tunch Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 hani olur mu olur ben veya başka bir pati eve oyununa sıfırdan başlamaya kalksa , başına gelebilicekleri açıklayan yorumlar ekliyebilirler mi oynayanlar? hatta kendi başlarından geçenleri kısadca anlatsalar temmuzun başında başlasak eylül sonunda ne durumda oluruz mesela? ilk başlarda yaşıyacağımız "vay be oyuna bak" dedirtecek anlar var mı? ben 1.5 sene önce 10 gün kadar oynamış ve dandik bir maden toplamaktan başka hiçbişey yapmamıştım.. yeni başlayamlar grup şekilde savaştığı , birbirine yardım ettiği , yine gemilerin gruplaştığı , hepsinin değişik görevler aldığı missionlar var mı oyunda? pve var mı demek istedim yani :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 oncellikle sunu belirteyim, oyuna simdiden baslaman mantikli. Ilk 1 ayin learning traininglerle geciyor cunku. Simdiden uye ol onlari aradan cikar. Yeni baslayanlar korkmasin "eski oyunculara yetismem suxxor" diye cunku cidden bir farki yok aslinda. Kendimden bizzat biliyorum, 2004 te baslayip 1 sene ara verince "pfft treni kacirdik diye 2006'nin sonuna kadar yuzune bakmadim oyunun, su an cok pismanim, haksizlik etmisim. Su anda baslayacak olanlar neden sansli? - Oyun hakkinda cok cok bilgi var birikim var - CCP oyundaki cogu gicik seyi ortadan kaldiriyor yavas yavas. Ornek, benim eskiden en cok canimi sikan sey istasyondan stargate'e warp yaptigimizda 15km otede bitip dibine kadar ucarak gelmek zorunda kalmamizdi. ARtik direkt dibine warp etmek mumkun warp to 0 sayesinde. - Yeni Bloodeline'lar cok iyi. Mesela Amarr'a yeni gelen Khanid cok iyi bir savasci pilotu oluyor baslangic skilleri ve statlari ile. Achura ise cok dengeli bir karekter olmus ve stat acisindan savascidan tutun, scientist'e kadar her ise yarar. Artik 1m sp ile basliyorsunuz, bu guzel birsey, kafadan 1 ay ondesiniz yani. - Learningler eskisi kadar izdirap degil. Implant bulmak kolay cunku artik ayrica advanced learning'e gecmek icin artik basicleri 5 lemenize gerek yok (kafadan 1 hafta kazandiran bir durum bu) - Iyi bir corpa girdikten sonra gerisi yalan. 2-3 milyon sp ile bile combatta is yapmak mumkun (codmaster 750k sp ile baslamisti pvpye hatta). Bir frigate'e atlayip webber ve warp scrambler takin, yine cok ise yararsiniz. Ben hatta su an cok rahat battleship kullanabilmeme ragmen frigate veya cruiser kullanmayi tercih ediyorum. - EvE online oyunculari gercekten diger mmo oyunculara gore cok farkli ve olgun bir kitle. Yardimci olanindan tut, trolluna kadar herkesin tarzi degisik ve guzel. - Oyun UO dan beri bana en keyif veren, en ozgur birakan oyun. Yeni baslayanlar asiri komplike gelen rakkamlardan, gemi cesitlerinden korkmaz ise cok rahat alisip oynayabilir. - Bir suru yeni gemi tipi var, Battlecruiserlar olsun, assault frigate'lar olsun vs. bir frigate bir battleship'i sololamayabilir ama iyi bir grup icinde paramparca edilmesine yol acabilir. Onun disinda buraya gelip soru sormak lazim. Oyun icinden bir kanal da acilabilinir. HEr baslayanin yaptigi klasik hata oyundan hemen birseyler beklemeleri. Sabirli olun, basic trainleriniz bi bitsin 1 ay icinde sonra zevk alacaksiniz elbet. Corp bulmak zor birsey degil bu oyunda. hatta aranizda hevesli ve becerkli gencler var ise kendi corpumla konusabilirim. oyun size resmen uzayin bir parcasina sahip olabilme imkani taniyor. bu cok cok zevkli bir sey. Oyunda madenci de olsan, kendi uzayinda yapmanin tadi bambaska. simdilik bu kadar... baska seyler ekleyecek bir yigin arkadas ta vardir burda eminim (ehem codmaster cuce vs.) [ Mesaj 06 Haziran 2007, Çarşamba - 03:02 tarihinde, Azmodai tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codmaster Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Ben daha çok teknik detaylar haricinde oyunun sevdiğim yönlerinden bahsedeceğim.Teknik detayları içeren yüzlerce site mevcut zaten. Genel olarak bahsedecek olursak,ben eve'in pvp sistemini çok seviyorum.Eski UO'nun(98-99 yılları) sistemine benzemesinden dolayı ve mmo piyasasında da eve benzeri başka oyun yok. Eve dünyası karanlık ve çok ama çok acımasız bir dünya,ufak hatalar yıkım getirebilir.Oyun daha çok pvp'ye yönelik,en güvenli sistemler bile %100 güvenli değil.Ekonomik olarak da gayet acımasız,dolandırıcılar,hisse senedi satıp da sonra kaçan şirketler,şirket soyanlar vs herşey var.Yani oyun dikkatli ve akıllı davranışları ödüllendiriyor,negatif yada pozitif.Oyunun altın kuralı "Kimseye güvenme" dir.Tabi çok iyi ve dost canlısı insanlar da mevcut.Kısaca eve diğer mmolardan daha "insancıl" ve insan ilişkilerini daha çok ön planda tutuyor.Diğer mmolarda olan karanlık ve ışık yerine herkes gri eve'de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jagd Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Yalan külliyen yalan :) eve'in çok gıcık bir kitlesi var aslında, en büyük ccp en büyük eve demeyeni anında parçalıyorlar. '' EvE online oyunculari gercekten diger mmo oyunculara gore cok farkli ve olgun bir kitle. '' Birde codmaster 'ın dediği gibi ''Oyunun altın kuralı kimseye güvenme olunca herkes paranoyak paranoyak dolaşıyor oyunda. pve var mı ?Var ama sınırlı .Birincisi; missionlar 4 lvl şu an ,lvl 5 ve lvl 6 missionlarda eklenecek ileride lvl5 ve 6 misyonlar grup bazlı olacakmış (şu anda grup olarak yapsanda bir tek npc lerden kazandığın para grupça bölüşülüyor) İkincisi beltlerde npc avlamak Üçüncüsü ;Yakın zamanda eklenen exploration missionlar birde cosmos var ama bunun için zaman lazım . eğer pve istiyorsan lvl5 lvl6 misyonlar tam sana göre gibi duruyor girersin bir mission şirketine hep beraber engin misyonlara yelken açarsınız :) . Eylüle kadar iyi bir planlama ile (skillerini dağınık çalışmazsan benim gibi) iyi bir yere gelebilirsin. Ek: Complex denen bir olay var ,bir nevi sabit dungeon 3-4 kademe bir sonraki kademeye geçmek için belirli bir npc yi öldürüp belirli bir keyi alman lazım (her aşamada değil)burdada npcleri öldürüp para yapabaliyorsun ayrıca en son bölümde değerli bir item düşme olasılığı var [ Mesaj 06 Haziran 2007, Çarşamba - 15:09 tarihinde, jagd tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 peki klasik bi soru.. trial ile başladım diyelim.. 14 gün sonunda değil de trial bittikten 1 ay sonra oyunu satın aldım diyelim.. trial accountumla devam etmem mümkün oluyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jagd Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 tabiki mümkün yeterki kullanıcı adını ve şifreni unutma.Bir ay boyunca çalışabileceğin bir skilli trialin son günü çalışmaya başla bir ay sonra gldiğinde skill btmiş olur tabii her skill trial hesaplarda çalışmıyor Edit:Bir ay sonra açtığın bu hesabın account managemant syfasına girip update to full account seçip ilk sefer için 20$ (sonra her ay 15$)ödemeni yapacaksın ve devam edeceksin hepsi bu kadar [ Mesaj 07 Haziran 2007, Perşembe - 10:35 tarihinde, jagd tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TambourineMan Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 İlk başta karışık anlaşılmaz olmasına rağmen şans verdiğin zaman EvE gerçekten çok iyi bir mmorpg. Derinliği olan bir oyun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daggerfall Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Arkadaşlar bu Complex leri biraz daha açıklayıp anlatabılırmısınız ? bu bahsettiğiniz complex ler deadspace complex oluyor değilmi ? birde standings leri etkiliyormu patlattıgın gemıler ? complex içerisindeki patlattıgımız dan bahsedıyorum tabi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MadOrca Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 yahu resmen gaza geldim mart ayında wowu birakip eve trial ile baslayip 15gün +1 ay oynamistim, learningleri bitirmis (level 4 yapip), learninglerin 2. asamalarini (yine willpower vsvs veren baska bisey vardi) onlari da level 2ye getirmistim yanlis hatirlamiyorsam oyunun karanlık atmosferi benim icimi baymisti amerikalilarin bi corpuna girmistim ve oyunda türkce konusabilecegim tek bir arkadasim vardi belki de biraz o yüzden baydim ve bilmiyorum belki de cok sabirsizim ilk 1 ayda cok sey bekledim oyundan ama gaza geldim parasini ödeyip yeniden devam edebilirim karakterimle tabii eger oyuna girdigimde yine s.k gibi afedersiniz kalmayacaksam, birilerinin elimden tutup yardımcı olması gerekiyor. geyik yapmadıkça mmonun hiç bir zevki yok, para verip single player oynamaya benziyor resmen =/ edit: minmatar fighterdım oyunda siteden girip bi bakayim neymisim ne deilmisim skillerimi de yazayim hatta azmo yardımcı ol elimden tut babs [ Mesaj 08 Haziran 2007, Cuma - 02:41 tarihinde, MadOrca tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MadOrca Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 çok ilginç, siteden my account bölümüne sifrem ve username ile girebiliyorum ama my charactere bastigimda username ve sifre yanlis gözüküyor? acaba su an account aktif olmadigi icin midir? ama cok gaza geldim sanirim aktif edicem bikac güne kadar ^^ howitzer ftw Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 mimnatarin ustasi codmaster :) Gallante gemileri, setuplari vs. konusunda her turlu yardimi ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MadOrca Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 bide yeni baslayanlar artik 1m sp ile basliyormus benim heralde biraktigimda anca 1m sp olmustu, bu bir dezavantajmidir? yani tekrar char acip kasmak cok sacma geldi bi an gözüme, o kadar training yapmak vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Haziran 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2007 yeni bloodlinelarin statlari avantajli olabiliyor. Senin ne istedigine bagli hersey :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2007 valla codmaster bilir ben sanırım 450k veya 350k skille başladım pvp ye mesela, su anda yenı karkater acıyosun 850k skill pointle başlıyo zaten =) yenı karakterler baya iyi cıkıyo akademiden yanı, oyuna baya ilerden baslıyosunuz, oynanabilirlik hep artıyo hep yenı bişiler oluyo oyunda, guzel yanı. yenıde baslanaiblirni. türk arıyosanız oyunda turkishcoffee'ya girin orda turk var bol. öptüm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2007 dediğim kanala gelip girerseznı kesin birileri tutar elinizden olma "pati pati" yazın ben tutarım onlinesam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Haziran 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2007 aslinda soyle guzel bir newbie guide yazmak lazim da FECI useniyorum ehah. su dersler bitsin 3-4 kisi ortaklasip yazalim. bu oyun yayginlasmali! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2007 bana uyar. ama neresidnen tutup neresini yazıcaksınki eve'in Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codmaster Mesaj tarihi: Haziran 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2007 Minmatar başlarda zordur,pvpde doğru düzgün damage verebilmek için t2 silahları kullanmak şart,t2 gemileri kullandıkça damage daha da artar.Ancak minmatarın gemileri hibrid tank'dır(maelstorm dışında).Yani mesela tempest'ın shield resistleri iyi olmasına rağmen shield tank yapılması zordur mid slot eksikliğinden,armor tank yapınca da az resistlere sahip olduğundan armor tank yapmak da zordur.Bu yüzden minmatarda yüksek hız,yüksek damage ve yüksek falloff gibi avantajları kullanarak savaşmak gerekir. [ Mesaj 08 Haziran 2007, Cuma - 17:26 tarihinde, codmaster tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AzureSlayer Mesaj tarihi: Haziran 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2007 EVE de ilk 1-2 hafta agzın açık etrafa bakarak dolasıyosun zaten bu ne, o ne, noluyo burda gibisinden anlatılcak degil yasanılcak bisey :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2007 bide minmatar benzini bitince silahları susturmaz, enerji sorunu cekmeden ateş etmeye devam eder, mesela bu nos gemilere karşı büyük bi avantajdır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jagd Mesaj tarihi: Haziran 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2007 Evet ,malesef çok fazla bir bilgi verebilecek durumda değilim 2 kere 8/10 yaptım :) ''bu bahsettiğiniz complex ler deadspace complex oluyor değilmi ?'' standingleri 99% etkiliyordur diyecem , bir sürdir mission yapıp duruyorum zaten papaz olmadığımız npc corp kalmadı mordus dışında :) [ Mesaj 10 Haziran 2007, Pazar - 01:41 tarihinde, jagd tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ursusarctos Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Amarr açarsan sabırlı yolun sabırlı yolcusu olman lazım cap herzaman başının derdi olacak ama BS yapıcam diyosan apoctan iyisi yoktur bence :P varsa yoksa cap başına dert olacak bi süre sonra abi oho diyeceksin ama inançla yoluna devam etmelisin . gemilerimizin bi bonusu çok işe yaramaz ama (silahlarımızın cap kullanımını düşürür. hoş pvpde ne işimize yarıyacaksada.) amarr olucaksan en iyisi drone kasıp curse ve pilgrim kullanmaktır solo pvp için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar