Prawler Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Arkadaşlar daha önce GRE'ye giren ve bu konuda bilgi veyahut taktik verebilecek birileri var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gelroth Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Açılımınıda yazsaydında bilmeyenler örenseydi =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2007 Graduate Record Examination. degisiyo bu donem, eskiden girenlerin tavsiyesi pek ise yaramaz heralde, ama yarayadabilir, sonucta sinav sinavdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2007 aquila, Sistem şu anlık değişmiyor. ETS'nin sitesinde şöyle birşey var: Plans for the Revised GRE® General Test Cancelled Contact: Tom Ewing (609) 683-2899 [email protected] Princeton, N.J. (April 2, 2007) —ETS has cancelled plans to launch the revised Graduate Record Examinations® (GRE®) General Test. The decision was made in consultation with the Executive Committee of the GRE Board. While ETS and the Board remain committed to improving the test, on balance, GRE officials said they believe problems guaranteeing complete access to the new Internet-based test outweighed the benefits of immediately moving to the new format. ETS originally planned to launch the revised GRE General Test worldwide in September. Instead, the company will continue to offer the test worldwide in its current computer-based, continuous testing format. Registrations in India, China and Japan, which had been closed, will be reopened in the near future to accommodate application deadlines. Likewise, registrations for the current GRE General Test will continue elsewhere. "The decision to cancel the revised GRE General Test best serves the interests of test takers and the graduate institutions that use those scores to make admissions decisions," says David Payne, Executive Director of the GRE Program at ETS. "After much debate and evaluation, it became clear that the current format offers students more convenient and flexible opportunities to test when and where they choose, while still providing score users with valid predictors of test takers' preparedness for graduate school study." The primary reason for cancelling the launch of the revised GRE General Test was test taker access. Plans called for the revised test to be delivered over the new worldwide network of 3,200 Internet-based testing centers. Despite the network's size, ETS officials did not believe that full access to the General Test for all students could be confidently assured. "As the launch approached, ETS determined that, despite the aggressive development of our Internet-based testing network, we could not guarantee complete access to all students needing to take the exam" Payne explains. "While the graduate community supports, and in fact helped develop and pilot the revised GRE General Test, they have also stated that they are satisfied with the current GRE General Test, until such time as improvements can be gradually implemented. ETS is being responsive to their best interests." ETS officials will work with the GRE Board to implement many of the planned test content improvements in the future without the access issues associated with changing to an entirely new test delivered over a brand new testing network. Administering the GRE General Test in two testing sessions in The People's Republic of China (including Hong Kong), The Republic of Korea and Taiwan will also continue for the immediate future. [ Mesaj 05 Mayıs 2007, Cumartesi - 09:39 tarihinde, Prawler tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2007 vocab a ya aylarca çalış, ya hiç çalışma. hepsini aynı şık işaretlersen 320 alıosun arkadaş yaptı başardı. ben 3-4 günlük bir çalışmayla 440 yapabildim ancak. quantitative e sakın çalışma, eşşek deilsen 800 yapamaman mümkün deiil. writing çalış, taktikleri var kitabında yazar, ondan da 4 alman lazım yoksa sallamıyolar seni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2007 vocab ta ingiliz olsan yapamiyorsun :) olumune kelime ezberle, ama cumle bozuklularini bulmaca diye bir bolum var , butun siklar benim gunluk ingilizcemde kurduklarimdan daha duzgundu diger sayisalimsi bolum bize kolay [ Mesaj 05 Mayıs 2007, Cumartesi - 14:48 tarihinde, matama tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2007 degismiyosa iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 peki artık ihtiyacı olmayıp elinde meteryal olan var mı? Kitaptır cd dir vs... Torrent yok pek CD olarak,nette nerde bulabilirim başka? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 herhalde insanımız artık GRE ile pek alakalı değil :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 daha war benim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 Evet ben bugun girdim, sokarim boyle sisteme aptal gibi kelime mi ezberlicem dedim ve 330 aldim, onermiyorum kimseye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 benim ark da 330 aldı haha.... Okullar genelde 600 den açarlar kapıyı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 945 aldım ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 945 diye bir not mu var? En fazla 800 2 bölümde de? