Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cumhurbaşkanlığı seçimi yürütmesi durduruldu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
25 yaş kuralı erken seçim olursa da direk kullanılsın diye sanırım

bi de Cumhurbaşkanı'nı halk seçmeli diyorlarda o zaman iyice batarız be :)

Gerçi azınlıklar ama herkes "ben bu adayların hiçbirini sitemem" diyip oy atmayabilir yani

[ Mesaj 01 Mayıs 2007, Salı - 20:49 tarihinde, nileppezdel tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
said:
her nekadar secimlerde yine kazancak olsalar da

Bu nerden çıktı yaw,doğmamış çocuğa don biçmeyin bakalım.Ayrıca seçimle tekrar gelirse ampulün bu günleri bize özletebilir...
Mesaj tarihi:
gözden kaçan nokta:

meclise en az 1/3 gibi bir rakamla girmiş bir akp'nin onayını almadan cumhurbaşkanı seçemeyecek bir ülkemiz var artık.
Mesaj tarihi:
Ehah, artık cumhurbaşkanlığı seçimi "küstüm oynamıyorum" diyen çıktığı zaman iptal olacak.

Hatta, meclisin üçte biri seçimi bloke edip geriye kalan kısmını düşürebilecek.

"Ampul patladı nihohoho" mevzusundan ziyade, gelecekteki seçimler ne olacak bunu da düşünmek lazım.

[ Mesaj 01 Mayıs 2007, Salı - 21:43 tarihinde, Werewolf tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
artık yeni sloganım budur iç iç kudur

ampul 367 amperle çalışmaz patlar!

edik: ha tabi sonucunda iş yine akpye endeksli bir şekilde oldu maalesef.ama en azından Sezer göreve devam...

[ Mesaj 01 Mayıs 2007, Salı - 22:12 tarihinde, Black_Lupin tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
cumh. başkanını halk nasıl seçcek
yüzde 50nin üzerinde oy alabilecek birini tanıyor msunuz
veya kaç gerekcek seçilebilmesi için
en fazla oyu alanı seçcez diyelim geriye kalanlar kabul etcek mi
daha yüzde35 oy alan parti yetmiyor diyorsunuz
Mesaj tarihi:
@forgiver

Halkın cumhurbaşkanını seçmesi çok kolay bir sistem açıklayım

1.Tur:Tüm adaylar açıklanır ve %51 oy alan seçilir.Eğer kimse %51 oy alamazsa 2.tura geçilir.
2.Tur:Önceki turda en yüksek oy alan 2 adaya oy verilir yüksek alan seçilir

Bu kadar basit bir sistem forgiver dinleme sen o aklını bulandıran medyayı millet kaç yıldır seçiyo cumhurbaşkanını halkla
Mesaj tarihi:
nihayetinde iş yine 1/3'le meclise girmeyi becerebilmiş bir akp'de tıkanır. çünkü halkın seçmesi demek anayasa değişikliği demek. bu da yine mızıkçılık yapmayan bir akp demek.

şu an yapılması gereken, cumhuriyetin tüm kurumlarıyla akp'nin 1/3'lük bir oranla meclise girememesini sağlamak için harekete geçmektir.
Mesaj tarihi:
Anayasayıda değiştiremeyecek , cumhurbaşkanınıda seçemeyecek
AKP yada CHP inadı bırakıp uzlaşmaya gittiğinde Türkiye kurtulacak
Yani işimiz Erdoğanla Baykal'ın anlaşmasına kaldı
Ülke battı ya bi seçim yüzünden işimiz bunlara kaldıysa
Mesaj tarihi:
iş hükümetin elinden cıktı.secim olacak buda anayasaya göre, eger meclis cumhurbaskanı secemez ise 45 gün içerisinde seçim yapılır.AKP liler daha uyanamadı olaya. zartı zurtu uzatması hedesi var mı bilmiyorum en gec temmuz seçim.budur.
  • Yeni Oluştur...