Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ICQ kullanmak için nedenler: NedenICQ.com


Brigand

Öne çıkan mesajlar

Daha önce imzamda ve bir ICQ konusunda siteden hafifçe bahsetmiştim. Site şu anda hazır.

Sitede ICQ'nun diğer programdan farklarını görüyoruz. Diğer programların ICQ'ya tercih edilmemesinin nedenlerine bakabiliyoruz. Arkadaş panosunda ICQ'cular olarak yalnız kalmamak için mesaj bırakabilir ve mesaj bırakanlar ile chatleşerek ICQ'yu yavaş yavaş yayabiliriz. Arkadaş daveti kısmında gerek email adreslerine gerek de msn kontak listesine direk bağlantı kurarak, oradaki mail adreslerine bir ICQ davet emaili gönderilebiliyor.

Daha fazla ICQ hakkında açıklama yapmaya gerek yok. Hepsi sitede yazıyor. Siteye eklemede bulunmak isteyenler "posta at nedenicq dot com" adresine email atıp sitenin içeriğine katkıda bulunabilir.

http://www.nedenicq.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hep birlikte elimizden geleni yapacaz arkadaşlar. ICQ kullanmanın kimseye zararı yok ama buraya bu tanıtım konusunu açtığımdan beri 10 dakikada 2 kişi gelip siteye saçma sapan mesajlar attılar. Ne insanlar var yahu...

Neyse, zaten mesajlar admin kontrolünden geçiyor. Ama panoda çıkması için illa admin kontrolune gerek yok. Kontrolde gerekirse siliniyor. Böyle insanlar daha da çıkacağına göre bir hemen bir ip ban sistemi yazdım, boşu boşuna ip'lerini banlattırmasınlar bence.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1) İlla numaraya gerek yok, email adresin ile de oturum açabiliyorsun. Ezberlemek zorunda değilsin. Unuttuğunda email adresini kullanabilirsin.

2) Kimileri Myneti bir dezavantaj olarak görebilir. Kimileri ise Türkiye'de ICQ'nun haklarının Mynet'te olduğunu düşünebilir. Ama yanlıştır. Mynet güncel ICQ sürümlerini ICQ ile anlaşmalı olarak almakta, kendi reklamlarını gösterebilecek şekilde kod değişiklikleri yapmakta sonra da Türkiye'ye sunmaktadır. Mynet Dünyanın ilk 200 sitesi arasındadır. Hergün milyonlarca Türk Myneti ziyaret etmektedir. Böyle olunca icq.com için de Mynet ile işbirliği yapmak Türkiye'de ICQ'yu tekrar yayabilmek için izlenebilir bir yol olarak gözükmektedir. Türkiyedeki çoğu insan internete Mynet ile başlar. Katılıyoruz ki herkes gibi bir noktadan sonra Mynet'e hiç girmez oluruz. Belki Mynet'i sevmemeye başlarız... Mynet'in ICQ hesaplarınız ile hiçbir alakası yoktur. İsterseniz Mynet'in içeriğinin olmadığı ICQ sürümünü çekebilirsiniz, ve direk icq.com'un orjinal sürümü ile ICQ'yu kullanabilirsiniz. (www.nedenicq.com/icq.icq)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Email adresinizi hatırlıyorsanız onla login olabiliyorsunuz arkadaşlar. Ama email adresinizin sanırım onaylanmış olması gerekiyor. Email adresi onaylamanın ICQ'da akif olmasından önceki dönemlerdeki mailler onaylanmış sayılıyor olabilir.

Ama asıl nokta şifrelerinizde Türkçe karakterler ya da diğer özel karakterler (&=*) gibi var ise ICQ 2002 indirip şifrenizi deneyin. ICQ 6'da o karakterler farklı şekilde encode edildiğinden giremiyor. 2002 indirip şifrenizi bulun, girip şifrenizi değiştirin sonra ICQ 6 indirin. Ya da 2002 ile devam edebilirsiniz :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

O paragrafı okudum. Zaten ondan sonra buraya yazdım :)

Yani programı yayan portalsakat zaten, dandik ötesi bir portal. Bence..

Garip mail adresleri yok tel nosu gibi numaralar var diye avantajmış gibi gösterince orada haliyle öyle yazdım. Mail adresiyle de oluyorsa ne ala ama popüler olmadan kullanmam. Başkası popülerleştirsin. Eskiden de sevmezdim ıcq'yu..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
O paragrafı okudum. Zaten ondan sonra buraya yazdım :)

Yani programı yayan portalsakat zaten, dandik ötesi bir portal. Bence..

Garip mail adresleri yok tel nosu gibi numaralar var diye avantajmış gibi gösterince orada haliyle öyle yazdım. Mail adresiyle de oluyorsa ne ala ama popüler olmadan kullanmam. Başkası popülerleştirsin. Eskiden de sevmezdim ıcq'yu..


Sakat dediğin site dünyada 193. site olarak geçiyor. Türkiye'de google.com.tr'den sonra 1. sırada yer alıyor. Yani sakat ve dandik değil, ama bende sevmiyorum myneti kabul ediyorum. Oyun oynayacağım zaman bile gidip yahoo'da filan oynuyorum. Mynet ile pek aram yoktur. Ama onları kıskanarak sakat, dandik dememiz başardıkları şeyi küçümsemektir. Unutma beyazperde bile artık Mynet'in. Ha bir kere hacklendiler diye sakat diyorsan hatırlatırım Google da zamanında hacklendi. Ayrıca mynet'in sadece dns sunucusuna mı ne saldırdılar. Hiçbir dosyasına erişemediler, sadece mynet.com'a girince başka sunucuya gitti browser.

Ayrıca o dandik email adresleri filan dediğin onlarca nedenden sadece bir tanesi. Hepsini okumuşundur ama bence buraya yazmak işine gelmiyor arkadaşım :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çok kullanıcısı olmasa o sırada olmaz, e bu ülkede mynet çok kullanılıyor kalite de aranmıyor. Kalite aramayan kalitesiz bir kesimin deligibi kullanmasıyla da dünyanın 193. büyük sitesi oluyor. Bilmiyorum, bence direk kapatılması gereken bir site mynet ya neden bu kadar uyuzum bilmiyorum da yakıştıramadım icq gibi köklü bir programın öyle bir siteden dağıtrılmasına. Üstelik reklamlarla. Reklamsız dağıtsalar hizmet olurdu hani..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi

1. adres daha kolay.
2. kullanıcı profili zaten önemli olan. ben bırısıyle konuşmak için icq ya alıştırtacağıma, onların kullandıgı msn i kullanırım. ne gerek var 100 kişiyi icq ya yönlendirmenin.
3. konuşma daha hızlı. icq dan send şeysini beklemek gerekıo
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mynet mynet demişsiniz de mynet sadece icq'dan ismini kullanma hakkını alıp programı türkçeleştirip isteyenlere dağıtıyor kendi ismiyle. onun dışında icq ile bir anlaşması falan yok. zaten bence ingilizce biliyorsanız orjinal halini kullanın.

neden icq diye soranlara da msn'den çok daha kaliteli. icq zaten im işi için yıllar öncesinde geliştirilmiş bir şey. ms sonradan (her zamn yaptığı gibi) pazara ortak oldu ve msn messenger'ı çıkardı. ama hala icq gibi olabilmiş değil. hatta bir çok program msn'den daha kaliteli fakat insanlarımız ısrarla msn kullanıyor. msn'de sağdan soldan fikir toplayıp yılda bir yeni sürüm çıkartıp ekliyor. sonra da yıl boyunca o sürümdeki hataları, güvenlik açıklarını kapatcak yamalar çıkartıyor. şuan için icq6 eksiksiz demiyorum, hatta rastladığım ufak tefek eksiklikler var fakat kısa zamanda onlar da yama çıkartıp bunları giderecektir. ee ikisi de sürüm çıkartıp yamalıyor derseniz, icq en azından orjinal fikirlerle olmayan şeyleri çıkartıyor, msn ise sağdan soldan gördüğü popüler olduğunu düşündüğünü...

bence de icq.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

basit arıyorlarsa neden msn? çok daha basitleri var. msn'in bu kadar popüler olmasının tek sebebi microsoft'un reklamını iyi yapıyor olması ve kendini kabullendirmek için her türlü parayı harcaması. reklamlarda, dizilerde bile msn sesi duyuyoruz, filmlerde msn'le konuşuyorlar. işin ilginci msn diğer ülkelerde bu kadar popüler değil, millet aol-skype-icq-gtalk-oovoo fln kullanıyor. ama ülkemizde hep msn hep ms..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...