Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

üçüncü dünyada aklını yitiren gençler

Apache

Öne çıkan mesajlar

Dasaaa ya katılıyorum,
Sadece konuşulanlar söylemde kalıyor.Bu ülkeyi 80'lerde solcular da sağcılar da kendi akıllarınca kurtarmaya,pisliklerden temizlemeye çalıştılar ama temizledikleri sadece birbirleri oldu. Sonra askeriye geldi,el koydu, 20 sene geriye gittik. 80lerin sonunda ekonomimizi dışa açtık paramızı konvertıbl yaparak,90 larda ithalat patlaması ve krizler oldu,2001 de sonuncu patlamayı yaşadık.Yabancılarla kanka yaptık,onlara en yüksek faizi vererek yılda %30 ortalama karla ülkeye girip çıkmalarını sağladık, bu faiz borcunu iki belki de üç kuşak torunlarımıza bile yükledik.

Hayır efendim ben bu oyunda yokum.Bu para eninde sonunda çıkacak bu ülkeden,apışıp kalacağız.Biz bu parayı alıp yatırımlara harcamak yerine çoğunu tüketime yönlendirdiğimiz sürece,dış borçlarımızın sadece faizini ödediğimiz ve ödeyeceğimiz sürece,çocuklarımıza ve torunlarımıza gelecek yerine daha da ağırlaştırılmış borç bıraktığımız sürece,eğitimden,sağlıktan ödenekleri kestiğimiz sürece bir gram ileriye gidemeyiz,daha da kötüleşiriz.

Şu anda AKP'nin pembe senaryolarıyla yaşıyoruz.Zamanında Turgut Özal'ın da vardı böyle senaryoları.örtülü ödeneklerle başa gelen Tansu Çiller'in de vardı,Cem Uzan'ın da var. Halkımız atılan kazıklardan hiçbir zaman ders almadı,Adnan Menderes'i seçti, Recep Tayyip Erdoğan'ı seçti,Necmettin Erbakan'ı seçti,Tansu Çilleri, Mesut Yılmaz'ı seçti. Bunlar yoluncak kaz olarak devleti buldular ve başa geçen yolmaya da devam ediyor yaptıklarını çok güzel bir şekilde örtbas ederek. Senelerdir süregelen sistem bu ve birşeyin değişeceği de yok.

Ben başkasının borcunu sırtıma yüklenip ödemek istemiyorum, onun cebine götürdüğü paranın faturasının benden çıkmasını istemiyorum.Çocuğumu refah devletinde,güzel bir eğitim ye yüksek hayat standartlarıyla yetiştirmek istiyorum.Eğer bu ülke Türkiye olsaydı neden kalmayayım? Önümde benim hayatım var,ve bu hayatımı değiştiremeyeceğim birşeyi değiştirmeye çabalayarak harcayamam.Dasaa'nın dediği gibi önce ben varım.Sonra ailem var. Bunlar benim için öncelik taşıyorlar.

Bu şartları sağlamak için elimden geleni yapmaya çalışıyorum.Günü geldiğinde şapkamı alırım giderim gidebiliyorsam evet,dışarıda yaşamak zor.Ama en azından kafamdaki rasyonel çözüm bu. Kimsenin de bu yüzden beni suçlamaya hakkı yok.

[ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 02:54 tarihinde, Prawler tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Yok demek istediğim bazı insanlar gidip dışarıda yaşayanları suçluyorlar işte "brain drain"- beyin göçüne ortak oluyorsunuz,memleket sizin yüzünüzden düze çıkamıyor diye.Ama kedinin başkasına suç atmadan önce görüp kendi pisliğine bakması lazım.Bunu diyenler işin asıl suçlusu.Ama biz genelde ne eleştiri severiz,ne de suçumuzu kabul etmeyi ki bu insanın kendine olan öz güveninin aynasıdır.

Dışarda yaşamayı seçenler aslında onlar kafalarında bulabildikleri çözümü uygulamaya geçiriyorlar ve biraz da şansları yaver gidiyor.

Dışarda hayat çok zor,sürekli bir yarış var, tabii bu yarış gittiğiniz ülkeye göre değişiyor. Ama daha iyi bir yaşam standartlarına kavuşacaksam,neden olmasın diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Dasaaa, "ülke düzelir, düzelmez takma, yaşamana bak" demekle olmuyor. Sen bu düzenin içinde yaşıyorsun.

Benim hayattan bir beklentilerim var, medeniyetin getirdiği bazı özelliklerden yararlanmak istiyorum. Londra'da John Williams'ın konserlerlerine gitmek istiyorum. Star Wars'un 30 yıl kutlamalarına katılmak istiyorum. Büyük bir film gösterime girince Londra'da ki galasında sokaktaki kuyruğa girip avaz avaz bağırmak istiyorum. Maçlara gidip oturarak maç izlemek, çıkışta da bir pub'a gidip oturup içmek istiyorum. MUhteşem mimarilerinde gezip fotoğraf çekmek, film çekmek istiyorum. Daha sayabilirim ve bunların hiçbirisini burda yapamıyorum. Yapabilsemde haz almıyorum.

