Freak Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Tek portlu kablo modemden iki bilgisayara nasıl internet gönderebilirim. Switch'in işe yaramadığını duydum bu konuda yardım edebilecek biriler var mı acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 evet bende bunu arıyorum illa çok portlu modem aldırmayın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Freak Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Bana 3 seçenek sundular 1)IP Sharer 2)Router 3)anabilgisayara 2. bir ethernet kartı ve o ethernet kartından diğer bilgisayara bağlantı.(2. bilgisayarın nete girebilmesi için ana bilgisayarın açık olması gerekiyormuş) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 1ini eternetten, diğerini usbden bağla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Freak Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Onu düşündüm Dynun ama usbden bağladığın zaman çok iyi performans alamıyomuşsun onu öğrendim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malibu Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Ben ethernetten ana bilgisayara ordan Switch e oradan da diğer bilgisayarlara dağıtıyorum evde. Ana makinanın açık olması gerekiyo ki benim için o kadar sorun değil zaten hiç kapanmıyor neredeyse. Birtek restart atarken falan kötü oluyor ben makinaya. Tesadüf hepte kardeşim tam WoW da PvE yapıyo oluyo =p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Switch nasıl işe yaramıyormuş? Değil switch hub ile bile olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malibu Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Şeyden olmuyo GE TA ; Bu tek portlu modemlerin genelde ara yüzü olmuyor. Dial Up bağlantı gibi bağlanıyorsun. Dolayısıyla illaki bilgisayara direkt olarak bağlı olmalsı gerekiyo. Ha arayüzü olan bi modemse olur tabi o ayrı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Freak Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Ya şöle dediler,"Switch ip değiştiremediği için işe yaramıyo ama router işinizi görür".Ben de bilmiyorum çabucak bi karara varıp sonuca bağlamak istiyorum işi.Adslde belki işe yarıyodur ama Kablonette olmuyo dedi bilgisayarcılar ama tabi uzman görüşü olan biri varsa onu da dinlerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crane Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Ikinci bilgisayar laptop gibi tasinabilir birseyse; ana bilgisayarina wireless pci adapter alip interneti paylastirabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Freak Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Hayır ikinci bilgisayar win98 kurulu eski bir masaüstü bilgisayar, biraz önce ethernet kartı aldım umarım işimi görür sorun yaşamam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enyalios Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 router la çözebilirsin bu işi veya 8 li bi switch alıp direk paylaştırabilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 switch ile hub'ın farkı ne? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Basit olarak hub gelen bir sinyali sadece hedef bilgisayara ait porta değil tüm portlara yollar. Switch ise networkü bölümlere ayırır ve gelen sinyalin headerından adres okuyup hedef bilgisayara gönderir veriyi. Hub'da aynı anda 2 ya da daha fazla sinyal gelmesi durumunda paket çakışması olur ve farklı teknikler kullanılarak bu durum çözülmeye çalışılır ancak yavaşlama olur. Switch'de bu yoktur. Küçük networkler de ve ev kullanımında çok bilgisayar olmadığı için bu collision durumu çok fazla olmaz ve olduğunda da yavaşlama rahatsız etmez. Bu yüzden ya da bilgisizlikten hub ile switch aynı şeymiş gibi sunuluyor satıcılarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Hub alıp modemin portunu hub a baglarsın hubdan da 2 tane cat5 kablo ile bilgisayarlara ayrı ayrı baglantı yaparsın ve her zaman internete baglı kalıp bilgisayarları birbirinden bagımsız internete baglı hale getirirsin ve istersen de network uzerinden dosya paylasımı yaparsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 switchlerin fiyatı baya ucuzladığı için artık hub almaya gerek yok bence direkt switch alın o modemlerin ip değiştirememesi hiç aklıma gelmemişti benim. o halde duruma göre davran bence. şimdi senin 1.bilgisayarın hep açık olacasak veya diğer bilgisayar nete girerken 1.yi açmasında sorun yoksa sen 1. bilgisayara bağla, sonra 1. bilgisayara 1 tane fazladan ethernet kartı taktır ordan da 2. bilgisayara bağlarsın ama yine gidip düzgün bir modem alman en mantıklısı gibi gözüküyor bence. router alacağına direkt 4 portlu bir modem al. kablo modem satılıyor mu bilmiyorum gerçi ama mutlaka satılıyordur biyerlerde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Kablo modemde bunun dışındaki bütün modemler tek port ethernet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Freak Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Şuan ana bilgisayarımda 2 ethernet kartı var biri kablo modeme bağlı diğeri 2. bilgisayarın