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 oneriyle calisan bir sinav degil gibi ;) girmek istedigin okul istiyorsa pasa pasa gireceksin, kelimeyi de ezberleyeceksin. ama isletme temelli egitim icin bkz. gmat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 said: Okullar genelde 600 den açarlar kapıyı.Yok oyle bi genelleme, 380 ile gecen sene Stanford'dan MIT'ye her yerden kabul aldi mesela bir arkadasim, MIT'de doktora yapiyor su an. GRE'nin asil takildigi nokta doktora, master icin o kadar etkileyici birsey degil. Bir de, mesela bir muhendis icin verbal o kadar da anlam ifade etmiyor TOEFL yuksek olduktan sonra, sekil 1-a yukaridaki ornek. Benim Harvard'daki Brown'daki vs. arkadaslarimdan biri haric hepsi 500'un altinda. Anadilin Ingilizce olmadan (ben 9 sene gayet iyi bir ozel okulda okudum ve Ingilizceme gayet guvenirim, GRE verbal cok daha farkli bisey) 600 ustu GRE almak icin ya cok sansli olacaksin attiklarin tutacak, ya oturup 2-3 ayini asla isine yaramyacak kelimeleri ezberlemeye harcayacaksin ki 20 yasinda son yapacagim sey odur heralde, ya da iste Robert'te falan okumus olacaksin da Amerikan, Ingiliz literaturu goreceksin sacma sapan kelimeler kapacaksin. Baska turlu imkansiz. [ Mesaj 17 Ekim 2007, Çarşamba - 12:27 tarihinde, Penthesilea tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mordrac_ Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 edebiyat kelimeleri mi sordular :/ lisede american literature dersi almistik hic bana gore degil :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 said: Prawler, 17 Ekim 2007, Çarşamba - 09:23 tarihinde demis ki: 945 diye bir not mu var? En fazla 800 2 bölümde de? salladım zaten :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bega Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Ben girmedim henüz ama girenlerden öğrendiklerimi söyliyim, okullar genellikle 3 sınavın toplamının belirli bir seviyede olması gerektiğini belirtiyorlar kendi sitelerinde. General GRE ile ilgili olarak; Zaten verbalin vaziyetinden haberleri var, çünkü sorulan kelimeler çok zor, ama internetten en sık sorulan kelimelerin listesini indirip ezberleyebilirsin. Anladığım kadarıyla teste 500 gibi (400 de olabilir) bir puanla başlıyorsun, yanlış cevap verdikçe bu puan düşüyor, doğru cevapladıkça artıyor, çünkü GRE'nin kendi sitesinde bir yerlerde hepsi yanlış cevap olsa bile 200 alınır felan diyodu. Sıkça sorulan kelimelere 3-4 ay çalışan ortalama bir üni. mezununun 400-500 arasında puan alabileceği söyleniyor. Bu verbal kısmında en iyi puan yapanlar ise Çinlilermiş... Life-less yaşam formu olduklarından 1 sene boyunca üşenmeden çıkan bütün kelimeleri ezberliyorlarmış, nedeni de bu. Ancak adamlar konuşmaya gelence tısss o yüzden Verbal kötüyse açığı Toefl kapatır merak etmeyin. Toefl'a da speaking bu dengesizler yüzünden eklendi deniyor. Her neyse, quantitativeden bahsetmiyorum orta okul seviyesinde matematik soruları çıkıomuş, 800 almak çok kolaymış. Writing ise bir takım kalıpların ezberlenmesi, deneme yapılması ile çok zor olmayan bi bölüm yine... GRE Subject'e girecek misin bilmiyorum, ben girmeyi planlıyorum, malum üni. GPA'im ii diil ama adamları ikna etmek için iyi bir GRE Subject skoru lazım. Onun için çok süper kitaplar var amerikada 10 dolardan başlıo, bizzat araştırdım ama Türkiye'de hiçbirini bulamadım, hatta GRE general için bile doğru dürüst kitap yok buralarda, en çok karşıma çıkan kitabı da bir arkadaşım alma, o eski sisteme göre hazırlanmış, yeni sisteme göre işine yaramaz dedi.. Mecburen amazondan kitap alıcam ya da amerikadan gelenlerden rica edicem artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 GRE Subject icin bariz 1 yil lazim yalniz : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 girmek lazim. allahtan subject test zorunlu degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 Bazi yerlerde zorunlu, Columbia PhD ye istiyo mesela. Ama cidden silkseler girmem subject teste, is degil yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 ne columbiayla ne phdyle isim olmayacagi icin derdim yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 O gibi durumlarda once tecrube kazaniyosun, konferanslarda muhabbet kuruyosun. daha sonra adamlara beni subject'le ugrastirmayin diyerekten yaklasiyosun gel pasam diyerekten aliyolar seni... Grad school tanidik isidir, ayni TR'deki gibi. GRE falan guzel seyler tabi ama hepsi bi yere kadar. Haftaya cuma aliyorum. Matematik o kadar zor degil dediginiz gibi ama abartmayin, duzgun sorular da cikiyo. Tabi lise/ortaokul seviyesinde sorular ama daha cok dikkate dayali, 3 soru normal islem sorup 4. soruda hic beklemedigin bi cevap cikabiliyo yine de.. verbal konusuna gelecek olursak, bosverin, deymez. Aslinda deger; her ne kadar biz sayisal bolum, ne isimiz olur vs. desek de soyle bi durum var, PhD demek makale demek. Makale yazmak icin de adam gibi ingilizce olmasi demek, okudugunu anlama demek. Bilgisayar konusunda duzgun bi tezle 500+ verbal sonrasinda MIT'ye bile girilebilir, amma velakin is ki GRE'yi tek olcut almayin. Kimisi notunu yuksek tutar, onunla girer. Kimisi GRE'ye saldirir, yuksek skorla basvurur girer. Kimisi tez yazar, oyle kapagi atar. Kimisi tanidik sokar araya, oyle girer. Kisacasi cok yol var. Ha bi de 200 taban puan. Bilgisayarda alacaksan testi kitap herhangi bir isine yaramaz, bosuna bakma bile. Bos birakma gibi bi sansin yok ayrica, her soruyu yapmak zorundasin, yanlislar herhangi bi dooru goturmuyo. Ama zaten 200'den basliyosun ve sen dogru yaptikca sorularin zorlugu artiyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 said: Kimisi notunu yuksek tutar, onunla girer. Kimisi GRE'ye saldirir, yuksek skorla basvurur girer. Kimisi tez yazar, oyle kapagi atar. Kimisi tanidik sokar araya, oyle girer. Kisacasi cok yol var. ben bosuna kasmiim o zaman, direk is bakiim, gerce ondan da umut yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar