Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ötenazi hakkında bildikleriniz ve düşünceleriniz


blademaster

Öne çıkan mesajlar

neden kendine yaptiracakmisin,
Dikkat et bu bole dovme fln gibi birsey degil,
Anim allah dogrudan bileti kesiyolar,

ben bir yerde okumustum, Otenazi dernegi vardi,
Sen onlara olmek istedigin yeri yaziyodun oraya gidip huzur icinde zibartityolar sonra eve yolluyolardi seni

Mesela bir adam sanirim kara denizde bir gemide olmek istemisde., Bole guvertede otururken ignelemis, ve huzur icinde olmus.,

Vay be.
Kendini ucaktan atlamadan evvel igneletip. Parasutsuz atlamak var aslinda.
Hem olecegin belli. Hemde parasutsuz dususun adrenali,
vay be kendimden korkmaya basladim

[Bu mesaj The_Guardian tarafından 03 October 2003 15:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu konu daha önce tartışılmıştı, oarada yazdığın görüşler değişmediğinden oaraya link vermekle yetineceğim. Ufak bir ekleme, annem hala dedemin ölmesine izin vermedikleri için vicdan azabı çekip duruyor. Ne büyük bencillik etmişiz, ona ne çok eziyet çektirmişiz diye hayıflanıp durur. Konunun linki ise işte budur[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

YALNIZ BİREY GÜÇLÜ BİREYDİR - BİRLEŞİK SAP HAREKETİ
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ölüm çağrıldığında sinirli olabilir bana göre...
Bırakın kendi kendine gelsin öylesi daha sakin olucaktır...[hline]§Tanrıdan önce karanlık vardı...§
What if God was one of us
Just a slob like one of us
Just a stranger on the bus
Trying to make His way home
....................................................
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Diğer ötenazi tartışmasından kalan söylemek istediğim bişey var ama onuda gereksiz yere up'lamak istemedim burda devam ederik, quote'lıyorum:
said:

Literatür taraması sırasında AIDS'li pek çok hastanın intihar ettiği, yaşam desteklerini sonlandırarak intihar etmek istediği yada ötenazi isteğinde bulunduğu ve bununla ilgili pek çok çalışma yapıldığı gözlendi. Bunlarda ülkelerin yasal durumu belirleyici olmakta ve legal yada illegal birçok hastaya ötenazi uygulandığı düşünülmektedir. Yapılan çalışmaların birçoğunda, bu konuda hastalara yararlı olacağı düşüncesiyle gerekirse ötenazi uygulanmasına sıcak bakıldığı belirtilmiştir.

AIDS ölüm değil bir hastalıktır. Toplumda HIV + birine karşı alınan cephedir, o hastanın dışlanmasıdır insanları intahara sürükleyen. Eğer bu yüzden değişecek birşey varsa bu ötenazi yasası değil insanları o konuma düşüren kafadır.

Ötenazi için fikrim pasif ötenaziyi yasallaştırmak yönündeki bu hergün yapılıyor hastanelerde zaten. Hergün doktorlar birilerinin fişini çekiyor yaşam umudu olmadığı ve acı çektiği için.[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]

(bkz: Quinthalus) (bkz: Qui)
Adaxe Wiabolih of Eclipse, Rifleman/CH
Liga Sonega of Bloodfin, Artisan
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
The_Guardian, 03 October 2003 15:49 tarihinde demiş ki:
Kendini ucaktan atlamadan evvel igneletip. Parasutsuz atlamak var aslinda.
Hem olecegin belli. Hemde parasutsuz dususun adrenali,
vay be kendimden korkmaya basladim

[Bu mesaj The_Guardian tarafından 03 October 2003 15:52 tarihinde değiştirilmiştir]


Neden paraşütsüz atlarken iğneletericen ki kendini yere çarpınca öücen nasılsa?[hline]!!! No PaNiC AfTeR PAnDiC !!!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İnsan sağlığı yerindeyken bu konuda çeşitli fikirler yazabilir, bunu daha çok acı çeken ve eninde sonunda o hastalıktan ölecek kişiye sormak lazım, anneannemi hatırlıyorum kadıncağız ne kanseriydi bilmiyorum ama bırakın yemek yemeyi su bile içseydi geriye kan kusuyordu son zamanlarında, ne diye hayatta tutmaya çalıştılar bilmiyorum, hastalık o raddeye gelmeden bırakılsaydı da huzura kavuşsaydı en azından o kadar acı çekmezdi diyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kader değil bu.... insan kendi hayatını kendi belirler, çat olması istendi oldu diyemez kimse, birisi ağır yaralanıp vücudu iflas ettiğinde ya da yaşayamayacak duruma geldiğinde onu hayatta tutmanın bir anlamı olmaz. kendisi ölmek istiyorsa ona bu hak tanınmalıdır bence. sonuçta yaşamak istemediği her an ona ölümden daha büyük bir acı gibi gelecektir. mükâfatını alacak mıdır? bilinmez. sonuçta ötenazi hakkı olmalı diyorum. (Qui, Absolut ve Horace yeterince iyi anlatmışlar durumu)[hline]Hergele Nejat arsız karısını keserle rendeledi

[Bu mesaj ReaperXS tarafından 05 October 2003 19:37 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bence bu konuda tartışılması gereken kişinin yaşam hakkının kime ait olduğudur. Mesela dinen tartışırsak, intihar günah, mantığı da Allahın verdiği canı Allah alır. Bu görüş size örümcek kafalı gelebilir ama yine de kendi içinde mantıklı.

Eğer kişinin hayatı kendisinin derseniz bu sefer ötenazi bir yerde meşrulaşır yani hak haline gelir kanımca. Eğer hiç umut yoksa zaten birinin yaşatılması, hele ki acı çektiren bir illetse, saçma, ama burada da bir pürüz var... Tartışmadaki bir nokta çok anlamlı geldi, ya ölürken daha büyük acı çekiyorsa? Veya, diyelim ki kaza geçirdi bir kişi, şuuru yerinde değil, kurtulma şansı yok... Sizce ailesi "fişi çekme hakkı"na sahip olmalı mı? Beni öldürme hakkı sizce onlara geçebilir mi?

Bu konuda ne dersiniz ben de bunu merak ettim, bence ötenazi ne kadar mantıklı bir davranış gibi görünse de her şeyi bozan insan ırkı için klonlama gibi tabu bir şey olarak kalması ve kontrol edilmesi daha mantıklı gibi. Yine de ben nispeten kararsızlar cephesine kendimi koyuyorum.[hline]Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...