Aykan Mesaj tarihi: Haziran 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2007 cd Roomun kablolarını çıkarmam gerekti geri taktığımda ise cd leri okumuyor artık. nedendir acaba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2007 ters takmıssındır kabloyu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aykan Mesaj tarihi: Haziran 15, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2007 ters takma gibi bişe olamaz girmez zaten. bilgisayar cd roomuda görüyor ama okumuyor. boş gösterio cd yi meret Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2007 abanırsan ters takılıyor :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 muhtemelen yanlıs yere taktın. anakarta giden küçük kare şeklinde ucu olan bi kablo var onu da kontrol et. bir de ince uzun ucu olan var. bu arada room değil rom. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 düşündüm de, insanlar sidi rum diyor lan. ilk kez farkettim hehe. belki ben de diyorumdur. garipsedim bir an. [ Mesaj 16 Haziran 2007, Cumartesi - 14:17 tarihinde, Bone tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 ayhh neyse [ Mesaj 16 Haziran 2007, Cumartesi - 14:31 tarihinde, dasaaa tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aykan Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 taktım o kabloyuda cd içine girio okuma ışıgıda yanmıo cd yide boş gosterio dogal olarak. sorun denir ya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 bir şekilde kabloyla ilgili büyük bi yanlış olsa cd-rom u görmemesi gerekir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 master slave falan olayını yanlış yaptın başka bişey değil. Arkadaki jumperı kontrol et nerdeymiş falan... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aykan Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 abi onlara hiç ellememiştim zaten. arkadaşın dediği gibi kabloyla ilgili yanlış olsa görmez direk. sorun ya beni bulur kendileri :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 belkide cd-rom ile oynarken, bilyeleri dağıttın ve çalışmaz oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 arada bios kendi kendine olayı değiştirip (nihayetinde yine master-slave sorunu oluyo) bişeyler yapmış da olabilir bak... Biosta bi incele ne neymiş falan. orda da normalse herşey, kablo falan herşey doğruysa, IDE kablon yalan oldu demektir. İki IDE kablosu varsa kasada (ya da yedek falan varsa) değiştirip dene bi... [ Mesaj 16 Haziran 2007, Cumartesi - 20:45 tarihinde, Mr_Hand tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aykan Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 ya biostaki ayarı yapmayı bilmiorum. 2. bi kalbo olacaktı onla deneyim bu arada biostaki ayarın nası olması gerektiğini yazarsanız sewinirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 ne ilgisi var ya biosla falan. windows cd-rom sürücünü görüyor ama cd-rom sürücün disk okumuyorsa cd-rom sürücünü aldığın yere geri götür ve yenisini iste. dünya üzerinde hiç bir ayar cd-rom sürücünün diskleri okumasına fayda etmez. yok öyle bir dünya. bios'tan ayar yapın demişsiniz falan da, ne ayarıymış o çok merak ettim? neyin ayarı yani windows'un gördüğü bir sürücüyü ne tür bir ayar ile çalışır hale getirebilirsiniz biri açıklar mı? konu ile ilgili fikriniz yoksa yanlış yönlendirmeyin insanları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odrin Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 CDROM'a giren data kablosunda (geniş olan) bir sorun oluşmuş olabilir.Başka bir kablo ile dene. edit:Bios'la bir alakası yok CDROM'un [ Mesaj 19 Haziran 2007, Salı - 09:37 tarihinde, Odrin tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aykan Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 başka bir kablo ilede denedim gene goruo ama okumuyor çıldıracam valla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 aykan dediğim gibi garantisi sürüyorsa değiştirmeyi dene. sürmüyorsa yapabileceğin bir şey yok sanırım cd-rom'un kablosunu sökerken donanımsal problem oluşmuş bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 hey allaam nası biosla alakası yk crdromun tamamen disable enable edebiliyosun biostan daha ne. Ama sorunu eksik okuduğum için yanlış öneri getirmişim o ayrı. Yne de kablolarda problem olması büyük ihtimal... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 kabloyu değiştirdim diyor adam niye dinlemiyorsunuz? kabloyu değiştirmesi de gereksiz zaten. kabloda problem olsa şöyle açıklayayım size eğer ide kablolarında bir problem varsa zaten bilgisayar açılırken detect kısmında sorun yaşarsın. cd-rom'u hiç görmez ya da orada takılır kalır çıkarmak zorunda kalırsın. ide kablosu bozuk diye cd-rom disk okumuyor diye bir şey olmaz power kablosu bozuk olsa zaten hiç bir şekilde ne ışığı yanar ne bios görür ne de windows görür. dolayısıyla bunu da otomatik olarak eledik. daha açık nasıl anlatabilirim bilemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aykan Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 sanırım sorun direkt olarak cd roomda bitio çünkü başka bi cd room taktım cayır cayır okuyor. garantisi devam ediyor ama ne belge var ne fatura bi götürmeyi denicem. herkeze teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 mumu bozuk ide kablosuyla kaç kere uğraştın ya? power kablosu zate hiç bahsetmedim neyse de bizzat karşılaştığım ide kablosu probleminden feyz alarak (allaah allaaah) o yazıyı yazmıştım. neyse cdrom değişiyomuş anlamı da kalmadı. gg :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aykan Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 kasa acıktı zaten kasmadım. ama saolun genede Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enyalios Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 1. olasılık optik okuyucunun kafası kirlenmiştir 2.si ise master ,slave kablolar farklı yerlere takılmış ise veya biosdan biosdan bakabilirsin çakışma varmı diye ve bios ayarları karışmış ise veri alışverişinde aksaklıklar ve problemler yaşanır Senaryo 1 :P örnek vericek olursak atıyorum çift rom vardır farklı kablolar takılmıştır vs vs bir den çok olasılık olabilir önerim bir den çok varsa rom ide girişinden cd rom a tek kablo ile uzatman çözüm olabilir veya bios bir şekilde default ayarlara gelmişse veya. 3. olasılık pin veya kabloda bir kırık varsa okumakta zorlanır veya hiç görmez gördüğüne göre kırık olabilir giriş pinlerinde veya kabloda.Kırık olması kabonun veya pinin o rom u pc de görmeyeceği anlamına gelmez görüpte iletişimde aksaklıklar yaratabilir veya hiç görmez bu olasılıklar mümkündür. 4 .olasılık rom hakkı rahmetine kavuşmuştur =) [ Mesaj 21 Haziran 2007, Perşembe - 02:24 tarihinde, Enyalios tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 21 Haziran 2007, Perşembe - 02:25 tarihinde, Enyalios tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 pin kırıksa iletişim sorunu yaşanmaz. o pinlerin bir tanesinin eksikliği sorun da yaratmaz ayrıca. ayn şey monitör kablosundaki pinler için de geçerli mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar