Passanger Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 demın ömde de soyledım buradada yazım. ordu yıyıcıdır denılmez ordunun ıcınde bazılar yıyıcıdır denılır dıgerı kasıtlıdır. dede baba olayı ordunun kokune giden bir anlayıştır.buda bana göre hainliktir. Bende diyorum ya bu ordu evınde koca masa 16 mılyona doluyor dıye ama adamlar bunu yapmışlar bu ayrı birşey. Ha kımse onların cektıgını cekmıcek bunuda goreceksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 @Passanger: Sorun şu ki nedense halkımızın çoğu, ordunun sırf biz rahat edelim diye bu kadar uğraştığını ettiğini düşünüyor. Hiç işin içinde kendi çıkarı olmadığını düşünüyor nedense. Çıkar olduğu açıkça gösterilse bile bizim gibi önce hakaret yiyorsun sayfalarca, sonra da "yesinler be! helal olsun onlara!" naralarıyla kovalanıyorsun her köyden. Yasa dışı iş çevirmek hiç bu kadar memnuniyetle karşılanmamıştır hiç bir yerde herhalde ya. Adamlar resmen, YESİNLER diyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Passanger Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 birde şey var öğretmen evlerındede ucuza yemek yenır bızde mı yıyıcıyız? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buzx Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Sonuç olarak Vatansever,etrafında ve ülkesinde gelişen olayları takip eden,tarihini az çok bilen,Atatürk'ün "Ne mutlu Türk'üm diyene" sözünden birazcık bi halt anlayabilmiş bir insan, Ülkenin şu an içinde bulunduğu konumda EN SON ORDUDA YİYİCİlLER OLUP OLMADIĞINI TARTIŞIR. Burdaki insanlar bu yüzden tepki veriyo ve gerçekten sinir bozuyosunuz.Şimdi biri çıkıp da diyebilir tabi ülke gayet iyi konumda,diyicek kişiye şimdiden kafam girsin diyorum öpüyorum. Askerliğin neden mecburi olduğunu bile kavrayamamış bi gençlik.Yazık gerçekten. Bknz: Eğitim gg[ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 20:53 tarihinde, Buzx tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Yav olay o değil, olay senin o öğretmen evine gittiğinde garajda 7 tane ferrari görmenle olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 @Passanger: Yasalara bağlı olaraktan hakkını almak ayrı, yasalara karşı olarak zorla almak ayrı. Ordu, halkın bu güvencesini kullanarak yıllardır yiyor, şimdi böyle böyle yapıyor diyoruz, millet yasa dışı bu davranışı bile hoşgörüyle karşılayarak "Yerler abi, yesinler abi" diyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Passanger Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 soyledıgım gıbı ozaman ordunun ıcınde yıyıcıler var dersın ordu yıyıcıdır demezsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Ben söylemimi düzeltiyorum ozaman =) TSK yiyici değildir. TSK'nın içindeki ahsiyetlerden bazıları yiyicidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 öğretmen kartın yoksa ve gidip yiyosan evet sende yiyicisin serefsizsin milletin hakkını calıp cırpıyosun. DEDEN KIM LAN SENIN HA!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Ben de diyorum ki, kurumun içinden yiyiciler olması durumunda, kurumun ismi kullanılmaz yeme eyleminde, kurum kararıyla yapılmaz bu eylem, kişi yapar kendi kendine. Ancak darbeler tarihine bir göz at, bak bakalım kimler o aralarda neler yemişler, ordunun içinden birileri mi bir şeyler yapmış yoksa ordu kurum olarak mı bu işe dahil olmuş? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Passanger Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 ahah cuce oyle olmayacak sen öğretmenevinde 5 ykr den sacını kestırıyorsun senın babanda yıyıcı dedende yıyıcı zaten butun öğretmenler yiyici. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Passanger Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 @anitmodes genel olarak sana birşey yazmadım geçmişide gayet iyi biliyorum ancak olay ıyı nıyetlı arkadasların yanında kasıtlı oldugunu dusundugum kısıler ve duydugum nefrettır. ha o yesınler helal olsunu ben dedım ama verdıgım orneklerle beraber okursanız ferrarısı olana demedıgım acıktır. ferrarısı olan asker hıc gormedım ben lan var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Passanger Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 edık: fazla olmus [ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 20:51 tarihinde, Passanger tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Darbe'nin Ekstra bir durum olduğunu, bunun üzerinden genelleme çıkarılmaması gerektiğini düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Yiycilik derken kastedilen şey devletin kendi memurlarına tanıdığı çeşitli şirinlik derecesindeki imtiyazlar değil, yasa dışı bi şekilde memuriyetinin avantajlarını kullanarak -gerek nufuz olsun gerek bilgi olsun gerek kaynak olsun insan gücü olsun, çeşitli noktalara erişim olsun- veya kullanmıyarak para elde etmek. Yanı zaten öğretmenlere tanınmış ucuz saç traşı yiyicilik değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Zaten antimodes Atatürk döneminden sonra başlayıp darbeler sırasında tavana vurmuş ondan sonrada yasallaşmış bir yiyicilikten bahsediodu sanırsam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 @passenger Var var, Ferrarisi olan olmaz zaten çok göze batar ama mal varlığı olan var. Eniştem hep bahsederdi, kin kusardı böyle @cüce süper demişsin abi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 yanlis tamamen carpik bir zihniyet yesin diyorlarsa ordunun en hassas oldugu konualrdan biridir yakaladilarmi affetmezler diyoruz ben koskoca deniz kuvevtleri komutani su anda duz er ve nerdeyse butun malvarligina el koydular orduevlerine bile giremiyor gecen ay bir albayi yakaladilar 200bin ytl caktirmadan hesabina gecirmis laa kdiye iliskisini kesip geri aldilar ordunun icindede tek bir curuk yumurta istemiyoruz vardir ama sivildeki gibi artik tarifeye baglamamislardir rusveti (bknz gumruk) yada meclisde unakitan olayalrinda oldugu gibi bzidendir diyip acik yolsuzluklara goz yummuyorlar kucuk bir ornek veriyim yazin karpuzkaldiran kampindaydim kamp komutani 30 agustos olayalri yuzunden gitmis yerine yenisi gelicek yukarda bir caybahcesi var cok kacak olur bu gibi yerlerde direk parayla alisverislerde o yzuden ordu cipli kartlara gecti kontur yukletip ordan harciyosun cay asagiki caybahcesinde 600 lira bunda 900 ama sebebini soyliyemiyorlar zaten cok lackaydi askerler sonra ogrendik bu sekilde gecire gecire alette her 3 cayda bir cay parasi daha olusuyor bu cayin malzemesinide yetkili astsubay evine goturuyormus Sansada o ara Yasar Buyukanit geldi kampa tatil icin kara kuvvetleri komutani olarak direk adam kayboldu ortadan cayalrin fiyati normale dondu sikayet ettik ama takip edemedik ne oldu ne bitti ama bunu bile baya ciddiye aldilar biseyelr doldurduk orda filan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Ya gruplaşmaya gerek yok yani arkadaşlar. Herkesin düşüncesi kendine. Ben, tekrar söylüyorum, hiç bir ideolojiye bağlı olmayan, her türlü kuruma, olguya, olaya şüpheyle yaklaşan bir insanım. Amacım tamamen objektif bakarak yanlış gördüğüm yerleri belirtmek ki belki düzelir benim de bir yardımım olur. RTE'yi de sevmem, PKK ile de bir ilişkim yok, komünist de değilim. Baba tarafım Selanik asıllı, anne tarafım Konya. Alt kimlik olarak da taraf tutmama sebep olacak bir özüm yok. Gerçekten sadece ve sadece objektif yorumlar getirmeye çalışıyorum. Ancak işte Mustafa Kemal, Müslümanlık ve TSK Türkiye'nin üç kutsalı olduğu için, dikkat edin, ne zaman bu üçünden biri tartışılmaya çalışılsa ortam gerginleşiyor ve hakaretler başlıyor. Buna artık bir son verilmesi lazım. Diyalog kurmamız lazım. Birbirimizi anlamaya çalışmamız lazım. Sadece böyle uzlaşabiliriz ve inanın bana, Türkiye'nin bugünlerde kendi içinde yapması gereken çok büyük hesaplaşmalar var. Herkesin düşüncesi en nihayetinde kendine. İsteyen istediğine inanır elbette ancak şu yazımı okuyan herkesten tek ricam, herhangi bir kurum yada oluşuma duygusal anlamda bağlamadan önce derinden derine bir sorgulayın, birazcık araştırın geçmişini, tarihini, neler yaptığını. Hayatınızda melekler ve şeytanlar olacağına, çıkar arayan bireyler, oluşumlar, kurumlar olsun. Bu gözden bakmaya çalışın biraz dünyaya derim. Neyse zaten sayfalardır demek istediğimi söyledim, anlayan da anladı. Bir şeyler katabildiysem birilerine ne mutlu bana. Sadece dikkat edin de, birileri sizin o duygusal zaafınızı kullanarak sırtınızdan para kazanmasın, sizi sömürmesin. Çünkü sömürdüğü sadece siz olmuyorsunuz o zaman, biz, hepimiz oluyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 @Suark: Türkiye'de darbe olgusunu araştıracak olursan, Cumhuriyet kuruluşundan itibaren her 10-20 senede bir patlayan ekonomik dalgalanma ve kriz dönemine denk geldiğini fark edebilirsin. Eğer ekonomiyle falan alakan varsa, aç bir araştır derim. Gerçekten, darbeler tarihini bir araştırın, evet, normalde ekstrem durumlar olması gerekiyor da, gerçekten ekstrem durumlar mı yoksa aktif ekonomik bir eylem mi bütün bunların cevaplarını araştırarak bulabilirsiniz. Herkes kendi yorumlarını çıkarır zaten araştırmasından sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kartan Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Konu kaymadi mi?Irak'a harekat derken nerelere geldi.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Onun için düşünmek lazım antimodes. Şu sondan önceki yazdığına tamamen katılıyorum ama aslında bir anlamda bu iyi birşey. Şimdi, her insanın farkındalık seviyesi birbirinden farklı. Her insan düşünmeye fırsat, ortam vs vs bulamıyor. Bu durumda insanlara küçük yaştan itibaren bu kutsal üçlünün beyin yıkama aracıyla verilmesi çok güzel birşey bence. Neden? Insanların bilinç altından bu kutsal 3 lü kaybolursa, Dış veya iç "mihraklar" bu insanları kendi topraklarına zarar vericek ekilde kullanabilir. Bu yüzdendir ki, ben ülkemizdeki bu kutsal 3 lünün korunması taraftarıyım. Yeter ki, fakrındalık seviyesi arttıkça bu kutsal 3 lünün aslında hataları olabiliceğini gören insanlar dışlanmasın. [ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 21:03 tarihinde, Suark tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 @antimodes Mali krizler bir sebep darbeler için. Denk gelmesi tamamen normal, 50-60 dönemini ele alalım, Oturup burda uzun uzun anlatmicamda, Ciddi ekonomik sorunlar+baskıcı rejim+Alparslan Türkeş Sebep olmuş ozaman ki darbeye. Zaten arkasından karışık hatta kapalı denebilecek ekonomiye geçilmiş. Zaten orda küba ve kıbrıs krizinin büyük etkisi var, Amerikaya küsünce iyice kuzeye döner olmuşuz yüzümüzü. 60-80 i ele alırsak, Dibe vuran bir ekonomi+Iç savaş düzeyinde iddet+sistemdeki ve yönetici sıfatındaki insan sorunları yuzunden darbe seviyesine gelinmiş, Ecevit IMF yardımını aldıktan sonra ' ben açıcam ekonomimi ' dedikten sonra Fabrikaların tamamen greve girmesinden sonra olmuştur darbe. Burdaki ekonomik çalkantılar ülkeyi huzursuzluğa ve kaosa götürdüğü için darbe olmuş, darbe olduğu için ekonomik çalkantı olmamış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Osmanli zamaninda da Yeniceri Ocagi aleyhine konusanlara boyle saldiriliyordu herhalde.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Suark düşüncelerinde objettiflik olmıyan algıda acıklık olmıyan, duruma göre yorum yapamıyan, aklı fikri ideolojileri sabitleşmiş insanlar yanı beyni yıkanmış ten bir noktaya bakmak için şartlandırılmış insanlar ki ne yazıkki eğitim sistemimiz böle, cok rahat oyuna getirilir istenilen noktaya cekilir istenilen işe koşulur. aklı fikri acık insanlar ülkeleri kurtarırı milletleri birbirine bağlar, sabit düşüncelere körü körüne inanlar değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar