Mavi Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 E bay' den ilk defa alışveriş yapıcam. Alacağım ürünün fiyatı 90 $ 15 $ da kargo ücreti var. Worldwide yazıyor sanırım Türkiye için de 15 dolar. Şimdi e bayden ilk defa alışveriş yapacağım için kafama takılanlar şunlar. - 90 $ ürün fiyatı bu ürün gümrükte vergi için takılır mı ? - Amerikadan gönderilecek ben istanbulda oturuyorum elime ne kadar sürede ulaşır ? - Ürün hasarlı, arızalı çıktığında yapabileceklerim nelerdir ? (paramın iadesini alabiliyormuyum ? ) - Ürünün kutusunun üzerine hediyedir diye not düşürmem gerekiyor mu ? Teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 ne getirttiricen ona da bakar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ragnar Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 1 ben hafta aşırı ebay den birşeyler getiriyorum fakat dikkat etiğim husus 3X ürün veya 100 euro yu geçmemek 2 ulaşma süresine gelince usps ile gelecek ise 15 gün. 3 iade satıcıya göre değişmekte çok sıkıntı bir durum olursa ebay e report edersin. 4 benim kutuların bir kaçında gift yazıyordu. yazmayanlarda vardı tabiki. [ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 12:12 tarihinde, Ragnar tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Saat getirticem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 @Ragnar Neden 100 euroyu geçmemesine dikkat ediyorsun? Bir de 3x ürün derken her seferinde 3 ürün mü getirtiyorsun? Ee nası oluyor bu? Aynı adamdan alman lazım değil mi ozaman? Yoksa kargolayanlar farklı olur ayrı ayrı kargo ile gelir? Ayrıca kargo parası sabit mi oluyor? Mesela işlemci filan istesem ben, core 2 dua'lar ebay'da çok daha ucuz, kargo parası ile pahalıya mı gelir ki... [ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 13:27 tarihinde, Brigand tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 kargo parasını yollayıcı belirliyor. ürüne göre de değişiyordur muhtemelen. 100 euro yasal sınır ebay'de bazı ürünlerde "bu üründe şu kadara kadar koruma altındasınız" yazar. onun şartlarını iyi okuyun almadan önce. öyle para iadesi alanlar mevcut, fakat ama süreci bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 ayrıca aklınıza takılan noktaları hatta fazlasını sayfanın altındaki "ask seller" bölümünden sormakta yarar var. daha sonra ebay'e "bak ben sormuştum, yalan söylemiş" diyebilesiniz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ragnar Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 @Brigand 3x den kastım aynı üründen 3x almak onun üstü ticari görüldüp vergilendirilebilir diye. tabi bunun nekadar gerçek olduğunu bilmiyorum fakat böyle duydum ve böyle yapıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Hmm anladım. Peki basitinden sorayım, adsensemden gelen paraları biriktiriyorum :) yazın bir anakart ve işlemci alabilirim. Anakart garantisiz gönlüm razı olmasa bile core 2 duo işlemciler ebay'da çok ucuz. Alınır mı? Ne dersiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 ben güvenemem ya öyle elektronik eşyalara falan. kaldı ki ebay de gittigidiyor gibi bir güvenlik sistemi de yok. kitap cd ötesi almayı kendim uygun bulmuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ragnar Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 iyi bir seller bulursan tabiki alınır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 @Sailor güvenlik sistemi derken? Gittigidiyorun nesi güvenliymiş eBay'den farklı olarak ki? eBay hiç kullanmadım kusuruma bakmıyonuzdur umarım =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 gitti gidiyorda bildiğim kadarıyla ürün eline ulaştığında onaylıyosun ve onayladığında gitigidiyorun havuzuna yapmış olduğun ödeme gittigidiyor tarafından satıcıya ulaştırılıyor. onaylamazsan para satıcıya ulaşmıyor falan filan.v ar biraz daha ayrıntısı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 evet gittigidiyorda sen ürünü onaylamadan satıcıya paran gönderilmiyor.ebay de sen genellikle adamın paypal ine parayı gönderiyorsun en başta, o da kargoyu yolluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ragnar Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 şöyle birşeyde var ebayda da alış veriş yaparken herkezdende mal almak iş değil feedback lere bakarak alış veriş yapmak lazım misal 3 hafta once saat siparişi verdi bir arkadaşım tabi gelen giden yok. Arkadaşımda bunun üzerine ürünün gelmediği belirtti ve olay şuan hakem kurulunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Hmmm gittigidiyordaki sistemi biliyorum, zaten zaman gittigidiyordan alışveriş yapıyorum ama ebayde gittigidiyor gibi bir sistem olmadığını bilmiyordum. Güvensiz o zaman. Birşey alınacaksa illa adam gibi satıcıdan almak lazım geliyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 öyle de değil aslında, ebay'in "bu üründe şu kadara kadar korumadasınız" imzası olan her ürün güvenli. er ya da geç alırsınız paranızı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Alacağım üründe şöyle bir kısım var. Koruma hedesi mi bu ? Buy safely 1. Check the seller's reputation Score: 330 | 99.4% Positive Read feedback comments 2. Check how you're protected Up to $2,000 in buyer protection. See eligibility Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darqainu Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 eh 2000dolara kadar ki alışverişlerinde arkandayız biz bu satıcıya çok güveniyoruz demiş ebay ben olsam o adamdan alırdım mesela.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 10 - 15 dk sonra vericem siparişi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Arkadaşlar alacağım ürünün sayfasında kargo kısmında şu yazıyor. Ve satıcı not düşmüş.Winner will receive USPS Domestic Shipping & Delivery Confirmation FREE! Araştırdığım kadarıyla USPS Priority Mail InternationalTM kargo servisi daha iyi. Ben alacağım ürünü bu kargo servisi ile yollatmak istiyorum. Bunun için ne yapabilirim ? Satıcıya ingilizce mesaj atmam gerekiyorsa nasıl bir yazı yazmalıyım ? Ürünün internetten takibi için tracking number denen bir olay varmış. Ürünün barkod numarası sanırım. Bunu satıcıdan istemelimiyim ? İnternetten takibini yapabilirmiyim ? Kargo aşamasında ki ürünüm nerdedir diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 tracking number pakedini netten o an nerde acep die takip etme şeysi. adam pakedi yollayınca sana bi mail falan gelirse bunun içinde olabilir. yoksa adamdan isticen 11 ila 14 rakamlı uzun bi numara olur genelde. kargo şirketinin web sitesinde vardır track your items felan die bi yer normalde. Hi I searched a bit and found USPS Priority Mail InternationalTM is quite better. can u send my stuff with this (USPS Priority Mail InternationalTM) service instead of USPS Domestic Shipping & Delivery please? thank you ^_^ diebilirsin adama da. ama bu kargoya extra bi ücret getirebilir o servis daha pahalı olabilir. [ Mesaj 26 Mayıs 2007, Cumartesi - 19:24 tarihinde, Norak tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 ben alıcam saat sana efe yeter ama aaa! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Haziran 9, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2007 Arkadaşlar ürünü satın aldım. Mayısın 31 ' inde Amerikadan ürün postalandı. Satıcıdan ürünün tracker numarasını istedim. 1 hafta önce verdiği numara ile www.usps.com dan tarama yaptırdım ve ürünün türkiye ye girdiğini gördüm. Daha sonra ptt nin sitesinden yurt içi takip kısmından tarama yaptırdım ve karşıma çıkanlar şunlar. Şimdilik ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Oturup beklemelimiyim yoksa bir yerlerden gidip ben mi alıcam ürünü ? Ve kafama bir şey takıldı giden servisi diyor ürün tekrar amerikaya postalanmadı sanırım ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Haziran 9, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2007 Postacı bu forumu falan mı okuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar