Stifler Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2007 Hakkında bilgisi olan varmı? Ben biraz araştırdım tabi londranın en büyük üniversitelerinden biri iyi de bir okul sinema televizyon başarısı da çok yüksek 22 almış 24 üzerinden. Bilginiz ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2007 Bende bir araştırayım şu okulu. Foundation year 5000 poundmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stifler Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2007 Ben %90 oraya gitmeyi planliyorum lath once foundation sonrada 3 yil universite. foundation 5000 sterlin undergraduate de 7000 sterlin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stifler Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2007 pound muydu sterlin miydi? edit. stdsfsd aynı seydi dimi lan sdsf [ Mesaj 30 Mayıs 2007, Çarşamba - 00:05 tarihinde, Stifler tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2007 heh 2 side ayni pahali degilmis iyiymis okul Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
can Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 bu saatte basvurunca hala kabul ediolar mi ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stifler Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 daha erken bile. bikaç ay var son başvuruya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 26000 sterlin (o_O?) az para değil. Red Camera full+full alınır o paraya... Üstüne küçük yapım sirketi kurarsın. Bağımsız film kasarsın paso. 4K çözünürlükte hem de. Bir arkadaş Erasmus'la orayı düşünüyordu ama okulumuz Erasmus'a pek yardımcı olmadığı için (Marmara Üni.) gidememişti. Eğitimin iyi olacağına süphe yok. Ama ben ekipman almayı yeğlerdim sahsen :D (kılım kardeşim su s lerin kelime başında olunca görünmemesinden, os x uyumluluğu isteriz...) [ Mesaj 30 Mayıs 2007, Çarşamba - 13:09 tarihinde, Mino tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Vay Red Camera'dan haberdar olan biri var, sevindim. Ülkedeki okullarda HD kameranın kolaylığını daha bilmiyorlar :D. Ben benim filmi "HD çekicem" diince okul müdür dahil "ne gerek var? ne farkı var?" demişti, ülkede ki sinemanın ne durumda olduğunu gösteren bir cümleydi o. Valla haklısın, o paraya Red alınır, gider uzun metraj film bile çekersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 da dandık olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stifler Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Red almayı kim istemez =) Rede rakip çıkmıştı birtane neydi adı mino sen bilirsin benimsinemalarım.com da başlık açılmıştı yeni çıkanın hakkında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Silicon Imagery 2K kamerası vardı 12500 dolara, seri üretime geçti mi geçmedi mi bilmiyorum. Red'in başka bir avantajı kendine özgü güçlü bir codec'i olan REDCODE. Böylece 6 da 1 sıkıştırmayla bilgisayarı zorlamadan kurgu yapılabiliyor. Bizim okulda değerlendirmeler SD (Standard Definition) yapıldığı için HDV ye geçmedim. Çünkü yine SD ye örneklemek gerekeceği için yine işlem yapılacak. HDV formatı 25mbit olsa da ona bütçe ayırmak iyi bir SD kamera varken gereksiz. Örnekleme değerlerinin de aynı olması (4:2:0) kısa vadede geçişi mantıksız kılıyor. Zaten güçlü harddiskler ve raid düzeneği olmadan 100 mb/sn gibi hızlarda çalışılamıyor. O yüzden okul bitene kadar SD'de kalacağım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Ben kısa filmimi 720p25 formatında çektim. Normal IDE ve SATA HDD ile rahatlıkla edit edebiliyorum bilgisayarda. Gram takılma olmadı. AMD64 3200(OCed to 4000), 1 GB ram ile yaptım editi. RED camera'nın bir diğer özelliğide Final Cut Pro 7 verdiği destek. Artık filmler direk RED ile çekilip final cut'ta editlenecek yavaş yavaş. Örnek: Zodiac. (Red ile çekilmedi ama başka bir HD camera ile çekilip final cut'ta montajlandı) Ben montajı Adobe Premiere 2 + Cineform codec ile yaptım. 1-2 montajda Avid Xpress'te yapmıştım. Şimdi asıl öğrenmek istediğim Final Cut pro, gelecek onda çünkü. Onuda yurt dışına gidince öğrenmek istiyorum. [ Mesaj 31 Mayıs 2007, Perşembe - 16:05 tarihinde, LathspeLL tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 HDV formatının bant genişliği (HD demiyorum dikkat) 25 mbit olduğu (DV ile aynı) için raid olmayan sistemlerde yeterli işlemci ve bellek olduğu sürece pek kastırmaz ama daha yüksek tanımlı formatlara geçildiğinde (Diyelim DVCPRO HD 100 mbit) tek harddisk, o hıza yetişememeye başlayacaktır. O yüzden raid sistemler ve daha hızlı diskler (misal WD Raptor) art. 720p için (1280 x 720) 3 CCD li profesyonel bir kamera 5000 dolardan başladığı için bana göre kısa vadede mantıksız. Ha sürekli HDV çekeceğimi bilsem alırım ama yine alım yapılacak. O da kayba girecek. Çünkü okul devam ederken ticari olarak giriştiğim bir proje, kameranın parasını kısa vadede çıkaramayacak. Okulda da düz CRT televizyon olduğu için ve HDV çekenler de yine onu Mini DV çözünürlüğüne çevirdiği için, SD yarı profesyonel bir kamerası olan bir bünyenin hemen HDV ye yatırım yapması bence mantıklı değil. O yüzden ben okul bittikten sonra birikimler tamamlanınca direk RED'e geçmeyi planlıyorum. Kurgulamak için gerekli işlem gücü u an bende mevcut. Ekstra bellek, RAID sistem ve AJA I/O dan sonra geriye kamerayı almam kalıyor :) O yüzden kısa vadeli bir ara alım yapmayı düşünmüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 HD format zaten artık profesyonel bir iş çıkaracak isen gerekli olan bir format. Türkiye'de HDV'ye geçmek çok gerekli olmayabilir ama bu bu ülkedeki sinemacıların suçu. Yurt dışında bütün amatör sinemacılar HDV'ye geçti zaten. MiniDV kameralarda zaten 3000$ falan başlıyor. Panasonic HVX200 -şuan bütün indie filmmakerların hayali olan kamera- 4000$ falan amerikada, bence gereksiz masraf değiller. Yani okul desteklesede desteklemesede geçilir. Plat0'da okula verilmiş sistemlerde Avid Xpress Pro yüklü ve gerekli HD format desteklenmemesine rağmen ben HDV çekip, capture'ımı yapıp eve getirdim projeyi. Rahat rahat çalıştım. HD'den SD'ye çevirdiğinde de normal SD çektiğinden daha kaliteli bir sonuç alıyorsun. Ayrıca plat0'nun montajcıları bana "HDV capture edemezsin, Türkiye'de öyle bir sistem yok" demişlerdi. Sinemayı böyle öğretiyorlar ahah. Yurt dışına gitmek lazım, anca orda öğrenebilirim ileri düzeyi. Bu ülkede i-m-k-a-n-s-ı-z Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 HDV, (HD den farklı bu dikkat çekiyorum karışmasın) hemen geçmek için gerekli değil bence. Ama RED'e direk geçilebilir. Çünkü bütün veriyi tutuyor (4:4:4), renk düzeltme ve görsel efektlerde sana sorun çıkarmıyor. Bantgenişliği de yüksek, güncel ömrü de çok daha uzun. Ama HDV nin Mini DV den çözünürlük dışında hiçbir farkı yok. O yüzden kısa vadede geçişi anlamsız bulmaktayım. Orta/Uzun vadede HDV mantıklı olabilir, ama uzun vadede daha yüksek bantgenişliği olan formatlar daha kazançlı olacaktır. Bizim okuldaki arkadaşlar JVC GY HD 111 ile görüntü projelerini çekti (720p25), sonuç son derece tatmin edici, ama 6500 dolar verilir mi dersen, ben vermem :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Bende kısa filmimi JVC GY HD 111 ile çektim zaten. Ama zaten o paraya bu kamera alınmaz, bunun daha iyisi alınır. HD ile HDV farkınıda biliyorum. O yüzden dedim ki HD daha profesyonel bir iş yapacaksan kullanılabilir, yani sana ve okuluna fazla. Ama HDV artık minidv'nin yerini almıştır. Bunu değiştiremezsin. Yukarda da belirttiğim gibi sadece Türkiye'de MiniDV'nin yerini alamadı çünkü sinemacıların geri kafalı olmasından, yeniliklere açık olmamasından kaynaklanıyor. RED'e tabikide geçilir. Ama oda profesyonel klansmanda kalıyor. Amatör sinemacı HDV'yi rahatlıkla kullanır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar