Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nöroleptik İlaçlar?

Sensible

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar,ben çok stresli bir insanım. Herşeyi kafama takarım(ki burada çok var benim gibi). Hoş olmayan birşey olduğunda günlerce üzerinde düşünüp düşünüp sinir stres yaparım.
Bunun sonucunda bende Strese bağlı egzama,migren hatta Ecevit tiki bile çıktı. Durumdan çok rahatsızım.
Durumu babamla konuştum ama ilaçların çok zararlı olacağını söyledi. Bağımlılık yaparmış falan filan... Nedir ne değildir?
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Bu ilaçlar hafif uyuşturucular aslında.Alışık değilsen(olma da zaten) kısa zamanda bağımlılık yapıyorlar (Alışıksan da yapıyorlar ama daha uzun uğraşıyorlar ve kurtulman daha kolay oluyor.) Çok az bir dozda olduğu için önce etkisini bile fark etmezsin ama düzenli aldıkça uyuşturucu bedenine yerleşir. Bıraktığında umarsızca istemeye başlarsın , huzursuz olursun(tabii bunlar ilaca göre değişir). Benim tavsiyem dokturun önerse bile alma - onun yerine seni ne sankinleştiriyorsa ona yönel (mesela yataktan önce ve sonra yarın saat bach dinle - ).
Sosyal ağlarda paylaş

Doktorsuz olmaz bu isler bildigin gibi, doktorun gerek gorurse baslarsin. Fakat;

Bu ilaclara basladigin vakit birakmasi baslamasindan daha zordur, aniden biraktin mi "Allah'in sasar"(yani daha vurgulu anlatirdimda burasi forum :) ) Yavas yavas birakirsin doktor kontrolunde falan ama o isler biraz hikaye. Birakma donemi uzun surer ve o donem dagilirsin bi sure.. Bu durumundan kat kat kotu gecer.. Yani iyi dusunmen gerek..

Ben kisisel olarak tavsiye etmiyorum bu tip ilaclari. Soyle bir benzetme yapabilirim, ilacsiz ferrari gibisindir, ses cikarirsin gurultulusundur ama hizlisindir ve "sensin"dir. Ilacli boyle yolda yag gibi kayan arabalardan olursun ama sen olmazsin, o sesi kisabilmek icin bi suru yatirim vardir ustunde, sesinden, "senden" olursun. Undead olursun bir nevi.. Tavsiye etmiyorum her durumda hatta ileri derecelerde bile, anca kendine ve etrafina belli bir dereceye kadar zarar verene dek. O noktaya kadar ben tavsiye etmem kimseye. Tabii son sozu doktor soyler. Ama doktorun dedigine uyup uymamakta sana kalmis :)
Sosyal ağlarda paylaş

Tabiki ilk once bi doktor'a gorunmelisin. Ama bu tur ilaclar aldigin doza bagli olarak sersem, dalgin yapabiliyor. Benim bildigim ve sinirli/stresli oldugum zamanlarda Atarax (25mg - Tablet) iciyorum. Yanliz soyle bir durum varki; bu ilaclar hakkindaki fikrin, bu ilaclarin ise yarayip yaramayacagi konusunda, sonucu ciddi anlamda degistirebiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...