Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tunceli'de jandarma karakoluna saldırı!

DoruK

Öne çıkan mesajlar

Tunceli Pülümür'deki jandarma karakoluna düzenlenen saldırıda şehit sayısı 8'e yükseldi, 7 asker de yaralı.

said:
Olay:

Bir terörist, aracıyla karakolun bahçesine girerek el bombası attı.

Patlamayla birlikte karakol çevresinde mevzilenmiş teröristler de uzun namlulu silahlarla yaylım ateşi açtı.

Saldırıda 7 asker şehit oldu, bir çoğu ağır olmak üzere 7 asker yaralandı.

El bombası atan teröristin de çatışmada öldürüldüğü öğrenildi.

Bölgeye acilen helikopterlerle yedek kuvvet sevkedildi..

Bir kaç gündür karakola yardım getiren kimliği belirsiz (?) bir jip varmış. Sonra o jip çalınmış ve bugün bu saldırıda kullanılmış.. Nasıl iştir diyorum yahu.. Ulan iki pkk lının oyu bir de amerikanın tatlı gönlü için hiçbir şey yapmayan hükümetin de Allah belasını versin!! Bugün vatan sağolsun diyerek canını feda eden kahramanlarımızı saçma salak milletvekillerinin listesi haberinden daha değersiz gören vatan haini medyamızın da..
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaş bu olayın kökünü kurutman lazım sen buradakini temizliyorsun sonra siyasiler bişi yapmıyor adamlar orada tekrar türüyor yandaş buluyor tekrar geliyor onun için kökünü kurutcan sonra gerekli siyasi önlemleri alacan vs vs vs asker çok mu mutlu sence şehit vermekten?
Sosyal ağlarda paylaş

Buradakinin kokunu falan kaziyabildigimiz yok. Yalan bunlar. Hukumetler ve asker basarisizligina Kuzey Irak kilifini buldu isine geliyor. Askere tam olarak basarisiz denemez sonucta, bu tip teroru silah yolu ile hicbir ordu durduramadi ama hukumetlerin ic ve dis poltikalarinin sonucu. Bahaneyi Kuzey Irakta ararken sunu da bir dusunun: Bu kuzey Iraka gecip sonra geri gelenler Turk vatandasi. Bu adamlar sen oldurdukce, yenisi niye daga cikiyor bunu konussaniza.
Sosyal ağlarda paylaş

ombakkombak saçmalama gerçekten. sanki adamlar güneydoğu anadolu da kalıcılarda tsk onlarla başedemiyor. adamlar eylem için k.ıraktan geliyor işi bitince k.ırak'a kaçıyorlar. ayrıca kışın k.ırakta bekliyor güçleniyor sonra karlar eridiğinde nisan mayıs ayından kış başlangıcına kadar gibi yine saldırıyor. sonra bombalı eylem için patlayıcıları k. ıraktan sokuyor. K.ırakı temizlemden bu iş bitmez . ayrıca bu teröristlere abd ve ab de destek veriyor yoksa o silahları patlayıcıları mayınları nerden buluyorlar.

[ Mesaj 04 Haziran 2007, Pazartesi - 20:31 tarihinde, hoccemama tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Kuzey Irak i haritadan bile silsen teror bitmez, ABD Irak i yerle bir etti direnis bittimi? Felluce yi dumduz ettiler. Israil Lubnan i bu gune 4 kere sinir otesi operasyonla paramparca etti, Filistinliler hala saldiriyor. Rusya Cecenistan nufusunun yarisini oldurdu kalanin uzerine kimyasal silahlar sikti hepsi sakat kaldilar, cecen saldirilari durdu mu? Gercegi gormek istemiyorsunuz o kadar
Sosyal ağlarda paylaş

dağa çıkması büyük olasılık hükümetin hatası çünkü oralara yeterli ve gerekli teçhizatı, altyapıyı, huzuru, parayı vs sağlayamıyor ve dolayısıyla vaadlere kapılan insanlar dağa çıkıyor. bunların da azımsanmayacak bir kısmı Türk zaten. kökünün kurutulması gereken kurutulduğu zaman huzur gelecek ve dolayısıyla sona erecek bu örgütlenme.
Sosyal ağlarda paylaş

ombakkombak seninle tartışıyoruz gibi oluyor ama nese.
yani sen pkk ile lübnanı ırakı bir tutuyorsun. yani onalrda terörist. abd gelmiş dünyanın bir ucunda ırakı işgal etmiş adamlar kendi ülkesini savunuyor israil gitmiş lübnana saldırmış bunlarda kendi ülkesini savunuyor ama pkk bölücülük yapıyor. dünya tarihinde olmamış bir devlet hayaliyle bizim ülkemizi bölmeye çalışıyor .abd yardım etmese biter bu terör sonuçta tek başına türkiyenin karşısında durabilicek güçte değiller.
böyle göz yummaya devam edersek maalesef daha çok şehit vericez gibi gözüküyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Istersen ozelden devam edelim ama yanlis anlasilmaya yol acmasin diye ekleme ihtiyaci duydum, ben Lubnan in kendisini savunmasindan bahsetmiyorum. Israil Lubnanda bekaa vadisindeki kamplardan gelip israil e saldiran Filistinli gerillalardan kurtulmak icin 1976 1982 ve 1992 de bundan once uc kez gecen sene ile beraber 4 kez Lubnan a sinir otesi operasyon duzenledi. Ama Filistinliler her seferinde yeniden ortaya cikti. Fare gibi bu teroristler sen gelince kacar gidince geri gelir. Israil 18 sene isgal altinda tuttu Lubnani geri cekilir cekilmez teroristler yine ortaya ciktilar.

Ayrica sinir otesi her operasyonda 10 yilda verecegi kadar kayibi 1 ayda verdi geri cekildi. Yani Kuzey Irak operasyonu sadece daha fazla sehit demek. Gaza gelip canlarimiza kiymayalim.

[ Mesaj 04 Haziran 2007, Pazartesi - 20:46 tarihinde, ombakkombak tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

biz o kayıpları vermeseydik terliksi dağ hayvanı gibi çoğalan pkklılar şimdi süper güç olmuştu.. günümüz durumuna bakarak yorum yapmayalım lütfen. her ne olursa olsun en azından ulusal onurumuzu ve güvenliğimizi korumamız gerekiyor.

[ Mesaj 04 Haziran 2007, Pazartesi - 20:59 tarihinde, DoruK tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

haydi canımız sıkıldı k.ıraka girelim demek yanlış tabe sonuçta oraya robot yollamıyoruz insan yolluyoruz bizim askerimizinde canı var ama bence en azından k.ıraka girip belli bölgeye kadar temizlemeli ve tampon bölge yapmalıoyız elini kolunu sallayan girmesin sınırdan yada oturup doğru dürüst plan program yapmalıyız ona göre hareket etmeliyiz.
başımız sağolsun ayrıca
Sosyal ağlarda paylaş

o terliksi hayvanları sevenler çok fazla.

40 bin kişinin katiline sayın diyen başkan apo diyen insanlar var.

o puştu ascaktık zamanında . şimdi saçının teline zarar gelse Türkiye suçlu konumuna gelcek bir ortam yaratıldı.

kurtlar vadisi terör bile nasıl karşılandı.

bence bu soysuzların para kaynaklarını destekçilerini bitirmedikçe kuzey ırak geçici çözüm olur Genelkurmay başkanımızın dediği gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Cok yazik ama bence artik geri donusu olmayan noktaya gelindi. Kurtlerin ve TUrklerin birarada baris icinde bir arada yasama sansi artik kalmamistir. Bir arada yasamayi savunan herkesi oldurduler ve iskence ettiler. Bir tarafta Turk fasitleri obur yanda Kurt fasistleri istediklerini basardilar. Savas cigirtkanliklari boylesine halktan cevap alir hale gelmis. Beyler farkinda degilsiniz Ordumuz K.Irak a girer girmez, buyuk sehirlerimizde kiyamet kopacak. Kurtler teror yapacak, karsiliginda Ulkuculer onlari linc edecek, sonu ic savasa varacak. Tabii ki silah yolu ile Turkiye gibi bir ulkeyi bolmek mumkun degil ama cok aci cekecegiz.
Sosyal ağlarda paylaş

Lol onları çok seven var demişsinizde , o dağa çıkanların çoğu kim biliyormusunuz ?
Bakın size ufak bir hatıram askerden.
---------------------------------------------------------------------

-- bir kürt köylü çoban vardı , bölükdenki herkesin türkçesi olmadığı için aptal diyip dalga geçtiği , kendisi benim ranza arkadaşımdı.

Hayatında ilk defa türkçeyi askerde duymuştu.
Hayatında ilk defa denizi askerde görmüştü.
Hayatında ilk defa ATATÜRK'ü askerde duymuştu.

siz neler diyorsunuz ? Bu adam devleti görmemiş ki hayatında ne okulu olmuş ne sağlık ocağı nede başla birşey , ona yol gösteren eğiten öğreten olmamış.
Kuzularını güderken ona gelip propoganda yapan o hiç karşılaşmadığı devletin suçlu olduğunu söyleyen , onu basit şeylerle umut vaad ederek kandıran dağa çıkaran Pkk...
Evet açık açık PKK nın orduları olduğuna inanıcak ve bağımsızlık mücadelesi verdiğine inanıcak kadar kandırılıyor. Çünkü neye karşı savaştığını ona anlatan olmamış.
-----------------------------------------------------------------------

Şimdi buraya kadarı tamam peki o köye nasıl öğretmen göndericez ? Köye gönderilen öğretmeni ölümle tehdit eden pkk varken ?
Elini kolunu sallıyarak o köye girip , propoganda yapa bilen pkk yerine devleti sokarak.
bunun için önce PKK yı yıpratmak gerekiyor bunun için ne gerekiyorsa yapılmalı ve arkasından bu insanların askere gelmeden öncede okumasını sağlamalıyız.

