Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2Kat hızlanaman...


Dilbao

Öne çıkan mesajlar

E-Kolay ın binbir gaz vererek tanıttığı yeni zımbırtısı: 2Kat hızlı internet...
Teoride verilerin kullanıcıya sıkıştırılarak yollanması ve tek seferde daha çok veri yollayarak hızlanmış gibin görünmesini sağlayab bir sistem. Pratikte de işe yarıyor. En azından surf yaparken daha seri şekilde geliyor sayfalar.
Fakat işin kullanım kısmında ufak sorunlar var. Mesela sadece e-kolay kullanıcıları yaralanabiliyar. Onlarda bir miktar ücret ödemek zorunda. (Yeni kullanıcılardan bu üncret peşin alınıyor)
Peki bizler niye üvey evlat oluyoruz? Başkalrı neden bu olaydan yaralanmasın...
Araştırmalarımda gördüm ki sistem proxy gibi bir teknikle çalışıyor. Bu da demek oluyor ki dünyada bu sistemi kullanan ve public olan server olma olasılığı var. Ama ben bulamadım. Çünkü nereye bakmam gerektiğini bulamadım.
Bu sistemi bir şekilde kullanmanın bir yolu vardır mutlaka. Aranızda fikri olan varsa güçlerimizi birleştirip voltranı oluştramanın zamanı geldi de geçiyor...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

PPP Header sıkıştırma olarak da geçiyor bu sistemin adı. Öyle pek proxy lik bir işlem değil.

Çoğu ISP de de - her ne kadar düşük oranlarda olsa da - sıkıştırma mevcut. E-Kolay'a özel bir şey değil bu.. Ha belki E-Kolay daha farklı bir teknoloji ile daha fazla sıkıştırıyordur.. Ama sonuç olarak o teknolojiyi kendi bilgisayarınızın da desteklemesi gerekir.[hline]www.ekohost.net
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

128 k hızla çalışan 64k kablo internetim sanırım bu prensiple çalışıyor.
Yok başka birşeyden böyle çalışıyorsa, ve kablonet salakları, bu tekniği uyguladığımda (tabii kablo internete uygulanabilirse)
internetimi kesmesse, valla çok güzel olur.
Adamların karnını ağrıtacak herşeye olumlu bakarım..

o kadar katrilyon kar ediyorlar, geliyorlar bize yabancı ülkelerde 512 k internet parasına 64k hizmeti sunuyorlar :-) Haksızlık değil de ne :D[hline]I will crush yar bones!!! Gaarrr!!!
(İmzamı iyi oku, çok şey var)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Her PPP bağlantıda elbette bir miktar sıkıştırma var bu ondan daha farklı.
Sistem, donanımsal bir olay değil. Tamamen yazılım yolu ile çalışıyor ve gördüğüm kadarıyla transparent proxy mantığı var.
Kullanıcı tarafında bir program çalışıyor. Ve program kendini pcye "localhost proxy" olarak kaydediyor.
Sistemin icatcısı olan firma SlipStream
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sistem sadece veri sıkıştırmaya dayalı bir yöntem. Surf esnasında sıkıştırılmadan gelen verileri (html gibi dosyaları gibi) sıkıştırarak yollama ve resim içerikli dosyaları (jpg ve gif) eğer istenilirse kalitesini düşürerek yollama şeklinde bir tekniğe sahip. Ama dediğim gibi mevzu sadee sıkıştırılmamış veri de işe yarıyo. Bu tür veriler de çoğunlukla surf esnasında alınan veriler.
Teknik üzerinde biraz oyanyarak download amaçlı da kullanmayı denedim. Ama hız artışından çok bi düşüş yaşanıyor. Çünkü download için kesintisiz veri akışı gerekli. Genelde en fazla 3-5sn bekleme olabilir. Ama bu sistem sürekli veri akışı yerine paket halinde yolluyo verileri. Bu nedenle mehter marşı stilinde bir veri akışı oluyo ki bu verimli bir download için hiç de uygun değil.

Bu sistemi pratikte herkes kullanabilir. Kablo, dialup fark etmez çünkü olayın iss ile alakası yok. daha çok verileri bir proxy ile almaya benziyo..
Olay gayet yasal. Proxy kullanmak ne kadar yasal sa bu da o kadar yasal...
Bu olay ile alınacak performas artışı sadece surf yaparken olacaktır. Download için bi artık beklemeyin. Ama sayfaların 5-6 kat hızlı açılması yada download sırasında bile surf yapabilmek herkesin ilgisini çekecektir herhalde...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...