Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ateist babadan anayasaya dava...

calimero

Öne çıkan mesajlar

dikkat edersen evrim çürütüldü demedim. evrimin sadece bir olgusu tamamen çürütüldü dedim. ki zaten hipotezde işlev ibaresi yoktu. sadece sık kullanılan organların boyları uzar ibaresi yer alıyordu ki lisedeki meb bioloji kitabımda böyleydi =) neyse amacım tartışmak deil çünki evrimin kanıtlanan olgularını da saydım. glikozit benzerlikler replikasyonlar. diğer canlılarla birebir. yani evrimin belli kolları çürütüldüğü gibi belli kollar da kanıtlanıyor. dengeli bir ilerleyiş mevcut. ama ileride belki de %100 kanıtlanmış bir evrim teorisi göreceğiz kimbilir.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Zürafaların boyunlarının yüksek ağaçlardaki yapraklara yetişebilmek için zamanla uzadığını okumuştum.

Aslında evrim tamtersi şekilde işliyor.Tamamen amaçsızdır diyebilirim.Yüksekteki otları yemek için boyunları uzamadı, boyunları uzadığı için yüksekteki otları yedi.

Şöyle açıklamaya çalışıyım;

Mutasyon sonucu bir zürafanın boynu diğerlerine daha uzun olursa hayatta kalma şansı ve karnını doyurma şansı artabilir.Bu şekilde doğal seçilim sonucu kısa boyunlular elenirken uzun boyunluların üreme şansı bulması zürafa türünün uzun boyunlu olmasına yol açar.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
dikkat edersen evrim çürütüldü demedim. evrimin sadece bir olgusu tamamen çürütüldü dedim. ki zaten hipotezde işlev ibaresi yoktu. sadece sık kullanılan organların boyları uzar ibaresi yer alıyordu ki lisedeki meb bioloji kitabımda böyleydi =) neyse amacım tartışmak deil çünki evrimin kanıtlanan olgularını da saydım. glikozit benzerlikler replikasyonlar. diğer canlılarla birebir. yani evrimin belli kolları çürütüldüğü gibi belli kollar da kanıtlanıyor. dengeli bir ilerleyiş mevcut. ama ileride belki de %100 kanıtlanmış bir evrim teorisi göreceğiz kimbilir.
Bu teori Darwin'e ait degil, Lamarck'a ait. O demisti kullanilan organlar gelisir diye.

Olayin islemesini ise Darwin dogal secilim ile acikliyor, ki bunun curutuldugu falan yok mantikli bi insan icin de son noktada mantikli birsey. Dogaya uyum saglayabilenler ayakta kaliyor. Ornegin, bir leopari dusun. Bu varlik avinin pesinde kosa kosa nesiller gectikce kaslari guclenmis bir varlik degil. Evrimi sirasinda avci oldugu icin hizli olanlar besine ulasmis, yavas olanlar ise besinsizlik sonucu olmus. Boylece gen havuzu yavaslardan temizlenmis hizlilar kendi aralarinda urediklerinden ve yavaslar yokolduklarindan.

Evrim devam ediyor yani aslinda, hicbisey stabil hale gelmis degil. Bugun bir canlinin beslenme sartlari degisse en basitinden, ona uyum saglayabilenler ayakta kalir ve tum o cinsin ozellikleri bunlara gore sekillenir ileriki nesillerde.
Sosyal ağlarda paylaş

Şuanda evrim teorisinin kabul edilmesinin en büyük sebebi, hücrelerdeki protein ve rna karşılaştırmalarını yaptığınızda aslında klasik darwinizm denen birike birike değişme mantığının kolaylık sağlamasıdır. Bugün evrim dediğiniz şey canlıların birbirine olan bağını araştırmak kadar basit bir olay değil. En basidinden bir proteinin amino asit dizilimine bakıp, onu başka protein aileleri ile karşılaştırıp, bu protein bu aileden gelmiştir o yüzden bu ailedeki ortak özelliklere sahip olma ihtimali çok fazladır deyip doğru sonuçlara ulaşılabildiği için evrim teorisini şuanda bilim dünyasında bulunduğu yerden oynatamazsın. Bir proteinin amino asit dizilimini alıp AB initio metodlarla (yani hiç bir referans ve önceden gelen bilgi kullanmadan) proteinin şeklinin hesaplayıp sonra işlevinin bulmak gibi bir şey içinde bulunduğumuz çağda çok zor, çok zaman ve vakit istiyor. Dolayısıyla bu teknolojik eksikliğin yarattığı boşluğu, darwinin yarattığı evrim teorisini moleküler düzeye adapte ederek dolduruyoruz. Karşılaştırma yaparak yapmamız gereken hesabı %90 azaltıyoruz belki de.
Aynı şey DNA dizilimlerinden gidilerek de yapılıyor. Bir proteinin sentezinde kullanılan rRNAin dizilimine bakarak buna benzer ve arşivde bilgisi olan diğer rRNAler ile karşılaştırıyorsunuz ve katalitik alanları benzerlik gösterecek şekilde dizilimlere karşılaştığınız da bu iki proteinin evrimsel olarak birbiriyle alakalı olması çok muhtemel diyor ve hipotezlerinizi buna göre kuruyorsunuz.

Diyeceğim şu ki siz istediğiniz kadar evrimi sorgulayın, bu evrimin bugün bilim dünyasındaki yerini değiştirmeyecektir. Bence zaten gerçekten evrimle ilgilenmeyen bir çok genetikçi vs evrimin varlığını sorgulamıyor, kanıt da istemiyor. Doğru sonuçlar verdiği için kullanıyor. Evrimin genetik dünyasındaki sarsılmaz yeri sizin burda bahsettiğiniz deri renginden, zürafa boynundan şundan bundan çok daha derin. Bu gün protein dediğiniz şey bir canlıdaki tüm(edit: hadi bir sürü deyim de yanlış olmasın) hastalıkları, tüm metabolik hastalıkları içeren uçsuz bucaksız bir derya.

Özet: Canlıların benzerliği düzeyindeki evrimle ve bu evrimin kanıdı ile evrimle uğraşan biyologlar, yeni biyoloji dersi almış hevesli öğrenciler ve dinciler dışındaki insanlar ve özellikle biyokimyacılar hiç uğraşmıyor. İnsanlar tartışırken, moleküler biyoloji almış başını gidiyor.

[ Mesaj 15 Mayıs 2007, Salı - 22:49 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

yazık arkadaşlar bence bilgisizliktenmi yoksa bişeylere bi kastınızmı var bilmiyorum ama söylenenler gerçekten komik
ben kendi düşüncelerimi sölim size;
Müslümanların allahtan korkmak dediği olay aa müslümanız allahtan korkuyoruz değildir yapacağın kötü bir olayda ahiret te allah tarafından bunun cezasını çekeceğini unutma mesajı verilmiştir Hatta allahtan korkmazmısın sen lafıda buradan gelmektedir arkadaşlar ayrıca islam dini kanımca en hoşgörülü bir dindir kadınlarımızın başının kapanmasına dicek bi sözüm yok kaldıki benim annemin başı açıktır ama ablasının kapalı sanırım bu ne kadar hoşgörülü bi dinimiz olduğunu yeterince açıklıyor.
Son olarak dinimiz bazı kesimlerce siyasete alet edilmiş terörizm le eşleştirilir hale gelmiştir.Bu konuda yapılacak tek şey Laiklik ilkesine sonuna kadar bağlı kalmak tabi herkes kendi inancınıda gönlünce uygulayabilir...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...