Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

flamenkodan elektriogitara geçiş ?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Flamenko tekniği hakkında bilgim yok ama Parmakla çalınan klasik gitar ile penayla çalınan elektro gitar birbirini etkilemez. İkisi de beynin farklı yerlerinden çalışıyor,eline penayı aldığın ve bıraktığın zaman başka bir moda geçiyor gibi oluyorsun.
Ama klasik gitarı iyice kap,ondan sonra elektroyu öğren derim ben. Aynı anda yürütmeye kalkma

[ Mesaj 28 Mayıs 2007, Pazartesi - 20:11 tarihinde, Sensible tarafından güncellenmiştir ]
  • 4 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
konuyu hortlatıyorum.

gerek başka şehre taşınmam gerek ders yoğunluğu nedeniyle hocamı arayıp burada başka bir hoca önermesini isteyemedim, dışarı çıkıp ders almaya gidince tüm günüm bitiyor psikolojik olarak. flamenkoyu da hocasız ilerletmek zor gibi, şu andaki seviyemi koruyacağım yazın hocayı arayıp 3-4 ay ilerleteceğim sanırsam.

asıl konu bu değil ama , taşınırken dayımın evinde kalıyordum , orada da bir elektro gitar buldum şansıma. sordum iyi al dedi.

gitar dandik bir şey olsa gerek, internetten baktım squier strat diye geçiyor. ankarada uzun süredir çalan arkadaşım vardı, gelmişken onunla birlkite tel mel aldım takmasını da öğrendim. geriye çalmayı öğrenmek (bir de amfi) kaldı. laney lx12 yazıyordu önceki sayfada sanırım, bulursam ondan alırım. bir sürü ayar mayar var onları da yine önceki sayfadaki kaynaklardan bulurum herhalde.

dediğim gibi istemiyorum derse gitmek (ha derseniz ki vaktine yazık olur , wow oynamaktan daha yararlı bence :) çalamıyom ya diyip dışarı çıkarım hem hiç olmadı :P) , arkadaşım "ders alsan daha iyi tabii ki ama ucundan biliyorsun çalmasını, video ve metod alıp da başlayabilirsin bence" dedi. kimin nesini alıp izleyeyim/okuyayım ?

ty.
Mesaj tarihi:
squier strat alma, alma, alma.
cidden kotu :).

fender alacaksan usa'ya bak sadece, tek tuk guzel mexico stratlar da cikiyor deniliyor, bilmiyorum, oturur denersin artik :)
Mesaj tarihi:
said:
squier strat alma, alma, alma.
cidden kotu

güzelleri de var şimdi allah için. fender aldığından beri squier ı kendi fabrikalarında üretiyor ve hiç de fena değil bence
Mesaj tarihi:
alma almama değil ki olay, elimde zaten gitar :) yatırım yapmak istemiyorum , belki çalamıyorum diyip toptan bırakırım belki becerebilirim ondan sonra kalitelisine bakarım.

istanbula döneyim, resmini koyayım şimdi tam olarak hangi model olduğunu kestiremiyorum.

(o değil de sitesinde avril lavigne hello kitty falan var kötü oldum :)
Mesaj tarihi:
@pinking

ya usta, cleanleri bana hayli hayli yetiyor. çok paranız var galiba. aynı paraya osuran bir CORT veya ezik bi vaşbörn alacağına squier strat alır daha iyi bence
Mesaj tarihi:
Dev said:
@pinking

ya usta, cleanleri bana hayli hayli yetiyor. çok paranız var galiba. aynı paraya osuran bir CORT veya ezik bi vaşbörn alacağına squier strat alır daha iyi bence

ohoooov.naptın be abi sen...şaka gibisin.
Mesaj tarihi:
saptırmayın konumu ;(

Fly said:

dediğim gibi istemiyorum derse gitmek (ha derseniz ki vaktine yazık olur , wow oynamaktan daha yararlı bence :) çalamıyom ya diyip dışarı çıkarım hem hiç olmadı :P) , arkadaşım "ders alsan daha iyi tabii ki ama ucundan biliyorsun çalmasını, video ve metod alıp da başlayabilirsin bence" dedi. kimin nesini alıp izleyeyim/okuyayım ?

ty.

ona göre wow oynayacağım veya sileceğim hayatımdan.
Mesaj tarihi:

döndüm eve baktım squier strat mış, alt model falan bilmiyorum sadece şu resmi koyayım, biliyorsunuzdur belki :

teşkürler ayrıca amfi ve kaynak için.

Mesaj tarihi:
telleri değiştireyim dedim kalın ve ince mi tellerini çıkardım, diğerlerinin yuvarlak şeyleri takılmış, hiçbir şekilde çıkmıyor.

tornavida alsam onunla denesem veya başka bir yöntem ?
Mesaj tarihi:
Kurcukla çıkar o bi şekil.

Da ben bu konuya tavsiye için geldim, gerge döktürmüş sonuç squier olmuş.

Neyse. Eclipse II hayalimi hortlatan gergeye burdan selamlarımı yollarken, kullanmakta olduğum japon ibanezden çok memnun olduğumu da belirteyim.

Paranız varsa sakın gt-8 almayın.
Mesaj tarihi:
Squier ların arkasındaki kapağı açıp ordan kurcuklayıp çıkartabilersin gitara pek zarar vermeden telleri.

Squier ın kalitesine gelince, uzun zamandır Fender şirketinin alt markalarından biri Squier ve dayından aldığını söylediğine göre baya eski bi modele benziyo(şimdi bana temiz görünüyo deme, temizlik ayrı bi şey:D), ki bu güzel bişey.

bununla ne demek istediğime gelirsek, gerge nin yazılarını okuduysanız, ağacı kurumuş gitarların tonlarının daha güzel olacağı yazıyor orada. bu gitar haline getirildikten sonra da geçerli, belirtmeden edemeyeceğim. 16 senelik bir Ibanez bas gitarım var(modeli 16 senelik bende 16 senedir yok tabi:D) ve tonları şaka gibi kendisinin. neyse.

sana tavsiyem, öncelikle o strat ın kaç yılında üretildiğini öğren dayından falan bi şekilde, çünkü eğer elindeki gitar 80li yıllarda veya en azından 90 ların başlarında üretilmişse, 99 dan günümüze üretilen amerikan Fender strat ların çoğundan daha iyi bir gitarın var demektir. yeniyse de, orta düzeye yakın bir başlangıç gitarın vardır, ki her şekilde hayırlı olsun, güle güle kullan.

gerge nin tavsiye ettiği gitar ve manyetiklerle ilgili fikrimi sorarsanız eğer, EMG manyetikleri dünyada özellikle metal müzik yapmak için kullanılan, çok güçlü gain e sahip, distortion tonlarını sağlam veren, ama clean tonları çoğu gitaristin hoşuna gitmeyen manyetikler. o yüzden, distortionda denediğinde aşık olabilirsin bir EMG 81/60 ya da 81/85 setine, ancak daha rockvari şeylere de yönelmeyi planlıyorsan eğer, Seymour Duncan veya DiMarzio manyetikli gitarlara bir göz at diyebilirim. hatta, Gibson Les Paul lerin bazı modellerinde standart olan, Slash kişisinin manyetiği olarak ta bilinen Alnico Ceramic Magnet ler var ki, aboooov diyim sen anla :D

bunlardan ayrı olarak, gitar dükkanlarına git sürekli gitar dene. gözüne çarpan her gitarı mutlaka bi dene, eline al sapına mapına bak, gövde/sap dengesini kontrol et, bi iki riff tıngırdat bakalım rahat mı değil mi... forumdan bazı şeyleri anlatmak çok kolay ama, sen tavsiye edilen gitarların hiç birini beğenmeyeceksin belki de kim bilir..

tekrar hayırlı olsun gitarın, güle güle kullan...
Mesaj tarihi:
heh teşekkürler yüreğime su serptin :)

temiz değil zaten, kokuyordu bildiğin :D telleri ataç aldım çıkardım bir tane teli de yanlışlıkla kopardım takarken, ikinci paketten taktım . zorlasa da flamenko çalar gibi çaldım birkaç dakika (çok ufak ya perdeler :) , oldu gibi.

gitar çok aşırı eski olmasa gerek, taş çatlasa 5 yıllıktır. amfi falan almadım daha, çalabilecek zamanım ve çalabilme kapasitem varsa alacağım , şöyle bir tonu var falan da diyemiyorum. şu anda ortalama bir klasik gitarın kısılmışı bir ses veriyor.

laptopa bağlayıp çalsam geçici olarak diyecektim ki arkadaşım "SAKIN HAA" diye çıktı , yakarmışım kartı. öte yandan başka bir arkadaşımın müzik setine takmıştık onun gitarını , vasat da olsa işini görüyordu. mikrofonla bile yaktığım olurdu anakartları da anakartın modelini versem dayanır/dayanmaz diyebilir misiniz ?
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Anakart yanmaz yanmasına, ama latency aşırı olacağından kullanamazsın. Asio4all falan kullan(yazılım kendileri) latency düşer. Digital efekt alma. Yeni başlayan biri olarak öncelikle Guitar Rig gibi bir programla farklı efektler ve amfiler hakkında genel bir fikir edin, sonra git hoşuna gidenleri satın al. Gitarına göre al. Bir Metal Muff hiç bir işine yaramaz mesela, ama Radial Engineering Tonebone(şiddetle öneririm) ya da daha ucuzlardan Marshall BB-2 Bluesbreaker veya Ibanez Tube Screamer alabilirsin. Hatta birinciyi alamıyorsan bu ikisini birden al(gerçi aynı fiyata geliyor :)

Pasif manyetik olarak Seymour Duncan'ın APS serisi Fender'e mükemmel gider bence. DiMarzio'yu sevmiyorum ben ama eğer sert birşeyler çalmak istersen DP 404'lerini alabilirsin yine de.

Amfi olarak Fender'den gayri favori markam Laney'in VC serisinden birşey önereceğim ama DiMarzio DP 404 gibi bir manyetik alırsan klasik bir Marshall daha iyi gider.

Neyse, çok konuştum yine. Sana kolay gelsin.
Mesaj tarihi:
91 li yıllarda alınmış bu arada onu da öğrendim.

pena ile çalmaya yavaş yavaş alışıyor gibiyim ama ufak bir sorunum var. 2 gündür çaldığım pena kayboldu, baktım 2 tane daha varmış. biri kağıt gibi neredeyse , ses veremiyor doğru düzgün, biri de birazcık kalın. baktım kağıt gibi olan 0.73 mm , diğeri 1.5 .

1.5 daha iyiyidi ama "bas gitar mı çalıyorsun lol" diyorlar , inceleriyle de çalamıyorum ki ? mazlemesi, kalınlığı vs nasıl etkiliyor ?

(gidip deneyecektim ama derslerin yoğunluğu + taksimden tünele doğru yürüme konusundaki üşengeçliğim (gidip gelmek 40 dk sürüyor ya) nedeniyle internetten söylüyorum hep)
Mesaj tarihi:
ben Jim Dunlop JAZZ III kullanıyorum çok da memnunum. Aslında artısı eksisinden çok senin nasıl rahat ettiğin önemli. Ama hızlı çalabilmek adına küçük ve kalın penaları tercih etmeni tavsiye edebilirim.
Mesaj tarihi:
Fly said:

1.5 daha iyiyidi ama "bas gitar mı çalıyorsun lol" diyorlar , inceleriyle de çalamıyorum ki ? mazlemesi, kalınlığı vs nasıl etkiliyor ?

Virtüozlerin çoğu 1.5mm - 2mm arası pena kullanırlar bu arada, gitara tuşeni en iyi kalın penalarla verebilirsin.
  • Yeni Oluştur...