Kuzay ıraka girmek PKK yı bitirmez belki ama yıpratır ve devlete hamle fırsatı verir.

Umarım hepiniz askere gittiğinde en azından bunları görme fırsatı bulur Umarım o zaman olaylara daha gerçekci bakabilirsiniz...
Sosyal ağlarda paylaş

1) Osman pamukoğlu paşa eminim çoğunuz tanıyorsunuzdur tanımayanlar için zamanında 91-93arası pkk ya büyük darbe vurmamızı sağlayan paşalarımızdandır.Kendisi diyor ki ya örgüte karşı birşey yapmazsınız ve görev süreniz boyunca yani 2 yıl boyunca hiç şehit vermedim diye sevinirsiniz ama bu sürede örgüt yandaş toplamıştır gücünü arttırmıştır bölgenin hakimiyetini eline geçirmeye başlamıştır ama siz de karargahdan dışarı çıkmamışsınızdır + sizden sonraki gelecek olanlar için ortamı çok kötü bırakırsınız
ya da çıkarsınız paşalar gibi terörü bitirecem dersiniz bu ülke teröre mahkum değil dersiniz ama evet şehit verirsiniz hem de 1 2 3 değil ciddi anlamda,ama sizden sonra gelecek nesillere daha iyi bir TR bırakırsınız
buradan şunu çıkarıyorum biz bişiler yapmadıkça askerlerimiz nöbet tutarken ölüyor :/ bugün tuncelide şehit düşen askerlerimiz yerlerinde durup ölümü bekliyorlardı her ne kadar kimse kabul etmese de bugün doğuda nöbet tutan herkesin kafasında vardır bu düşünce acaba bu gece mi saldıracaklar acaba sabah mı bomba patlayacak vs vs vs
şimdi soruyorum size eliniz ayağınız bağlı nöbet tutarken mi şehit düşmek istersiniz yoksa bu terör denen illete darbe vurmak için k.ırak a girip teröristleri avlarken mi şehit düşmek istersiniz?
+ Pamukoğlu paşa sabit durup nöbet tutma sistemini de değiştirmiştir şimdi normal şartlarda sabit birlikler olması normaldir ama doğuda her an saldırı olabilecek bölgelerde onlarca karakol varken hangi birine kaç asker koyabilirsiniz ki kaç tanesi eğitimlidir bu askerlerin?kaç tanesi 6aylık acemiliği bitirip gelmiştir onun yerine eğitimli askerlerden gezici birlikler oluşturmak çok daha mantıklıdır

2) k.ırak a girersek hedef pkk yı bitirmek olmayacaktır oraya girecez ırak hükümetine barzani itine talabani itine ve amerikaya diyeceğiz ki bakın biz artık sessiz kalmıyoruz teröre ve destek verenlere artık tepkimizi gösteriyoruz ondan sonra talabani barzani ırak hükümeti ve abede sonra da abe tabii ki desteğini çekerse örgüt yeterince zayıflayacaktır zaten. [MIT in bi raporunda örgütün dış kaynakları kesilirse 1ay idare edecek kadar parası olmadığı yazıyordu]

3)k.ırak a girersek teröristler daha iç bölgelere kaçacak ondan sonra arada tampon bölge oluşturulacak ırak-Tr sınırı boyunca geçişler kontrollü olacak + teröristler dışardan destek gelmediği için büyüyemeyecek sonuçta terörist olanlar eylemini bırakıp sosyal hayata dönecek diyemem ama yeni katılım azalacağı için gün geçtikçe zayıflayıp çözülme sürecine girecektir

bütün bunlara rağmen kimseye benim için k.ırak a gir benim için öl diyemem ama yine bütün bu gerçeklere rağmen yok benim askerim kalsın ben abeden korkuyorum aman ha abeye almazlar aaa o ne der bu ne der savaşta ölmeyecek ya ne güzel işte ama belki daha acı verecek bir şekilde açık hedefken ölecek ben de onu görmezden gelebilirim diyen varsa ona lafım yok işte.

Not:Osman Pamukoğlu Paşamın kitabı yanımda değildi ondan sözlerini tam olarak yazamadım ama siz anlatmak istediğini anlamışsınızdır, anlatım hatası fln varsa şimdiden özür dilerim
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...