calimero Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 Trabzonsporluların açtığı "hepimiz Trabzonluyuz, hepimiz Türk' üz" pankartları, Afyonspor taraftarının attığı "hepimiz Ogün' üz" sloganları tribünlerde çöreklenen faşist örgütlenmeleri bir kez daha gözler önüne sermişti. Üstelik bu slogan ve pankartlar giderek karşı takımın taraftarını vatan haini ilan etmeye başlamış, stadlarda büyük kavgalar yaşanmıştı. Halkların ve Renklerin Kardeşliği' ni savunan bizleri derin bir üzüntüye sürükleyen bu tip olaylara bir cevap Gaziantepspor - Beşiktaş maçında Gaziantepspor taraftarlarından geldi. Hepimiz Kardeşiz yazılı bir pankart açan Gençlik 27 grubu bu karanlık günlerde bir mum yaktı. Teşekkürler Gaziantep taraftarı. [ Mesaj 11 Mayıs 2007, Cuma - 05:47 tarihinde, calimero tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoubleW Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 said: Trabzonsporluların açtığı "hepimiz Trabzonluyuz, hepimiz Türk' üz" bu pankartın neresi faşist örgütlenmeyi göz önüne seriyomuş? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 aa Turkiyede Turk um dersen fasist oluyorsun bilmiyormuydun turkiyeliyim diyceksin haddimizemi dusmus turk oldugumuzu soylemek yada kestirmeden gidip RTE gibi elhamdulillah seriatciyiz diycen bunlar kabul grouyor turkum kemalistim ulusalciyim dersen fasist komunist veya darbe saksakcisi olursun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 ya orayı atlayın arkadaşım. yazı copy paste bu bahsettiğiniz nokta da normal şartlarda garip karşılanacak bişey değil tabi ki ama adamların bu pankartı açmasının sebebi "hepimiz hrantız hepimiz ermeniyiz" pankartını ya da söylemini hazmedememesi olduğu için; aslında bunun meali "sümme haşa biz ne ermeniyük ne de hırand mıdır nedir o gavur soyundanuk" dır. yine olsun yine öldürürüz mantığıdır bu pankartı açtıran. buradaki faşizm bağıran değil alttan alttan verilen faşizmdir. ha araya da bi tayyip lafı tıkıştırmışız hemen ki karşı taraf 1-0 geride başlasın. gerçi biz diyoruz ne güzel hepimiz kardeşiz demiş, siz lafın tiii neresinden anlıyorsunuz. *sigh* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoubleW Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 "hepimiz hrantız hepimiz ermeniyiz" pankartına tepki olarak açılan "Hepimiz Trabzonluyuz, hepimiz Türk' üz" pankartının alttan alttan verilen faşizm olarak algılanması son derece saçma diyorum bende...Ayrıca "hepimiz kardeşiz" pankartı için : keşke olabilsek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
druenler Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 acikcasi biraz da bakis acisiyla ilgili bu olay. "hepimiz ogun'uz" yazisini gormeden "hepimiz trabzonluyuz hepimiz turk'uz" u gormussunuz ve ona gerek ee ne var bunda demissiniz. trabzonlu ve turk olmanin, bunu belirtmenin elbette fasizm ile alakasi yok. ama bunu neye karsi veya nerede belirttigin de fasizan bir tepki olup olmadigini gosterir. hepimiz hrant iz hepimiz ermeniyiz lafina elestiri icin bunu yapan bi defa karsisindaki lafi anlamadan elestiri yapiyordur. ne yani ordaki herkesin adi hakikaten hrant ve hepsi ermenimiydi? kafasi calisan herkes bunun boyle olmadigini bilir. [ Mesaj 11 Mayıs 2007, Cuma - 09:05 tarihinde, druenler tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 bu konuda beşiktaş çarşı grubu hiç tepkisini göstermedi değilmi? hatırlamıyorum ama bi dergide okudum dünyada ermeni sorunun tek çözüldüğü yer olarak çarşı grubunu gösteriyorlar. niye dicek olucaksanız amıgoları ermeni oldugu için mılyonlar onun sözünü dinlediği için bakınız beşiktaşın üçlü tezaratuna Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 "Hepimiz Türk'üz" demek faşistlik oldu artık demek. Bu boku bundan 70 sene felam önce yeselerdi ya. İstiklal mahkemeleri boş durmasaydı. Adamı zorla faşist yapar bu tipler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 adsdsa [ Mesaj 11 Mayıs 2007, Cuma - 12:02 tarihinde, Lopeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 şahsen hepımız turkuz dıyecegıme "ne mutlu turkum dıyene" yi tercih ederim. kişisel fikrimdir tabi. ayrıca Hepimiz Samastız, Ogünüz vs. tarzı pankartlar elbette faşist nitelik taşıyan şeylerdir şüphesiz. tartışmanın bile geregi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eagle_dnz Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 YA ADAM ONUN FAŞİSTLİK OLDUĞUNU SÖYLEMİYOR HABERİ COPY/PASTE YAPMIŞ ALTINI OKUYUN NİYE TRABZONA TAKTINIZ OGÜNE LAF SÖYLEMİYORSUNUZ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eagle_dnz Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 ayrıca trabzonluların hepimiz türküz derken ne demek istediğini hepiniz biliyorsunuz görünüş olarak bir sorun yok ama onlarda ırkçılık yapıyorlar kürtlere, ermenilere, vs.vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 Mümkünse diğer mesajları okumadan cevap yazmayın. Herkes ilk mesajı okuyup girişirse bunun adı tartışmak değil, konuyu açanı taşlamak oluyor. Mesela aynı şeyi diyen 3 mesaj var, bu mesajlardan biri söylemekle kalmamış oldukça da güzel açıklamış fakat son mesajı yazanın belliki bu güzel açıklamadan haberi yok. edit : eagle ve black mesaj atmadan önce yazmaya başlamıştım. [ Mesaj 11 Mayıs 2007, Cuma - 12:26 tarihinde, Zopik tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 eagle, gordum onuda evet gaziantepliler guzel bişey yapmış tamam ben Hepımız Ogunuz , Samastız dıye bagıranlar ıcın soylemıstım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 "Hepimiz Trabzonluyuz, Hepimiz Turk'uz" pankarti Hrant Dink pankartlarina karsi acilmis bir pankart oldugundan fasist icerik tasiyor bence. Tek basina degerlendirirseniz tabi ki cok guzel, ama amac farkli burada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 penth +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 hepimiz cansuyuz hepimiz ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 Adam bide copy/paste yaptım diyor yahu Kendi yazmadığın yazının konusunu ne açıyorsun o zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eagle_dnz Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 sensible sanki saçmaladım ama neyse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 said: hepimiz cansuyuz hepimiz ... QFT Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 antep 27 aheah:D maksak dikkat çekecekler lig düşüyorlar ya . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 Bence faşistlikle falan alakası yok bunun. hepimiz ermeniyiz diye pankart açıyorlar slogan atıyorlar faşistlik olmuyor da bundan rahatsız olanlar türküz deyince faşistlik mi oluyor? Daha 2 gün önce ODTÜ bahar şenliğinde Işın Karaca sahnedeydi, "10. yıl marşı"nı söylemeye kalktı onu da ıslıkladı insanlar "ne alaka be, faşistliğe bak" diye. [ Mesaj 11 Mayıs 2007, Cuma - 21:14 tarihinde, Rewendor tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 aşağıda yazdıklarım. hrant dinkiz deyipde neden türküz demiyosunuz? diye soranlara hitabendir. hırant dinki katlettiler. sırf düşünceleri için ki ben haftada bir iki sabah dinlerdim o adamı. gayette güzel konuşurdu. ne ermeni ırkçısı nede vatan haini idi, gül gibi adamı vurdular pzemenkler. benimde bir çok ermeni arkadaşım var, kendileri ermeni soykırımını kabul etmez misal. hatta o kadar iyi insanlardırki şaşırırsın. ama bi an onlar aklıma geldi. düşünsene en ufak bi kışkırmayla onlarada bir saldırı gelebilir. açıkçası bu ülkedeki azınlıkların haklarıda korunmalı. bizde çıktık ermeni kardeşlerimize bu ülkede yalnız olmadıklarını gösterdik. onların kılına zarar gelmeyeceğinidde gösterdik. bütün ermeniler vatan hainidir rerörö diye saldırmayıda bilirdik, ki zamanında taksim meydanında dükkanları yağmalanmıştı koskoca türkiyede. ha orda yürüyüş yapmasaydık bir sürü baskı görücektik yurt dışından, aynı zamanda güzel bir anlamı var o açıdan, biz buradayız karışmayın dedik, onlara cevap hakkı doğurmadık. o öldürülen gazeteci türk olsa idi yine sokaklara dökülürdük emin olun. artık insanların düşünceleri yüzünden öldürülmesine, katledilmesine dayanamıyoruz. bir çok katledilmiş aydınımızıda aradan yıllar geçmesine rağmen hala coşkuyla yad ediyoruz. biz bu ülkeyi seviyoruz. tersi gibi gösterilmesi kalbimi sızlatıyor. teşekkürler. [ Mesaj 11 Mayıs 2007, Cuma - 22:28 tarihinde, cenx tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 gazeteci zaten yasalara gore turk hepimiz turkuz pankarti acan trabzonlualrin coguda laz ama turkuz diyorlar ama isi nicine koken sokunca ayrimcilik oluyor iste direk o ermeniyiz slogani o yzuden yanlis anlasildi millette o yuzden tepki gosteriyor hepimiz hrant iz sloganiyla la ugrasan gormedim daha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 @cenx kusra bakma yazın çok uzundu c/p yapınca kötü gözükecek diye yazmadım. Ancak yazdığın şey çok değişik olmuş. Benim yazımı okumadan ezbere konuşmuşsun ezbere cevap vermişsin beni de ermeni düşmanı kefesine koyarak. Hrant Dink ya da birine ben bir laf mı ettim? Niye adamı bana savunuyorsun da iyi göstermeye çalışıyorsun ki? Ona kötüdür mü dedim? Suçladım mı? Ne bu beni hemen düşman belleyici konuşma? Kendisini yargılayacak kadar tanımazdım zaten, birkaç yazısını tesadüfen denk gelerek okumuştum, sevmiştim de. Ölümünden sonra tekrar yayınlanan birkaç yazısını okudum doğru buldum. Ne yani "hepimiz ermeniyiz" pankartına sözüne rahatsızlık dile getirdim diye ermeni düşmanı hrant dink düşmanı mı oldum ben? Kusra bakma ama çok saçmalamışsın orada, yani öyle böyle değil, bayağı çok hem de. Ha, adam iyidir, kötüdür, bu da neyi değiştirir. Adı üstünde cinayet bu. Kim doğruluğunu savunacak bunun? Adam iyiyse iyidir, kötüyse de kötü adamın yaşamaya hakkı yok mu? Hani suçluysa cezasını devlet verir, mahkeme verir zaten. Bunun zaten savunulcak lafı yok. Yani iyi insandı vesselam diyerek adamın cinayetini kötü göstermene sanki iyi insan olmasa kabul edilebilir kılmana gerek yok, çünkü zaten pis bir şey bu cinayet öbür türlü de pisti. Ermeni arkadaşım var iyi insanlar var arasında demişsin. Kusra bakma burada güldüm ben. Yahu bu nasıl bir savunma yöntemidir? Ermeni arkadaşın olması doğal, benim de var pek çok insanın da vardır, zira ülkede böyle bir nüfus var. Elbette karşılaşıyoruz. Ve "e heralde iyi insanlar var aralarında". Yani niye belirttin bunu? Kim burada ermeniler kötüdür demiş? Komik, tabii iyi insanlar olacak, bir insan kitlesinden bahsediyoruz, elbette arasında iyisi olur kötüsü olur, Türk de olsa Ermeni de olsa Amerikalı da olsa Japon da olsa böyle bu. Neyini tartışmaya sundun ki? Ben de destek veririm, bu sloganı desteklememem zaten onlara karşı olduğumu göstermez. Sadece bu sloganı yanlış buluyorum. Desteklemek için illa bu sloganı kabul etmek gerektiğine de inanmıyorum. Ha bir de katledilen Türk olsa da aynı tepkiyi verirdik demişsin. E ne güzel. Ben de aksini iddia etmedim zaten. Dediğim gibi mesajımı ya hiç okumamışsın, ya hiç anlamamışsın ya da aklında ne kadar karşı olduğun şey varsa benim mesajıma yüklemişsin sanki ben söylemişim gibi. Sonuçta ne ermenilere ne de öldürülen gazeteciye bir tepkim var benim, senin iftiralarının aksine. Sadece sloganı sevmedim, yanlış buldum. Yukarıda da dendiği gibi "Hepimiz Hrant Dink'iz" sloganına tepki göstermem zaten, ama ikisi aynı şey değil, o iki slogan arasında fark var. Her koşulda lütfen bundan sonra benim mesajıma cevap yazarken benim ne yazdığımı iyi okuyup ve demogojiden kaçınmaya çalışmanı rica edicem. Çünkü hiç mesajımın alakası olmadığı halde az buz değil bir çok suçlama ve iftiraya boğmuşsun, direk karşındakini hiç alakasız şeylerle karalamaya çalışmışsın, olmamış, ayıp olmuş. [ Mesaj 11 Mayıs 2007, Cuma - 22:22 tarihinde, Rewendor tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar