Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cd Room Sorunsalı

Aykan

Öne çıkan mesajlar

arada bios kendi kendine olayı değiştirip (nihayetinde yine master-slave sorunu oluyo) bişeyler yapmış da olabilir bak... Biosta bi incele ne neymiş falan. orda da normalse herşey, kablo falan herşey doğruysa, IDE kablon yalan oldu demektir. İki IDE kablosu varsa kasada (ya da yedek falan varsa) değiştirip dene bi...

[ Mesaj 16 Haziran 2007, Cumartesi - 20:45 tarihinde, Mr_Hand tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ne ilgisi var ya biosla falan. windows cd-rom sürücünü görüyor ama cd-rom sürücün disk okumuyorsa cd-rom sürücünü aldığın yere geri götür ve yenisini iste. dünya üzerinde hiç bir ayar cd-rom sürücünün diskleri okumasına fayda etmez. yok öyle bir dünya.

bios'tan ayar yapın demişsiniz falan da, ne ayarıymış o çok merak ettim? neyin ayarı yani windows'un gördüğü bir sürücüyü ne tür bir ayar ile çalışır hale getirebilirsiniz biri açıklar mı?

konu ile ilgili fikriniz yoksa yanlış yönlendirmeyin insanları.
Sosyal ağlarda paylaş

kabloyu değiştirdim diyor adam niye dinlemiyorsunuz?

kabloyu değiştirmesi de gereksiz zaten. kabloda problem olsa şöyle açıklayayım size

eğer ide kablolarında bir problem varsa zaten bilgisayar açılırken detect kısmında sorun yaşarsın. cd-rom'u hiç görmez ya da orada takılır kalır çıkarmak zorunda kalırsın. ide kablosu bozuk diye cd-rom disk okumuyor diye bir şey olmaz

power kablosu bozuk olsa zaten hiç bir şekilde ne ışığı yanar ne bios görür ne de windows görür. dolayısıyla bunu da otomatik olarak eledik.

daha açık nasıl anlatabilirim bilemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

1. olasılık optik okuyucunun kafası kirlenmiştir
2.si ise master ,slave kablolar farklı yerlere takılmış ise veya biosdan biosdan bakabilirsin çakışma varmı diye ve bios ayarları karışmış ise veri alışverişinde aksaklıklar ve problemler yaşanır Senaryo 1 :P örnek vericek olursak atıyorum çift rom vardır farklı kablolar takılmıştır vs vs bir den çok olasılık olabilir önerim bir den çok varsa rom ide girişinden cd rom a tek kablo ile uzatman çözüm olabilir veya bios bir şekilde default ayarlara gelmişse veya.
3. olasılık pin veya kabloda bir kırık varsa okumakta zorlanır veya hiç görmez gördüğüne göre kırık olabilir giriş pinlerinde veya kabloda.Kırık olması kabonun veya pinin o rom u pc de görmeyeceği anlamına gelmez görüpte iletişimde aksaklıklar yaratabilir veya hiç görmez bu olasılıklar mümkündür.
4 .olasılık rom hakkı rahmetine kavuşmuştur =)

[ Mesaj 21 Haziran 2007, Perşembe - 02:24 tarihinde, Enyalios tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 21 Haziran 2007, Perşembe - 02:25 tarihinde, Enyalios tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...