Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Keman ve Flüt hakında sorular

-Cleglaw-

Öne çıkan mesajlar

Yan flüt araştırıyorum ama bi kaç şey duydum ve fiyatının yüksek olduğunu gördüm. biraz cayar gibi oldum. birde bunda dudaklarla ilgili bi şey okumuştum. ince olmaması gerekiyormuş galiba. bu sorun çıkarır mı? kalın dudaklı değilim ama yan flüt çalmak istiyorum (: birde fiyat ve marka olarak bana neler önerebilirsiniz? net insanı kandırmaya yönelik şeylerle dolu en iyisi sizden öğrenmek olur diye düşünüyorum...

Keman benim düşündüğüm 2. enstruman. Bunun hakkındada bikeç şey duydum. Mesela çok zor olduğu gibi şeyler. Bu zorluk ne kadar doğru bi duyum? daha dün annemizi şeyini çalmak için bile uzun zamanlar geçmeliymiş sanırım... Birde yanflüt'de dediğim şeyler keman içinde geçerli. Keman almaya karar verirsem eğer, nasıl bi keman almalıyım? malzemesi vs vs. Gül ağacı gitar için iyi mesela bildiğim kadarıyla, ama kemanda malzemelerin hangileri iyidir değildir bilmiyorum. Yardımcı olabilirseniz güzel olur (: Birde fiyat olarak ne fiyatta bişeyler almalıyım? Kazıklanmiyimde (: Aşırı iyi enstrumanlar almak gibi bi isteğim yok. ortalama bişeyler güzel olur sanırım. Son bi aklıma gelen bişey var, Marka olarak ikisindede yardıma ihtiyacım var.
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle Kemana başlarken dandik bi keman al. Ben öyle yapmıştım işe de yaradı. Peki neden dandik keman almalıyız? Çünkü Kemana çok hevesle başlıyorsun ancak devamını getireceğin kesin değil.Bu sebeple önce dandik keman al biraz çalış çalış baktın sevdin adam gibi keman alırsın..

İkincisi Keman zor falan değil. Hocasına göre değişir. Keman hocalarının %90'ı uyuzdur.Bu kuralı aklındna çıkarma. Çok gıcık oluyo çoğu.(denendi onaylandı)

Yani alışma süreci biraz uzun ancak çalışırsan ondan sonra tüm parçalar fazla bile basit geliyor..

Keman güzeldir Kemana başla
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Yan flüt çalarım ben de(her ne kadar çaldğım on küsür alet gibi yarım yamalak olsa da) , dudaklarının kalınlığıyla hiç bir ilgisi yok ama sigara falan kullanıyorsan bırakman gerekecek. Şunu önerebilirim. Pahalı ama nikel-gümüş iyidir. Kötü bir şey alıp sonra değiştirmek zorunda kalma.

Kemanın başlangıcı flütten daha kolaydır bence ama kaliteli bir ses duymak istiyorsan yine bir milyar kadar bir şey harcaman lazım. Yoksa çıkan sesi sevmen pek olası değil. Washburn alıp gitardan soğuyanlar gibi kalırsın ortada. Türkiye'de ne kadarlar bilmiyorum ama bir Franz Werner ya da Antonio Bocelli alabilirsin. Eğer 300 milyonluk bit şey alırım ben diyorsan hiç alma daha iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...