Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Araba alımı.. (tavsiye)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
merhabalar,

Araba almayı düşünüyorum..
Sizin tavsiye edeceğiniz arabalar neler olabilir?
2.el otomobil de olabilir..gençlere hitap eden sportif araçlar tercihimdir. :=)
fiyat vermem gerekirse max:30-33
Şunu da belirteyim alacağım araç a modifikasyon yapmayı planlıyorum.Bunu da göz önünde bulundurabilirsiniz.

Herkeze sevgiler,saygılar...
Mesaj tarihi:
Dandik hee.. Sen kardeşliğe ihanet ettin bundan sonra arabanın heryerinden sesler gelecek takır tukur :p

33 bin verip 2. el araba almazdım ben ya git al bitane 207 1.6 HDI o fiyatlara tipi de güzel ama pejo işte nihayetinde.
Mesaj tarihi:
Daha CIM değiştirmediysen son noktaya gelememişsindir demektir :p

Ya öyle böyle ama ben yinede alırım Astra. Çok fazlasıyla elektronik bi araba. Kaç arabanın silecek suyunda, fren balatasında, fren lambasında fln sensörü vardır ki? Bu kadar elektronik aksam olunca malesef sorunlar çıkabiliyor. Yeteri kadar çalışmamış miyendizler işte fakat çözülemeyen sorunum olmadı benim.
Mesaj tarihi:
Vodan, adama hala 33ytl e astra almasını teklif etmedin:P (reklamsever astra sahibi). Konu dağılmasında anlamadım bu aralar arabanın silecek suyu tam olmasına rağmen ikide bir arıza veriyor..
Mesaj tarihi:
vodan,

peugeot için olumsuz diyorlar...
sıfır araç istiyorum fakat olmadı verdiğim fiyata 2.el daha da iyisini bulursun gibi şeyler derseniz diye ekledim.

model yılı
km
vuruk cizik kazalı vs.
hazır modifiyeli

bu saydığın kriterler zaten araba sitelerinde mevcutta ben sizlerinde fikirlerini almak istedim yukarıda belirtmiş olduğum fiyat a göre sıfır veya 2.el...
Mesaj tarihi:
@JsH, Ya hem arkadaşın istediği kıvamda genç arabası değil hemde 33 bin YTL ye sıfır dizel Astra olmuyor diye tavsiye etmedim :) Yok benzinli oluyorsa yeni 1.6 motorlu Astralardan alabilirsin 115hp gücünde. Stopları ve jantları değişmiş ön kısımda da ufak bir makyaj var fena
değil.
+ ne arızası veriyor? silecek suyu azalmış diyor ve su tam ise sensörde bir sorun olabilir belki.

@Elvenpath, Peugeotları açıkçası bende pek tutmuyorum. Örneğin 206 kullandım araba sanki yerde değil havada gidiyor gibi bi güvensizlik var. E malzemesininde pek kaliteli olduğu söylenemez. Citroen baktığımızı hatırlıyorum bayideki arabanın kaç yerinde kusur vardı kapı kolu tam oturmuyordu falan. (Peugeot ile aynıdır diyebiliriz Citroen için)

Ancak özellikle Peugeotlar şekil olarak çok şık arabalar. Yeni 207 ler şu sıralar oldukça hoşuma gidiyor ama 31 32bin ytl para vermem o arabaya. Dizeline en fazla 26 bin falan verilir 32 bin ytl ye çıkacaksan C segmenti fiyatlarına çıkılıyor artık.

Dediğim gibi o fiyatlara ben 2. el arabalara muhtemelen bakmazdım sıfır alırsın kafan rahat olur ama şu güzele benziyor :)
Mesaj tarihi:
Selam,

13-15bin EUR fiyat aralığında 1998-1999 model A4 (B5 kasa) 1.8T quattro alman mümkün. 120-180bin km aralığında bu otomobilleri bulabilirsin. 4 airbag, sunroof, abs, çift bölmeli klima, spor direksiyon, spor amortisör, CD'li 8 veya 10 hoparlörlü müzik sistemi gibi standartlarla sana gelecektir. quattro olduğunu vurgulamaya gerek yok :)

220HP ve daha üst sınırlara kadar da piyasada değişik markalara ait modifiye set ve kitlerini bulman da mümkün.

Saygılar.
Mesaj tarihi:
said:
Elvenpath - üye § 22 Mayıs 2007, Salı - 03:08

gayet hoş evet ama farklı şehirlerde olması zorluyor beni bilinmedik bir şekilde Opel Astra GTC 1.6 sizce nasıl?

2. Elleri 30bin ytl civarına gidiyor. 1.6 105bg onlar önceki twinport motor eşek ve çok yakıyor. İllede Astra al falan demiyorum he ben. Beğeniyorsan al tabii ama biraz elektronik sorun çıkartır servise götürürsün yaparlar. Garantisini de 4 yıla uzatabiliyorsun bunu da unutma ama.

Ya para ne ettin 180binde araba alınırmı :) Motoru dayansa malzemesi dayanmaz rugan ayakkabı gibi olmuştur onun direksiyonu falan heuhe
Bide genç işi istiyor A3 falan olsun bari

Herşeye rağmen sakın leon alma :p

said:
Dela - üye § 22 Mayıs 2007, Salı - 04:23 [ özel msj ]

astra alma :D

[ Mesaj 22 Mayıs 2007, Salı - 10:39 tarihinde, Vodan tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Selam,

Vodan nesi varya A4'ün yaaa :(((( Kırdın kalbimi...ühühühüü...

Bendeki 275bin km oldu ve hala direksiyon ve vites derisi cillop gibi. Kule gergisi falan takıp düşen rijidliği yükseltmem gerekli ;)

Saygılar.
Mesaj tarihi:
herkez 2.el araç önerisinde bulunmuş fakat ben sadece olmazsa alternatif olarak düşünüyorum..
şu sıralar seat firmasının leon modeli aklıma yattı çevremde çok görüyorum ve kullananlar memnun çoğunluğu..benim düşündüğüm araçlar eğer olursa sıfır a3,astra gtc,golf,leon...bunun gibi araçlar tercihim..
Mesaj tarihi:
leon iyidir, astracilarin soyu tukenecek yakinda. ayrica para 120-180 bin km arasi arac al demek o paraya, 70 yasinda kadina jigolo ol demek. yapma etme, genclerle dalga gecme.
Mesaj tarihi:
Yok para ben gördüm senin arabanın direksiyonu valla çok parlamış elleşmekten :p

Ya Mino temiz ve 200sx aynı cümlede kullanılırmı gözünü seveyim zaten en son çıkanı alsan ~10 yaşında araba

Eğer 33bin ytl nakit verip krediyle uzun vadeli ödeyerek daha üzerine çıkabileceksen A3, Mini gibi şeyler al tabii. Ama audiguru paramecium pek tavsiye etmiyor A3 lerin 1.6 otomatiklerini. 1.6 FSI manuel olabilir.

Ben 33bin YTL üst sınır diye düşündüm. 33 bin'e de C segmentinden sıfır Golf, A3 olmaz tabi.
  • Yeni Oluştur...