cenx Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 evet birde 15 ay uzun abi 15 ay ne :D yok ben bu günlerde gidicem askerede 15 ay absürd bi rakam :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Ne oldu tutuştun dimi:D Bide antimodes gelen kutun dolmuş temizle az ya mesaj atılmıyo:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 diğer yandan işte bu gençlere artık olayın [savaş] ekonomik cephesine geçtiğimiz ve sıcak savaşın düşük yoğunluklu çatışmalara döndüğünü, büyük savaşların gelecekte teknolojik bazda yapılacağını ve benim gibi bir asker olacak gencin basic gear ile yukarıdan düşecek bi bombayı (biliyorum biliyorum çizgifilmlerde bombalar kafaya düşünce bişi omuyor.. küçük şemsiye koruyor di mi) engelleyemeyeceğini öğretmiş olsalar.. olayın gereksizliğini onlarda görürler.. [..telefon arası..] her neyse yazıcağımı unuttum :D teknolojik gelişmelere katkıda bulunmak daha bi önemli cephede çarpışmadan.. bunu diyelim hızlıca.. bi da uunutmadan.. ayrıca gözünüzden kaçan bir olay daha var, acemi eğitimi pek faydalı bir olay değil. hepinizin savaş makinesine döneceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. hepinizin rambo olup ülkeyi kurtaracak muhteşem kas yığınları olacağınız ve one man against whole terrorist gibi bi olayda baş rol alacağınız falan kurmaca olaylar haliyle.. basit asker harcanıcak gaz adam piyon demektir.. hele hele şimdiki teknoloji ile! ben piyon değilim arkadaş.. kusura bakmayın.. yurtdışında 3sene çalışanlar bedelli yapıp yırtıyormuş.. o yolu da izleyebilirim tabi.. Kanuni bir yol sonuçta.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 aha dasaa geri donmus :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 düzgün yazmayı da öğrenmiş :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 ben her zaman düzgün yazıyordum.. pardon harika diyecektim.. çok kendini beğenmiş biriymişim miş miş mişim.. ahaha çok iş vardı... hala yetişmedi gerçi.. hindistana ve ingiltereye makaleler falan yolladık.. italyada bi kongreye kağıt hazırladık ama ona ben gitmiyorum.. şimdi yine ingiltere kongresi var..ona yazıcaz bişiler.. bu sırada okul geride kaldı.. ödevleri falan yapıyorum.. sıkılıyorum valla [ Mesaj 17 Mayıs 2007, Perşembe - 19:10 tarihinde, dasaaa tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Bugün pati bi neşeli bi neşeli herkes kahkahalar atıyo ne oldu ya böyle:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 ares mesajların birbiriyle çelişiyor, bir daha okuyup değerlendir, üstüne düşün bence ilk mesajındaki bayağı mantığın "kanunların mantığı" olduğunu iddia ediyorsan, ve "değiştirmek için gerekli çabayı harcayın bik bik konuşacağınıza" diyorsan, o zaman ya demokratik tepki dile getirip mevcut yasaların değiştirilmesi için baskı ve kamuoyu bilinci yaratmayı amaçlayan bir yazıyı eleştirmekten vazgeç, ya da editle örneklediğim cümleni zira kanunları değiştirmek için çaba harcamanın tek yolu silah kuşanıp devrim yapmak ya da politikaya atılıp başbakan olmak değildir; tepkini, düşünceni dile getirip mevcut yöneticilere sesini duyurmaya çalışmak da bir alternatiftir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 vicdani ret mantığına tamamıyla katılıyorum ben de. ayrıca antimodes'in dediği gibi, vatanseverliği askerlik yapmakla özdeşleştirmenin son derece kaçamak ve yüzeysel bir düşünme(?) tarzı olduğuna inanıyorum profesyonel askerlik için koşullar uygun olmasa dahi -ki bence uygun, olmadığı iddiasını kabul etsek bile anlamında söylüyorum- zorunlu kamu hizmeti alternatifi çok daha faydalı olacaktır ülkeye 16 ay boyunca sadece koşup bağırmaktansa aynı süreyi bir kamu kuruluşunda üreterek geçirmem bana da, vatanıma da, vatandaşıma da daha faydalı olur bedelli askerlik ve aynı anda kısmen profesyonel askerlik alternatifi de işsizlik oranının giderek arttığı ülkemizde uygun bir çözüm olabilir neticede o olabilir bu olabilir bir sürü alternatif getirilebilir konuya ama mevcut durum olası en kötü seçim, zaten uzun süreceğine de inanmıyorum ben bu şekilde; bu saate kadar devam ettirilebilmiş olmasının tek nedeni kamuoyunun özellikle bu konuyla ve genel olarak kişisel haklarla ilgili bilinçsizliği ve ilgisizliği, hatta "kaderciliği"dir =] [ Mesaj 17 Mayıs 2007, Perşembe - 20:08 tarihinde, Nefr tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
A-R-E-S Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 said: zira kanunları değiştirmek için çaba harcamanın tek yolu silah kuşanıp devrim yapmak ya da politikaya atılıp başbakan olmak değildir; tepkini, düşünceni dile getirip mevcut yöneticilere sesini duyurmaya çalışmak da bir alternatiftir İyi o zaman siz forumlarda birbiri ardına yorumlar yazın ne diyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 uluslar arası hükümler > t.c yasaları aihm türkiye'nin haksın olduğu kararına varmış ve gerekli düzenlemeleri yapmasını istemiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Sivil itaatsizlik kavramını öğrenmeni tavsiye ederim Ares. Ayrıca ad hominem yapmayı da bırak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 askerlik şart olmalı. kısaltılabilir ama herkes askere gitmeli. bunun ülkenin güvenliğiyle çok alakası yok. artık asker sayısından çok teknoloji önem kazanıyor. burada önemli olan herkesi kendiniz gibi düşünüyorsunuz. bu ülkede birsürü boş adam var. askere gidip disiplin almaları, her istediklerini yapamayacaklarını anlamaları bence önemli birşey. ne olursa olsun böyle bir disiplinden geçmeleri gerek. ha ama 6 ay yerine 2ay yapılsın yeterli bence. 12 ay yerine de 5 ay filan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Arkadaslar bazilariniz bosa kurek cekmis, ben o isi arastirdim, askerligini yapmadan vatandasliktan cikamiyosun. Yani o onermeniz gecersiz oluyo maalesef :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
A-R-E-S Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 said: askerligini yapmadan vatandasliktan cikamiyosun Üniversite'de okumak için amerika'ya gidip 6 yıl sonra Türkiye'de askerlik yapmadan amerikan vatandaşı olan 2 kişi tanıyorum desem nedanko! said: Sivil itaatsizlik kavramını öğrenmeni tavsiye ederim Ares. Ayrıca ad hominem yapmayı da bırak tamam gerge,forumlarda tartışmaya devam edin diyorum bende,gerçeklik ile sanal dünyayı birbirinden ayırt etmek lazım,google'a gir vicadani ret ile ilgili tillah site var,peki sonuç?Ayrıca ben burda herkes askere gitsin savunmuyorum,gerçek olanı söylemek istiyorum... [ Mesaj 17 Mayıs 2007, Perşembe - 20:45 tarihinde, A-R-E-S tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Cifte vatandas onlar :) Yani halen Turk vatandasi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 onlar vatansız olmuyorlar, vatandaşlık değiştirmiş oluyorlar öyle sandığınız kadar kolay birşey değil vatansız olmak "ben çıkıyorum kardeşim" demek yeterli olmuyor yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
A-R-E-S Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 said: Cifte vatandas onlar :) Ne yazık ki değil,hatta birisi evlendi bile tamemen amerikan vatandaşı yemin bile etttirmişler adama:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Yok kolay aslinda eger baska yerde vatandasligin varsa, ama olsa bile cikamiyosun iste vatandasliktan. Yani benim US, UK etc vatandasligim var, artik cikiyorum abi Turk vatandasligindan diyemiyosun, askerligini yaptin mi diyolar. edit: Ares vatandasidir tabii, ayni zamanda Turk vatandasidir. :) Iddia etme bunu ogrenmek icin 3 ay once Ankaraya gittim.. Hatta ornekler vediler, unlulerdne falan cikmak isteyenler olmus, askerlik yapmadan cikamiyosun.. [ Mesaj 17 Mayıs 2007, Perşembe - 20:49 tarihinde, nedanko tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Vatanımı sevdiğim için ben üstlerimden dayak yemek zorunda mıyım mesela? Hadi bakalım gel çık işin içinden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Silah kullanmak, kullanmayi ogrenmek istemiyorum. Militarizme karsiyim. Baristan yanayim. Askere gitmeyi reddediyorum. Isterlerse atsinlar vatandasliktan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 yahu ben bu mantığı anlamıyorum, açıklayabilirsen sevinirim ares; "bu foruma mesaj atınca değişmeyecek yasa, demek ki boşuna atıyorsun" nedir bu? akıllı mantıklı bir yaklaşım mı şu sence? ben mi anlamıyorum, nedir bu işin aslı? evet yasayı değiştiremem foruma yazarak, ama düşüncelerimi insanlara aktarmam için bir araçtır bu forum da. belki bir kişiye ulaşabilir, ikna edebilirim, belki bin kişiye. belki hiçkimseye ulaşamam, derdimi anlatamam ama bir başkasının mantığını okur, üstüne düşünür, yorumlar, hak veririm, benim düşüncem değişir konuyla ilgili. foruma yazmanın amacı dünyayı kurtarmak değil fikir alışverişi yapmaktır, alışın buna Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 evren paşa gençliğinin bu "düşünsen ne olur" / "tartışmanın faydası ne ki" mantığına acaip kılım. düşünün, tartışın; en azından deneyin bir, hiç kimseye olmasa size faydası olur ha ayrıca, herşeyin ötesinde tartışmanın en başına dönersek yine abuk yaklaşımın; çünkü adam zaten topici yapılan bir eylemin bir tepkinin daha çok insana ulaştırılabilmesi için hazırlanmış bir yazıyı yazmak için açmış, yani topic baştan amacına ulaşmış durumda. benim sana sorum bu topic için değil, hayatının her alanında aynı yaklaşımı mı benimsiyorsun gerçekten merak ediyorum "değiştiremeyeceğim şeyin üzerinde düşünmeye tartışmaya gerek yok" bu mudur felsefen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 @Wissy Atacakları yer hasip olur, denemeni tavsiye etmem o yüzden :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
A-R-E-S Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 said: "değiştiremeyeceğim şeyin üzerinde düşünmeye tartışmaya gerek yok" bu mudur felsefen? Che'nin bir sözüyle cevap vereyim o zaman sana, "gercekci olalım, imkansızı isteyelim" sabahtan beri başlıkta gerçekçi olalım diyorum,forumlarda tartışılmasın ya da gerek yok demiyorum sadece bazı gerçekleri görün diyorum,vicadni ret ile ilgili milyonlarca makale vardır ama sonuç?siyasi paritler,sivil toplum örgütleri büyük kitleler olmadıkça hepsi boş geliyor bana göre... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar