Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

19 yaşında prof. olmak...


Prawler

Öne çıkan mesajlar

said:
liseyi evde çalışarak 10 ve 11 yaşlarında bitiren iki kız kardeş



ya oha. 17 yaşındayım daha önüme 2 sene var bu ne ya. kıskandım, çalışıyorum ediyorum hala lisedeyim.

la 19 yaşına basınca anca üniye başlıyorum

[ Mesaj 13 Mayıs 2007, Pazar - 23:23 tarihinde, codename_curse tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ülkemizden niye 19 yaşında prof çıkmadığını ise alttaki yorumlara bakarak anlayabiliriz:

said:
Çağla Kılınc ('nediyeyimki' tüm yorumları)

yani müthiş ne diyebilirim ki ama 20-21 değil daha çok 30 yaşında gibi gösteriyorlar ya çalış çalış nereye kadar yarın birine araba çarpsa ölse ne yaptın dünyada deseler "gece gündüz çalıştım". Yani boşvermemek gerekiyor ama bu kadarda gerek yok bence çocukluğumu gençliğimi yaşamadıktan sonra ne yapayım prof luğu yahu :)))


ESİN EGEMEN ('EGEMEN' tüm yorumları) 11/05/2007 - 13:12

RUS DENİLİNCE HER KEZİN AKLINA NATAŞALAR GELMEMELİ GÖRÜYORSUNUZ İŞTE ELİN GENÇLERİ NELER YAPIYOR


öeh
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eğitim sistemi de var tabi

10-11 yaşında lise bitiriyor be. matematiğin temeli denklem bile kuramıyodum o yaşta. o yaşıma kadar hiç bir şey öğrendmedim, hatta ciddi olarak ilk defa bir şeyler geçen sene lise 1 de öğrenmeye başladım.
ülkemizden biraz zor adam bilim adamı olur o yaşta. öss derdi de var tabi, hiç bir şey öğrenmeden test çözmek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

prof. = akademik ünvan
professor = üniversitede ders veren kişi. akademik seviye doktor ve sonrası.

onlar dr.'ler yani ;)

he o da imbalık, orası ayrı. 11 yaşında lise mi biter? bence bitmez. ama ondan sonrası birşey değil. 17 yaşında liseyi bitirse insan 26 yaşında zaten doktor olur, standart zaman bu. (üni 4 + y.lisans 1+ doktora 4)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Siz şuna yanın, onlar ile sizin aranızda pek bir fark yok. Ruslar ile Türklerin arasında bir zeka farkı olucağını sanmıyorum. Aramızdaki tek fark eğitim sistemi. Onlarda eğitim, eğitmek için. Bizde eğitim, bazı mevkilere para akması için. Yani onlar gerçekten eğitim görürken, biz saçma sapan bir para tuzağında tutuluyoruz, zaten şişman olan bazı insanları daha da şişmanlatıyoruz.

Bi örnek vericem. Öss gerçekten zor. Ne kadar çalışırsanız çalışın olmuyabiliyor. Aynı şekilde bir gözünüz ile düz bakarken öbür gözünüzü şaşı yapmanız da zor. (ben yapıyorum o ayrı mesele)
Peki bunlar neden zor?
Beyinin çok başarılı bir eleme yöntemi var. Gereksiz bilgileri çok güzel seçiyor ve çok güzel eliyor. Beyindeki eleme yöntemi bilgisayarlarda olsaydı harddisk dolmazdı. Aynı dosyadan 2 tane olmazdı, işine yaramıyacak şeyler durmazdı, önemli şeyleri bulmak 1 saniyeden kısa sürerdi, sıkıştırma o kadar başarılı olurdu ki bi harddiskte yüzlerce film sığardı çünkü filmin önemsiz yerleri kırpılırdı.
Şimdi böyle bir bilgisayarın yapamıyacağı tek şey, önemsiz olan verileri depolamak olurdu değil mi? Böyle bir bilgisayardan günde kaç defa klavye kullandığınızı ya da popstardaki insanların saç modellerini öğrenemezsiniz. Çünkü bunları gereksiz bulan bilgisayar bunları elemiştir.
Aynı şekilde, beyin gereksiz bulduğu şeyi depolamaz.
Bu yüzden dün kaç tane karoya bastığınızı ya da ülkemizdeki dağların yüksekliklerini hatırlıyamayız.

Şimdi öss zor, çünkü gereksiz. Beyin kabul etmiyor. Öss de sorulan şeyler zor şeylerden seçiliyor ve zor olan şeylerin zor olmasının sebebi genelde beyinin bunları hatırlamayı kabul etmemesi. Bu yüzden de öss tamamen gereksiz şeylerle doluyor. Mesela illerimizin tamamını ezberlemek gayet gereksiz (lojistik ile uğraşmıyorsanız). "ÜLKENİ NASIL BİLMEZSİN!" diye gelmeyin, istersem haritayı açar bakarım.
Ha şimdi ne oluyor. Öğrencilere zorla öss ezberletiliyor. Zorla beyin bu verileri hatırlamak zorunda bırakılıyor ve beyin bir süre sonra sağlıklı eleme yöntemini kaybediyor. Önemli şeyleri önemsemiyor, önemsiz şeyleri kafaya takıyor.
"Öss gençliği" denilen kesimle konuşamazsınız. Zihinsel sorunu vardır. Össye ciddi şekilde çalışan kesimi inceleseler %90 ı akli dengesini yetirmiş çıkar bence. Çünkü beynin en önemli mekanizmalarından birisini değiştiriyorsun.

İşte bu yüzden bizden başarılı insan pek çıkmaz. Beyin doğru şekilde çalışmadığı için başarılı olması çok zordur.

Ha beyin bir süre sonra olayı düzeltiyor. Üniverstede insanlar düzelebiliyor. Ama yaş oluyor 20-25. Ömrün yarısı gitmiş zaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sina bu topiği görürse camdan atlar. amanın.

ben prof en erken 30umda olurum herhalde. 11 senem var.

ha okulda kalırsam tabi.


hazırlıklarımı yapıyorum 21 yaşına bastım daha anca seneye makale çıkarcam bunlar allah bilir 20 tane falan makale yazmıştır. Bu çağda da yapılamaz artık diye kendimi avutup orta çağda 20 yaşında profesör olan insanları görmezden geliyordum ama buraya kadarmış.

Good bye oh cruel adventure game d:

*ayrıca ciddiyete geri dönersek, chemical sallama şimdi eğitim sistemi falan diye, gerçekten deha da olabilirler. kalem kağıt kullanmadan en baba matematik teoremlerini kanıtlayan hintli matematikçi ne oluyor (adını unuttum) ? Yani böyle insanlar yüz yılda bir çıkabiliyor, olur olur öyle genelleme yapamayacağın kişiler. Ama tabi 11 yaşında kızına lise bitirten manyak bir ailenin ve az biraz zeki iki kız kardeşin de sonuçları olabilir bunlar*

[ Mesaj 14 Mayıs 2007, Pazartesi - 00:47 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...