Vodan Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Başbakan Tayyip Erdoğan, hükümetin askerden Kuzey Irak'a bir operasyon isteği geldiği taktirde, bu talebe izin vereceklerini açıkladı. Başbakan Tayyip Erdoğan, akşam saatlarinde ATV'ye verdiği demeçte günlerdir kulislerde süren çok önemli bir tartışmaya açıklık getirdi. Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın 12 Nisan günü "Kuzey Irak'a girmeliyiz" sözüyle ilgili olarak bir açıklama yaptı. Açıklamanın özeti şu: "Eğer askerden bir talep gelirse biz buna izin veririz"...Devamı Ben yorumumu başlıkta yaptım aslında. Demekki bunca zamandır askerden bi talep gelmemiş. Genelkurmay Başkanı'da boşuna demiş "Kuzey Irağa girmemiz gerekli, herşey hazır emir bekliyoruz" diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Kalıbını... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eagle_dnz Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 ya girmesek seçime kadar ya millet kanar bunun için oy falan verir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 “Biz, ülkemizin huzuru, mutluluğu neyi gerektiriyorsa onu yaparız. Bu konuda da bizim güvenlik güçlerimizle, askerimizle herhangi bir ayrı düşmemiz söz konusu olamaz. Yapılması gereken neyse; sınır ötesi, sınır içi, bunun vakti saati geldiğinde zaten iletişimlerimiz anında kurulu. Belli ön hazırlıkları bu işin zaten vardır. Burası Türkiye Cumhuriyeti, kabile değil burası. Böyle bir şeyde zaten atılması gereken adımları atacak güçtedir. Bu noktada polisimizle, askerimizle hazır vaziyetteyiz. Zaten şu anda bir hassasiyet var. Böyle bir durumdayız. Bu konuda gerektiğinde bu adım atılır. Hiç gecikmez.” o kadar da net bişey dememiş, direk gireriz şeklinde amerika izin veriyor mu, sonuçta onların demokrasi getirdiği topraklara girmek istiyoruz asker gerçekten kararlı mı ? biz k.ırak'a giriyoruz dese hükümet boşver hacı dese dinleyeceklerini sanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Askerden daha ne talep gelmeli, adam oraya girmemiz lazım ama siyasi iradeden emir gelmeli dedi zaten. Bu durumda Tayyip'in hareket emri vermesi gerekiyor. Çok zayıf bir bahane olmuş, yemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 I. Körfez Savaş'ında Özal Irak'a girmek istediğinde, Necip Torumtay, "zaten Kürt nüfus problemimiz var, Irak'a girmemeliyiz" demişti de girmemiştik. Birinci savaş çok uygun bir ortamdı keşke girseydik. İkinci Irak Savaş'ında sağlam zemin yoktu girmemekle iyi ettik. Devletin uzun vadeli planları yok ne yazık ki dış politikada bizim ülkede. Sanırım bunda iki sebep etken. Cumhuriyet'in ilan edildiği yıllarda devlet henüz güç sahibi değildi dış politika yapacak kadar. Bu şekilde geçen yıllar boyunca sivil ve askeri bürokratlarımızda pasif duruş bir alışkanlık haline gelmiş. Devletten dış politika konusunda bir talep gelmemesi gelen iktidarları bu konuda düşünmeye sevk etmemiş. Gerçi Türkiye'nin başına gelen iktidarlara bakınca bahsettiğim uzun vadeli planları yapacak kalitede insanları çok nadir görüyoruz. Yakın zamana kadar Torumtay Paşa'ya hak veriyordum ben. Şimdiyse yanıldığımı düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 @forgiver : c/p yaptigin kisim bir kismi sanirim , ben bi ara tv den izledim.Ali Kirca ozelikle didikledi,Amerika`ya ragmen mi falan diye,once ABD ortagimizdir diger avp ulkeleri canimizdir yardim bekleriz destek bekleriz dedi, en sonunda da bir olmadi tek yapariza getirdi lafi. Mazlum politikasi yapip ABD ye yavsamayi ihmal etmedi ama arada,biz sizin Afganistan`a kadar geldik , sizin de yardim etmeniz lazim uhuhu tarzi biseyler dedi bi ara.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 istemeyerekte olsa forgiver e katiliyorum :P Heralde 3 senedir fln ilk defa oluyor bu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Şüphesiz ki RTE'nin böyle bir karar almadan önce ABD'den izin alması gerekiyor. Dün gece yatmadan önce aklıma gelen bazı ihtimaller var. şöyle; - AKP, yine iktidara gelmek istiyor. - ABD, yine AKP iktidarının gelmesini istiyor. - Kürt yönetimi yine AKP'nin iktidara gelmesini istiyor. - AKP iktidara gelecek gibi görünmüyor. - Genel Kurmay, Halk Irak'a girilip pisliklerin temizlenmesini istiyor. - ABD, Kürt yönetimi Irak'a girilip PKK'nın tamamen temizlenmesini istemiyor. Dediğim gibi hiç şüphe yok böyle bir emir gelirse ABD'nin bilgisi dahilinde gelecektir. ABD, Irak'ı bize biraz koklatabilir. Yani birazcık girmemize izin verirse neler elde etmiş olurlar? - Tayyip için eşsiz bir kahraman imajı yaratılıp yeniden iktidara taşınabilir. - İleriki dönemde bakın daha önce izin verdik girdiniz bir sonuç alamadınız deme hakları doğar. Böylece sorunun silah yoluyla çözülmeyeceğine işaret edilip zaten 23 Temmuz günü mecliste yemin edecek kürtlerle birlikte PKK iyiden iyiye siyasallaştırılmış olur. - Askere olan güven azalır. Sonuç: Türkiye Irak'a mutlaka girmelidir. Fakat ABD'nin istediği kadar değil, Türkiye'nin istediğini alacak kadar ve kendi iradesiyle yapmalıdır. Aşağıdaki de taze haberdir. Irak'a girilmesin girersek kaç asker şehit olacak diyen arkadaşların özellikle okumasını rica ediyorum. said: Şırnak'ta 5 asker şehit, 9 yaralı 24 Mayıs 2007 A.A Şırnak'da Bestler Dereler mevkiinde mayın patlaması sonucu 3'ü uzman çavuş, 2'si er toplam 5 güvenlik görevlisi şehit oldu, 9 güvenlik görevlisi yaralandı. [ Mesaj 24 Mayıs 2007, Perşembe - 12:19 tarihinde, Vodan tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 6 Kişi öldü 60 kişi yaralandı. Nerde oldu ? Ulus. Neresi burası ? Türkiye Cumhuriyeti Başkenti Ankara nın en gözde semtlerinden biri. Ne oldu ? Bomba patladı Niye ? Terörizm. ee biz binlerce "kelle" verdik yetmedi mi? Doymadılar... Aaa!E başbakan ne dedi? "Merak Etmeyin Teröre gereken yapılacak" Dün geceki Milan-Liverpool maçını izledin mi güzel maçtı. ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 dört yıldır ülkede satmadığı şirket,satmadığı toprak kalmadı.parsel parsel yabancı şirketlere peşkeş çekti. asker kuzey ıraka girecekse içteki düşmanlarıda indirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buzx Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Durun daha seçim yatırımları yavaş yavaş başlıyo.Dahada fena hale gelicektir temmuza doğru. Turizm ve gıdada KDV iniyor 2008 den itibaren %8 e çekeceklermiş. http://www.ntvmsnbc.com/news/408917.asp Bizi seçin,indiricez kdv yi söz. E yuh. [ Mesaj 24 Mayıs 2007, Perşembe - 20:35 tarihinde, Buzx tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Turizmdeki o indirim epeydir gündemdeydi. Neden şimdi peki? İşte o seçimle ilgili Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Bunu yapmaları gerekiyordu zaten.Gıda da hemen başlıyacak Turizm de ise 2008 de Seçim vaadi değil bu. ha ama seçim gelince akıllı kararlar alıyorlar o ayrı. Seçim zamanı yapmaları gerekeni yapıyorlar.Keşke hersene seçim olsa. [ Mesaj 24 Mayıs 2007, Perşembe - 21:12 tarihinde, bLackcha0s tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 girmeliyiz ancak kendi sartlarimizla ve secimden sonra bu ABD o kadar kalleski ciakrlari icin pkk lilari turkiyeye satar tayyip i kahraman yapip secim kazandirir sonra onu son kullanma tarihine kadar kullanmaya devam eder (bknz basbakanimizi kullanin, silkeleyip atmayin hemen iyi cocuktur) ha ne demis efendi "mitingler beni zerre kadar ilgilendirmiyor cunki orda iktidari temsil eden yok, turkiyeyi temsil etmiyor o mitingler" GG vatandas vatandas degildir bize oy vermedikce musluman musluman degildir bizim fikirlerimizi benimsemedikce demokrasi demokrasi degildir tek soz cogunlukta olmadikca ozgur basin ozgur degildir beni elestirdikce bagimsiz yargi bagimsiz degildir benim aleyhime karar verince tarafsiz cumhurbaskani cumhur genelkurmay adil degildir benim dikteme karsi gelince bu ulkede meydanlarda bir ben gezmeliyim ben tey tey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
A-R-E-S Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Seçimler var diye yıllardır 5000-6000 öğretmen alırken,bu yıl 30 bin kadro açan hükümet sence doğru bir karar mı veriyor balckchaos? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Yok blackchaos'a sorma bence savunmuyor çünkü. Boğazından geçen ekmeğe suya ne kdv si alıyorlar yahu. İndirilmesi gerekir. Cem Uzan'ın vaatlerinden birisi aslında bu. Ders kitapları bedava verilecek te onun vaatlerindendi 2002 seçimi öncesi. Turizmdeki kdv olayına bişey diyemeyeceğim haberim yok fakat gıdaya kdv için neden 4.5 yıl beklendi de şimdi dile getiriliyor? Keza dediğin gibi 30bin kadro açıldıysa bu da seçim yatırımıdır. Daha neler göreceğiz biz son 1 aya girelim bakın fındık 10ytl bile olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Tazee: Dokunulmazlıkları kaldıralım. Yargıya varana kadar herkesin. Var mısınız? Buyurmuş RTE. Yarsav başkanıda zaten yargıçların dokunulmazlığı yok diye kapak etmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 RTE gibi çapulcudan başbakan oluyor işte, yargıçların dokunulmazlığının olmadığını bilmiyor :), Yüksek Hakimler Kurulu'nu kasdetmiştir o belki... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar