Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 Ben ki 1,5 yılda James Joyce okudum. Fransızca mı öğrenemeyeceğim :p Günde 4-5 saat ayırmayı düşünüyorum. Dillerle aram iyidir; bir kursa gitmek beni çok yavaşlatabilir ama özel ders pahalı işte. Nefr demiş; belki kendi kendime öğrenmeye çalışırım. Zaten insanlarla konuşmak gibi bir derdim yok. Sadece okuyacağım. Alt yazılı film izleyerek çakmıştım ingilizce konuşmayı. Latince zaten kolay, türkçeyle aynı okunuyor neredeyse. [ Mesaj 01 Haziran 2007, Cuma - 18:25 tarihinde, GERGE tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 Bir kursa gitmeni her şekil öneririm. Kendi kendine öğrenme işi yaş olabiliyor. En azından anladığım kadarıyla sen edebi metinlerini okumak istiyorsun fransızcanın çevrilmemiş halinde, adamlar binbir türlü söz sanatı kullandığı için film izlemekle bir değil pek. Yani kendi kendine öğrenirsin, sokakta da tarzanca az-çok konuşursun da, harbici kitap okuyacaksan, işin özüne ineceksen en azından bir kursa git derim. Fransız kültür derim hatta sana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 olm korkuyorum senden. klasik müzik fransızca filan. bir entel doğuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 bu arada, benim hanım okulda 4 senede filan epey öğrendi. ben de kulaktan dolma bişiler biliyodum. bilahare fasa gittik ikimiz, baya bi anlaştım milletle. ingilizce konuşamayınca, fransızca konuşmak zorunda kalıyosun. kelimelerde hiç sıkıntı çekmezsin, ama gramer çok kasnak. öğrendiğin kelime ya türkçede vardır, ya ingilizcede. yüzde seksen böyle yani. niye fotoğraf çekiyosun diyen adama, se suvenir dedim, varmış öyle bi kelime. hissediyo insan hangi kelime fransızca hangisi değil :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 O kadar zor olmaz dil bilgisi ya. İngilizcenin de zor diyorlardı. Gerçi ben dil ilgisi pek çalışmadım ingilizcede, Forgotten Realms'den başladım yavaş yavaş edebi kitaplara geçtim, çözdüm. Önceden 1-2 ay kadar bir dil bilgisi ağırlıklı ders almıştım ama. Fransızcayı da öyle yaparım. 2 ay dil bilgisi çalışır bir kursda sonra romantiklerden girerim bir sözlükle. İngilizceden tecrübeliyim 3000 sayfa falan sözlükle kastıktan sonra bir bakmışsın ingilizce anlayabiliyorsun. Ulysses'i bile okuyorsun 9-10 ay sonra. En azından ben yaptım oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 Valla romantikler iyi bir seçim başlangıç için. Dadaism, surrealism, existentialism, abzürt tiyatro (eugène ionesco vs.) çok kasabilir başlarda. Halbuki en eğlencelileri bence onlar :P Neyse ne diyeyim, yaparım diyorsan kolay gelsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 Ben büyük ihtimalle TÖDER'e gideceğim. Fransız kültür çok güzel diyorlar,ama pahalı geliyor birazcık. Keşke param olsaydı da,gidip Quebec te öğrenebilseydim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 10 harf yazip 5 ini okudugun dil nasil super oluyo ya : P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 Sevgiliyle Fransızca, İş hayatında İngilizce, Düşmanına küfür ederken de Almanca konuşulurmuş. Der eskiler... :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 Fransızcanın öğrendikçe anlamı değişiyor kişi için. İlk okula girerken ben de "heyo çok pis hatunlarla konuşurum, çok nazik dil" modundaydım, sonra anladım ki alakası yok :P Ancak şöyle bir şey var, dil olarak İNANILMAZ bir dil. Yani, ingilizce veya türkçede erişemediğin bir rahatlığa ulaşıyorsun. Her şeyden kelime yaratabiliyorsun. Kelime sallasan bir yerinden tutuyor çünkü zaten öyle bir kelime var çoktan muhtemelen :) Yani gerçekten, kendini doğru ifade etmeye inanılmaz yaklaşıyor insan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Latincen varsa aksandan, ingilizcen varsada kelime dağarcığından +ların mevcut... ;) Tu peux faire... [ Mesaj 06 Haziran 2007, Çarşamba - 23:51 tarihinde, Rotweiler tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
robinson Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 vallahi GERGE forumdan takip ettiğim kadarıyla epey azimlisin. Bence rahat öğrenirsin. Eğer kadıköy'e yakınsan Saint Joseph'in kursu var bu civarlar kayıt alıyor galiba. Ona bakabilirsin. Ama fiyat olarak bilemiyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 said: 10 harf yazip 5 ini okudugun dil nasil super oluyo ya : P Helal olsun. İllet bir dil yahu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khirsah Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Abi hic kasma sonra benim gibi sinir olursun,fransada unide okuyorum hele bu insanlar ingilizce konusmaya basladilar mi sapitiyorsun,gecen gun bir kiz arkadas bana aynen su soruyu sordu,yarim saat idrak edemedim Zoe bideols dinliyor musun? Zoe bideols =The Beatles =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 beaucoup = boku chaud = şo eheh hayır adamların zaten harf sayısı da az, alfabede de öyle aman aman bir bolluk yok ki. neden bol keseden harcıyorlar bu kadar harfi anlamıyorum, ne okuyacaksan onu yazsana kardeşim =P ingilizce konuşmalarına gelince, hakikaten bazen "abi sen dur ben üç kelime bilgimle fransızca konuşayım daha rahat anlaşırız" diyesim geliyor envai çeşit arabını da bilirim rusunu da, italyanını da ispanyolunu da, ne bileyim japonunu da; ama bu kadar aksanlı konuşan başka millet yok ingilizceyi herhalde edik: moral bozmak gibi olmasın, fransızların ingilizce konuşamıyor olması değil konu ehe, fransızca güzel dil özetle bi de zaten ingilizce benim gözümde fransızcanın evrimleşmiş hali; kolaylaşmış, düzenlenmiş, rahat hale getirilmiş ama temeli neredeyse komple fransızca, sadece işte o etkili "romantik" konuşma olayından kurtulup daha çok günlük dil için ideal hale gelmiş. salt latince nedeniyle değil, pek çok fiil ve kelime direk fransızcadan ingilizceye geçmiş. onlar ingilizce öğrenemiyor kolay kolay ama sen ingilizce bilerek daha rahat öğrenirsin yani fransızcayı [ Mesaj 12 Haziran 2007, Salı - 09:13 tarihinde, Nefr tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 Nefr içime su serptin abi. Arada bir özel mesajlara da bakarsan süper olur =] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar