prozzak Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2007 50k ytl 28k euro yapar. Ben senin yerinde olsaydim a3 kasa degistirmeden full a3 alirdim veya kasa degistirmesini bekleyip yeni kasa alirdim herhalde 30k euro ya orta seviye donanimda otomatik vites bir sey alinabilirdi veya suanda satista olan civic hb ler cok hos tabii honda olmasi haricinde :) ama genede hayirli olsun yeni leonlari ici haric begeniyorum. Ayrica seat in sattigi modifiye paketi de cok hos( on arka tampon + jant) tabiki 1.6 motora gore komik geliyor ama herkes modifikasyonu bugunlerde sirf gorunus icin yapmakta. Gule gule kazasiz belasiz gunlerde kullanman dilegi ile..
prozzak Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2007 vw nin urettigi1.4 tfsi ler aklima geldi 140 ve 170 beygirdi zannedersem 140 beygirlik olan (golf5) 52bin ytl olmasi lazim
Crane Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Arkadas bu kadar mi sanssizlik olur, bu kadar mi nazar olur. :P Sol kapiyi biri (tahminimce anahtar gibi bir cisim ile) yukardan assagiya 2-3 cm, hafif gocerterek cizmis. Sag kapida da cok kucuk bi gocukluk var, yandaki arac kapisini acarken vurmus! Arka plaka cercevesi kirilmis. Tabiki ilk once can sagligi ama bu tur seyler de insani uzuyor, yasadigim ulkenin insanindan soguyorum. Ne alip veremedigin var da ciziyorsun arabami?!? Neden dikkat etmiyorsun kapini acarken! Neden arkama park ederken dokunduruyorsun aracima ve plakaligimi kiriyorsun. Servise verdim araci, vakumla, pasta, cila ile duzeltsinler. Bu sabah da guzel bi otoparka uye oldum. Aylik 135YTL ek masraf, ama olsun, icim rahat etsin hic olmazsa. Araca bu hasarlari verenleri de allaha havale ediyorum ayrica. :) [ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 17:37 tarihinde, Crane tarafından güncellenmiştir ]
Pasha Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 :/ gecmis olsun. arabana gozun gibi bakarken boyle seyelr uzucu tabi. gerci plakaligin kirilmasi isabet olmus (: hazir kirilmisken soktur cerceveleri serviste, yapistirsinlar plakalari daha bi guzel gorunuyo o zaman
prozzak Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Gecmis olsun. Bende 3 yil otopark parasi verdim. Suanda tasindigim evin altinda kapali otopark var rahatim. En kotusu dar olan parali otoparkta birgun arabani vurulmus olarak gormek..
Vodan Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Geçmiş olsun. Şerefsizi bol bi milletiz götü tavana vurmuştur heralde yapanın. Hepimizin başına geliyor böyle şeyler. Bu ülkede yaşayan insanların büyük çoğunluğu servet düşmanı. En basit örnek girin hürriyet'in sitesinde başkasının parasıyla ilgili haberlerin yorumlarına bakın. İlla çalmıştır illa çırpmıştır. Kimse alın teriyle para kazanmıyor sanki. :-/ [ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 19:45 tarihinde, Vodan tarafından güncellenmiştir ]
paramecium Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Selam, Bisiklete mahalle çocuklarından biri dengesini kaybetti, gidon kapıyı çizdi (yalan kazıdı). Çocuğa ne bağıracaksın, o çocukluğunu yaptı. Birşey demedim. Arabalı vapurda bayan kapıyı açmaya çalışırken dalga yandan vurdu ve dengesini kaybetti. Kapısı benim araca çarptı, ufak bir ezik yaptı. Ne diyecektim, dalga neden mi o an çarptı?! Önemli değil dedim ve gitti. Sanayide komşum çatısında alüminyum trapez sacı benim aracın yanına koymuş. Şiddetli bir rüzgarda o sac çok güzel salınımlar eşliğinde kapılarımı etek altı hizadan çizdi, Fark edene kadar uzun süre o şekilde sallanmış. Komşudur sonuçta dedim, bir şey söylemedim. Sanayide komşumun elemanı taşlama yapıyor ve çapaklar benim araca doğru. Boya gitti yanında camlarda da ufak çapaklardan dolayı oluşan delikler ve pürüzler. Giden fitilleri söylemiyorum bile. Bir de kör noktalarda biriken demir tozu yağmur ve nem eşliğinde pas yaptı. İşçiden mi parasını almaya çalışacağım, es geçtim. Duran aracıma manevra yapan dodge 250 arkadan vurdu. Kasanın demiri bagajın ortalarından üst noktadaki burnu içeri göçertti. Görünmez kaza dedik, biraz cılızlandık geçti gitti. Sıkışık trafikte kaç kere dur kalk esnasında ayarı kaçıran kişiler veya duramayan şahıslar arka tampona vurdu. Çizildi, ufak çukurlar falan oluştu. Ehliyetini mi alıcam veya para mı istiycem her vurandan? Araçtan bile inmedim hiç birinde. Yine sanayine yan komşum dışarda boya yaparken rüzgarla beraber benim araç da nasiplendi. Bazen sarı, bazen beyaz, bazen de mavi boya yiyerek ton değiştirip durdu. Cam fitilleri ve sileceklerin durumu ise içler acısı. Camı yine mazotla temizliyorum. Önlem almıyor ama burası da sanayi ve yapan komşum. Ses çıkarmadım. Apartman komşum bayan bizim sokaktan çıkmaya çalışırken sol arka çamurluğunu benim araca sağdan takıyor. onun tampon kısmındaki çamurluk çizgisinde boya gitmiş, plastiğin siyahı çizgi halinde kontür boyunca çıkmış. Bende sağ kapı ile çamurluğun birşetiği yer ezilmiş, boyası atmış ve çizilmiş. Ancak macun dolgu veya ince işçilik ile düzeltilebilir. Olmuş birşey, kapısına gidip neden mi yaptım diyeceğim. İstese arabaya göbekten girerdi, görülmez kaza sonuçta. Arabamın altına kedi kaçtı, kovalayan köpekler ön tamponu ve kaputu tırnaklarıyla çizdiler. Köpek ne anlar 'oğlum bu Audi, ne tırmalıyon' desem. Kediye birşey olmadı Allahtan. Yoldan fırlayan taşlar sonucu çizilen kaporta, çatlayan ön cam ( tam 3 çatlak var şuan). Hangi birine bağırıcan veya sövücen? Size şunu örnek vermek isterim; Size desem ki 30 milyar parayı torbaya koyup kaldırım kenarına bırak, ben yarın gelip alıcam onu. Kaç kişi bunu yapar? Yapan kaç kişi gece rahat uyur? İşte yapılan bu. Ver onca milyarı ve kaldırım kenarına bırakıp yukarı çık, rahatça uyu. Eğer bu cesareti gösterebiliyorsanız, bu ufak hasarları da göze alacaksınız. Hiç stres yapıp hayıflanmaya gerek yok. Her nekadar saplantılı görünsem de Audi dediğim şey bir araç. Asla amaç değil. Bu tarz şeyleri kafama takmam ben. Tavsiyem siz de takmayın. Biriksin, götürün sigorta firması onarsın bir zaman sonra. Saygılar.
Vodan Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Öyle tabii.. Bende yazayım. 30. gün arabayı servise götürmüşüm sanırım bi uğra demişlerdi o yüzden gitmiştim. Araba servisin içinde duruyor. Servis görevlisi güzelim Vectra GTS ile geldi dönerken benim arka tamponun içine etti. Vectranında kapı bayağı bi sürtüldü. Neyse telafi ederiz dediler edin bari dedik. Rötuş yapmışlar yaptık buyrun dediler. Dalgamı geçiyosunuz uleen diye kükredim sıfır arabanın içine et rötuşla ver dimi. Neyse boyadılar. Ne tesadüf yine servise gidiyorum, Arabanın kasko taksidini ödememişiz annemde ya gitme bişey olur demiş. Ne olacak canım deyip yola çıkmışım e-5de yol duruyor bi dallama gelip arka tampona dokunuyor. Bi tereddüt sonucu anahtarımı alıp inip bakıyorum neye diyorum binip 100mt gidiyorum, aynı dallama gelip bu sefer güzel bi vuruyor :) Araba evin önünde park halinde, 3. sıra park yüzünden daralan sokakta ısrarla ilerlemeye çalışan çöp kamyonu bijonunu çamurluğuma takıp güzel bi kanırtıyor. Kurtulamayıp lastiği, jantı ve tamponuda beceriyor. Aşağı iniyorum "kardeş biraz geri al da gidelim daha bisürü çöp toplayacaz" diyor. Bende hıhı tabi canım ne demek canın sağolsun demiyorum tabiii 3 saat buz gibi havada polis bekliyoruz gece 12 ye doğru eve giriyorum. Kurban bayramı sabah saat 9 anneanneye gidiyoruz bizi bekliyolar yemek için. Sokaktan çıkıyorum biraz burnumu caddeye uzatıp önce sola bakıyorum tamam temiz, sağa çeviriyorum ki hıyarın biri ters yönden kaptırmış geliyor. Durup izliyorum gelip vurmasını. Dediğini de yapyor zaten tampona bi koyuyor boyası aşağıda.. 50 lira alıp yolluyorum 2 ay gezindikten sonra kaskoma bedava yaptırıyorum. 50 lira cebime kalıyor :) Araba sokakta dururken bisikletle çizilir, arabanın üzerine oturma fantazisi yapan çocuklar yüzünden tavan çizilir. Yine aynı veletler motor kaputunu kaydırak sanır kayar çizilir, oturur çizilir, topla şut çekerler tozlu araba zaten çizilir, okulun otoparkı dolu diye 1 kere kısa süreliğine sokağa bırakırım gelir 2 kapıya sürter, şişlide çalıştığım 6 ay boyunca o daracık sokaklarda park yeri bulma ve dar yere araba park etme questleri boyunca çizilmedik yeri kalmaz. Sonuçta ben acemi halimle çıktığım trafikte hiç kaza yapmam ama araba haşat olmuştur.
Kithnos Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Cana gelicegine mala gelsin orasi ayri ama ozelikle de daha arabani yeni almissan ve gercekten deger veriyosan cok can sikci oluyo bu tarz durumlar.Gecmis olsun Crane,arabanin ve senin basina gelicek en kotu durum bu olsun diyelim bari :) Trafikte parkta ufak dokundurmalari anladim,insanlik hali oluyor boyle seyler de , durup dururken elle arabayi niye cizerler onu anlamam,veya mahallenin veledi niye arabanin ustunden ayrilmaz,hadi onu da gectim bizim daracik acik otoparkimizin icinde kapicinin oglu niye top oynuo leeeyn? Uzulmesin diye bisi demezdim eskiden ama yeni arabadan sonra gorursem oynatmam valla :) otopark ta top mu oynanirmis :) Bi de su parali otoparklar var ya,abi orda da nasil park ettiklerini gorsen var ya,okulun ilk bi ayi otoparka koyuyodum,donuste aldim anahtarimi binicem,bi karis anca var yan arabayla.sen dikkat edersin binerken orda calisan adam hic etmez,paranla rezillik durumuna donusebiliyo bazen otoparklar..
Vodan Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Haklısın bide sürtüyorlar ufak tefek. Benimkinede baya zeval geldi otoparkta. Bide kapı açma kolunun arkası yüzük sürtünmesinden çizik içinde kalmış. 80 90 araba var hepside aynıdır :)
paramecium Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Selam, Otoparklarda aracımı ben park ediyorum genelde :) Kasıtlı yapılan veya 'ben geliyorum' tarzı sinyallerle gerçekleşen olaylarda insan tabi ki çileden çıkıyor. Misal çöp kamyonu, gözün kesmiyorsa dur korna çal, tüm aprtman zillerine bas falan. Yurdum insanı... Saygılar.
prozzak Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Kopru trafigindeyim arkami izliyorum. Arkamdaki surucuyu bir bayan sagdan sikistiriyor o esnada dur kalk trafigindeyiz adam vay sen misin beni sikistiran diye gaza basiyor ama nereye basiyor aramizda 10 santim var ve direksiyonu kirip kurtarma sansi yok o hirsla tabi bana bindiriyor ne hikmettir arka tampona 2 defa vurdular benim 2sinde de sadece plakalik kirildi. Suanda arabanin on caminda hergun davutpasaya gidip gelmekten olan 3 tas catlamasi var( kamyondan firlayan minik taslar) on camda, kaputta kedinin tirnaginin 3 cm izi var sag kapilarin altinda yoldan seken taslarin biraktigi ufak gocukler var bunlari yaptirsan gene olacak ondan dokunmuyorum. Istanbul gibi bir metropol de bunlarin olmamasi tam bir sans. Yan citalari boyattim. Bunlari her sene tekrar boyatiyorum insanlar hayvan olduklari icin. Yani bu gibi ufak seyler cok dogal kafaya takmaya luzum yok
Kithnos Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Prozzak o cam ciziklerini kasko yapmiyor mu ucretsiz ve seneyki indirimi etkilemeden ? Ben de oyle birsey yaziyordu,az once aldim kaskomun belgelerini de.. not:Camdaki o cizikler 10 cm den kucukse sanirim bi sekilde yamiyolarmis, cami degismiyolarmis komple..Bi de sana arkadan vurmuslar ya,sadece plastik tampon gittiyse,komple degistirebiliomussun limitsiz sayida,yine indirimi etkilemeden.Katalogun yalancisyim :)
BlackRose Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 kasko zaten her sene bir camı yeniliyor hasarsızlık indirimini bozmadan
prozzak Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 evet her sene 1 cam yenileyebiliyorsun hasarsizlik bozmadan. Ne yalan söyliyim okulu bitirmeye calisiyorum pek servise gidecek vakip bulamiyorum. Burada da ufak bir itirafta bulunacagim gecen haftaya kadar 2 senedir muayenesiz geziodm taaki yakalanana kadar :) Yani kosturmaktan ugrasamadim. Tampon konusunda olasi 2 cizik yuzuden 1 tampon degistirmek beles olsa bile bana sacma geliyor. Gerci suanda gozle gorunur birsey olsaydi tabiki degistirirdim. O tamponu degistirirsem bu defa tekrar cita boyatmam lazim dedigim gibi zaman zaman zaman zaman :)
Vodan Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Yok ya çizik için tampon değiştirirlermi hiç.. Tampon tamamen haşat değilse gönderiyolar plastik prese düzeltmeye çalışıyorlar hatta. Benim tampona vurduklarında usta dedi iyice dağıtalım biz yoksa bunu tamir ettirirler değiştirmezler. Poliçeye göre değişir. Mesela benimkinde yılda 3 kere hasarsızlık bozulmadan ufak hasar kapsamında işlem yaptırabiliyorsun. Anlaşmalı özel servis yapıyor ama bunu sadece aklınızda olsun. Aradım dedim tampon boyanacak hasarsızlığı bozmadan yapabiliyomusunuz. Getir yaparız dediler hakikatende yaptılar :) Komple boyattım çiçek gibi oldu. Kapıdakileride yapacaklardı da ben istemedim boyalı olmasın diye
prozzak Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 valla kaskolar cok ilginc kimisi yillik 2 milyara kadar hasarsizlik bozmuyor kimisi 1 cm cizik olsa hasar olarak gosteriyor bir standart yok
Öne çıkan mesajlar