Sam Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 ntune yazılımının nvidia monitor'ü gpu hariç herşeyin bilgisini veriyor ama kartın üzerinde termal alıcı bulunmasına rağmen ne gpu ısısını, ne gpu fan hızını görebiliyorum ve kontrol edebiliyorum. hal böyle olunca tahminimce en yavaş hızda çalışıyor fanı ve heatsink resmen dokunulmaz halde. şimdi ntune'da performans ayarları kısmında gpu saat ayarları kısmında değişiklik yapabiliyorum ama gpu fan ayarları kısmı gri, seçilemez halde. gigabyte'ın 8880gts 320mb modeli kart. anakart da gigabyte'ın gene p965 çipsetli bir modeli. cpu, mb ısısını filan görüp fanlarına müdahale edebiliyorum. 1-2 shareware program yükledim ama onlar da göstermedi. son gelişme: gpu ısısını buldum ama fan hızını ayarlayamıyorum halen. nforce: 224rpm filan gösteriyor, bu değildir herhalde. nforce çipseti değil, kafam karıştı iyice. son gelişme 2: masaüstünde hiçbirşey çalışmıyorken 73 derece. vista kullanıyorum. son gelişmeler için beklemede kalın! :p [ Mesaj 10 Haziran 2007, Pazar - 03:18 tarihinde, Sam tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redogski Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 nvidia nin kendi driverı gösteriyor zaten temprature settings te... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 idle iken 55-60 derece civarı üstü fazla yanlış bilmiyosam. oyunlarda falan da 110'un üstüne çıkarsa karta fiziksel ve kalıcı zarar verme etkisi başlıyor. vista'yı suçlayasım geliyo, normal değil o kadar sıcak olması. bu konuda çok bilgili olmasam da, bilgisayarı mesela bios setup ekranında bi 5-10 dakika açık bırak, o durumda sıcaklık ne oluyor diye bak. eğer 70'lere çıkmıyorsa sorun işletim sistemindedir diye tahmin ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 ok rivatuner'ı indirdim, o herşeyini gösteriyor. %60 hızında dönüyormuş kapasitesinin, %100 yapınca 10 derece düşürdü ısıyı ama deli gibi ses yapıyor şimdi. %100'de mi bıraksam %60'da mı acaba? idle hali 73 dereceden 63'e düştü. %60'da kararlılık testi sırasında 79 dereceye yükseliyor, daha çok çıkmadı. bu arada nvidia forumlarında baktım da benimle aynı değerleri rapor veren insanlar var ama birileri %60'da 10 derece daha sıcak olarak da stabil çalışıyor 8800 serisi demiş. inansam mı? :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MADBOY Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Ya enteresan birşey de, herhalde tam olarak optimize mi edemediler NTune programını anlamadım, benim kart 8800gtx ve idle moddayken 71-73 derece civarı oluyor yine, ama oyun oynarken şahsen ekrankartının ısınmasından dolayı olacak bir anormallik görmedim, gayet cillop gibi çalışıyor. Rivatuner'ı denedim de, sanırım son kartlar için desteği yok, acaba o yüzden o civarda gösteriyor olabilirmi diye düşünüyorum ısıyı. Ben de biraz araştırayım sağlam shareware ısı denetleme programları için en iyisi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 oyun oynarken ısıyı kolayca görmenin bir yolu var mıdır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 madboy var g80 (bütün 8800 serisi) desteği, ben fan hızını maksimuma çıkararak (ses yapıyor) idle olarak 73'ten 60 altına kadar düşürdüm. maksimum yükte ise 70'i geçmiyor, yaklaşık 10-15 derece düşmüş oldu. benzer rakamlar okudum nvidia forumundan. varmış öyle programlar mayfer ama bulamadım henüz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MADBOY Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Hmm, ben fan ayarı yapamıyorum asla Ntune'dan. Gerçi ben Vista kullanmıyorum , XP / 2000 / Mediacenter için driverını yükledim, acaba onla alakası olabilirmi diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 http://www.guru3d.com/rivatuner/ en son sürümü yükle buradan, bende ekran kartının ne kadar ölçüsü/ayarı varsa hepsini gösteriyor. fan hızı, çekirdek/bellek/shader hızları, çekirdek ve dış yüzey ısısı, fan kapasitesi hepsi bir arada. nvidia forumlarına iyice baktım, herkes benzer sıcaklıklardan bahsediyor. birisi nvidia'ya mail atmış, "70-85 arası normal sıcaklık ama 145'e kadar test edildi" demişler. :p herkes fan kapasitesinin %60'da kullanıldığını söylüyor ki işte sessizlik sınırı. %65'i geçince ses gelmeye başlıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 vay be, 145 dereceye kadar sağlam demek.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 ben %80'de kullanıyorum. %60'dan pek bir farkı yok ses olarak. %85 in üzerine çıktığında direk rahatsız edici sesler başlıyor. bir ara ısıya göre otomatik olarak anlık fan hızını ayarlayabilen bir program arıyordum sağda solda yazmıştım da, böyle bir şey yok şu anlık sanırım. yani var da 8800 serisi için olmuyor. atitool ile bazı kartlara bu şekil ayar çekilebiliyor. bence %75-80 gibi bir değere alın fanı rivatuner ile. en iyi öyle :) ayrıca atitool ve speedfan programları ile de ısıyı görebilirsiniz. edit: ayrıca 100 küsürlerde bence yanar o kart :) ben %60'ta kullanırken 3dmark06 testlerinde max 82 dereceleri falan görmüştüm. ona göre kıyaslayın. [ Mesaj 10 Haziran 2007, Pazar - 18:40 tarihinde, taz tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar