Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yuh artık salaklığın bu kadarı!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
dasaa

aynen katılıyorum çok güzel bir tespit

gidin halkın arasına kadın dövmek çocuk dövmek günlük hayatın bir parçası
illa azını yüzünü daıtmasına gerek yok en azından iki tane patlatıyodur ama sopayla kemerle sandalyeyele dayak yiyen milyonlar da var bu ülkede ayrıyetten..

evde ana babadan
okulda öğretmenden
askerde komutandan dayak yiyor halkımız ve kendide yetişkin olunca aynı geleneği sürdürüyor.

yani
şiddetle iç içe bir toplumuz zaten.
Mesaj tarihi:
Tamam da, yine o halk, televizyonu kendine bir örnek olarak alıyor, ordan ediniyor kendi kahramanlarını, düşüncelerini. Bakın Kurtlar Vadisi yayınlandı, liselerimizde birbirini bıçaklayan çocuklar "Polat abi gibi soktum bıçağı" diye gezinenler. Yine bu noktada medyanın (biraz da tabii abartılı bir üslupla) bu tür yarışmaları lanetlemesi, evet belki tüm halkın düşüncesini değiştirmeyecektir, ancak önemli bir kesim de "valla ha bak neler yapıyorlar bebeklere!" diyecektir. Bunu diyen kesim de en azından bir şeyler kazanmış olacaktır. Evet İstanbul'da yaşadım doğduğumdan beri. Ancak ülkemden ve toplumumdan habersiz, soyut bir insan da değilim. Dönen şiddetten haberim var, ancak bu toplumumda şiddet sayılmayacak olan bir davranışın, akademik çevrede şiddet olarak algılanıyorsa eleştirilmesini engellememeli. 5 saatlik bir Haber Özel programında da yayınlanmamış bu, başlık olarak geçilmiş sadece. E güzel işte, okuyan okur, dersini alan alır, medyanın ikiyüzlülüğüyse ilk defa az da olsa bir şeylere yarar.
Mesaj tarihi:
Şöyle özetliyim sana siddet gelen bana gelmez bana şiddet gelen anadoluda birine şiddet gelemz. Bizim evdeki bakıcıyı Duruya sert davranıyor diye işten çıkardık ama eminim ki kendi çocuğuna nasıl davranıyorsa Duruya da öyle davrandı ama PROBLEM Durunun BENİM çocuğum olması :)
Benzer şekilde eşim beni gizli kamera ile gözetlese yemek yedirirken belki o da beni atar evden :) Bütn anne babalar cennetliktir sözü gerçekten çok anlam kazanıyor.

[ Mesaj 22 Mayıs 2007, Salı - 14:33 tarihinde, Absolut tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Şiddetle iç içe olduğumuz gerçeğini göz ardı etmiyorum. Ancak bu tartışma saçma oluyor çünkü, dediğiniz şey dönüp dolaşıp "Şiddetle yaşayan bir toplumuz. Bu kadar. Yapacak bir şey yok. Zaten dayak var, şiddet var." söylemine dönüyor.
Neden çabalanmasın, ufağından büyüğünden her türlü şiddet eylemi lanetlenmesin ki? Dersini alan olursa alır, kimse almazsa da zararı nedir ki? Eleştirilen şey şiddet yani, neden karşı çıkılmasın şiddete?
Mesaj tarihi:
Şiddte karşı olmayan yok zaten ama bu saçma yarışmayı şiddet altındaki ağlayan bebeler diye göstermeye gerek yok.
Her türlü sporda şiddet var nerdeyse onlarıda yasaklamamız lazım en ufak şiddet deyimini kullanınca.
Mesaj tarihi:
Tamam da bu noktada ayrı bir konu da açılıyor. Söz konusu olan bebeklerin olması durumu.
Yani bir futbolcu, şiddete maruz kalmaktan, bazı pozisyonlarda burnunun kırılmasından, bağlarının yırtılmasından şikayetçiyse futbolu bırakabilir. Peki daha konuşamayan bir bebek nasıl "Ben istemiyorum, alın yarışmanızı da ödülünüzü de, dokunmayın bana." diyecek? Aynı tutulabilir mi bu yarışma herhangi bir spor dalıyla?
Mesaj tarihi:
abicim lanetleme
işte örgütlenme
işte kampanyalar felan hiç bi işe yaramaz
ha yarar nekadar yarar % 3-5

bu topluma bişeyi ancak zorla yaptırırsın
demokrasi insan hakları falan hikaye
Mustafa Kemal bu gerçeği iyi görmüş
boş işlerin peşinden koşmamış zorla yaptırmış.

halk nası gelişir eğitim politikası
eğitim politikasını kim belirliyo siyaset
siyaseti kim belirliyo seçimler
seçimi kim yapıyo halk.

yani bir paradoks şeklinde sürüp gidiyo.
başbakana, maliye bakanına, kültür bakanına bir bak...
Mesaj tarihi:
Ualn hiçmi anneniz çimdik atmadı yanlış bişi yaptığınızda, dürtmedi yanınızı? Hanginiz piskopat katil oldu?

Delirttiniz adamı ya sanki herifler bebeler ile voleybol oynaımş gibi yorumlar yazmayın.
Mesaj tarihi:
@patateskabak: Mustafa Kemal'i daha yanlış anlayamazdın herhalde. Bir de kendi çarpık düşüncelerine alet etmen ismini daha da komik :)
Evet, Kemalist devrimler jakoben devrimlerdir, ancak toplumsal değişimler oturana kadar, sonrasında çok partili demokratik düzene geçilmesi amacıyla böyledirler. Mustafa Kemal'in amacı diktatörlük kurmak, faşist bir ülke oluşturmak değildi, demokratik bir cumhuriyet kurabilmek için bir şeyleri zorlamaktı. Senin şu mesajda verdiğin Mustafa Kemal tarifi diktatör bir lider tarifi adeta. Mustafa Kemal böyle bir insan değil.
Ayrıca, haberlerde harcanan 2 dakikayla %3-5'lik bir değişiklik olacaksa, varsın olsun. O %3-5'lerle gelinir bir yere, "Zaten yapıyorlar abi yeaaaaaaaaaaaaaaaa" mantalitesiyle olduğun yerde durmakla kalmaz, daha da kötüye gidersin her geçen gün.
Mesaj tarihi:
Yanlış bir şey yapıldığında çimdiklenmek, dürtülmek vs. ayrı, hiç bir şey yapmamışken çimdiklenmek dürtülmek ayrı, bir de savunmasız bir bebeği çimdikleme ve dürtme eyleminin bir yarışma ve eğlence mevzusuna getirilip meydanda yapılması ayrı.
Anlatabiliyor muyum?
Mesaj tarihi:
ilginç yazdığım yorumlardan Mustafa Kemal i faşist ve diktatör olarak tanımladığımı çıkarman büyük başarı.

ikimizde aynı şeyi söylüyoruz, toplumu belli bir kaliteye getirene kadar zorla yaptıracaksın, şu anda bu toplum o kaliteye ulaştımı ? hayır. çok çok geride.

demekki hala zorla yaptırman gereken şeyler var bende bunu diyorum.
1960 dan itibaren seçim demokrasi felan diye diye bugüne gelindi diyorum.
Mesaj tarihi:
Bişiii olmaz merak etmeyin. Çocuğunuz olduğunda bazen kanınız kaynıyıp kendiniz de ağlatıyorsunuz yanağını sıkarken veya sarılırken. Veya anneanne babaannesi torunum torunum diye kucaklayıp sizden kaçırıp gizli çukulata verecekken gücünü ayarlayamadığı olucak. Bunlar normal şeyler şiddet sayılmazlar. Hatta çukulata peşinden koşarken kafasını şömineye vurucak ama iş acele olduğundan ağlamayıp ertesi gün aklına gelince ben dün kafamı vurmuştum diye ağlıcak yani senin şiddet dediğin acı işine geldiğinde oyun olabiliyor aile içi sınırlarda.
Mesaj tarihi:
Absolut
güzel kardeşim sen bir insanın gelişiminde kişiliğinin oluşumunda anne karnından - 6 yaşa kadar gelinen sürecin ne kadar önemli olduğunu biliyo musun?

o çimdikleme dediğin , bebeğe acı çektirmektir ve çocuğun ilerki hayatına tahmin edemeyecein zararlar vermektir. ve bunlar pedagojik gerçeklerdir.
Mesaj tarihi:
bu topluma bişeyi ancak zorla yaptırırsın
demokrasi insan hakları falan hikaye
Mustafa Kemal bu gerçeği iyi görmüş
boş işlerin peşinden koşmamış zorla yaptırmış.

demişsin de yanlış demişsin işte. Mustafa Kemal senin "boş işler" dediğin şeyin peşinde zorladı bazı şeyleri. O da halkın seçmesi, halkın iradesi, halkın egemenliği.
Neyse, siyasete kaymasın sohbet de, zorla bazı kararların alınmasıyla sosyolojideki toplumsal kontrol mekanizmalarının arasında çok büyük fark var onu söyleyeyim sadece.
Mesaj tarihi:
Yalnız bu şiddet filan değil filan denmiş te afedersiniz ama bu çocuklar manyak mı da kendiliğinden ağlasınlar?

Belli ki rahatsız oluyo, istemiyo, canı yanıyo ki ağlıyo.

Yani tamam çocuklar ota b.ka ağlar özellikle ufak çocuklar daha da çok ağlar ama o anda ağlamayan bi çocuğu ağlasın diye çimdiklemek hayvanlığın önde gidenidir bence.
Resmen fiziksel taciz.

Tamam bu şiddet Türkiyedeki şiddetin yanında dinozorda kulak kalıyo, tamam toplumca psikopatız ama bir yerden de başlamak lazım
Ağlamak-ağlatmak bi marifetmiş gibi topluca çocukları taciz etmeyi bi haltmış gibi göstermesinler ki bi de bu eklenmesin, buna karşı durmaları da gayet normal, hatta iyi birşey.Ne kadar tv psikologlarına kıl olsam da; ne kadar hiç umursanmıycak olsalar da söylemeleri lazım tabii ki
Mesaj tarihi:
Açıkcası kıçınızdan duydugunuz okudugunuz şeyleri gelip biliyor gibi yazmayın allah aşkına. 2 kızım var biri 3 biri 2 yasında ve ne öyle şiddet manyağı oldular nede şımarık oldular. Eğer sen anne baba olarak adam gibi davranmayı biliyorsan, gerektiğinde kızmayı gerektiğinde onore etmeyi beceriyorsan senin yılda 1 kere yaptığın ağlatma ne çocugun umrunda olur ne de senin. Hala belirtmek istiyorum bahsettiğimiz şiddet ağlama yarışması için senede 1 kez belki ağlamış olan ve muhtemelen günde zaten hali hazırda 40 kere falan ağlayan çocuklar. Yoldan geçen X beyin oğlunu alıp zorla ağlatmıyoruz.

Aynı çocuk yemek yemicem dyede ağlıyor, eve gitmicem diye de ağlıyor, osurmucam diyede ağlıyor. Adı üstünde çocuk bu ağlar. Bu kadar idealist olmayın Allah gücenir bi çocuk verir size burda ettiğiniz lafların hepsini yedirir tokat manyağı yapar hepinizi :)

[ Mesaj 22 Mayıs 2007, Salı - 14:57 tarihinde, Absolut tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 22 Mayıs 2007, Salı - 14:57 tarihinde, Absolut tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Absolut
seninle yaptığımız tartışma bebeklere acı çektirmek zararlı mıdır tartışması değil.

seninle yaptığımız tartışma Bilim mi bize yol gösterir, yoksa tecrübeler yada ana-babadan öğrendiklerimiz mi tartışmasıdır.

bir başka ifade ile Bilimsel yaklaşım ile Bilimsel olmayan yaklaşımın tartışmasıdır.

ben de öyle yaptım bişey olmadı bak aslan gibiler diye bir savunma yoktur: pedagoji vardır.
Mesaj tarihi:
Ya tamam Abso'cuğum, herkes anlıyor zaten de. Toplum içinde bir yarışma üretmek, bu yarışmanın en güzel ağlayan çocuk olması, bir sürü anne babanın toplanıp bebeklerini ağlatması... İdealist olmaya gerek yok, baştan sona yanlış bir yarışma diyoruz sadece. O bebeklerin %99u belki unutur gider bu yarışmayı. Ancak %1 duygusal olarak zedeleniyorsa bile bundan, sorumludur bu yarışma. Olmamalı yani. En güzel gülen bebek yarışması yapılsın bunun yerine. Neden en ufağından, en miniğinden bile olsa şiddet içeren bir yarışma bebekleri içersin ki?
Mesaj tarihi:
Bende diyorum ordaki şiddetin bebeğe bir zararı yok. Esas zararı olan bebek değil çocuk iken yani bilinçli olmaya başladığı 3-4 yaş sonrası olan şiddet. Ve buna direk çocuğa uygulanmasına gerek yok. TV veya aile için anne baba arası şiddet dahi çok daha zararlıo. Bebekken olan bebekken kalır :)
Mesaj tarihi:
Ben de diyorum ki, yanlış biliyorsun =)
Doğduğun andan itibaren her türlü travmatik olay zarar verebilir gayet bebeğe. Çimdikleme gibi ufak tefek olayların travma yaratması belki düşük bir ihtimaldir ama o riski almaya kimsenin hakkı yok, hele yarışma düzenliyip bu riski yaratmaya hiç hakkı yok.
Mesaj tarihi:
3-4 yaş öncesi hatırlanmayan bölüm o yüzden o dönemki etkilerin helede çimdik gibi ibişiyin bebeğe hiçbir zararı olmaz. Yapmamk daha doğru olabilir anne babakendini daha iyi hisseder belki veya arkadaşları aa ne modern insan helal olsun der ama zaten çocuk tarafından hatırlanmayan dönem.
Mesaj tarihi:
Bebek dediğinin -benim uzaktan gözlemlediğim kadarıyla tabii- altına sıçmak, birilerinin karnını doyurmasını beklemek ve ağlamak dışında bir işlevi yok zaten. 30 saniye gözünü dikip baksan ağlayan bir varlıktan bahsediyoruz burada. Haliyle bu zibidilerin ağlamalarının yarışmasının yapılması bana o kadar garip gelmiyor; ama psikolojji konusunda pek bilgi sahibi değilim.
  • Yeni Oluştur...