Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şeriat...

Aragorn

Öne çıkan mesajlar

said:
Şeriat'ın emrettiği birşey yok. Türban İslamiyet'in emridir.

bak ne demişsin türban islamiyetin emridir.

türkiye devletide herhangi bir dine mensup değildir.tartıştığımız 'laiklik' ilkesi bu.

islamiyeti bireyler yaşar,devlet değil.

niye üniversitelerde kilise yok,cami yok çünkü kamusal alanda dini sembol bulunamaz.

[ Mesaj 03 Mayıs 2007, Perşembe - 19:04 tarihinde, Apache tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Benim dinime göre, kadınların mahrem yerlerini görmem haram arkadaşım. Hiç baktığın yeri görürsün zırvalarına girme, o kadar çok var ki kafayı nereye çevirsem önüme geliyor. Bu benim dinim, hani din ve vicdan özgürlüğü? Herkes için var, bir Müslüman için yok özgürlük. Bir de pişkin pişkin şeriat tehlikesi var diyorlar...
Sosyal ağlarda paylaş

zaten türban üzerine peruk takan zihniyet kimse yanlış anlamasın da en aşağılık zihniyettir. sen hem saçlarını gösterme, hem de belki ondan daha gösterişli, görenleri mest edecek(?) peruğu tak, insanları kandırabilirsin, kendini bile kandırabilirsin ama yukardakini asla...

ayrıca, üzgünüm ama senin zihniyetinden olmayan insanların arasından geldi bunlar da, onun teröristi bunun sahte şeyhiyle videoları fotoğrafları yazışmaları ortaya çıktı bol bol. daha ne olsun?

bir adam dininin bütün olduğunu iddia edip, 20 saniye geçmeden de insanların gözünün içine baka baka yalan söylüyor ise, en güvenilmeyecek kişidir..

türban günümüzde siyasi bir simge haline gelmiştir. onu bu hale getirenler de şüphesiz dinci zihniyettir. siyasi simgelerin ise kamu kuruluşlarında taşınması, gösterilmesi iyi karşılanmaz, büyük cezalar alırsınız. buna en basit örnek; naziler gamalı haçı güney asya'dan almışlardır, hala daha oralarda dini sembol olarak kullanılmaktadır (hilal, haç, yıldız, şamdan vb.. gibi). ama bugün bir rahip üzerinde bu simgeyi taşıyan kutsal kitabıyla amerika'ya havaalanına girdiği an hapse atılıyor..

ve ayrıca, şeriat sistemini getiremezler doğru diyorsun, ama bir bak, dürüst ol kendine karşı. akp geldiğinden beri devlet kuruluşlarında nasıl kadrolaşılmış, kadrolaşmayı herkes yapıyor, ona bir sözüm yok, ama en basidinden, kadroya aldığın kadınların %95i türbanlı ise, bu senin din ayrımcılığı yaptığına kanıttır, bu da büyük suçtur..

amerika ne isterse onu yapıyoruz, kuzey ırak'a bile giremedik, ulu türk ordusu yıpratıldı, dünyadaki prestiji sarsıldı, bilinçli bir şekilde. hergün şehit veriyoruz, ve bekleye bekleye amerikaya da cesaret verip ambargo koyarız, savaşırız demelerine sebep olduk, bakalım ne olacak..

[ Mesaj 03 Mayıs 2007, Perşembe - 19:08 tarihinde, DoruK tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Şeriat'ın emrettiği birşey yok. Türban İslamiyet'in emridir.

bak ne demişsin türban islamiyetin emridir.

türkiye devletide herhangi bir dine mensup değildir.tartıştığımız 'laiklik' ilkesi bu.

islamiyeti bireyler yaşar,devlet değil.

niye üniversitelerde kilise yok,cami yok çünkü kamusal alanda dini sembol bulunamaz.

o zaman kamusal alana türbanı sokmaya çalışanlar, diğer sokmaya çalışmayan kesimide beraberinde götürüyor yani A müslümanı girsin deyince geriye kalan 28 tane müslümanda istemiş görünüyor bu yüzden de Türkiye'de her başı kapalı insan şeriatçi görünüyor yanlış mı anlamış oluyorum?
Sosyal ağlarda paylaş

Çocuk, merak etme senin Allah'ın istek dışı bakmalarına günah yazmaz. Müslüman olan sensin bunu sana ben mi öğretmeliyim. Yola at sıçmış sen gidip üstüne basıyor musun? Orada kendi iradenle yol değiştiriyorsun. Peki ben ne yapıyorum şu an, boşuna enerji harcıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle, mantıklı bir cevap geldiği için teşekkür ediyorum DoruK.

Türbanın siyasi simge haline gelmesi konusunda aynı fikirleri taşıyoruz. Dinci diye geçinen bir grup becerdi bu gerizekalılığı. Ama böyle olmaması gerekiyor diye düşünüyorum.

AKP'nin yurtdışı politikasını kesinlikle övemem. Kuzey Irak'a girilmeliydi bence de. O Barzani denen mahluğun söyledikleri yanına bırakılmamalıydı, yanlış yapıldı. 3 Mart'tan ders alınmadı aynı yanlış bir kez daha yapıldı.
Sosyal ağlarda paylaş

Messor bak verdiğin örnekteki gibi "yol değiştiriyorsun". Benim de yol değiştirmem lazım. Ayrıca o örneği ben verseydim, mini eteklilere "bok" demiş olacaktım. Ama işte mesajı nereye çekebilirim, nerden laf sokabilirim gereksinimi olmayınca, normal olarak algılanıyor örnekler.
Sosyal ağlarda paylaş

@aragorn

en eğer bi kadının saçını görünce tahrik oluyorsan bu kusura bakma ama bu kadının suçu değil senin azgınlığındır.

Ben kadınların türban takmasını onların ikinci insan gibi görülmesine yorumluyorum. Erkekler de türban taksın o zaman ? Bende belki bi erkeğin saçını görünce tahrik oluyorum hayret bişe yaa...

Hoş islam dini ztn ataerkil bi din. Kadınları gayet ikinci sınıf insan yerine koyuyor ya neyse...
Sosyal ağlarda paylaş

ya çıkan sonuç çok komik.

türban=özgürlük
etek boyu=orospuluk ölçütü
tahrik olmak=dini yaşayamamak
dini yaşayamamak=orospuluğu yüksek gösteren mini etek
özgürlük=orospuluğu yüksek gösteren mini eteği giymemek

yazık sana aragorn.şeriat böyle çıkıyor işte merak ediyorsan.

said:
sütyensiz hatunların, afedersin orospu gibi okula gelenlerin de okula alınmaması lazım

[ Mesaj 03 Mayıs 2007, Perşembe - 19:18 tarihinde, Apache tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Apache, ilk mesajda belirtmiştim, yazdıklarım başka yerlere çekilecek diye.

O mini eteğin geçtiği mesajı ve cevap verilen konuyu oku, ne için yazdığımı anlayacaksın. Bana ne insanların eteklerinden? Ama sen anlamazsın tabi, senin menfaatlerine aykırı...
Sosyal ağlarda paylaş

ben lafları anlamıyorum,mini etekliler orospu herkese yapıştır lafları.

benim ne menfaatim olacak ben çağdaşlık istiyorum.türban girsede girmesede beni geren bir yönü olmaz ama onun arkasıda gelecek sonra bir ucu bana girecek onu biliyorum.

[ Mesaj 03 Mayıs 2007, Perşembe - 19:21 tarihinde, Apache tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

islamiyetin söylediği türban değil başörtüsü onu bile ayıramıyorsun.büyüdüğün tarikat yuvalarında bu ayrımı yapacak beyinsel gelişimi engellemişler belli ki.

günlerdir tartışmalar yapıyor,durupta kendine bir ufacık pay çıkarmamışsın.

milyonlar meydanlara dökülüyor iki haftadır,insanlar şeriat istemiyoruz diye bağırıyorlar sen çıkmışın türban emir,şeriat yok diyorsun.

bırag pls.

[ Mesaj 03 Mayıs 2007, Perşembe - 19:25 tarihinde, Apache tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

He sen çok memnunsun, etrafında mini etekli, her yeri açık, boya küpüne girmiş çıkmış insanlar görmeyi. Ben sana diyo muyum öyle insanları görebileceğin yerler var, orada yaşa sen diye?

Ben senin yaptığın şeyin örnek vererek ne anlama geldiğini anlatmaya çalışıyorum. İnsanlara örümcek kafalı, karafatma demek, her insanın harcı değil, büyük medeniyet ve kişilik gerektiriyor, doğru söylüyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

ÖM de değil, objektif bakamayan adamla neyi tartışıcam ben. İnsan gibi bir grubun düşüncelerini anlatmaya çalışmışız, adamlar nerelere çektiler olayı. DoruK gibi fikirlerini medeni şekilde belirten bir adam daha olmadı ki. Direk guard'ını alan atlıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...