Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bülent arınç for president


forgiver

Öne çıkan mesajlar

bugun açıklama yaptı
cumhurbaşkanının görev süresi dolmasıyla ilgili
beni baya güldürdü, mutlaka izleyin derim
http://www.ntvmsnbc.com/modules/habervideo/video.asp?CatID=0&cbVideo=786&cbQuality=1
en kopartıcı noktası olmassa anayasa mahkemesine sorarız :) kısmı

bu konu daha net gibi, sezer görevi bırakmassa devam eder, yoksa ben geçerim dedi özetle ama sezerin bırakmaması kendi kararıdır deyip, topu ona attı.

said:
Kendisinin vekalet edeceğinin sinyalini veren Arınç, Burada söz konusu benim. Anayasamız diyor ki, 7 yıllık süre için seçilir. Çok değerli Cumhurbaşkanımız Sayın Sezerin görev süresi 16 Mayısta ne yazık ki sona eriyor. Keşke 2. dönem daha seçme imkanımız olsaydı, ama bitiyor diye konuştu.

burada ayrı bir şov ve ironi var, yüz ifadesi özellikle

said:
Bir kısım, Sayın Sezerin görev süresi 16 Mayısta sona erer, yerine vekaleten Meclis Başkanı bakar demektedir. Bir kısım ise Hayır mevcut cumhurbaşkanının görev süresi yenisi seçilinceye kadar devam eder demektedir. Bu konuda karar verecek bir merci bulunmamaktadır. Eğer vekaleten bir durum söz konusu olacaksa, bu kişi ben olacağımdan, benim bu konuda çok taraf olmam şık değil. Ama bir hukukçu olarak elbette benim de görüşüm var. Benim görüşüme göre Sayın Sezerin görev süresi 16 Mayısta sona erer. Kanaatimce bu tartışmaya son noktayı koymanın yolu şudur; hem eski bir Anayasa Mahkemesi Başkanı olarak hem mevcut Cumhurbaşkanımız olarak Sayın Sezer, bu konuda karar vermelidir.


tam transkriptini bulamadım malesef

[ Mesaj 02 Mayıs 2007, Çarşamba - 20:16 tarihinde, forgiver tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

olmaz öyle şey, sezer devam eder zaten. vekalet durumu sadece boşluk, dış seyahatler ve istifa için geçerli.

bu adamın yüz ifadesine sinir oluyorum ya. gülüşü, gıcıklığı ne antipatik bir adam.. anayasa mahkemesi kararı açıklandığında basın toplantısı falan yapsaydı karşısına geçip zuaaağ diye gülmeyi çok isterdim..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ne kadar gerizekalı seviyesiz biri olduğunu gösteriyor. Artık kendini kontrol edemiyor işte ne yapsın heheh.

Bu arada eğer görevini kendisi bırakmazsa Sezer'in devam edeceği garanti. Anayasadaki maddeyi okudu birisi televizyonda. Yenisi seçilene kadar eskisi görevi sürdürür diye.

Bu konuda da bir kapak olsun bunlara.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kişiliksiz çünkü kişilik sahibi Ulu Önderin kurduğu "Laik" Türkiye Cumhuriyetine karşı. Ayrıca laiklik insan haklarına uygundur, aksi değildir. Bu karşıt görüş olma meselesi değil onun bu topraklarda yaşamasını sağlayan adama ve insan haklarına saygısının meselesi. İnsan diğerlerinin özgürlüğüne karışmamalı..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Merak etmeyin anayasamızın 113. maddesinde gayet açık bi şekilde belirtilmiş..

Yeni seçim esnasında Cumhurbaşkanlığının süresi uzar..
Eğer öyle bişey yapmaya kalkarsa anayasayı ihlal etmiş olur..

Onu da geçelim..Cumhurbaşkanının tıpkı bir asker gibi soy olarak temiz olması gerekiyo..Arınç'ın dedesi Memenen olayında Kubilayın başını kesen şeriatçılar arasında..Orduyada ters düşüyo..Hangi baş komutanın asker karşıtı olduğu görülmüş? ihtimal bile veremiyorum bu yüzden
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Aragorn
üye § 02 Mayıs 2007, Çarşamba - 20:51
Vodan gerizekalı dediğin adamın eğitim geçmişini bir oku bakalım, sen çok zekisin heralde. Sonuçta siyaset bu, kim kime gol atarsa...


1. Bu adam hukuk mezunu. Hukuk okumak için çok zeki mi olmak gerekiyor muş?

2. Hukuk mezunu bir insan o maddeyi okuyup evet ben vekalet edeceğim diyorsa gerizekalı olduğu su götürmez bi gerçektir.

3. Eğer bir insan bu adamın zeki falan olduğunu iddia ediyorsa o da en az bunun kadar gerizekalıdır.

Bak Aragorn beyefendi gol atacak birşey yok anayasa var. Anayasaya mı gol atacak bu herif? Her maddeyi kendi işine geldiğine göre yorumlayıp sonra biyerine kapak oluyor.

Yeri geldimi demokrasi sakızını kimseye bırakmayan insanlar kendi istedikleri gibi kararlar çıkmayınca önüne geleni hedef göstermekten çekinmiyor. Danıştay baskını üzerinden daha 1 yıl bile geçmemişken senin yalakası olduğun Tayyip çıkıp Anayasa mahkemesini hedef gösteriyor.

Sende, yaltaklandığın insanlarda bi bilmemne olun gidin bi zahmet.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaslar konuyla ilgili olarak anayasanın 102. ve 106. maddesi buyrun:

said:
B. Seçimi

MADDE 102. – Cumhurbaşkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi üye tamsayısının üçte iki çoğunluğu ile ve gizli oyla seçilir. Türkiye Büyük Millet Meclisi toplantı halinde değilse hemen toplantıya çağrılır.

Cumhurbaşkanının görev süresinin dolmasından otuz gün önce veya Cumhurbaşkanlığı makamının boşalmasından on gün sonra Cumhurbaşkanlığı seçimine başlanır ve seçime başlama tarihinden itibaren otuz gün içinde sonuçlandırılır. Bu sürenin ilk on günü içinde adayların Meclis Başkanlık Divanına bildirilmesi ve kalan yirmi gün içinde de seçimin tamamlanması gerekir.

En az üçer gün ara ile yapılacak oylamaların ilk ikisinde üye tamsayısının üçte iki çoğunluk oyu sağlanamazsa üçüncü oylamaya geçilir, üçüncü oylamada üye tamsayısının salt çoğunluğunu sağlayan aday Cumhurbaşkanı seçilmiş olur. Bu oylamada üye tamsayısının salt çoğunluğu sağlanamadığı takdirde üçüncü oylamada en çok oy almış bulunan iki aday arasında dördüncü oylama yapılır, bu oylamada da üye tamsayısının salt çoğunluğu ile Cumhurbaşkanı seçilemediği takdirde derhal Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimleri yenilenir.

Seçilen yeni Cumhurbaşkanı göreve başlayıncaya kadar görev süresi dolan Cumhurbaşkanının görevi devam eder.


said:
F. Cumhurbaşkanına vekillik etme

MADDE 106. – Cumhurbaşkanının hastalık ve yurt dışına çıkma gibi sebeplerle geçici olarak görevinden ayrılması hallerinde, görevine dönmesine kadar, ölüm, çekilme veya başka bir sebeple Cumhurbaşkanlığı makamının boşalması halinde de yenisi seçilinceye kadar, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cumhurbaşkanlığına vekillik eder ve Cumhurbaşkanına ait yetkileri kullanır.


madde 102 nin bold lu olan kısmıyla madde 106 yı göz önüne aldiginizda vekillik yapamayacagi belli oluyor.

[ Mesaj 02 Mayıs 2007, Çarşamba - 22:27 tarihinde, Elan_Morin tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...