Sensible Mesaj tarihi: Nisan 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2007 Arkadaşlar bu iki bölüm arasında sıkışmış durumdayım. Hangisine gideceğime karar veremiyorum. Meslekler,yaptıkları işler,iş olanakları hakkında bilgi vererek yardımcı olabilir misiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 İkisi çok farklı şeyler. Eğer bir el aletini eline alınca sorunları görebiliyorsan, ya burasını şöyle yapılsa daha güzel olur, daha rahat olur diyorsan, evinde kendi yaptığın ıvır zıvırları kullanıyorsan ve bundan memnunsan, en azından bunları yapmayı sürekli düşünüyorsan endüstriyel tasarım. Grafik tasarımı bilemiyorum, daha artistik kısmına gidiyor işin sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 sensible artık bişey secip karar vermen lazım be kuzum daldan dala kondun... en son oss diyodun nerden cıktı takrar grafik tasarım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Ya ben animasyoncu olmak istiyorum. Hocaya sordum,ya Eskişehir'de animasyon okuyacaksın yada burada grafik tasarım okuyacaksın,desenini de çok kuvvetli tutacaksın dedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 e o zaman endrustriyal tasarım nerden cıktı şimdi, bişeye odaklan onunla uğraş yoksa dağılrı gidersin. desenenin nasıl şimdi, ben uniye girdiğimde eskişehir animasyon yetenek sınavıyla en zor girilen uniydi. grafik tasarım olarak nereyi düşünüyosun peki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Valla desenim nasıl hiç bilmiyorum,kurstaki birçok kişiye göre daha iyiyim ama dışarıyı göremediğim için... Grafik olarak Marmara düşünüyorum Bir de bir sorum olacak;bu sınavlarda tonun önemi ne kadar? Form/oran olayını kaptım da mesela karışık bir kompozisyon olduğunda objelerin tonlarını birbirinden ayırmayı beceremiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 hiç belli olmuyo bazen birine bazen öbürküne takılıyolar, bazern tonlamadan seciyolar bazen formadan hiç belli olmaz. ama en önemlisi işinin kağıttta eriyip gitmemesi, keza o kadar kişinin ciziminin arasında secilenlerin nasıl secildiğini bilmek istemezsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Animasyon istiyorsan grafik daha uygun bir bölüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 pırektis meyks it pörfek eğer çizimle ilgili bir bölüme giriceksen günde en az 6-7 a4 kağıdını dolduracak kadar çizim yapman lazım televizyon izlerken bile bi yandan çizim yapanlar vardı. Ama bunu öss ye çalışır gibi yapmamak lazım, yani ay günde şu kadar çizgi atayım of of ne kadar çok çalışıyorum şeklinde zorla değil, seve seve yedire yedire yapmak lazım. Sevdiğin konuları çiz, aa şunu çizim lan de onu çiz, kendini çok sıkmadan ne kadar çok çizebiliyorsan çiz. Çizim elin boş kalınca kalem çevirmek gibi yaptığın bir şey olsun. Ha ben bunları yapıyor muyum? zamanım olmadı daha, ama deniycem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 meslek olanaklarına bakma , hangisini istiyorsan ona gir - eğer işini iyi yaparsan meslek sorun olmaz. benim halime düşme : aile zoruyla galatasaray felsefe'den uzaklaştırılıp , iktisata sokuldum , şimdi sınıfta kalıp duruyorum - nefret ediyorum bölümümden , tekrar öss'de kasıyor artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Dalga mı geçiyosun chemical,a4 kağıdına çalışırsan sütçü imam'a bile giremezsin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Bu arada chemical bu sene yetenek sınavlarına gireceksen,duvara toslayabilirsin olay o kadar basit değil. Kursa gitmen veya özel ders alman lazım hemen ama yani biraz geç kaldın şimdiye kadar birşey yapmadıysan. A4 kağıdına değil 50x70 veya 35x50 resim kağıdına çalışacaksın. Önüne objeler koyup onları aynı olduğu gibi kağıda yerleştireceksin. Oranları,formlar falan en önemlisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2007 said: Sensible üye [şikayet et] § 01 Mayıs 2007, Salı - 13:05 [ özel msj ] Dalga mı geçiyosun chemical,a4 kağıdına çalışırsan sütçü imam'a bile giremezsin :) Önce üniversiteye girin sonra bok atın pls... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2007 Bilmediğiniz şeylere burnunuzu sokmayın pls. Şimdi açıklayacaktım neden öyle dediğimi ama bir anlamı yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2007 Açıklamaya gerek yok, gayet farkındayım neden söylediğinin. A4'e çalışma yapılmaz, eyvallah. İyi de, bir şeyi kötülerken niye hala Sütçüimam? Toplumun kendini sorgulaması lazım. Lise esprilerine reform şart. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2007 Ha Sütçü İmam'a öyle dediğim için dedin anladım şimdi. Valla bilmiyorum yazarken ben de düşündüm "ulan bu üniversite devlet üniversitesi kötü değildir ki" diye ama bizim lisedeyken hocalar sürekli "kötü üniversiteye giren çocuk" iğrenç esprilerini yaparken "Sütçü İmam"'ı kullanırlardı. İsminden heralde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 a4 kağıdı ölçü birimiydi yav, bi de desen, daire gibi mükemmelleştirilmesi gereken şeyleri a4 ile çalışıyorsun, dediğiniz gibi çizimleri büyük kağıtlara yapıyorsun, a4 kullanılmasının sebebi ekonomik nedenler ve yanında taşıyabilmen. Bu arada çizim dersleri alıyorum bir süredir, üşenmesem biriki çizimimi gösterirdim ama üşeniyorum ve pek beceremediğimden utanıyorum:b Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MadOrca Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 yeditepe grafik tasarım 3. sınıfta okuyan bir embesil olarak tavsiyelerim, min 35-50 kağıda (50x70 tercih etmen yararına) çevrende gördüğün tüm materyalleri (cam, taş, tahta, demir vs) teker teker büyüterek kağıdı dolduracak şekilde çiz. çizgi tonlarına önem ver! diyelim ışık sağdan geliyor, objenin sağ tarafını çizerken daha silik çiz (bak tonlamadan bahsetmiyorum çizgisel tondan bahsediyorum yani objenin dış çizgisi) onu da yaptın ok, sonra tonunu bi güzel gir (şöyle yap böyle yap demek zor yaptığın bi çalışmayı koy öyle yorum yapalım eksiğini bulalım beraber ona yoğunlaşırsın) objelerle işin bittiyse, artık çevremde gördüğüm her nesneyi çizebiliyorum diyorsan, artık figürlere geçebilirsin. elinin altında ne resin, fotoğraf ne varsa kopya ederek işe başlamanı öneririm. anatomi kitapları kasların ve kemiklerin nasıl hareket ettiğini anlaman konusunda, kısaca insanın mekaniği konusunda sana yardımcı olacaktır. ama bişeyi bakarak deil en iyi çizerek beynine kazırsın, onlara da çalış, hangi eklem nereden bükülüo vs. kopya ederek de artık herşeyi çizebilyorum aştım dedigin anda hayalden kompozisyonlar kurmaya çalış. bu arada iç mekan ve dış mekan için de biraz çalışırsan kompozisyon kurmanda yardımı olur. yeditepeli bi embesili ne kadar dinlersin bilmem ama hayırlı olsun yeni üniversiten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar