Sintisyzer Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Bu yaz 307 pejoyu degistirip bi eski kasa cooper s mi alsam diye dusunmekteyim bilenler kullanmıslar neler diyosunuz hakkında?
Baggio Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Alimindan beter servis masrafi oluyo diye biliyorum ben ama kullanicilari daha dogru bilgi verir tabi, duydum ben sadece.
prozzak Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 4 kose 4 lastik diye anlatiliyormus araba. Mini icinde bmw de bulabilecegin tum detaylar mevcut. Bence en guzel sey otomatik vitesin kendisini size gore ayarlamasi. Arabanin alimindan sonra serviste vites sifirlaniyor ve araba sizin vitesleri kac devir ile cevirdiginizi aklinda tutuyor. Boylece bir sonraki seferde tam gaza basmadan o deviri kendi aliyor. On cam bana biraz ufak gelmisti. Suspansiyonlari da sertmis ama hos bir araba. Servisi hakkinda bilgim yok ama borusan oldugunu varsayarsan biraz pahali olma ihtimali mevcut. Tuketim nasil derseniz tamamen sizin kullaniminiza bagli spor icin vites sifirlandiktan sonra ilk 2 vites icin bir kac gun boyunca 6k devir gormeniz isteniyormus. Bu durumda arkadasim 12 13 litre yaktigini soyledi 100km de. Onun bir arkadasi daha az agresif kullanim sonucu tuketimi 10 11 litreye cekmis. Normal degerler 1.6 otomatik bir araba icin bence. Dis gorunus acisindan cok orjinal. 63 yasinda ogretim uyesi babama almayi planliyorum ki kendisi suanda sicak bakiyor. 7(18)den 77 ye uygun. Bu son yazdigim sogutmasin seni arabadan :)
prozzak Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Cooper s oldugunu dikkat etmemisim. 163 beygir bu araba icin fazla. 115 beygir bile yeterliymis. Baya performans li olur. 2004 itibari ile otomatik vitesleri var daha onceki yillardaki s lerde sadece düz vites mevcut.
Sintisyzer Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 düz almayı dusunuyorum, amac zaten performans, otomatik 1.6 307den cok cektim cunku, herseyin kontrol altında olması daha iyi gelicek sanırsam, ki otomatikleri pahalıdır 50k kmden az 38.000ytlden aşağı bi cooper s amaçlıyorum, sahibinden.com dan baktığım kadarıyla da bayağı bulunabiliyo o fiyatlarda benim 307 de cok sert suspansyon, alıskınım yanı sızlamalara :) 7.4sn 0-100 u varmış sanırsam S in, 12.5 olan 307den sora cok iyi gelicegi belli :) ben navigasyona göre 12.3 lt harcıyorum 307de tesekkurler bilgiler icin :)
JsH Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 2005 mini cooper arkımda var, bende kullandım arabayı. 2005 pejo 1.6 ya da baya bi binmişliğim var, onu kullanmadım ama :P Şimdi biraz yorum yapayım: Öncelikle eğer pejo 307 gibi konforlu rahat ve iç hacmi gerçekten büyük bir arabadan inip mini ye binersen bence şok geçirirsin. Mini gerçekten minicik, biz 3 kişi sığıyoruz içine ama çektiğimzi bana sor. Arabanın copper olan 115 bg lik motoru bile gerçekten çok seri alt devirler hariç, cooper s i nasıl gider bilemiyorum ama bence çok tehlikeli bi araç olur. DOnanımı zaten çok yüksek minilerin, konfor sıkıntın olmaz ama süspansiyonları 307 e göre gerçekten rahatsız. Benim diyeceğim eğer 307 kullanmış bir insansan gene büyük bi araba al, 307 gibi büyük ve rahat bir arabadan sonra mini gerçekten yorar insanı. Son örnek, benim astram var 2005, pejosu olan arkla konuştuğumuzda ben hep aynısını söylüyorum, uzun yola gideceksek kesinlikle senin 307 ile gideriz diye. Ama viraja gireceksek, benimki ile;)
Sintisyzer Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 benim 307de yay ve 17 jant var, yani virajlarda gayet tutuşlu ve konforu da 0 emin ol, tumseklerde fln hiç affetmiyo, indiriyo beline beline. o açıdan miniden rahatsız olmam ama evet iç hacim baya bi ufalıcak herhalde, tek derdim de o gerçi, arkadaşımın normal minisi var, ön yolcu koltugunda en geride dizlerim degerek oturuyorum, arkada yan oturabiliyorum ve butun arka kapanıyo ( boy 186 çok aman aman da degil ) ama başka bir mini sahibi arkadasımın dedigine göre de dayısı (1.90++) aracı rahat kullanabiliyormus ön yolcu koltugumda zaten %95 kız arkadasım oturacagı icin problem olmaz, arkaya da kız oturur eger 3 kisi olucaksak, gene problem olmaz hrehalde
Vodan Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 @prozzak, bizim mühendislik fakültesi dekanı'nın Mini'si var. 70 yaşında falandır adam :) O antipatik herif bile Mini'nin içinde sevimli oluyor ehueh Şık araba güzel ama acaba güvenli mi? Duyduğuma göre ve yanılmıyorsam yeni kasası ile 5 yıldıza yükselmiş. E o zaman bize halt yemek düşer herhalde. Şu son zamanlarda benimde hoşuma gidiyor. Gerek kalitesi gerek farklı bi tarzı olması sebebiyle fakaaat ben 100km de 6.7lt dizel yakıt tüketen biri olarak öyle 10 11 lt benzinler beni zorlar ama belki evin hanımına fln alınabilir ileride o çok gezmez zaten :p [ Mesaj 26 Mayıs 2007, Cumartesi - 04:30 tarihinde, Vodan tarafından güncellenmiştir ]
huun Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Şehir içinde küçük araba kullanmak kadar trafikte yapılabilecek pek az akıllıca şey vardır. Ayrıca ufak arabaları kullanması büyükleri kullanmasından daha zevkli. Babam hemen her gün annemin Switf'ini gasp ederdi de, anacığım sigara kokusundan yakınırdı hey gidin. Ben bugün yarın memlekete gideyim.
prozzak Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Performans canavari olursun cooper s le. 307den sonra iyi bir secim olur. Acikcasi bana deselerki su zamanda arabani degistir min. parayla tercihim a3 veya mini olurdu. a3 artik pek bi esprisi kalmadigi icin mini yi orjinalliginden tercih ederdim. Dedigim gibi biraz dar ici onu goz onunde bulundur ama istedigin performansi elde edersin. Bu arada yakit tuketimin 13 14 (15) litreyi bulur gibi geliyor bunu da aklinda bulundur. 307de 12.3 litre yaktigini soylemissin jant ve lastikle araba daha da hantallasmistir o degerden biraz daha fazla yakiyordur senin pejo bence. Ondan en fazla tuketimin 1 2 litre artar artar 100km de.
Sintisyzer Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 valla navigasyonun yalancısıyım ben, 160ytl benzinle 480km gibi gidiyorum, 1km 0.33 ytl pejonun web site degeri 11.5 gibi biseydi galiba, %10 artırıyorum ben o degeri gibi dusundum
prozzak Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 lastigin 225 muhtemelen 195 standart lastik 307 nin biraz tuketim artar bundan oturu navigasyonda bunu olcemez ben ondan dedim
prozzak Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Benim arabaninda standardi 10 -11 arasi 4 aydir 12.5 alti gormuyorum
Sintisyzer Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 araba bilgisayarı, range ne kalmıs, kac km gitmisim, ortalama hız ne vs. bilgileri gosteren ekran 225 degil ama 215 muhtemelen lastik
Diablo Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Bi kaç kere kullandım.tam caddede orda burda trafikte gazlama arabası renk seçimi içi aksesuar seçimi vs güzel olunca araba dolu olursa dahada güzel tabi.ama cok ufak o yuzden sevmiyorum
ivan Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 o navigasyon diil de yol bilgisayarı 'board computer' olarak geçiyo. benim aracım 1.6 supercharge 218hp 100km'de 15.5-16.0lt yakıt gösteriyo (en en performanslı kullanışta 16.0 oluyo yani redline'a dayayıp dsc kapayıp kalkış falan yaptıgında). normal cooper s de muhtemelen 12-13 gösterir. arabanın yol tutuşu cok iyi ama istanbul için pek ideal sayılmaz cünkü sert bi araba ve yamalı yollarımızda takır tukur gidiyoruz sanki o biraz can sıkıcı ama başka bi problem yok. bi de şunu söyliyim cooper 115bg yeterli, ii performans alabilirsin falan demiş arkadaşlar öyle birşey yok. çok boğuk bi araba. kesinlikle tatmin edici falan değil. cooper cok ara bi model olmuş. 'mini one d' ve 'mini cooper s' en mantıklı 2 araç bence mini pazarında.
prozzak Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 kicini kaldiramayan golf 4 100bg e kiyasla mini 115 bg bana performansli gelir :)
paramecium Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Selam, Navigasyon denince düşünmeye başladım ben de, 0-100km/h değerlerini hesaplar uydu konumlama sistemlerinden mi faydalanıyor artık yol tipi araçlarda bile :) Yakıt tüketmi hesabını ise aklım bile almıyordu :P Saygılar.
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 Admin Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 [spo]Navigasyon sistemini londrada sıkca kullanıyor herkes. Tomtom var navman var farklı markalarda.. Gidecegin yerin posta kodunu griyorsun ve algılama yapınca baslıyor burdan saga burdan sola, 300 yards sonra saga. Burdan geri dön yanlıs girdin .. Sesli sekilde ve ekranında o an bulundugun caddenin yerini falan herseyini gösteriyor. Sürekli uydu ile iletişimde oldugundan nereden geçersen geç o caddenin tam hangi noktasında oldugunu ve çevre caddeleri blokları falan gösteriyor :) Ayrıca burada gördügüm minicooperlarda standart vardı, tr de dikkat etmedim. Navigasyon icin mesela tomtom alıyorsun 300pound veriyorsun baska masrafı yoktu harici alır isen. Cep telefonu gibi fatura ödemek falan yok al bikere full kullan. Avrupanın her yerini içeriyor[/spo] neyse yukarıda az navigasyon la ilgili bişiler yazdım. Minicooper s cok tatlı bir araç hele ki otobanda giderken arkanda bir çift yuvarlak halojen far görünce oha ne ara geldi bu porsche diyorsn yol veriyorsun geçerkende vay be cooper s miş diyorsun :) (bizzat denendi)
_Mordrac_ Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 zevkli hızlı baya sert ama yol tutuşu da iyi, güvenlik ise zayıf. ben sevmiyorum oyuncak araba gibi geliyor.
Vodan Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 2007ler 5 yıldızlı. 2002 kasası da 4 yıldızlı. euroncap.com dan bakabilirsiniz. Fena görünmüyor güvenliği
Öne çıkan mesajlar