Şimdi hayatını iki şekilde yaşarsın.

1. Sana sunulan yolda ilerlersin, başkalarının olmasını istediği gibi yaşarsın, kendi isteklerini gerçekleştiremezsin, uzaktan izlersin. Sonra özgürlüğüne kavuşmaya başladığın yıllarda o çizilen yoldan çıkamazsın artık. Emekli oluncaya kadar çalışırsın, sonra emekli olunca gezmeye başlarsın etrafı. Ama o yaşta gezdinde ne oldu? "Gençken gezseydim" dersin.

2. Hayallarinin peşinde koşarsın, sana çizilen yolu red edersin.
Ben öyle yaptım. Ben eylülde aileme baş kaldırıp üniversiteyi bıraktım ve hayallerimin peşine düştüm. Başarılı olurum, olmam ama en azından deniyorum.

Bu ülkede büyümek istemiyorum. Daha evvel bir çok kez yazdım, bir çok eşitsizlik içinde yaşlanamam ben. Yani madde madde sayarım bu ülkede neden yaşanmaz ama uzun sürer.
En azından çocuklarımı bu ülkede sokağa bırakamam, okula gönderemem çünkü zerre kadar güvenmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Evet öyle oldu. Çokta iyi oldu oh.

beyefendi starwars 30.yıl etkinliğine katılamadı diye hayıflanıyo. sen allah bilir Cade Skywalker'ın halinede efkarlanıyosundur.

Bırakın bunları, bi filmin (ki bilen bilir star wars'u ne derece sevdiğimi) galasına katılmak ayrı, ona katılamadın diye doğup büyüdüğün topraklardan şikayet etmek ayrı. ya kafanızda bazı şeyler oturmadı, yada harbi boşsunuz
Sosyal ağlarda paylaş

said:
belirli bir siyasi grubun zırvalarıyla beynimin yıkanması sonucu düşüneceklerimden iyidir şimdiki düşüncelerim.

"Amerikan Zırvası" lafımdan bana potansiyel komunist/sosyalist damgası vurmaya çalışmışsın. Sol görüşlüyüm ama bir siyasi gruba dahil değilim. Hayata bir kere gelindiğinin de farkındayım, ama siz kolayına kaçıyorsunuz işin.

ve ayrıca "şimdiki düşündüklerim iyidir" diyerek sanırım benim dediğimde haklı olduğumu bir anlamdakabul etmişsin. e sende kapitalist bir düşüncenin zırvalarıyla yıkatmışsın o zaman beynini.

[ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 03:09 tarihinde, Aket-Atum tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Onceleri insanogluymus. Hepsi bir... Sonra ummet olmuslar. Sonra millet olmuslar. Simdi de birey oluyorlar. `ben` giriyor isin icine. Toplumsal evrim. Kimileri icin daha erken tabii. Birey olamayanlar, birey olanlari sucluyorlar `millet`i satmakla. Zamaninda millet olanlari dini sattilar diye sucladiklari gibi...
Sosyal ağlarda paylaş

Dur Amerikan zırvaları lafına taktım ben. Nesi var Amerikan zırvalarının? Adamlar muhteşem zaman geçiriyor, eğleniyorlar.

Ya yurt dışında ki festivalleri, özel günleri falan inanılmaz keyifli oluyor. Cadılar bayramından, christmass'ın büyüsüne, şehirlerin kendi geleneksel festivallerinden bilmemnesine nasıl bir coşku ve eğlence ile kutlanıyor. Bizde böyle bişey var mı ya? Herkes kurtlar vadisi gibi takılıyor "erkek adam festival yapmaz, yerinde oturur uzaktan kutlar" modunda millet. Yani verdiğim çok çok çok küçük bir örnek ama özetliyor durumu.

Yani adamlar kendi kültüründen gelen şeyleri kullanmasını, onu yüceltmesini iyi biliyorlar. Bizde bi sikim olmuyor. Ulan yılbaşında bile boğaz köprüsünden 1 adet havafişek atıldı. Şu atınca havada süzülerek inen kırmızı toptan attılar. Başka bişey yok. Sydney'de köprüyü yıkacaklar az kalsın.

Ya şimdi bu küçük örnekleri vererek anlatamam ki neler iyi neler kötü. Uzuuunca yazmam gerek ama yazıcam kimse okumadan geçecek, s*klemicek yazımı. Yazmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

lathspell'in demek istedikleri,benim demek istediklerimi mükemmel bir şekilde yansıtmış.

ben kafam rahat şekilde sokağa çıkamadıkça,garip kurallar yüzünden sosyal hayatımda istediğim şekilde yaşayamadıktan sonra ülke 40 yıl sonra overpower olmuş umurumda olmaz.

devletten önce insan gelir,vatan toprağı değil kutsal olan insanın yaşamıdır.

içmek ve sevişmek güzel ancak ben güzel bir günün akşamında yapmak isterim.gün boyu gerilmiş,binlerce farklı insanın takıntılarıyla çekişmiş bir günün gecesinde stres atmak için değil,güzel geçmiş günün keyfini kaslarımda hissederek içmek isterim.

ben yaşayamadıktan sonra kusura bakmasın ülke ama ben başka ülkede yaşamak istiyorsam ve bu konuda rahatsızsam suç bende değildir,bu şartları yaratandadır.
Sosyal ağlarda paylaş

30 yıl kutlamalarına katılamadığım için tabiki üzülürüm ve tabiki durumdan şikayet ederim. Ben sinemacıyım, sinemadan büyük keyif alıyorum. Hayatımda büyük yeri olan bir filminde sevincini yaşamak isterim.

Amerika'da olsam yada İngiltere'de olsam SW kostümü ve kılıcını alır çıkarım dışarı ama burda çık bi dışarı ne oluyor bakalım. Freak diye bakıyorlar. İşte küçük bir kesim bunu yapıyor ama yine küçük.

Londra'da picadili circus'ta millet üzerinde gözlüğü sadece şort ve ayağında parmak arası terlik ile dolaşıyor, burda öyle giy çık dışarı...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ben kafam rahat şekilde sokağa çıkamadıkça,garip kurallar yüzünden sosyal hayatımda istediğim şekilde yaşayamadıktan sonra ülke 40 yıl sonra overpower olmuş umurumda olmaz.

devletten önce insan gelir,vatan toprağı değil kutsal olan insanın yaşamıdır.

tamam işte, bende diyorum ki senin beğenmediğin tartışmaları biz insanlar garip kurallar yüzünden sosyal hayatlarından mharum kalmasın diye yapıyoruz.

ve ayrıca;
yaşanacak bir yer olmaıktan sonra bir yaşamda olmaz. yaşayacak insan olmadıktan sonra toprağın anlamıda olmaz. bu ikisi ayrılamaz
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Londra'da picadili circus'ta millet üzerinde gözlüğü sadece şort ve ayağında parmak arası terlik ile dolaşıyor, burda öyle giy çık dışarı

burda öyle giy çık dışarı...hiç birşey olmuyor. yazın Bursa'da bende öyle çok dolaştım (sadece üzerimde dediklerine ilave bir tshirt yada gömlek daha vardı) kimsede "hop birader " ne bu demedi

Bursa ve parmak arası terliği beyninde harmanlayıp salak bir şaka ile gelene acımayacağım
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır,
İşin kolayına kaçmıyorum ben.

Daha da zoruna kaçıyorum hatta.Direk kapitalist bir sistemi olan ülkede yaşamak,Türkiye'de yaşamaktan çok daha zor.

Ben seni sosyalist/komunist önyargısıyla değerlendirmiyorum.Sadece belirli bir Amerikan özentiliğiyle olaya yaklaşmadığımı,oturup düşünüp külahımı önüme koyup kendim için en iyisini yapmaya karar verdiğimi söylüyorum. Ve bu kararımı verdiğim için,bu düşüncelere sahip olmamı,herhangi bir siyasi grubun salt düşüncesine sahip olmaya tercih edeceğimi belirttim.Sana karşı söylenmiş bir söz değil o.

Dışarı gittiğince bir kere orada sistemin içine girdin mi evet çalışmak zorundasın,belirli dönemlerde yeniden değerlendiriliyorsun,sürekli kendini yenilemen lazım.Bu da insanı süper bir gelişme sürecine sokuyor. Burada sadece çalışma şevki kırılıyor insanın,güvenliğin,eğitimin,yaşam standartlarının halini görünce.Ama insanın kendi ülkesi sonuçta üzülüyor...
Sosyal ağlarda paylaş

Ben sana senin kafanda olan insanların nasıl olduğnu gösterdim Lath, beğenmeyip saçma salak bulabilirsin. Yada "lan ben böyle değilim ki! ama bu adam beni neden böyle sandı ki!?" deyip "kusura bakma kendimi yanlış anlatmışım" diye devam edip daha mantıklı şeyler yazabilirsin. (edit:kusura bakam demesende olur)

Bu arada sakın " Türkiyede herşey çok güzel, geşeceğimden çok eminim ..la siz neye söyleniyonuz?" diyorum sanmayın. Elbet benimde dertli olduğum tonla şey var

[ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 03:23 tarihinde, Aket-Atum tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...