Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dodge rating


porsuk

Öne çıkan mesajlar

@Gangren

Yok o oran 22.1 crit rating =1 crit şeklinde , dodge'da oran 18.9 rating =1 dodge

burdan tüm combat ratinglere bakabilirsin.

Burasıda defance için ama özetle üzerinde bulunan falzadan her +25 Defense (rating değil direk defance) 1%er Miss, Parry, Dodge ve Block verir. Yani 500 defance varsa fazladan 150 defanceın var demektir (70 için base defance 350 olduğuna göre) buda sana 6%şar Miss, Parry, Dodge ve Block verir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Agility'e de burdan bakabilirsin.

Druid için 24.46 Agi=1 crit şans , 14.7 Agi=1 dodge şanstır. Elbette defenca druid için warrior kadar yararlı değildir ama genede her 25 defance 1 miss, 1 dodge şans kazandırır druide. Yani bir druidin gidipte defence kasması gerekli değildir, agi yada dodge rating kasması daha mantıklıdır ama bir itemde defence varsada onada burun kıvırmak olmaz 50 civarı def gelse itemlerden 2 dodge, 2 miss ederki yabana atılır değerler değil bence.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

15 agi %1 dodge veriyor yanlış hatılamıosam...Hazır yarı gelmişken biraz tartışalım , drood'ün bütün olayı yüksek armoru ve dodge rating'idir ama high end level tanklık için mitigation dediğimiz olay gerekirki buda Dodge,parry,block chance demektir...Artık drood'un tanklığı sadece Karazan ve Heroiclerle sınırlandı malesef , nedenini Grull yapmış arkadaşlar biliceklerdir...Tank demek 100K armor %50 dodge demek değil ne yazıkki...Çünkü 45K crushing blow yendiği zaman ne armor tanır ne dodge:D


(edit:ben yazarken arkadaş hızlı davranmış:D )

[ Mesaj 04 Haziran 2007, Pazartesi - 13:39 tarihinde, ses tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@ses

Valla druid düzgün itemlenirse aslında gayette güzel tank oluyor 25 manlerde,

Öncelikle druid %75 damage reduction için gerekli armora çok kolay çıkabilridiği için armor kasması gerekmiyor. Tamamen dodge şansına yüklenip %45-50 dodgeye ulaşınca tüm soketleri stam gemleri ile doldurup , tüm enchleri hp verenlerden seçip full buff 22-25k hp ye dayanıyorlar.

Zaten öle %75 damage reductiona 45k crushing vuran bossta yok oyunda maximum 13k-15k falan oluyor değerler. Üstünede normal hit yiyince işte 20-22k falan kaybedebiliyorlar 1-2 sn içinde. Buda onu tutan healer tayfasının kabiliyetine ve dikkatine bakıyor, sonuçta druid tutmak çok dikkat gerektiren bişey warrior tutmak gibi değil, tecrübe istiyor.

Tankınız druidken tuttuğunuz adam 12-15sn ye boyunca 1 damage bile alamayınca dikkatiniz bozulmayacak, çünkü bu 15 sn'yenin hemen ardından 2 sn yede 20k yiyebilir :D. Yani druid gayette güzel tank olabiliyor hele yeni gelen Barkskin ve Mangle buffları ile Grull gibi full nuke ile kesilen bossları tutan en iyi tank konumunda şuan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Barkskin 1 dakika CD'si olan ve 12 sn'ye boyunca druidin aldığı tüm damage'i %20 azaltan üstünede stun yada fear yemişken bile kullanılabilen çok imba bi yetenek oldu, 2 yıldır tüm druid tankların ağlandığı "warriorların shild wall'u var bizim niye panic tuşumuz yok" dediği o tuş sonunda geldi druidlere. ikinci buff Mangle'ın yarattığı threat o kadar arttıki tek bir mangle criti 5 sunderdan daha çok agro yaratıyor şuan. Oftankları druid olan pek çok guildlin MT'si warriorlar offical forumlarda ağlıyor. 5 sunder+1 revange+1 shild slam bastıktan sonra 1-2 mangel critlerse agro druide dönüyor. ki druidler full agi kastıkları için, critleride % 30 larda olduğundan bu çok sık rastlanır bi durum.

Crushing blow konusuna gelince özetle bir saldırı blocklanırsa asla crit yada CB olamaz. Zaten warrioru tank yapan, insanların gözünde ÜBER mertebesine ulaştıranda bu konu. Sonuçta bir warrior her 5 saniyede 2 tane atack'a karşı %100 crit+CB korumalıdır. Warriorun cirt yada CB yemesi için ya 5 sn'yede 3 hit yemesi yada shild block kullanmayı unutması gerekir.

[ Mesaj 04 Haziran 2007, Pazartesi - 14:19 tarihinde, FreEmoon tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

crushing blow hem parry hem block hem dodge engeller ama drood ta sadece bunların biri bulundugu için coğu crushing blow u yer böle olunca herşey güzel giderken cat die wipe gelebilir ayrıca spell dmg vuran bosslardada drood kafadan yalan olur yuksek armor ve hp hersey değildir bir parry bir block tank için cok şey ifade eder drood lar artk kendini kandırmasın gruul dan ileri gitmeleri biraz zor oluck tanklıkta , tabi aşmıs bi kaç tanesini saymazsak
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@olorin84

Bende eskiden senin gibi düşünüyordum ama en sıradan guildlerin bile heroic yapıp, heryere rep kasıp her tipte boss için item setlerini bankasında toplamaya başlayan druidlerini gödrükçe fikrim yavaş yavaş değişti.

Eskiden guilde kendi kabul ettirip uzun süre rogueların itemlerini paslamasını bekleyen 40 yılda doğru dürüst itemleri olan druidler, artık çok daha kolay gerekli item seviyesine çıkabiliyolar. Kendilerinide bir kere ispat edince guildler bir tanede druid tankımız olsun ne olur ne olmaz moduna girince. Üstelikte item olarak kendi tank setleri oluşunca işin rengi tamamen değişti.

Eskiden tank olmak için bir warriorun 10 katı zaman harcayan druidler vardı bunun için çooook ender tank druid görürdük ve gördükmü de bize "vay be adama bak amma kasmış" dedirtirdi. Artık tank olmak isteyen bir druid herhangi bir tank warrior kadar emek vererek heroicler yada karazan için yeterli bir tank haline gelebiliyor. Sonrada ordan aldığı itemlere Gruul'a ve Magtheridon'a yeterli bir tank haline geliyor sonrasıda geliyor zaten.

Nihilium BT'ye boşuna 2 tane druid tankla girmiyor. Sonuçta sağlam warrior tank sadece tanktır. Ama sağlam druid tank yeri geldimi çok sağlam dpsdirde. 4 tane warrior tankla girip nuke gereken bosslarda niye zorlansınki insanlar. 2 warrior tank 2 druid tankla giriyorlar gerektiğinde dps yapacak adam sayısı sadece 2 kişi azalıyor.

Aslında Paladinler bu kadar süper healerlar olmasa belkide bir tanede paladin tankları olacak ama nerfe rağmen mana derdi çekmeyen palalar full + healinge yönelince 2k bonus heallı olan adamlar haline geldilerki daha öle itemlerini tümden hijal yada BT dropu falan yapmış değiller. Heralde 2.5-3k arası bi bonus healları olacak diye düşünüyorum ve aklım biraz zor alıyor bu rakamları.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya zaten olay druid tank olamaz deil ki druid tank olur olmasına da main tank olmaz anlatmak istediğim o misal maghteridon da 5 tane tank lazm chanellerler için ben şahsen druid secerdim dps de yapabildikleri için yani ot cok güzel olur drood tan ama shieldsiz mt olmaz nihilium bak bakalım mt yapiomu o druidleri sonucta warriordan iyi mt olmaz, druid support tur hiç bi zaman rogue out dmg edemez aynı zamanda healda bir priesti de gecemez tabiki mt de olamaz ama her işi yapar iyi de yapar druidler nie bu kadar alıngan anlamıorum bende oynadım mı drood le evt gruul mag outdoor bosslar ve ssc trashleri gördüm şimdi bıraktım gerçi mage oynuorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@olorin84

Yok valla alınganlık değil yanlış anlama (zaten druidde değilim bu arada)

Derdim daha çok "şu olmaz bu olmaz" diye kafanızda katı kurallar oluşması aslında. Ben o katı kuralları biraz esnetmenizi istiyorum.

Zamanında ortamda AQ-Naxx falan yokken (yani druid instcnace'ı olan AQ yokken ve druid için deli itemler düşmüyorken) druidler rogue itemlerine mahkumken, Paladinler itemsizlikten ve setsizlikten kırılırken bile Neferianı tanklıyan druid ve paladin videoları görüyorduk ve azımız açık kalıyordu. O imkansızlıklar içinde onları yapabilen druidler ve paladinler varsa bir sonraki expansion çıkmadan önceki son aylarda, 100lerce guild hijal farmlarken ve BT kasarken 3-5 guildin arcimonde tanklayan druidleri yada paladinleri çıkacaktır diye düşünüyorum. Onlar çıkınca ve biz göslerimizle görünce inanmaya başlamak yerine kağıt üstünde bu olay imkan dağilindemi değilmi ona bakmak gerek diye düşünüyorum.

Sonuçta bu oyunda kağıt üstünde olmayan tek şey oyuncu faktörüdür ve bi classın yapabilecekleri için o classın üst limiti için oyuncu önemli bir faktör değildir. Sonuçta her classı illaki bir über aşmış oyuncu illaki oynıyacaktır. O sebeple "şu olamaz, şu imkansız" diye bir düşünceniz varsa çok geçerli bir sebep olmalı diye düşümüyorum. Sadece " ya benim içimden bi ses olmaz diyor" düşüncesi ile kestirip atmayın istiyorum. (çok şeymi istiyorum :D)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eğer 5 manden bahsediyosak, warrior'ın thunderclap gibi bügzellikleri var commandign shout gibi krallıkları var.

25 mande bufflar debufflar pek fark etmiyo tabiki.

ama imp defansive stance mesela guzel bi talent.

Spell reflect mutheşem bi skill. artık world cd side yok cok hoş oldu yanı.

kiritik büyüleri fearları bilmemneleri sektire sektiri butun raidi için kolaşlaştırıyoruz işi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

5 man dedinmi eğer healaer paladin değilse bence paladin tank en çok sevilen tanktır. Sonuçta buffları o kadar imbaki tüm hericlerde falan büyük kolaylık sağlıyor.

Commandign shout ve last stand zaten warriorun hp sorununu çözen skiller resmen, gerçekten çok güzeller.

Improved Defensive Stance'ın o kadar büyük fark yarattığını düşünmüyorum aslında sonuçta bi warriorun yediği spell damage 5k dır hadi bilemedin 10k dır ordaki %6 çok bişey değiştirmiyor. Zaten sıkışınca full resist giyinip aldığı magic damage'i %50 hatta bazen %75 azalttabiliyor.

Spell reflect içinde en uyuz olduğum konu bazı bossların AoE olmamasına rağmen bazı büyülerinin reflect edilememesi konusu. Üstelik bugda değil direk öle ayarlamışlar. Adama demezlermi "madem hile yapacaksın ne koyuyorsun o zaman bu büyüyü salak blizzard"

Ama imp.thunderclap dedinmi tüm akan sular duruyor, heleki Defensive Stance'da kullanımaya başlandığından beri tüm tankların talent buildleri gözden geçirmek zorunda bırakan imbalar imbası bi skill ve talent o. Eminim tüm tankların ve priestlerin hayran olduğu bir skilldir.

[ Mesaj 04 Haziran 2007, Pazartesi - 16:55 tarihinde, FreEmoon tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

defansive stande kullanımı ve dahafda fazldan threat üretmesi zaten toparrladı warrior'ı diğer tank classlara karşı.

Cunki warrior arada abukluk apmak için defansiveden cıkası gereken bi class'dı heleki fear yememek için berserker'a gecmek ölüme davet resmen.

yenı ve güclü thuderclap guzeeeel.


zaten imp heroic deflection imp thunderclap şart bence.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Boss tanklamak için bi warrior'a en az 490 defense gerekir ki crit yemesin. Survival of the Fittest talentlı bi druide 415 def gerekir. Yani aklında tanklık olan bütün druidlerin alması gereken bi talent. 415 def demek +65 vericek kadar def item toplamak demek o da artık druidler için çok kolay. Bunu sağladıktan sonra gerisini agi, sta vs olarak dağıtabilirsiniz ama en az 20k armor, 28 dodge ve 15k hpnizin olması lazım kz ve üstünü tanklayabilmek için.Bi kere crit immune olunca fazla def gereksiz druidler için, bunun yerine özellikle agility ye yüklenin.

Druid Wiki diye bi site var, baya yararlı bilgiler bulabilirsiniz. Şu sayfada oyun mekanikleri detaylı bi şekilde anlatılmış
http://druid.wikispaces.com/Druid_Game_Mechanics
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

axedice DEMİŞKİ

said:
Boss tanklamak için bi warrior'a en az 490 defense gerekir ki crit yemesin. Survival of the Fittest talentlı bi druide 415 def gerekir. Yani aklında tanklık olan bütün druidlerin alması gereken bi talent. 415 def demek +65 vericek kadar def item toplamak demek o da artık druidler için çok kolay. Bunu sağladıktan sonra gerisini agi, sta vs olarak dağıtabilirsiniz ama en az 20k armor, 28 dodge ve 15k hpnizin olması lazım kz ve üstünü tanklayabilmek için.Bi kere crit immune olunca fazla def gereksiz druidler için, bunun yerine özellikle agility ye yüklenin.


gerçekten faydalı bi paylaşım oldu bazı sorularımın cevabı oldu teşekkürler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...