Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kadıköy Rugby ve Genç Boğalar

la_bombonera

Öne çıkan mesajlar

Bizimle Rugby Oynamak İster Misiniz?

Kadıköy Rugby Kulübü, tamamına yakını Kadıköy gençliğinden kurulu, Türkiye'nin ilk resmi rugby kulübüdür. Takımın kurulması, daha önce 1999 da kurulmuş ama resmileşmemiş olan İstanbul Ottomans takımının yeniden canlanmasına ve Türkiye'de rugby nin yaygınlaşmasına ön ayak oldu.

Genç boğalar ise, Kadıköy Rugby Kulübü'nün genç takımıdır, ve 14-20 yaş arası öğrencilerden oluşmaktadır. Çoğu zaman Genç Boğalar'ın bir kısmı, oynanan maçlarda Kadıköy Rugby Kulübü kadrosunda da yer alabilmektedir.

Peki Rugby Nedir?

Türkiye'de neredeyse hiç bilinmemesine, hatta "Amerikan Futbolu ile aynı şeydir" denen şehir efsanesine defalarca maruz kalmasına rağmen ülke sınırlarının dışına doğru şöyle bir çıktığınız zaman ne kadar yaygın ve ne kadar çok taraftarı olan bir spor olduğu kolayca anlaşılabilir.

Amerikan değil, İngiliz sporudur ve başta İngiltere olmak üzere İrlanda, Fransa, Galler, Avustralya, Yeni Zelanda gibi bir çok ülkede oynanır.

Rugby maçlarında günümüzde en üst seviye teknoloji kullanılıyor hatta çoğu milli maç artık HD (high definition) yayınla izleyicilere sunuluyor.

İnanılmaz bir taraftar kitlesine sahip bir spor. Amerikan futbolu sadece Amerika'da ve bazı Avrupa ülkelerinde izleniyor ama Rugby'nin ünü tüm dünyaya yayılmış durumda ve dünya kupası, avrupa şampiyonası, six nations, tri nations derken bu aralar olimpiyatlara rugby'nin kabul edilmesi gündemde.

Kadıköy Rugby'nin lisanslı oyuncusu olarak -her yaştan- bu sporu yapmak isteyenlere yardımcı olmak açısından böyle bir başlık açtım. Kulübümüz sadece 1 senelik bir kulüp ancak önümüzdeki 8 yılda rugby de patlama yaptırarak milli takımımızı çok iyi seviyelere getirmeyi düşünüyoruz.

Rugby oynamak ya da en azından denemek isteyenler bana MSN den ulaşabilir: [email protected] (lütfen email yollamayın)

Size seve seve yardımcı olurum.

Kadıköy Rugby resmi sitesi: http://www.kadikoyrugby.com
Kadıköy Rugby mail grubu: http://groups.google.com/group/Kadikoy-Rugby-Kulubu

[ Mesaj 25 Mayıs 2007, Cuma - 13:03 tarihinde, la_bombonera tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 25 Mayıs 2007, Cuma - 13:04 tarihinde, la_bombonera tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 25 Mayıs 2007, Cuma - 13:04 tarihinde, la_bombonera tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
said:
rugby entresan bi oyun
4 senedir amerikan futbolu oynayan biri olarak mac izlemek isterdim acikcasi
ama bana kesinlikle gelmez yane
turn based amerikan futbolu warken real time rugby yorar

hehe valla çok güzel özetlemişsin iki spor arasındaki farkı. bu arada sakın yanlış anlama ilk postumda amerikan futbolunu kötülemiyorum kesinlikle. sporcu her türlü spora saygı duyar, ben de amerikan futbolunun ne zorluklarını bilirim, amerikada oyuncuların nasıl gym lerde acıdan ağlaya ağlaya ağırlık kaldırdıklarını...
Sosyal ağlarda paylaş

yok canim
yane zaten ben amerikan futbolunu asagiladin felan demedim
rugbycilere extra saygim war dedim
amerikan futbolu biraz daha guc ve taktige dayali bi oyun
cok fazla oyun tipi ve opsiyon war
rubgyde hiz ve dayaniklilik cok daha onde
bide agiz yuz dalma opsiyonu cok daha fazla
kafamda deri boneyle kimseye tackle yapmam yane

cok farkli sporlar ikiside cok elenceli sporlar
ikiside izlemeside oynamasida cok yorucu ama takim oynu olarak bence cok farkli ve zevkli sporlar
Sosyal ağlarda paylaş

hmm zannetmiyorum ama bir sorayım. istanbul ottomans bildiğim kadarıyla istanbul'da çalışan yabancılar tarafından kuruldu. günümüzde bile hala kadrolarında türk'ten fazla yabancı vardır...

[ Mesaj 02 Ekim 2007, Salı - 14:56 tarihinde, la_bombonera tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Ingiliz okulunda okdugum yillarda takimda yer alirdim (tabi 11-15 yas arasindan bahsediyorum) ve cok sevdigim bir spordur, Ankarada maalesef dogru duzgun takim veya kulup yok... Istanbullu olsam dusunmeden oynardim :(

bu arada su anda Tum dunyanin oyle ya da boyle takip ettigi RWC 2007 (Rugby Dunya Kupasi) maalesef ulkemizde gosterilmiyor (dspor gosteriyormus sanirim bir tek), bu spora ilginin azligini gosteriyor :()

[ Mesaj 04 Ekim 2007, Perşembe - 14:00 tarihinde, Azmodai tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Bende bugün bakırköy rugby kulübünün ilanını gördüm, biraz önce de sitelerine baktım ama kulüple ilgili çok da açıklayıcı bir şeylere ulaşamadım, şimdi merak ettiğim bazı şeyler var.

İlk olarak ben rugby oynamak istiyorum diyelim, merhaba ben rugby oynayacağım diyip idmanlara başlayabiliyor muyum? Yani hiç bir prosedür yok mu takıma katılmak için? Bir de önerilen yaş aralığı ve lisans çıkartabilmek için gereken bir yaş aralığı var mı? Açıkçası ilgimi çeken bir spor ve rugby oynamak isterim ama oynayabilmek için ne yapmam gerekir hiç bir fikrim yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün ben ve Charsi gittik gayette Yiğit Abi[La Bombanera] bizi karşıladı felan öle hiçbir prosedür felan görmedikte yani direk gittik oynadık başlarda tabi fiziksel antrenman felanda yaptık tabi bol bol kondisyon çok önemli valla onu öğrendim sigara içen adam benimle aynı kilolarda olan adam çatır çatır tükenmeden koşuolardı ben ilk baştaki depar antrenmanından sonra bitmiştim.Lisans içinde 4 tane vesikalıkla sağlık ocağından alcağın sporcu lisansı için olan raporu lazım.Gosu olan la bombanera kalanını o yazsın =)

[ Mesaj 07 Ekim 2007, Pazar - 22:16 tarihinde, Syn tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Ben kadıköye gelemeyeceğimden bakırköydekini merak ediyorum :P , az kulüp olduğundan hepsi birbiri hakkında gayet bilgilidir diye düşündüğümden buraya yazıyorum. Gerçi sabah erken saatte (15.00'a kadar bitseler mesela) idman olsa kadıköy de sorun olmaz da, avrupa yakasındayım işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle, antrenmanımıza gelen Syn ve Charsi'ye teşekkürlerimi sunuyorum, kendileri gayet istekli ve başarılıydı. Her idmanımız bu kadar fiziksel geçmiyor, taktiğe dayalı idman da çok yapıyoruz, ondan sakın yılmayın diyorum, zaten vücudunuz 1-2 idman sonra bu tempoya alışacak ve komple bir sporcu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor olacaksınız.

Deadwoll, beni msn den ekleyebilirsen seni Bakırköy Rugby Kulübü'nün kaptanıyla (ve başkanıyla) konuştururum. Kesinlikle hiç bir prosedür yok.

Rugby'i yeni başlayanlara kuşların yavrularına uçmayı öğrettiği gibi öğretiyoruz, direk kendilerini idmanlarımızın içinde buluyorlar ve hemen uyum sağlıyorlar. O yüzden hiç bir prosedür yok, tek yapacağınız idmanlarımıza katılmak, gerisi kendiliğinden geliyor zaten.

Yaş ve vücut tipi sınırlaması kesinlikle yok. Sağlık ocağından 12 ytl ye alacağınız sağlık raporu ve 4 adet vesikalık resimle lisans işlemlerinizi başlatıyoruz.....
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...