Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yarının Haberler Başlıkları "Kuzey Irak'a Harekat"

fedaykin

Öne çıkan mesajlar

Insanlar sizin gibi dusunmuyor, sizin deger verdiklerinize deger vermiyor, sizin icin kutsal olanlari bayagi buluyorsa ve bunlari hakaret kullanmadan kendi dusunceleri oldugunu vurgulayarak dile getiriyorsa bunu kaldirmalisiniz. Kaldiramiyorsaniz ilkelsiniz. Dusunce sucundan insan yargilayip asanlardan farkiniz yok. Aaa zaten sizin dedeleriniz ve babalarinizdi bunlar di mi? Soya cekermis insanoglu...
Sosyal ağlarda paylaş

adam vicdani retci degilki lol

vicdani ret in olayi farkli
askerlik yerine sosyal hizmet yapiyorsun
bazi inanclarda asker olmak silah tutmak yasak o yuzden ortaya atilmis bir fikir

VICDANI RET ASKERLIKTEN MUHAF OLMAK DEGILDIR

5 ay askerlik yapicagina 10 ay ambulans soforlugu yapar vicdani retci

burdaki adamalrin %90 inin dusuncesi ise hic gitmemek zaman kaybetmemek
vicdani ret diyorlar buna
bunda vicdan bir inanc faktoru yokki
adam istemiyor gitmek herhangi bir vicdani kisitlamasi olmadigi halde

ciksin soylesin ben yehovanin sahidiyim silah tutmak dinimce yasaklanmsitir desin (ki vicdani ret in sartidir bu)
eyvallah yada ciksin uluslararasi antlasmalarla kabul gormus dinelrden birinden desin eyvallah sonuna akdar desteklerim kaldiki silah tutmadikalri icin ekstra hizmet yapiyor onlar

ama buraya cikip ben askere gitmek istemiyorum vicdan iretciyim demesin komik oluyor

1-adamin onunde gercek anlamda dini bir engel yok

2-sosyal hizmetede ragzi degil

3-tek derdi zamanini orda harcamamak

bu adam hicbir sekilde vicdani retci degildir gitsin AIHM sine popolariyla gulerler bu adama

turkiyenin su andaki problemi bu vicdani ret hakkini vermemesi buda sayialri azda olsa bazi vatandaslara engel oluyor (yehovanin sahitleri turkiyede baya aktif bir misyonerlik faaliyeti yurutuyor beni bile net 8-9 defa cevirdiler su son 2 ayda)

once vicdani ret in ne oldugunu ogrenin
sonra tartisiriz
Sosyal ağlarda paylaş

Silah kullanmak istememeyi illa bir dinle desteklemek zorunda miyiz? Din nedir? Elle tutulur bir sey midir? Bilimsel gercekligi, kaniti olan bir sey midir? Ben yehova sahidiyim desem ne olur, demesem ne olur? Al hadi dedim diyelim. Simdi vicdani reddim mantikli mi oldu? Komiklesmeyin ya.
Sosyal ağlarda paylaş

babam coktan bu udnyadan ayrildi

asker oldugu icin agir yipranmadan emekliliginden kisa sure sonra feci bir cokuntuyle annemle beni ortada birakip goctu gitti adam gibi zaman gecirmeme firsat olmadan

hemde askerin elinde GATA da rezalet uygulamalar yuzunden oldu

sizin gibi koftiler kiclarinin ustunde rahat otursun diye
Sosyal ağlarda paylaş

Yalnız vicdani ret dinle ilgili değildir olmamalıdırda
Bazı insanlar dinleri yüzünden gitmek istemezler olabilir ama dini olmayan bir insanın savaşla ilgisi olan birşeye karışmama gibi bir hakkı olmalıdır bence
Ayrıca antimodes başından beri ülkemize askerlikten başka yerlerde daha çok yararlı olabiliriz diye yırtınıyor.Nerde diyorsan hiç olmadı vicdani retle ilgili bir konu vardı ona bak
Adam vicdani retçi değil ki demişsin
Zaten sen tek bir kişiye söylememişsin ki dediğini
Kendi yazını oku yukarıda ki
Vicdani ret arkasına sığınıp şöle böle yapanlara.. demişsin
Burada ki birçok kişiyi kapsıyor bu laf.Aralarından hangisinin vicdani retçi olduğunu hangisinin olmadığını da birkaç yazıyla kavrayabileceğini sanmıyorum

edit:sana sormamış sanırsam viktor ama yinede üzüldüm çok zamanda geçmiş olsa, başın sağolsun..

[ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 20:20 tarihinde, Bodrack tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Neden sordunki passanger?

Hanı türk vatandaşı olan herker türktür durumu var o zaman türkler milletini sormaay ne gerek var?

Ha durum öle dğeil ben bilmek istiyorum diyosan neden bilmek istiyorsun hakkındaki düşüncenmi değişicek milletlerine göre dedesinin ninesinin?
Sosyal ağlarda paylaş

İki tarafta sakin durun biraz dedelere babalara laf gitmesin.Senin deden şöle yapmıştı lan sen ne konuşuon seninki vatan haini fln die girişirseniz bu iş boka sarar
Zaten kimsenin dedeleri yada babalarının yaptıklarıyla yargılanması da doğru olmayacağına göre bırakalım artık bu işleri
Sosyal ağlarda paylaş

üretecem arkadaş dede baba muhabbetını baslatanlar utansın.Var mı bı dıyeceğiniz?Akşam sabah uyanacağını bilerek uyuyor bunu sağlayan adamlara hakaret edıyor ozaman bende üretirim.
ha vicdani ret ayrı birşey ama Yaşama hakkımızı koruyan tsk ya hakaret etmek düpedüz pek çok hakareti hakeden bir yaklaşımdır.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada maaşlara falan değinilmişte

Maaşlara laf yok.
Yiyici demek o değil, eğer belirli bir miktar yasal olarak kişiye veriliyorsa bu hak ettiğindendir.
AMA yasal olmayan yollardan elde edilen haksız kazanç yiyiciliktir.
TSK nın içinde gayet tabi yiyiciler vardır,
2 sayfaki onceki yazıma bakın lutfen
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm mesela benım dedem'in babası, kınık'lıdır, teoride nerdeyse hiç karışmamış anadolunun yerlilerine türkler eskişehire geldikten sonra kurulmuş bi köy, kendsinin istiklal madalyası bendedir hala, bakınca öz be öz ortaasya türkü olması lazım, cok ayrıntısına girmedim bakmadım.

Bense askere gitmek istemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

kusura bakma ama sende cok fazla celışkı var arkadasım.rte den fetodan nefret edıyorsun o dusuncelerı zerre kadar benımsemıyorsun.turban takılmasını yasaklamak ıstıyorsun.laıksın cumhurıyetcısın vs vs vs ama nedense o bılgısayarın basında rahat oturmanı sağlayan ınsanlara dıl uzatıyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

maasa laf yok zatten yanlis anlasilmis

adam ayda atiyorum 1.5 bin ytl para aliyorsa
goreve basladiginda birikmis 20 bin ytl si ve bir adet 200bin ytl lik evi var diyelim

2 sene sonra bu adam bi 400bin ytl lik ev daha alirsa iste o adam saibeli is yapiyor demektir

misal basbakan

kendisi son derece fakir acikaldigi malvarligina gore gecinemiyor vatan ve hizmet hasretiyle tutusan bu zavalli adam

ama ogluna 1.5 trilyonluk gemi aliniyor

bahsettigim olay bu
Sosyal ağlarda paylaş

Defalarca şu topic'te şahsıma hakaretler edildi. Tek bir açıklama da getirilmedi hiç bir hakarete. Pati yönetimi neden el atmıyor olaya? Bir pembe tezkere lafı sokulmadığı kalmıştı, o da oldu.
Viktor, aile geçmişin beni ırgalamıyor pek, babanın yaşadıkları için üzgünüm ancak ortada olan gerçekleri değiştirmiyor bu. Ben size belli başlı olaylara dayalı şeyler sunuyorum, siz yüzüme tükürüyorsunuz. Bu mudur pati'nin yeni tartışma ortamı?
Sosyal ağlarda paylaş

Ben içimden askerlik yapmak istemiyorum.

Benim ve benim ülkeme kazandıracaklarım için büyük engel, 6 ay boru değil neler yaparım ben yararlı o zamanda.

FAKAT
sosyal adalete dibine kadar inanan ve onu destekleyen bir insan olarak
Gidicem, seve seve yapıcam askerliğimi.
Hayvan gibi torpil imkanım varken, hiçbirini kullanmamayı tercih edicem

ama bu "vatan sevgisi- erkeklik" adı altına gizlediğim kişisel doğrulama ve tatmin yüzünden değil
Düşüncelerimi desteklediğimden olacak.

@Viktor,
Bende senin düşüncelerini destekliyorum zaten.

[ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 20:38 tarihinde, Suark tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

neden dil uzatmıyalım passanger, hatalı bi yönleri varsa yanlış yaptıkları bişey varsa elbet dil uzatıcaz.

Bana her iyilik yapanın pardon yanlış oldu her görevinin yerine getirenin bütün hatalarını görmezdenmi gelicez?

Nasıl bu hale geldik biz?

Asker öğretmene uyarlı amaclı bomba atar derizki "olmaz öle şey yapılırmı" dersinizki "sen bunu o asker sayesinde söliyebiliyosun kapa ceneni"
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...