Kojiroh Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Lise bitince yaşanan o rahatlık, özgürlük hissi süper bi şey. Düşündükçe bile istem dışı gülümsüyosun, ağzın kulaklarına varıyo. Ya düşünsene, sabahları erken kalkma zorunluluğun yok, sevmediin halde her gün görmek zorunda olduğun insanlar yok. Harika bi olay. Üniversitenin ilk zamanları da böyle. Diyosun ki "istediim bölüme girdim be, eskiden ders çalışmazdım şimdi isteyerek çalışıcam, zira istediim bölüm, istediim dersler". Bi süre sonra bu ders çalışma isteği ortadan kalkıyo iyice. Devamsızlığı takmayan hocalar sayesinde iyice bi rahatlık çöküyo. Derslere gitmeyip not almadıkça derslerden geri kalma, vizeleri ucundan kıyısından kurtarma gibi durumlar başlıyo. Dersler gittikçe ağırlaşınca sıkıntı ve stres iyice artıyo. Rahat biriysen bunları rahatlıkla atlatırsın gerçi. Aslına bakarsan hayatın her dönemi böyle. Ama ufak tefek, ama büyük sorunlarla karşına çıkıp seni sürekli ilerlemeye zorluyo. Tamamen rahat bi hayat yaşasan, hayatın hiçbi anlamı kalmadıını düşünmeye başlarsın. Örneğin genelde kendi alanında en başarılı olan isimler, çok çok zor çocukluk dönemleri yaşamış oluyolar. Üniversite dönemlerinde sorunları yavaş yavaş ve kendiliğinden çözülmeye, hayatları ufak ufak biçok başarıyla dolmuş oluyo. Kısacası, yaşadığın dönem senin için en zevkli geçecek dönemlerden biri. Hayatın boyunca, şimdiye kadar yaşadığın sorunlara benzer sorunlarla karşılaşcaksın. Ama bu laflar seni sıkmasın, onları aşmayı kendi kendine öğreniyosun. Kimi zaman esgeçip, kimi zaman üstüne gidiyosun; ama bi şekilde mutlaka çözüyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 19 yasında homo olamazmı insan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 nerden çıktı şimdi o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 aquile sölemiş dominic yorum yapmış bende genel bi yanılgı yaratılmasın forumda dıye duruma el attım. yoksa biz senı seviyoz [ Mesaj 08 Mayıs 2007, Salı - 02:41 tarihinde, Cuce tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 sivri insansin körelmek istemiyorsun. haklısın. //ama homo olma, homo olmak bir çözüm değil gerçekten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 Hayret doğrusu, okuldan bu denli tiksinmiş bir insanı ilk defa görüyorum. Kimse okula gitmeyi sevmez ama genelde özellikle de lise ortamı hoştur.Örneğin biz mezun olurken hüngür foşurt ağlamıştık. Mezun olalı 10 yıl oluyor.Hala moralim bozuk olduğu zaman liseme giderim, bahçesinde otururum, anılarım canlanır ve keyfim yerine gelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 lise en süper yıllar zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 Lise süper de, gaylik hakkaten bir çıkış yolu olmamalı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gelroth Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 çemikıl gey miymiş????? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 Ergenliğe girişten sonra, 18-19 yaşına kadar gençlerin okul ortamından uzaklaştırılması gerektiğini yazan bir teori okumuştum bir aralar, bulursam buraya koyarım. Yazıyı yazan adam ABD li (oradaki lise ortamı biliyorsunuz çok vahşi Amerikalıların toptan manyak olmasının sebebi lise ortamı). Diyor ki ergenliğe girişile beraber, hormonlar vs. sebebi ile gençler zaten sapkınlaşıyor. Ya aşırı ego kurbanı oluyor, ya içine kapanıyor ve lisede bu durumdaki binlerce ergeni bir arada;(hemde bazıları yeni ergenliğe giren bazıları sonuna yaklaşan ergeni ) bulundurmak durumu iyice derinleştiriyor. Bu teoriye göre adam 5 senelik bir temel eğitimden sonra gençleri, disiplinli ortamlarda çalıştırmak gerek diyor. Böylece hem söz konusu sendrom ortadan kalkıyor, hemde üniversite çağından önce hayat tecrübesi erken kazanılıyor. Daha olgunlaşmış insanlar olarak 18-19 yaşında kendi hayatlarına yön veriyorlar. Tabii bu arkadaşın ABD li olması ve ABD de lisede öğretilenlerin hiçbir işe yaramıyor olması da göz önünde bulundurulmalı. Adam lise eğitimi zaten gereksiz diyor. Ne kadar katılırsınız bilemem, ben o yaşları geçtiğim için bana göre hoş geldi ama 14 yaşında olsam torna tesfiyede çalışmaktansa liseyi tercih ederdim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MADBOY Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 Döneme göre değişiyor lise yılları aslında, sizin zamanınızdaki lise dönemleri kat kat güzeldir :) Şimdi ise her 10 adamdan 9'u bağdat caddesinde elinde tespihle gezip yerlere tüküren, ana baba parası yiyen, apaçi modunda gezen saçma salak tipler, çünkü bunların içinde yaşıyorum ben, cidden baygınlık veriyor bu ''ergen kendini kanıtlamaya çalışma'' tavırları bu adamların. O yüzden ben de açıköğretim lisesine geçtim, ki tek dezavantajı lisedeki geyik ortamını pek yaşayamamam, ama sonuçta eğitim hayatıma bir eksisi olmayacak. Yine o geyik ve eğlence ortamını kaybetmemek için bağlarımı koparmadım tabii ki, ama şöyle birşey de var, bu arkadaşlarımdan artık daha çok soğumaya başladım, çünkü davranışları bildiğiniz ergen davranışları. Yanlış anlamayın, ben ergenlik çağını geçtim, ben artık büyüdüm hüeağ diye yazmıyorum buraya, adamların sadece geç olgunlaşmasından (ki jenerasyonumuzda böyle birşey var 89-90-91 jenerasyonunda) rahatsız oluyorum, tabi yapabileceğim birşey yok. Yani adam diyor cumartesi birşeyler yapalım falan, öğlen arıyorum adam ''ulan bizim moruğun hatununa birtane ibne sarkmış, karnını deşicez mevzu var olay çıkacak heheheh, bitince ben seni ararım'' diye konuşuyor, ben gidiyorum uzaktan izliyorum olayın olacağı yeri , 2-3 konuşuyorlar anlaşıyorlar dağılıyorlar. Yani kendilerini bir nevi mafya-çete misali görüyorlar :) Olay orada zaten , kanıtlamaya çalışıyorlar kendilerini, çıkış yolu arıyorlar... Anlatamadım pek ama anlamışsınızdır umarım dediğimi :) Ama şöyle birşeyde var , bazılarının postlarda dediği gibi böyle şeyler hayatta çok karşımıza çıkacak, o yüzden en iyisi ignorance olayını kullanıp takmamak , bulaşmamak ve uzak durmak, eskiden ben de kafa yorardım böyle şeylere , çok bağlantı yapardım aralarında ulan neden böyle bunlar falan diye, ama nasıl olsa onların kişiliğini ancak zamanla kendileri değiştirebilecekler , ya da hiç değişmeyecekler, o yüzden ya onlar değişene kadar ya da sonsuza dek onlardan uzaklaşıp uğraşmamak :) [ Mesaj 08 Mayıs 2007, Salı - 17:26 tarihinde, MADBOY tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Necro Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 Problem sistemdem bendemi bilmiyorum ama bu yıl mezun edecekler beni mke mke ( bu senede kalırsam) hocaların çoğuyla anlaşamıyoruz arkadaş matematikci formülle çöz diyor ben çözemem formülle falan varsa yoksa akıldan çözücem denklemleri falan kim kaybediyor? ben al sana 0 , edebiyat hocası fikirlerime saygı duymuyor yorumun belli bir gerçekliliğinin olmadığını ama kendi yaptığı yorumun doğru olduğunu söylüyor falan diye gidiyor kim kaybediyor ben kaybediyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 eh, okul bittikten sonra diğer dertlerde başlıyor. hergün okula gidiyordun ve sıkıcı geliyordu. şimdi hergün evde olacaksın. yapacakların bir noktadan sonra bitecek. eğer üniversite sırada yok ise büyük bir boşluğa düşebilirsin. bunun yanı sıra üniversiteden sonra iş ve askerlik gibi sorunlar var. doğrusu bende senin gibi evde oturup deli gibi vakit geçirmeyi isterdim. bunun yanı sıra ben ilkokulda geçirdiğim o güzel günleri özlemişim. hergün nefret ederek ve kaçarak giderdim. ancak dönüp baktığımda şimdi orada olmayı isterdim doğrusu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar