Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

talih kuşu bu sefer bana kondu(kaza).

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
babam iş seyahatinde arada onun arabasını kullanıyorum 3-4 gündür.bugün okula giderken onu aldım(benim asıl kullandığım astra anneme lazımmış bugün). sabah 9 sularında ksk/alaybeye gittim arkadaşı almak için.çektim yolun kenarısına 4lüleri yaktım bekliyorum arabanın içinde.bitane transit pickup geçerken sol aynayı götürdü.ayna ters döndü tabi dedim inş. aynası uçmamıştır. indim baktım aynası uçmuş yolda duruyo.az ilerde kamyonette durdu zaten.geldi ben direk dedim ayna uçtu noolcak şimdi.polisi arayalım dedi adam.iyi aradık çağırdık.konuştuk biraz polis olmadan nası anlaşırız fln diye.ben arabanın servisini aradım hakan ustayı anlattım olayı sadece aynaysa 40-50ytl ye hallolur dedi.konuşurken o sıradada polis geldi.dedi istiyosanız tutanak tuttualım yada anlaşın aranızda.ama bence anlaşın aranızda.konuştuk konuştuk 35 ytlye anlaştık adamla adamın telefonunu aldım.dedi zaten ben az ilerde çalışıyorum(konyalı mobilyamı ne).p.tesi gelirsin alırsın dedi.ben iyi dedim.ruhsatını istedim adamın.ruhsatı veremem dedi şirketin kamyonet dedi.bende ehliyetini aldım adamın.bu arada 11 dede hukuk sınavım var :D.neyse saat 10 oldu gittim okula fln.sınava girdim çıktım.hakan ustaya gittim baktı adam.aynayı komple değiştirmemiz lazım dedi.400ytlye fln patlar dedi.benim gözüm açıldı sonra adamı aradım.anlattım olayı.hakan ustaya verdim telefonu oda anlattı.dedik tutanak tutturalım kasko ödesin.tamam dedi adam sonrada altındağa gelin halledelim fln biz dedik olmaz, iyi dedi ben şimdi kskda değilim 2 saat sonra fln gelirim anca dedi.iyi dedik ben kskya döndüm 2saat sonra aradım.yanımdada arkadaş var o benden daha etkili konuşuyo diye ona verdim.o konuşuyo fln adam dedi gelemem ben şimdi yarın sabah buluşalım dedi busefer yok olmaz dedik biz.kamyoneti kullanan patronuna verdi.oda aynısını söyledi.dedik iyi yarın gelmezse ehliyet bizde gerisini siz düşünün dedik adam sen kim oluyosunda tehtid ediyosun gibi bişey söylemiş azınıza s.çarım demiş.adam akıllı konuşuyoruz şurda dedi arkadaş ona göre konuş dedi.neyse konuştuk fln şimdi yarın 9da kaza yerine gidicez tekrar tutanak tutturcaz kasko ödicek.bakalım neler olacak:D.

sol aynasız araba kullanmakta kasıyor biraz...

[ Mesaj 06 Haziran 2007, Çarşamba - 19:00 tarihinde, Redogski tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Aslında kağıt doğrayıcısının sesini telefona verip bak senin ehliyet gitti diyeceksin adam katil olur herhalde hahaha. Keske 100 ytl lik masraf olsaydi onu yapardin.

Bu arada kaskon nedir?
Mesaj tarihi:
araba mitsubishi carisma 99 model.araba babamın olduğu için kasko ne bilmiyorum.

daha öncede astrayla annem arasokakta giderken adamın biri bakmadan kapıyı açmıştı.gene ayna gitmişti.adam dedi siz yaptırın büromuz burda nekadarsa ödiyelim dediler.yaptırdık fln masraf 125ytl tutmuştu.ertesi gün gittik adama 125ytl tuttu.adam çıkardı verdi parayı direk.helal olsun demiştim :D.ama bu seferki biraz şerefsiz çıktı...
saolun..
Mesaj tarihi:
Öncelikle geçmiş olsun.
Umarım bi sorun çıkarmaz herifler. Öyle yok azına ederim yok tuvalet bilmiyorum falan gibi lafları tıkacaksın böylesinin ağzına en güzeli.

Bende geçen kurban bayramı günü anneanneye giderken herif geldi vurdu bayram günü sabah herkesin işi var diye telefon aldık gittik sonra tutanak tutturacaktık. Taksicilere fln söyledik yeni olmadı diye sıçmasınlar içine diye. Onlarda ikimizede ceza kesileceğini söyledi vazgeçtik 50 lira aldım tamponuda kaskodan bedava boyattım :p

Komple ayna değiştirmezler ama kaporta çiziği fln olsaydı yılda 3 kere ücretsiz yapıyorlar.
Mesaj tarihi:
valla usta dedi sen tutanak tutturt.masrafları kaskoya ödetiriz dedi. bana bitek benzin parası çıkıcak heralde.de adam akıllı altındağ fln diyor.bende hıyarım oraya gidicem dayak yicem bide :D.allahtan yanımda sağlam bi arkadaş varda kavga fln olursa içim rahat :D
Mesaj tarihi:
"Sadece aynaysa" diyip sonra "komple aynayi degistiricez" demek nasil bir mantik, nasil ustaymis o da. Aynanin cami 40-50 komple degistirirsek 350-400 der insan guzel guzel.
Mesaj tarihi:
Fark var da, bizzat gorup "aynanin bagli oldugu yeri de degistirmek lazim" falan dese tamam, ayna kirildi diyen adama cam fiyati soylemek cok mantikli bisey degil ama. "Camsa 50 olur butun aynaysa 400 olur gormem lazim" dersin yani.
Mesaj tarihi:
Orada sadece ayna dedigi ayna nin cami zannedersem. O camin tutturuldugu yer filanda gitmisse tabikide aynanin komple degismesi gerekir. Bundan dolayi usta da suc aramamak lazim.

Bu adamlarin anlayacagi bir dil var 10 tane adamla karsisina dikilirsin senin eline 400 u sayar veya adamin alnina dayarsin silahi verir ( sonrasinda ne olur bilemem) adam öle gormus ole alismis yapabilecegin bir sey yok. Sen efendi olma fazla yuz bulmasin. Sen ayni yerde tuttur tutanagi veya git acik bi otoparka cagir polisi kaza oldu diye. Kisa surede hallet olsun.
Mesaj tarihi:
Usta adi ustunde usta. Adam parcayi komple degistirmekten ziyade onarmayi dusunur. 50 ytl demis cunku 400 ytl diyene kadar 10 farkli fiyat belirtilebilir. Neticesinde bende sana desemki aynanin cam gitti kaca halledersin desem cam parasi dersin. Kalkip sana ayna tamamen parcalandi desem senin bana 400 dersin buna benzer bir sey
Mesaj tarihi:
Yani kalkip bir ustaya aynanin cam kirildi, tampon atti, boya kalkti, yag kaciriyor dedigin zaman

once adam onarmayi dusunur son etapta degistirmeyi

ornek vermem gerekirse aynayi bende acemilik esnasinda bir yere taktim ve cam komple gitti aynanin altindaki plastik catladi.

normal sartlarda vw orjinal servise gittigin anda onarmak diye bir sey konusulmaz ayna bastan degisir sana masraf 350 ytl.

Ozel servisim var oraya gittim napacaz dedim adam bana cozum olarak ne dedi biliyor musun?

Komple ayna zımparalanacak. Ince plastik iple catlamis yer dikilecek tekrar astar atilip boyanacak. Mesakatli bir is basit b 1.5 santimlik catlak icin.

ve adamlar yaptilar birebir oldu.

masrafta 150 ytl.
Mesaj tarihi:
Tutturun tutanağı, sigortalardan alın parayı neyine kasıyorsunuz ki, en falza ödeyeceğiniz 50-60 ytl lik bi kaza cezası gibi bişi. Dert etmeye bile gerek yok. Buluştuğunuz zaman da kavga moduna geçmeyin, insanlık hali olur böyle ufak tefek kazalar, Allah daha büyüklerinden korusun. Siz tutanak tutturmaya bakın, kavga etmeye değil. Benim astranın aynası kafadan 3 kere komple değişti herhalde 2 yılda :D Geçen bi "dıtdıt" jip yüzünden ben vurdım aynayı, camı düştü ama kablolar tutuo camı, baktım acaba yerine takabilirmiyim dedim bi itekledim oturdu yerine, otomatikte çalışıo :) Ama jip yüzünden ilk aynanın düştüğünü görünce arabanın dışına çıkıp iyi sövmüştüm herife, yapmamak lazım tabii ama adam durmamıştı.
Mesaj tarihi:
saolun :D
yokya hakan usta kazıklamaz beni :D.araba 98 aralıkta alındı.o yıldan beri hakan usta bakıyor arabaya.
biz zaten kavgo modunda değiliz.adamlar direk cinlik yapmaya çalışıyorlar.o sinirimi bozdu biraz.
Mesaj tarihi:
Adamin damarina cok basarsaniz ehliyet biseye yaramaz, abartmayin tehditti zeka ornegiydi diye pek, ters tepmesin. Yeni ehliyet cikartmak 30 YTL falan, sizde olmasini da "kaybettim bunlar bulmus" diye aciklar yurur gider.
Mesaj tarihi:
Selam,

Bu tarz kazalarda tavsiyem itle kopukla muhattap olacağına, park halinde vurmuşlar diye tutanak tutturup -hatta bazı kaskolarda tutanak da gerekmiyor- zararın giderilmesi yönünde.

YTU zamanı Audi 80 kullanıyordum. Göztepe(istanbul) köprüsünden dönüp E5'e iniyordum ki becerikli bir minibüs şöförü tamponuyla benzin deposunun oradan çamurluğu ezdi ve deldi. O tampon oraya nasıl uzanıyor sormayın bile :) İndim baktım, adam da indi. Polis beklesen, sabahın köründe afyonu patlamamış memur bey için tam çorba paralık adamlarız. Minibüsçüye 'haydi sana kolay gelsin' dedim ve uniye eri döndüm. Götürüp park halinde çarpmışlar diyerek aracımı yaptırdım sonuçta. Sinir stres olmaya gerek yok.

Saygılar.
Mesaj tarihi:
YTÜ'nün orada polis çağırınca mit binasından mı geliyolar :)

Park halinde vurmuş dersin ama kaskom çizilmesin dersen illaki o adama kakacaksın. Tabi %2 den daha fazla hata yazarlarsa sana o da yalan olur. Ha o zaman kendin cebinden yaptırır 30 gün sonra karşı tarafın trafik sigortasından almaya çalışırsın. Biraz uğraştırabilir.
Mesaj tarihi:
Selam,

Gayrettepeden geliyorlardı. Ramazanada iftar vakti arabana çarptıklarını görünce elinde olmadan gülmeye başlıyorsun. 'gelin size yemek ısmarlayayım' diyip senin araca vuranları parktaki köfteciye götürüyor ve iftar yaptırıyorsun. Ben yaptım, oradan biliyorum :) Polisler de akşam 8 gibi gelip... neyse bu bambaşka bir hikaye :P

Saygılar.
Mesaj tarihi:
Ehliyet cikarmak 30 ytl mi??

Ehliyet alirken bile o gun cikarmak icin 30 ytl rusvet istiyorlar.

En az 80 90 ytl masrafi var diye biliyorum.

Madem 30 yt,l adam aptal mi kufredip ehliyetini geri istio onun yerine ne halin varsa gor der ve yeniden ehliyet cikarir

Eger sucum yoksa her sekilde tutanak tuttururum affi olmaz.

[ Mesaj 07 Haziran 2007, Perşembe - 14:51 tarihinde, prozzak tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Selam,

Trafik merci, o aracın önünün okadar kaldırılıp, kıçının okadar alçaltılarak trafiğe çıkmasına nasıl izin veriyor anlamıyorum.

Memlekette haklı olup da hakkını savunan adam yerine konmadığı, aksine çok enteresan uygulamalara maruz bırakıldığı için o tarz insanlarla muhattap olup, sinirlerimi gereceğime ve vaktimi öldüreceğime hemen kaskomu arıyorum ve işi hallediyorum.

şimdi şu olaya bakın:
YTU park alanında, caminin üstünde hani şu MIT'e dönülen yerden mimarlar odasına doğru U dönüşü yapıyorsunuz. işte o sahada aracımı sol tarafa park ettim. Arkamda da 4-5 araç vardı. Ders bitmiş, iftara 1 saat var ve ben eve gitmeyi planlıyorum. Otaparkçı soruyor;
- Abi senin araç Audi miydi?
- (bismillah) evet neden sordun?!?
- Senin araca çarptılar sanırım...
- Hayda !!!!

Gidersin bakarsın, harbiden çarpılan benim araçtır. Arkamdaki araçlar gitmiştir ve o sırada en arkadaki araç benimkidir. Broadway sahibi şahıs ortam müsait diye arkadaşına orada direksiyon dersi vermektedir. Sen gaza fazla bas, aracın kontrolünü yitir ve ilk araca çaprazdan oturt. O ilk araç tabiki benim. Olan olduktan sonra stres yapmaya lüzum yok. Geçmiş olsun dedik ve konuşmaya başladık.
- Nasıl oldu ya kaza?
- Arkadaşım bana direksiyon dersi veriyordu, ben de aracın kontrolünü kaybettim ve sizin araca çarptım.
- Neyse olmuş artık, bekleyelim gelip tutanak tutulsun.
- Ama bende ehliyet yok :(
- Yoksa yok. Söyleme polise, arkadaşın üstlensin ki senin kasko da karşılamaz sonra. Polis de uğraşır seninle.
- Tamam oldu.
- Bu arada aracı kenara çekin ki yolu kapatmayalım.
- Polis laf etmesin?
- Abi siz çarptıuk diyorsunuz, ben de çarptılar. E yerde de lastik ve fren izleri var. Sen ben kabul ettikten sonra bişi olmaz.

Parkta köfte-ekmek yenir ve görülen ekip otosuyla yukarı çıkılır.

(Polis) Gençler nasıl oldu bakalım.
(Çarpan) Abi bende ehliyet yok, arkadaşım bana öğretiyordu, bu araca çarptım
(Ben) dumur !!!!!
(Polis) OOOOOO....Ehliyet yok demek, yandın sen. Hapis yatarsın sen.
(Çarpan) Yapma abi...pardon memur abi yaaa.
(Ben) Ne gerek var çarpanı o yazmaya. Arkadaşını yazın siz de memur bey.
(Polis) Olmaz hak denen birşey var.
(Ben) [hak lafını duyar ve susar]
(Polis) Ayrıca bu kaza böyle olmaz.
(Ben)????????
(Çarpan) Vallahi böyle çarptım memur abi
(Ben) O çarptım diyor, ben çarptılar diyorum. İşte izler. Daha olmayan yanı neresi? Fizik kurallarını mı aştık konuyu aktarırken? [sinir sinir]
(Polis) İnanmadım ama hadi neyse.

1998 senesi gibiydi işte, adamlardan 65 YTL paralarını aldı. Ozamanın parası yani! Bana da 'gel sana iyilik yapayım, tutanağını vereyim'. Sevindik tabi, işimiz hallolacak.

- Git bana şunun fotokopisini çek gel.
- !!!!! Bu saatte nereden bulucam ben fotokopici?
- Ben bilmem.

Gidilir mimarlığın kapısı çalınır ve durum anlatılır. Adamlar acır ve bana sıcak çorba(calve) ve fotokopimi verirler :P

- Buyur abi fotokopi.
- Şimdi kazaya karıştığın için ceza ödeyeceksin.
- [ipler kopar]
- 15milyon civarı birşey.
- Abi sen dalga mı geçiyorsun?!? Ben dersteyim, aracım park halinde ve yolda kenarda. Adam gelip çarpıyor ve ben kazaya karıştım diye para veriyorum.
- Ya kurallar böyle. Hadi öğrencisin madem at bi çorba parası :)
- Abi farkında mısın bilmiyorum ama içtiğim çorbayı bile mimarlar odası verdi bana. Bu sana birşey anlatıyor mu? Bende para falan yok. Al bak bu da şirket üstüne bir araç.
- İyi iyi, al bakalım tutanağını.
- ohhhh

Sürten tampon düzeltilir ve eve 12'e doğru gidilir. Alkol kontrolü olmadığı için denyoların yine peşinden koştum ve rapor almaya çalıştım :P

Saygılar.
  • Yeni Oluştur...