Sailor Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 ne zamandır creative live! value 4+1 ses kartımı kullanıyorum, nedense gitar kaydı yapmaya çalıştığımda hiçbir şeye benzemiyor. processorden direk ses sistemimi çıkış yaparsam güzel ses çıkıyor. ama processoru ses kartına (line-in den) takarsam, aynı ses sisteminde ses bir şeye benzemiyor. haliyle kayıt yapınca çok kötü oluyor. creative'in 4-5 çeşit üst düzey ses kartı var. 200ytl ile 600ytl arasında değişiyor fiyatları baktığım kadarıyla. bunlar arasında ne gibi farklar vardır? mesela 200ytl olanını alsam kaliteli kayıt yapabilir miyim? ne dersiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 tam olarak nasıl kayıtlar yapacağını söylersen uygun bir şey önerebilirim. kayıtlarında neler kullanacağını da söyle(efectler dahil) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 dediğim gibi gitar ve processorum var. neden normalde duyduğum sesi neden bilgisayara aktaramıyorum diye soruyorum. ya da nasıl aktarabilirim? efekt konusunda bir sınırım yok, processorde bir sürü efekt var, yeterki bilgisayara doğru şekilde aktarılsın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 birde firewire girişin var mı? harici mi istiyorsun? pci mı olsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 firewire girişim var, harici olması daha iyi tabi ki, kullanım kolaylığı sağlar ama aynı zamanda fiyatı da artar tabi ki :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 İki önerim var, birincisi pahalı ve benim kullandığıma çok benzer ikincisi daha ucuz, sen karar ver: 1: M-Audio Firewire Solo Pro Tools M-Powered Rode NT55 (anfinin önüne) M-Audio Oxygen 8 v2 2: (Aslında bu da sana yeter fazlasıyla) Mbox 2 Mini Fiyatı uygun ve yüksek şiddetlerle çalısabilen bir kondensatör mikrofon alabilirsin kalan paranın hepsiyle. [ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 18:12 tarihinde, GERGE tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 gitarım elektro gitar zaten, mikrofona ihtiyacım yok o yüzden. midi keyboard da istemiyorum, zaten kullanmadığım bir creative prodikeys im var :) onun dışında iki farklı ses kartı göstermişsin. ilki daha ucuz, ikincisi daha pahalı. ikincisinde gözüme çarpan özellikler 2 giriş ve 2 çıkışının olması, ayrıca pro tools LE ile gelmesi. ilkinde ise bu özellikler yok. bunun dışında teknik detay olarak farkları nelerdir? bir de istanbulda elden alınabilecek yerler nerelerdir? tünelde falan nerelerde bulunur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Kıvılcım'dan alabilirsin. Pro Tools ile birlikte gelen teknik olarak daha zayıf. USB kullandığı için 48kHz'ye kadar çıkabiliyor kalitede. Diğeri Firewire olduğu için 96kHz'ye kadar çıkabiliyor ve elektro için tasarlanmış özel bir girişi var, kendi ESP'mi bağladığımda her hangi bir gecikme ya da gürültüyle karşılaşmıyorum ve aktif EMGlerimin yüksek çıkışlarıyla rahatlıkla baş edebiliyor. Mbox Pro Tools ile geldiği için pahalı sadece. Kısaca Firewire Solo al, bir yıldan fazladır kullanıyorum, hiç bir şikayetim yok; sonra paran olduğunda da Pro Tools M-Powered alırsın - aslında korsan Cubase falan da kullanabilirsin ama Pro Tools dışında ki tüm programlar işe MIDI editörü olarak başlamışken Pro Tools'a MIDI sonradan eklenmiştir, yani tek gerçek ses tabanlı programdır Pro Tools. edit : birincide 6 giriş/4 çıkış var ama aynı anda 4/4 olarak kullanabiliyorsun. Sinyal/gürültü oranı, dinamik alanı, frekans cevabı falan firewire olduğundan daha iyi. [ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 18:55 tarihinde, GERGE tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Mikrofona iktiyacın var ama, inan bana anfinin önüne farklı şekillerde yerleştirdiğin bir mikrofonla gitardan ya da anfiden direk ses kartına yaptığın bağlantı arasında dünya kadar ses farkı var. Mikrofonla çok daha kaliteli sesler elde edebilirsin(kişisel görüşüm bu); ama acelesi yok elbette. Sen yine de XLR girişi olmayan kart alma, sonradan mikrofon eklersin. [ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 18:58 tarihinde, GERGE tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Mikrofon kullanmaya karar verirsen bunu da deneyebilirsin. PreAmp'ları daha iyi ve stereo kayıt yapabilir. Piyasa çıkan neredeyse tüm metal albümlerindeki gitar kayıtlarının mikrofonla yapıldığınıda ekleyeyim burda - propagandamı tamamlayayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 çok sağol, yardımcı oldun yeterince :) sınavlar bitsin, firewire solo alayım, söylediklerin aklıma yattı. mikrofon işi iyi güzel ama şu an için hem pahalı, hem de iyi bir amfim olmadığından gereksiz bir iş olacak benim için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Bir sorun olursa her zaman bana özelden ulaşabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Gitarını bilgisayara bağladığında kullanmak için bir yerlerden Guitar Rig 2.2'yi de bulmanı öneririm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar