Antimodes52 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Ordu yiyor demekle PKK'yı desteklemek arasında nasıl bir bağ kurdun Coldshadow? Her orduyu eleştiren PKK yanlısı ne zamandır oluyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 harbi ha adam pkk lehine bir şey söylememiş ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ColdShadow Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Antimodes52 nerede iç yapısı çürümüş söyle bakalım? kim yiyormuş ordu da merak ediyorum... hiç yiyici yok diyemem tabiki ama yiyenler tek tek yargılanıyorlar zaten rütbesine bakılmadan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Genel Paticik tavri RTE'ye karsidir. Basbakana laf eder. Basbakanlik koltugu benim gozumde GenelKurmay Baskanligi koltugundan kiymetlidir cunku secimle oraya gelmistir. RTE yandaslari Cumhurbaskanini sevmez. AKP'nin bircok tasari ve yasasini veto etmisligindendir. Laf ederler, kismen ustu kapali. Lakin Cumhurbaskani benim gozumde GenelKurmay Baskanligindan degerlidir cunku secimle gelmistir. [Bu arada okudum da mesajimi. Yazdigim seyi aciklattirmissiniz bana. LOL] [ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 03:39 tarihinde, -Wissy tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Aket-Atum: R.T.E taraftarının tam tersini söyledi. Tekrar oku istiyorsun mesajı? [ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 03:38 tarihinde, Antimodes52 tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 of ya kafam karıştı..kusura bakmayı narada parazit oldum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 @Coldshadow: Türkiye Cumhuriyeti'nin darbeler tarihine bak derim, o yeterli olacaktır. Her darbede, darbeye önderlik eden adamlar neler yemiş, bir göz at. Ordu idealist, süper aşmış adamlardan oluştuğu için mi ikide bir darbe yoluna gidiyor? Ülkeyi bu kadar çok sevdiği için mi? Mehmetçik dediğimiz er ve alt rütbe kısmı tabii ki her zaman aç ve sürünüyor ama yüksek rütbeli o dedelerimiz, o tonton, şirin suratlı dedelerimiz, onlar neler yemiş bir araştırmak lazım bence... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 ColdShadow bana OYAK'in maddi gucunun kaynagi olarak gosterilen destek ve katkilarin maximum olasiliklar icindeki totaliyle, sahip olduklarinin totalini karsilastirman mumkun mu? Kalifiye olmayan bir isci egitim ve ogretimindeki bir cavus emeklisinin bir saglik memuru emeklisinden fazla maas aliyor olusunu mantikli temellere dayandirman?[Rutbeli askerlerin maaslarindaki sacmaliga deginmiyorum.] `Askeriye`nin neye guvenerek, ne destek ve dayanakla bedavaya yakin luks hizmet verdigini aciklar misin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ColdShadow Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 arkadaşım benim babam o yüksek rütbe dediğin adamlardan ve emekli şu an ve başka bir yerde de çalışıyor buna rağmen neden sadece 1 tane arabamız var? ama kendimize ait evimiz yok ve kirada oturuyorum? neden tanıdığım çoğu subay çocuğu arkadaşım da kira da ailesiyle birlikte oturuyor? kim yiyormuş ben anlamıyorum açıkçası. bi bok bilmeden sallayıp tutmak neden bu kadar basit acaba? sizin götünüzü vatan millet aşkına bu kadar zorluklara rağmen koruyan tskdır. ağrı, ığdır demeden hayatını tskya adayan subaylar, astsubaylar ve vatani görevlerini yapmakta olan askerlerdir. sallayın siz kolay nasıl olsa... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Asker cocuguna ordu elestirmek imam cocuguna dini elestirmek gibiymis. Paticik bugun bana bunu ogretti. Orduspor'u tutuyorsun di mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Bakın "yemek" kelimesinden bireysel çıkar sağlanması anlaşılıyor. Ha Recep Tayyip Erdoğan yiyor deyince, başbakanlık makamına bir laf edilmiyor bireye söyleniyor. Senin gözünde seçilmiş diye değerli olması bu ülkenin parasını yiyebileceği anlamına gelmez. Gerektiği zaman herkes bunu eleştirme hakkına sahiptir. Ordu yiyor demek ile RTE ve yandaşları ülkeyi yiyor arasında fark var. Birinde kurum diğerinde ise birey. Bu ülkede bireysel çıkar sağlamış olup en sıkı yargılanan insanlar herzmaan ordu mensupları olmuştur. Ordu yiyor derseniz, ordudaki insanlar bu ülkenin milli gelirini ceplerine indiriyor anlaşılır. Yanlış olur. Ülkenin jeopolitik konumu sebebiyle orduya ciddi bir kaynak aktarılması gerekir. Tarihten beri sürekli savaş tetidinde olan bu topraklarda yaşayanlarda asker olarak eğitilmek durumundadır malesef. Buna da ordu yiyor demek fetullahçı gazete tavrıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 said: ColdShadow bana OYAK'in maddi gucunun kaynagi olarak gosterilen destek ve katkilarin maximum olasiliklar icindeki totaliyle, sahip olduklarinin totalini karsilastirman mumkun mu? Kalifiye olmayan bir isci egitim ve ogretimindeki bir cavus emeklisinin bir saglik memuru emeklisinden fazla maas aliyor olusunu mantikli temellere dayandirman?[Rutbeli askerlerin maaslarindaki sacmaliga deginmiyorum.] `Askeriye`nin neye guvenerek, ne destek ve dayanakla bedavaya yakin luks hizmet verdigini aciklar misin? Kendimi tekrarlatiyorsunuz bana ama ne yazik ki cevap vermiyorsunuz. Tezahurat, slogan atiyorsunuz. Iki slogan ustune de patlat bir `pkk sempatizani`... Olmadi mi `fettullahci`... [ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 03:49 tarihinde, -Wissy tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ColdShadow Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 wissy askerlerin aldığı şu mükemmel maaştan bahset lütfen :) biz mi göremiyoruz acaba yaf :) lüks demişsin. ben ağrıda doğdum babam subay olduğu için. ağrıda en lüksü gelse neye yarar? orada pkk lanetiyle uğraşan senin baban değil bizim babalarımız? adam saat sabah 2 de telefonla aranıyordu postası tarafından karargaha gitmesi için o saate. sence o lüksü yaşayabilecek zaman bulabiliyor mu? o lüksten emekli olunca faydalanıyorsun ki bırak o kadar da olsun. tabi emekli olana kadar şehit olmadıysan... [ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 03:52 tarihinde, ColdShadow tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Sen herşeyi üzerine alınmasan iyi edersin. Sana pkk sempatizanı diyen olduğunu ben hatırlamıyorum. ColdShadow orada birisine işaret etmemişti. Fakat ben açıkçası bu tavrını fetullahçı gazete tavrına benzetiyorum. (Bu sen de öylesin demek değildir) Sebebini yukarıda açıkladım. Tekrar okuyabilirsin. Senin de dediğin gibi, hani unutmuşsundur belki hatırlatayım, "Fikirlere saygı falan".. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Benim de dedem askerdi, darbede darbecilerin de eski sistemin de yanında olmadığı için erken emekli edildi. Söylediği şey de neydi biliyor musun? "Ben askerim, politikacı değilim, darbede ne işim var benim?" Diğer dedem de askerdi ayrıca, Kore savaşına gitti, uçağı düştü ve sakat kaldı. Uzun bir depresyon dönemi sırasında para kırması için rüşvet teklifi alıp, kabul etmeyince o da erken emekli edilmeye kalkılınca intihar etti. Bir bok bilmeden konuşma derken karşındakinin aile geçmişini vs. bilmeden konuşmak, bir bok bilmeden konuşmanın ta kendisidir öyleyse Coldshadow. Ancak ben ileri sürdüğüm görüşleri kendi aile geçmişime dayandırmıyorum, elle tutulabilir gerçeklere ve tarihsel olgulara dayandırıyorum. Aç da bir araştır diyorum darbeler tarihini etrafındaki subay çocuklarına bakana kadar. Gerçekler orada yatıyor zaten, çıkarılmayı bekliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Wissy, şunu da kabul etmelisin ki "Ordu da yiyor derim, kimi o kadar yedirsen seni kollar" örneği maksadını aşmaktadır. Ayrıca başka bir açıdan bakılırsa bu forumda orduyu savunmakta olan herkese de "yedirilen" sıfatı yapıştırmaktadır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Baban hangi universiteden mezun? Uzmanlik alani nedir? Orduda gorev yaptigi sure boyunca hangi sicak savasa katilmistir? Eger subaysa hangi askeri harekatta hangi kritik emri vermistir? Super maas lafi ulke sartlarindadir. Bir tegmen bir doktordan fazla para aliyorsa burada durmak gerekmez mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ColdShadow Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 ben de gayet somut olan 16 yıl içinde bulunduğum askeri ortama dayanarak konuşuyorum. senin deden askermiş benim babam asker kaç kere askeri ortamda bulundun? ne kadar içten tanıyorsun askerleri? benim hayatım orada geçti. bunları yazıyorsak boşa yazmıyoruz. neyse ben daha bir şey yazmıyorum buraya. askeri yiyici olarak görmeye devam edin siz. en baştan sizin gibi adamlara mesaj yazmam hataydı zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Bir asker cocugu olarak duygusal bakman dogal olaya. Cunku kendi baban, hayatini riske atarak calismis. Lakin insan hayatinin maddi olarak fiyati yoktur. Duygusalligi bir kenara koyarsak verilen maaslar anlamsizlasir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 @Vodan: Yine işi Türkiye'nin klasik "Ordu vs. diğerleri" klişesine sokuyorsun. Geçmişte "Ordu vs. sağ." idi, sonra "Ordu vs. sol." oldu, şimdi de "Ordu vs. şeriat." halini aldı. Kabul etmiyorum ben. Vs. kısmından sonrakiler ne kadar yeme eylemine kalkıştıysa, ordunun onlara karşı çıkmasının tek sebebi de bana göre, kendi çıkarlarından yemeye kalkmasıdır o vs.'dan sonraki kısmın. Dolayısıyla bugün, şeriatçı, yeşil sermayeci kesime güvenmediğim kadar, orduya da güvenmiyorum. Güvenmem için de kimse bir sebep gösteremez bana. Silah tutmaları bir şey demek değil çünkü. Yediklerinin haddi hesabı yok ve hepsi belgeli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Benim babam da doktor. Insan hayati kurtarmak sadece dusman namlusundan kurtararak olmaz. Silah tasiyip, insan oldurmeyi kahramanlik olarak gormeyen ben ve benim gibiler[evet, `vicdani ret` destekliyorum.] icin cok daha kutsal bir gorev yapmaktadir. Lakin emekli oldugunda saclarini 1 ytlye[rakam ornektir, cikip da `hayir iste 2 ytl!` demeyin.] askeriyede tras ettiremeyecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 said: Bana OYAK'in maddi gucunun kaynagi olarak gosterilen destek ve katkilarin maximum olasiliklar icindeki totaliyle, sahip olduklarinin totalini karsilastirman mumkun mu? Kalifiye olmayan bir isci egitim ve ogretimindeki bir cavus emeklisinin bir saglik memuru emeklisinden fazla maas aliyor olusunu mantikli temellere dayandirman?[Rutbeli askerlerin maaslarindaki sacmaliga deginmiyorum.] `Askeriye`nin neye guvenerek, ne destek ve dayanakla bedavaya yakin luks hizmet verdigini aciklar misin? Epik kahramanlik soylemleri, marslarda insanlari gaza getirmek icin kullanilan cumleleri bir kenara birakip buna cevap verebilecek misiniz? 3. kez soruyorum. Cevap alamiyorum. Babalariniz dedeleriniz bunlari pek konusmuyor herhalde evde? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 said: Baban hangi universiteden mezun? Uzmanlik alani nedir? Orduda gorev yaptigi sure boyunca hangi sicak savasa katilmistir? Eger subaysa hangi askeri harekatta hangi kritik emri vermistir? Bir de bu var. Cevap olarak ulkemizin topraklarinin jeopolitik oneminden bahsedildi ama pek tatmin edici olmadigini soylemek zorundayim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Daha bekleyeceksin gibi geliyor bana. Eğer sadece yazmak veya sadece işine gelen yerleri okumuyorsan, ColdShadow'un daha yazmayacağını, benimde babamın asker olduğunu iddia etmediğimi gözünden kaçırmamış olmalısın. Bak bu ülkede doktor bi askerden az maaş alıyorsa ve sen bunun yanlış olduğundan bahsediyorsan, asker yiyor o yüzden benim babam az maaş alıyor diyemezsin. Doktorluk ne kadar zor bir meslekse, askerlikte hayati tehlikesi yüksek olan ve psikolojik olarak icra etmesi zor bir meslektir. Doktor iyi maaş almalıdır fakat asker de az almamalıdır. Ordu evlerindeki o bahsettiğin lüksde askerlik psikolojisini hafifletme amaçlıdır. Bunuda düşünmelisin. Sadece babam askerden az maaş alıyo o adi askerler yiyo içiyo sıçıyo demek de doğru değil. Doktorun az maaş alması siyasetin sorunudur. Başımıza gelen siyasiler iktidarlar on yıllardır gücünü kendileri ve çevrelerinin çıkarları için kullanmasa, senin tabirinle bu ülkenin milli gelirini yemese doktorda, öğretmende daha iyi koşullarda çalışıyor olurdu. Sen askere dil uzatacağına bence bu güne kadar gelmiş geçmiş iktidarlara uzatmalıydın. Fakat bu tavrınlada, aynı fetullahçı gazete çizgisinde olduğunu belirtmek zorundayım. Seni tanımam etmem forumda daha önceki tutumunuda hiç takip etmemişim bilmiyorum belkide değilsindir tabi. [ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 04:20 tarihinde, Vodan tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ColdShadow Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 http://www.kho.edu.tr/khobilgi/index.htm buradan gerekli bilgileri alabilirsin. kara harp okulundan mezun olan kişi lisans ve lisansüstü eğitim(bu duruma göre) görür. hangi alanda çalışacaksa ona uygun eğitimi alır. öğrneğin tıp, mühendislik vs... ayrıca burada alınan eğitim sivilde aldıklarınıza da benzemez. çok nitelikli bir insan değilseniz subay olamazsınız. 2 kişi tanıyorum bir tanesi kuzenim olmak üzere askeri lise'nin ağır eğitimine dayanamayıp okulu bırakan. Sen ne sanıyorsun isteyen herkes subay olabilir mi? gülüyorum sadece sana. Senin baban doktorken hastası babanın kafasına silah sıkma riskiyle mi çalışıyor arkadaşım? bu karşılaştırman çok komik gerçekten. Babam 20 tane sıcak savaş gördü en son yunanistana savaş açtık ya orada 10 tane madalya aldı. burada da gülüyorum sana :) Lütfen beni karıştırmayın artık şu pis işlerinize. TSK ya laf atan iki yüzlüdür. ben de iki yüzlü insanlarla muhattap olmak istemiyorum. lütfenden anlarsın umarım... [ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 04:20 tarihinde, ColdShadow tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar