de uğraştıracak ama sonuçta çok daha zevkli olacak. Bence bunu da bir düşünün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
green_martian Mesaj tarihi: Ekim 6, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2003 Cok tesekkurler bunlari dikkate alicam[hline][b][i]-->Four String Magic<-- Words are meaningless And forgettable Enjoy the silence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
green_martian Mesaj tarihi: Ekim 6, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2003 said: ghaldszar, 06 October 2003 09:20 tarihinde demiş ki: Bu aralar digital makina almak isteyenler Aslında bir de şöyle bir alternatif var. Aynı paranın üzerine biraz daha koyup güzel bir SLR makina ve bir de scanner alıp hem güzel fotograflar cekmeye hem de fotograf sanatının zevkini tatmaya başlayabilirsiniz. Sonuç olarak yine çektiklerinizi scanner ile bilgisyara aktarabilirsiniz. Söz gelimi ben bu aralar bir tane negatif' de scan edebilen bir scaner alıp bu şekilde biraz fotograf cekmeye başlamak, sonra negatiften scan edip begendiklerimi bastırmak istiyorum. Siz de bunu yapabilirsiniz, Hele siyah beyaz fotografa başlarsanız çok güzel şeyler yakalayıp bnlardan scanner ile bilgisayardan begendiklerinizi secip basit bir karanlık oda kurarak bu resimleri kendiniz bile basabilirsiniz. Tabii ki bu dediğim değişik bir alternatif, belki zor bir alternatif ama kesinlikle zevkli bir alternatif. Fotografcılık bir sanattır tabii ki de uğraştıracak ama sonuçta çok daha zevkli olacak. Bence bunu da bir düşünün. evet acikcasi bunu bende dusundum ama filmin de belli bi maliyeti var su an benim icin en uygunu sanirim dijital bi makine ama ilerde senin soyledigin de olabilir kulaga hos geliyo[hline][b][i]-->Four String Magic<-- Words are meaningless And forgettable Enjoy the silence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar