Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 Eclipse cidden çok gelişmiş bir IDE. Open source olması çok ciddi bir artı. Binbir türlü plug-in bulabiliyorsunuz ve plug-in yazmak daha kolay. Mesela stajda IBM'in geliştirdiği IBM Rational Architect (IBM Rational Application Developer) kullanıyoruz. Temeli eclipse'e dayanıyor ve baya pahalı bir program. UML Modelleme, modelden otomatik kod yaratma, test programları ve daha bilmediğim bir çok özelliği var. VS ile kıyaslama yapacak kadar VS tecrübem yok ama büyük şirketlerin de Eclipse ve türevlerini kullandığını biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 Büyük şirketlerin de eclipse kullanması falan ayrı bir hadise ama =) Zaten alternatifi yokken pek tabii onu kullanacak. Şu ana kadar vs.net'te eksiğini çektiğim bir şey olmamıştı da.. O yüzden şeyettim. Ayrıca add-in ve extension yazılabiliyor ona da ;) Neyse, haklı olabilirsiniz ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 Liste neden mantiksiz, cunku yaptiginiz karsilastirma islevsellige gore, ama liste populerlige gore. Yani siz C++ ile Java'yi sadece yapilabilecek application'lar araciligiyla karsilastirirsiniz; pointer of a pointer of a pointer of a pointer of a... Ama liste en cok kullanilana bakiyor... Ben ABD'de staj aradim bu yaz ve basvurdugum bilimum yerlerin istedigi dil Java degil C++'ti. Microsoft'undan tutun da en ufak boyutlu arastirma sirketine kadar. Ha gecen gun bi risk management sirketinin temsilcisiyle gorustum, adam Java diyince bi anda kim varsa gorusmede dumur oldu herkes :). Ayrica soz konusu populerlik olsa bile Java o kadar yaygin bir durumda degil. Soyle ki, duzgun is yapan firmalarin cogu eski elemanlara dayaniyo. Yani asil saglam is yapan firmalarin tabaninda su an 40 50 yaslarinda olan adamlar mevcut. Ha bu adamlar programlama yapmiyorlar ama vakti zamaninda anladiklari is C++ oldugu icin cogu seyi buna dayandiriyolar. Bundan 20 sene sonra, muhtemelen Java, C++'in koltugunda oturabilir ancak bunun icin daha cok zaman var. Simdinin Java gurulari sermaye sahibi olmadan biraz zor... Bunun disinda; islevsellik karsilastiriyorsaniz, populerligin yeri yok. Onemli olan yapilacak istir. Isi en duzgun haliyle yapabilmektir. Soz konusu bi genetik algoritma ise bu is icin Java kullanmak yurek/zaman/para ister; Lisp'le scheme'le isimi halledebiliyosam, niye kirk saat library'leri yukliyim ki? Ayrica olayi kaynak coklugu ile baglamissiniz; burda yanlisiniz var. Daha dogrusu olaya sadece ev bilgisayari acisindan bakiyorsunuz. Bunun bir suru sektoru var, makinesinden tutun da robotuna kadar bircok alanda is yapabilecekken kendinizi kisitlamaniza yol acar ki bu tur islerde kaynak onemlidir. Zira robotun uzerine koyacaginiz chip (controller'dan bahsediyorum) basparmaginizin buyuklugunu gecmezken, icine sigdirabileceginiz programi varin siz dusunun... Benim okulumda yaklasik 7 senedir Java ile basliyolardi egitime. Onumuzdeki sene intro dersini Pyton'a cekiyorlar. Neyse konuya donecek olursak, Java'nin daha cok yolu var. Onun da gunu gelecek ama henuz degil. Sonuc: - Liste konuya gore mantiksiz. - Populerlik yalan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 java ile c++ nasıl aynı listeye konuyor onu anlamış deilim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 Saying that java is good because it works on all platforms means anal sex is good because it works on all genders Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 @cenx, 1- liste populerlige gore, 2- ikisi de object oriented; tabii ki ayni kefede olacaklar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 yaf, C++ fazla kullanılmıyor derken kullanan şirketlerin profili kısıtlı. daha cok teknoloji üzerine calisilan yerlerde ön plana cıkıyor. bu da türkiyede cok kısıtlı. genelde düşünürsek, yine Javaya göre kısıtlıdır. Çünkü sektör kurumsal çözümler üzerine dayalı. A firmasına ben proje yapıyorsam, C++ kullandıgım zaman maliyetler katlıyor gidiyor. Bi kere kod yazılımı, debug zamanı daha fazla oldugu gibi, projeden bir kişinin ayrılması durumunda, yerine gelecek kişinin eski kodlara hakim olması cok daha fazla zaman alır. O yüzden C++ şirketler için maliyetli bir dildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2007 monster.com'da en çok aranan dil, java'dır mesela... java popülerdir, evet. popüler ne demektir? en çok kullanılan, rağbet edilen demektir zaten. c ya da c++ hala belirli sektörlerde gerekli bir dil. özellikle askeri alanda, oyunlarda ve bazı yüksek mühendislik ihtiyaçlarında... zaten listede de 2. ve 3. sıradalar, buna karşı değilim. yalnız üretim hacmine baktığınızda java bunların çok ilerisinde. hiç bir firma, bir projeyi çok daha hızlı ve planlı yazma şansı varken işini uzatmaz. işte bu yüzden java (ya da c#)... riglous, verdiğin örnekler ekstrem, farkındasındır. firmaların yazılım ihtiyaçlarının çoğu ofis yazılımlarıdır ve java, c ya da c++'a oranla ofis yazılımlarının altından çoook daha rahat kalkar. yani java'nın daha 20 yılı olduğuna inanmıyorum. muhtemelen 20 yıl sonra çok daha gelişmiş dillere sahip olacağız diye de düşünüyorum hatta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2007 20 yıl bilgisayar bilimleri alanın çok büyük bir zaman dilimi. 20 yıl sonra ne olacağını tahmin etmek çok zor bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2007 20 yıl aslında uzun bir süre olsa da, öle yepyeni dillerin ortaya cıkıp piyasayı domine edebilecegini sanmıyorum. birincisi bu tür bir dilin ortaya cıkması icin arkasında saglam bir grubun olması lazım. C# microsoft tarafından destekleniyor. Sun ve IBM ise bütün yatırımlarını Java üzerine kurmus durumda. Oracle gibi DB firmalarının dahi Java üzerine ciddi yatırımları mevcut. Kim kaldı..?? Hmzz, Google amcam acaba bize yeni bir dil yaratır mı peki ? :) Ha bi de şunu da sölemek lazım, aslında bircok yeni dil piyasada her gecen gün yer bulsa da, bunlar daha cok diger dillere "enchancement" niteliginde. yani başlı başına piyasayı domine etmeye zaten talip degiller. Bir de dilden ne beklediginize baglı. Suanki diller hemen hemen herseyi saglıyor, dolayısıyla aksi bir ihtiyac dogmadıkca kimse bu alanda ciddi bir yatırım yapmayabilir. mevcut dillerin gelişimi üzerine calısmak daha mantıklı. ki zaten bu tür bi yatırımı yapcak cok az firma var. Bir diger önemli nokta da, bir dilin gelişmesi her ne kadar dilin kendine ve özelliklerine baglı olsa da aslında büyük ölçüde sektörde ne kadar yer bulabilecegine baglı. yeni bir dil cıkıp da piyasada ciddi bir yer bulsa dahi Java gibi bir dili asla piyasadan silebilecegine inanmıyorum. Nedeni ise oldukca basit; Java zaten sektördeki enterprise çözümlerde %70 civarındadır. Bu tür büyük projelerde kimse calısan sistemini bir kenara atıp, hadi sunla bastan yazalım demez. O yüzden Long Live Java :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar