Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fransızca öğrenmek istiyorum.

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Ben ki 1,5 yılda James Joyce okudum. Fransızca mı öğrenemeyeceğim :p

Günde 4-5 saat ayırmayı düşünüyorum. Dillerle aram iyidir; bir kursa gitmek beni çok yavaşlatabilir ama özel ders pahalı işte.

Nefr demiş; belki kendi kendime öğrenmeye çalışırım. Zaten insanlarla konuşmak gibi bir derdim yok. Sadece okuyacağım. Alt yazılı film izleyerek çakmıştım ingilizce konuşmayı. Latince zaten kolay, türkçeyle aynı okunuyor neredeyse.

[ Mesaj 01 Haziran 2007, Cuma - 18:25 tarihinde, GERGE tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Bir kursa gitmeni her şekil öneririm. Kendi kendine öğrenme işi yaş olabiliyor. En azından anladığım kadarıyla sen edebi metinlerini okumak istiyorsun fransızcanın çevrilmemiş halinde, adamlar binbir türlü söz sanatı kullandığı için film izlemekle bir değil pek. Yani kendi kendine öğrenirsin, sokakta da tarzanca az-çok konuşursun da, harbici kitap okuyacaksan, işin özüne ineceksen en azından bir kursa git derim.
Fransız kültür derim hatta sana.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada, benim hanım okulda 4 senede filan epey öğrendi. ben de kulaktan dolma bişiler biliyodum. bilahare fasa gittik ikimiz, baya bi anlaştım milletle. ingilizce konuşamayınca, fransızca konuşmak zorunda kalıyosun.

kelimelerde hiç sıkıntı çekmezsin, ama gramer çok kasnak. öğrendiğin kelime ya türkçede vardır, ya ingilizcede. yüzde seksen böyle yani.

niye fotoğraf çekiyosun diyen adama, se suvenir dedim, varmış öyle bi kelime. hissediyo insan hangi kelime fransızca hangisi değil :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
O kadar zor olmaz dil bilgisi ya. İngilizcenin de zor diyorlardı. Gerçi ben dil ilgisi pek çalışmadım ingilizcede, Forgotten Realms'den başladım yavaş yavaş edebi kitaplara geçtim, çözdüm. Önceden 1-2 ay kadar bir dil bilgisi ağırlıklı ders almıştım ama. Fransızcayı da öyle yaparım. 2 ay dil bilgisi çalışır bir kursda sonra romantiklerden girerim bir sözlükle. İngilizceden tecrübeliyim 3000 sayfa falan sözlükle kastıktan sonra bir bakmışsın ingilizce anlayabiliyorsun. Ulysses'i bile okuyorsun 9-10 ay sonra. En azından ben yaptım oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

Fransızcanın öğrendikçe anlamı değişiyor kişi için.
İlk okula girerken ben de "heyo çok pis hatunlarla konuşurum, çok nazik dil" modundaydım, sonra anladım ki alakası yok :P
Ancak şöyle bir şey var, dil olarak İNANILMAZ bir dil. Yani, ingilizce veya türkçede erişemediğin bir rahatlığa ulaşıyorsun. Her şeyden kelime yaratabiliyorsun. Kelime sallasan bir yerinden tutuyor çünkü zaten öyle bir kelime var çoktan muhtemelen :) Yani gerçekten, kendini doğru ifade etmeye inanılmaz yaklaşıyor insan.
Sosyal ağlarda paylaş

beaucoup = boku
chaud = şo

eheh hayır adamların zaten harf sayısı da az, alfabede de öyle aman aman bir bolluk yok ki. neden bol keseden harcıyorlar bu kadar harfi anlamıyorum, ne okuyacaksan onu yazsana kardeşim =P

ingilizce konuşmalarına gelince, hakikaten bazen "abi sen dur ben üç kelime bilgimle fransızca konuşayım daha rahat anlaşırız" diyesim geliyor

envai çeşit arabını da bilirim rusunu da, italyanını da ispanyolunu da, ne bileyim japonunu da; ama bu kadar aksanlı konuşan başka millet yok ingilizceyi herhalde

edik: moral bozmak gibi olmasın, fransızların ingilizce konuşamıyor olması değil konu ehe, fransızca güzel dil özetle

bi de zaten ingilizce benim gözümde fransızcanın evrimleşmiş hali; kolaylaşmış, düzenlenmiş, rahat hale getirilmiş ama temeli neredeyse komple fransızca, sadece işte o etkili "romantik" konuşma olayından kurtulup daha çok günlük dil için ideal hale gelmiş. salt latince nedeniyle değil, pek çok fiil ve kelime direk fransızcadan ingilizceye geçmiş. onlar ingilizce öğrenemiyor kolay kolay ama sen ingilizce bilerek daha rahat öğrenirsin yani fransızcayı

[ Mesaj 12 Haziran 2007, Salı - 09:13 tarihinde, Nefr tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...