Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

E bay dem alışveriş yapıcam ama

Mavi

Öne çıkan mesajlar

E bay' den ilk defa alışveriş yapıcam. Alacağım ürünün fiyatı 90 $ 15 $ da kargo ücreti var. Worldwide yazıyor sanırım Türkiye için de 15 dolar.

Şimdi e bayden ilk defa alışveriş yapacağım için kafama takılanlar şunlar.

- 90 $ ürün fiyatı bu ürün gümrükte vergi için takılır mı ?
- Amerikadan gönderilecek ben istanbulda oturuyorum elime ne kadar sürede ulaşır ?
- Ürün hasarlı, arızalı çıktığında yapabileceklerim nelerdir ? (paramın iadesini alabiliyormuyum ? )
- Ürünün kutusunun üzerine hediyedir diye not düşürmem gerekiyor mu ?

Teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

1 ben hafta aşırı ebay den birşeyler getiriyorum fakat dikkat etiğim husus 3X ürün veya 100 euro yu geçmemek

2 ulaşma süresine gelince usps ile gelecek ise 15 gün.

3 iade satıcıya göre değişmekte çok sıkıntı bir durum olursa ebay e report edersin.

4 benim kutuların bir kaçında gift yazıyordu. yazmayanlarda vardı tabiki.

[ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 12:12 tarihinde, Ragnar tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

@Ragnar

Neden 100 euroyu geçmemesine dikkat ediyorsun?

Bir de 3x ürün derken her seferinde 3 ürün mü getirtiyorsun? Ee nası oluyor bu? Aynı adamdan alman lazım değil mi ozaman? Yoksa kargolayanlar farklı olur ayrı ayrı kargo ile gelir?

Ayrıca kargo parası sabit mi oluyor? Mesela işlemci filan istesem ben, core 2 dua'lar ebay'da çok daha ucuz, kargo parası ile pahalıya mı gelir ki...

[ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 13:27 tarihinde, Brigand tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

şöyle birşeyde var ebayda da alış veriş yaparken herkezdende mal almak iş değil feedback lere bakarak alış veriş yapmak lazım misal 3 hafta once saat siparişi verdi bir arkadaşım tabi gelen giden yok.
Arkadaşımda bunun üzerine ürünün gelmediği belirtti ve olay şuan hakem kurulunda.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar alacağım ürünün sayfasında kargo kısmında şu yazıyor.

Ve satıcı not düşmüş.

Winner will receive USPS Domestic Shipping & Delivery Confirmation FREE!

Araştırdığım kadarıyla USPS Priority Mail InternationalTM kargo servisi daha iyi.
Ben alacağım ürünü bu kargo servisi ile yollatmak istiyorum.

Bunun için ne yapabilirim ?

Satıcıya ingilizce mesaj atmam gerekiyorsa nasıl bir yazı yazmalıyım ?

Ürünün internetten takibi için tracking number denen bir olay varmış. Ürünün barkod numarası sanırım. Bunu satıcıdan istemelimiyim ? İnternetten takibini yapabilirmiyim ? Kargo aşamasında ki ürünüm nerdedir diye.

Sosyal ağlarda paylaş

tracking number pakedini netten o an nerde acep die takip etme şeysi.

adam pakedi yollayınca sana bi mail falan gelirse bunun içinde olabilir. yoksa adamdan isticen 11 ila 14 rakamlı uzun bi numara olur genelde. kargo şirketinin web sitesinde vardır track your items felan die bi yer normalde.

Hi

I searched a bit and found USPS Priority Mail InternationalTM is quite better.

can u send my stuff with this (USPS Priority Mail InternationalTM) service instead of USPS Domestic Shipping & Delivery please?

thank you ^_^

diebilirsin adama da. ama bu kargoya extra bi ücret getirebilir o servis daha pahalı olabilir.

[ Mesaj 26 Mayıs 2007, Cumartesi - 19:24 tarihinde, Norak tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...

Arkadaşlar ürünü satın aldım.

Mayısın 31 ' inde Amerikadan ürün postalandı.

Satıcıdan ürünün tracker numarasını istedim.

1 hafta önce verdiği numara ile www.usps.com dan tarama yaptırdım ve ürünün türkiye ye girdiğini gördüm.

Daha sonra ptt nin sitesinden yurt içi takip kısmından tarama yaptırdım ve karşıma çıkanlar şunlar.

Şimdilik ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Oturup beklemelimiyim yoksa bir yerlerden gidip ben mi alıcam ürünü ?

Ve kafama bir şey takıldı giden servisi diyor ürün tekrar amerikaya postalanmadı sanırım ?

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...