ethernet kartına bağlı.Ancak bağlantıyla ilgili bir sorun yaşıyorum tam olarak nedeni çözemedim, diğer bilgisayara internet bağlantısını paylaştıramıyorum.Kablodan olabilir veya 2. bilgisayar win98 olduğu için bağlantı ayarlarında sorun yaşıyo olabilirim. Bilgisayarlar arasında bağlantı yaparken illa cross kablo kullanmak gerekli mi yoksa düz network kablosu da işimi görür mü?Bana cross kablosuz olmaz dendi ama bağlantı ayarlarında bi sorun yaşıyosam, düz kabloyla da derdimi çözebilirsem boşu boşuna 15m cross kablo almak istemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ColdShadow Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 eğer modemin eskiyse dhcp server desteği yoktur bu da ip dağıtımı yapmasını engeller. yani switch veya hub alırsan tek ip olacağı için dağıtım olmayacağından paylaşım yapamazsın. sadece aynı lan üzerinde bulunabilirsin. bu da çok işine yaramaz sanıyorum. bu açıdan boşa para verme hub veya switch için. router alırsan kesin çözüme ulaşırsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 HUB alınır. 1. bilgisayar usb den internete bağlanır. 1. bilgisayar ethernet ile hub'a bağlanır. 2. bilgisayar ethernet ile hub'a bağlanır. 1. bilgisayardaki USB internet paylaşıma açılır. 2. bilgisayarda network wizard ile başka bir bilgisayar üzerinden internete bağlanma ayarı yapılır. Tabi 2. bilgisayarın internete girebilmesi için 1. bilgisayarın açık olması gerekir. Sadece usb çıkışı olan modemlerde router/dhcp/nat olayı olmadığından internet direk paylaştırılamıyor. Router alıp ayarlarla kasmak yerine bence 4 portlu bir modem alsan hatta wireless alsan çok daha rahatlarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Bende switch ile olmuyor, her modeme tek IP veriliyor, Aktifkablo'dan Turksat'a kadar tum sirketlerde boyleydi. Mesela ethernet kartini degistirsem, veya modemden gelen kabloyu laptopa taksam, o zaman bile IP alabilmesi icin telefon acmak veya birkac saat beklemek gerekiyor, onceki MacID sistemden dussun diye. Her sirkette boyle mi bilmiyorum da, routerli modem almak veya ana makine uzerinden dagitmak gerekebilir yani, bi arkadas vsden switch alip oluyor mu bi deneyin derim once. USB+Ethernet isini denemedim ama switchle ayni mantiktir muhtemelen, olmaz gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odrin Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Kablo internetin çalışma mantığını bilmiyorum.Fakat IP'leri private ve public olarak ikiye ayırabiliriz.Private olanlar bizim genelde bilgisayarlarımıza verdiğimiz 10.0.0.0 dan 10.255.255.255'e,172.16.0.0 dan 172.31.255.255'e ve 192.168.0.0 dan 192.168.255.255 e kadar olan IP'lerdir.Bunlar iç networklerde kullanılmak için ayrılmış IP bloklarıdır.Yani nette karşılıkları yoktur.Public olanlar ise kullanıcılara özel IP'lerdir.Bunlardan nette sadece 1 tane vardır.Senin bilgisayarının IP numarası eğer private gruba giren bir IP ise büyük ihtimal switch,hub işini çözer diye tahmin ediyorum.MAC kısıtlaması konusunda bir bilgim yok.Ancak wireless kablo modemler olduğuna göre böyle bir şey yoktur diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Wireless kablo modem bi arkadasimda var, icinde router oldugu icin switch ile uzaktan yakindan alakasi yok. Modem tek bi tane IP aliyor, bagli bilgisayarlara internal IP'ler verip interneti paylastiriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Freak Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Aradığım yerler "ana bilgisayara 2 ethernet kartı takılarak sorun hallolur araya bi cross cable bitti gitti" demişlerdi gittim cross cable'ı da yaptırdım ama diğer bilgisayar win98 olduğu için farklı bişeler gerekiyo sanırım. Çıkamadım işin içinden açıkcası Kabloneti alırken bana bağlantınızı paylaşabilirsiniz demişlerdi ama baya zormuş anlaşılan. Şuan bi ethernet kartımdan kablo modemime düz network kalbosu çekili ve diğer ethernet kartımdan win 98 olan bilgisayarıma cross ethernet kablosu çekili; 2. ağı etkinleştirdiğim zaman "sınırlı bağlantı veya bağlantı yok" uyarısıyla karşılaşıyorum. Bu networkun nası çözümlenebileceği hakkında yardım ederseniz çok hora geçer... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Win98'de ICS nasil calisiyodu, hatta var miydi cok hatirlamiyorum, en azindan ME kuramaz misin oraya? Interneti alicak bilgisayarda TCP/IP ayarlarinda: IP 192.168.0.2, Subnet Mask: 255.255.255.0 Gateway IP: 192.168.0.1 Interneti dagitan bilgisayarda da: IP 192.168.0.1, Subnet Mask: 255.255.255.0 [edit: Dagitan bilgisayarda 2 ethernet kartin oldugu icin dikkat et, bu ayarlari diger bilgisayara giden ethernet kartina yapican, kablo modemin bagli oldugu kart otomatik'te kalicak.] Boyle ayar yaparsan network olur da, 98'de ICS var mi hatirlayamadim iste, yoksa bi arastir belki sonradan cikmistir SP gibi biseylerin icinde, o da olmazsa bi ME kurmayi dene oraya belki. [ Mesaj 08 Mayıs 2007, Salı - 00:31 tarihinde, Baggio tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar