Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TOEFL

kitana

Öne çıkan mesajlar

Çok mu zor?
10 yıldır ingilizce eğitimi aldım ve ingilizceyi tereyağlı ballı anadilim gibi konuşabiliyorum.
Ama öğrendiğim kadarıyla bilgisayarda SI yazma üzerine bir sınav olduğunu öğrendim.
Tabi karşılıklı konuşmanın sorun olacağını sanmıyorum.
Nasıl bir sınav? Kaç bölümden oluşuyor?
Sınav için 1 senemi ayırmam gerekiyor mu?

Kusura bakmayın Kişisel de açmışım Eğitim de açacağıma , taşıyabilirseniz sevinirim.
Saygılarımı sunarım.

[ Mesaj 24 Haziran 2007, Pazar - 01:22 tarihinde, kitana tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 24 Haziran 2007, Pazar - 01:23 tarihinde, kitana tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Eğitim bölümü daha uygundu.

wikipedia demiş ki
said:
TOEFL (Test of English as a Foreign Language - Yabancı Dil olarak İngilizce Sınavı) standart Amerikan İngilizcesini üniversite düzeyinde kullanabilme ve anlayabilme yeteneğini ölçen bir sınavdır. Pek çok Amerikan ve İngilizce eğitim veren üniversite İngilizce dilinde eğitim görmemiş olan başvuruculardan bu sınavı ister. Dünyanın çoğu ülkesinde yılda birkaç kere verilen bu sınavı Amerika'da Educational Testing Services şirketi düzenler.

Sınavın biçimi ve içeriği [değiştir]

Nerede verildiğine bağlı olarak sınav aşağıdaki üç biçimden birinde olabilir:
Bilgisayarlı test, dört bölümden oluşur. Bu bölümler okuduğunu anlama, gramer bilgisi, dinlediğini anlama ve yazma yeteneklerini değerlendirir. Dinleme ve gramer bilgisi bölümlerindeki soruların güçlüğü, verilen cevapların doğruluğuna bağlı olarak bilgisayar tarafından sınav boyunca ayarlanır.
Kağıt-kalemli test, bilgisayarlı testin verilemediği sınav merkezlerinde verilir. Bu test de bilgisayarlı testin sınadığı alanları sınar, ama bilgisayarlı testten daha çok sayıda soru içerir ve yazılı kısmın puanı test kısmından ayrı değerlendirilir.
İnternet üzerinden test (TOEFL® iBT), 2006 yılından beri uygulanmaktadır. Bu sınav biçiminde gramer bilgisi bölümü kaldırılmış, ama yeni olarak bir konuşma yeteneği bölümü eklenmiştir. Türkiye'de bu sınava girebileceğiniz merkezler Adana, Ankara, İstanbul, Eskişehir,İzmir, Konya ve Mersin'dir. Güncel bilgi için lütfen burayı tıklayınız.
Sosyal ağlarda paylaş

hazırlıkta bi sene kaldım. gerçekten hiç çalışmamıştım daha sonra 2. senede de ilk dönem kaldım. Toefl vermek zorunda kaldım okula. o yüzden mayısta toefla girdim.

Toefl - İBT

Dört bölümden oluşuyor.

1 - Reading.

bu bölümü hakkıyla yapabilmen için çıkan soru tiplerini çok iyi bilmen gerekiyo. ben Longmanin Readin bölümünü bitirdim sadece 16 puan aldım 30 üzerinden. genelde ya 3 ya 5 ya 7 adet passage çıkıyo. ilki çok kolay. diğerlerini iyice kendini vererek yapman lazım. 10 senedir ingilizciyle iç içeysen sadece soru tiplerini ve common vocableri bilsen 20nin üzeri rahat alırsın.

2 - Listening

Bana en kolay gelen bölüm buydu. 2 kere girdim Toefla ilkinde bu kötüydü ama 2. sinde çok daha kolay geldi. bilimum lost, prison break, how i met your motherdan sonra çok daha rahat yaptım bunu. Burda da yine soru tiplerini bilmek çok önemli.

reading ve listening yaklaşık 2 saat sürüyor. burda 10 dk aran var.

3 - Speaking

ingilizciyle içli dışlı bi insan için en kolay bölüm budur bence. çünkü belirli bi soru tipi yok genelde kafana göre takılıyosun. sorulan soruları anlaman çok önemli ama. listening parçası ve reading parçaları geliyor. onlarda veriliyor sorular. kendi seviyeni anlaman için toefldan gün aldıktan sonra www.ets.orgtan örnek konuşmalara bakabilirisin.

4 - Writing

2 kısım var burda da. ilkinde listening ve readinglerle gelen information sonrası kısa bi paragraf yazıyosun. 2.sinde de ilkokulda yaptıımız gibi bi özlü söz üzerine 3 essay yazıyosun. ben çok iyi yazmadım kötü bekliyodum bundan ama 16 aldım

ilk defa giriyosan toefla bi toefl kitabı alıp sınavın şeklini iyi analiz etmen gerekiyo. en temel ve temiz anlatan Longman. cambridge de çok yüksek not almak istiyosan önerilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi az-çok konuşmuş etmiş adama zor gelmez. Ne bileyim yani listening'de soru mesela kliniğin ismi.
Diyalogda kadın adama kliniğin ismini soruyor ingilizce açık açık. Adamın cevabı:
The clinic's name is Eshcole. E-S-H-C-O-L-E. Yapar abi herkes diye düşünüyorum. Zaten derece olarak da %50 gibi bir şey istiyorlar genelde.
Sosyal ağlarda paylaş

Toefl da ki özellikle reading sorularını anlayarak yapmaya çalışırsan yapamazsın. Pasajlar öyle kazık geliyor ki bir de belli bir süre sonra başının ağrıması eklenebilir buna. Eğer ing ile içlidışlıyım diyorsan bence toefl alırsın çok kasmadan, bence baya bi denem çöz.
Son diyeceğim, writinglerin belirli yazılış şekilleri var onları öğrenirsen sınava 6 üzerinden direkt 4 ile başlarsın, yazdıklarında üzerine eklenir.
Ayrıca gireceğin sınav ibt.
Sosyal ağlarda paylaş

pbt-cbt kalktı abi ha kahramanmaraşta pbt al =) cbt baya kolaydı özellikle gramer kısmı zira 30 gramerde de 10 yapmıştım.İstte oturuosan Nişantaşında Bilmerk var.Orda istersen toefl kursuna üye olabilirsiniz hede hödö dicekler olma gayet hiçbirşey öretmiolar bildiin şeyleri sölüolar.Ha git oraya işte ben laboratuari kullanmak istiyorum felan dio onun cüzi miktarda fiyati var.Laboratuarda işte deneme falan yap klimalı falan püfür püfür yap listeningini.Seni zorlucak olan okumayı sevmiosan reading,hatırlamakta zorluk çekiosan listening olcaktir.Zaten speakingde prob yok demişsin halledersin hebele hödö konuşan arkm bile ii puan aldı yani.Listeningde lecturealr var onnar biraz kasar gerisi kısa kısa şeyler.Lecture dediin 4-5 dklık konuşmalar işte.Ha adamlar gayet temiz ve anlaşılır konuşuo zor olan hatırlamak çünkü not tutamıosun =) Readingte de 2-3 tane test çöz düz mantık yapa yapa anlarsın bütün parag. okumana gerek kalmıo bazı yerleri bilcen o.Kolay gelsin =)
Sosyal ağlarda paylaş

Listening kısımlarında çok açık, net ve tane tane konuşuyorlar. Anlamakta hiç zorluk çekeceğini zannetmiyorum. Speaking ise önünde yazan konu hakkında 15 saniye düşündükten sonra 1 dakika boyunca konuşma şeklinde oluyor. Mikrofona konuşmak biraz garip gelse de antremanlı gidersen sorun olmaz.

Benim tavsiyem akmardan da bulabileceğin Longman toefl ibt kitabını al. Reading, writing ve speaking hakkında hem baya bişey öğrenirsin hem de cd sayesinde listening ve asıl testin çok benzeri örnekleri çözebilirsin. Az çok ingilizce bilen biri bi hafta kadar kitaba baksa yeterli puan alır zaten, gayet kolay bi sınav.
Sosyal ağlarda paylaş

girdim bende eglencesine, dursun bi yerde gosteririm diye.

1) writing'de agdali guzel cumleler kurma, notun dusuk gelir. Ingilizce'yi basit seviyede kullanip kullanamadigina bakiyorlar, edebiyat yapip yapamadigina degil
2) Kulakligini dogru duzgun ayarla
3) Girecegin hastaysan bittin(soguk alginligi)
4) Dikkatin bol bol dagilacka insanlar yer yer speaking'e gectikce, o noktadan sonra kopuslar yasayabilirsin.
5) Readingde abuk subuk konular gelir genelde(bilgisayar bilimleri gelsin diye dua ettim, tarihten tut sosyolojiye nerde sevmedigim sey varsa geldi, neyse)

boyle, vs.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...