Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hasan Celal Güzel: Bu zorbalıktır.

horacegoesskiing

Öne çıkan mesajlar

Eski Bakanlardan Hasan Celal Güzel, Genelkurmay'ın açıklamasına çok sert çıktı. Muhtıra niteliğindeki bildiriyi 'zorbalık' olarak değerlendiren Güzel, "21. asrın başlarında AB'ye girmek için çırpınan bir ülkede böyle bir zorbalığın olması, büyük bir talihsizliktir. 10 gün önce demokrasiye bağlı olduğunu söyleyen Genelkurmay Başkanı'nın, bu muhtırayı vermesi büyük bir çelişki" dedi. Yapılan açıklamanın, her ne şekilde olursa olsun demokrasiye ve milletin egemenliğine karşı bir darbe teşebbüsü olduğunu kaydeden Güzel, "İncir çekirdeğini doldurmayan saçma sapan iddialarla, çocukların Kuran okumasını bile laikliğe karşı sayıyorlar. Bu muhtkıra anayasanın ihlalidir. Bu muhtıra Cumhurbaşkanının hanımını başörtüsüne veriliyor. Tarihe skandal olarak geçecek. Kanımın son damlasına kadar bu zorbalığa kadar karşı çıkacağım" şeklinde konuştu. Hükümetin bu bildiriye tepki vermesini isteyen eski Bakan, "Bu bildiriyi tamamen reddettiklerini söylemeleri gerek" ifadelerini kullandı.

Sokağa çıkarım

Demokrasiye hukuka karşı bir zorbalıktır, dayatmadır. Genelkurmayın böyle bir açıklama yapmaya yetkisi yoktur. Antidemokratik bir darbe girişimidir. Kınıyorum. Sıcak bir darbeye dönüşürse sokağa çıkıp 62 yaşımda buna karşı çıkacağımı belirtiyorum. 2007'de yaşıyoruz. Utanıyorum bu memlekette yaşamaktan. Daha iki gün önce genelkurmay başkanı hukuka demokrasiye bağlılıktan bahsetmiyor muydu? Şimdi yüzü kızarmıyor mu Genelkurmay başkanının. Yazıklar olsun. Adamların elinde silah var. Silahı milletin göğsüne tutma amacında oldukları görülüyor. Yapılacak iş seçime gitmektir. Bu dayatmaya karşı AK Parti'nin oyu 10 puan daha artacaktır.

ben de altına imzamı atıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Lol Özal'ın adamlarından..

Sıktı artık bu demokrasi kavramının arkasına sığınmak.. Bütün kavramların içini boşalttınız, yediğiniz haltları örtpas etmek için istediğiniz gibi kullandınız..

Ağzınıza almayın artık şu kavramları..

[ Mesaj 28 Nisan 2007, Cumartesi - 16:25 tarihinde, Slat tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

demokrasi, ülkenin cumhuriyet, laiklik ve bağımsızlığını değiştirmek değildir.
demokrasi, teokrasiye geçiş değildir.
ancak elbette "demokrasi bizim için amaç değil araçtır" diyenler demokrasiyi çift taraflı kullanmaktan utanmıyor.

hasan celal güzel çok güzel bir adamdır.
radikal'da yazıyordu di mi o. radikalın ne olduğu belli.
adam oturmuş 14 nisan mitinge katılmış halkla dalga geçiyordu.
büyük ihtimalle akp'den milletvekilli olma planları yapıyordu.

hmm evet öyleymiş. "andıç"ımda zaten bu adamı da yazmışım.
http://forum.paticik.com/konu.php?id=180040

said:
sanki onlar hancı
halkına yabancı
biz ise kiracıyız da
evden atmalı

birisi oy peşinde
öteki rant işinde
kıyamet değilse bile
bişey kopmalı
Sosyal ağlarda paylaş

@horace

İyide ordu bunu yaparak anayasa mahkemesinede erken seçim kapısını aç sinyali verdi. Geniş düşünmek lazım. Tamda zamanında yaptılar. Sadece darbe gelicek diye düşünmemek lazım.

[ Mesaj 28 Nisan 2007, Cumartesi - 16:29 tarihinde, Sixoms tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Bugüne kadar AKP tayfasının yaptıkları/dedikleri bir şekilde "Demokrasidir, bu da bir görüştür" denilerek sineye çekildi.

AKP yandaşları bu süre zarfında istediği gibi at oynattı, yeri geldi muhalefetle, yeri geldi halkla resmen dalga geçtiler, ezdiler.

Düne kadar buna dur diyecek birşey de yoktu karşılarında, rahat rahat istediklerini yapmaya devam ediyorlardı. Şimdi asker "Höt!" deyince etekleri tutuşanları izlemek o kadar keyif verici ki...

Bu memlekette yaşamak utanç vericiymiş... Peh... Tutan yok kendisini? Uğurlar olsun...
Sosyal ağlarda paylaş

horace hastayım böyle herşeyi kendi lehine çekmeye çalışan kişilere :)

halkı görmezden gelen kim, halkı hancı görüp evden kovmaya çalışan kim? köylüye ananı al git diyen, halkına bindirilmiş kıta diyen, şehitlerine kelle diyen kim?

ama elbette en doğrusunu akp yapıyor di mi?
demokrasi çok önemli bu ülkede.
ama laiklik, bağımsızlık, cumhuriyet önemli değil.
ne de olsa burası "türkiye cumhuriyeti" değil :)

hoş, bir ara fetullahı öven yazılar yazmıştın forumda, yine de akp'nin yanında olmana üzülüyorum horace.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
horacegoesskiing
üye [şikayet et]
§ 28 Nisan 2007, Cumartesi - 16:32 [ özel msj ]
darbe ihtimaline karşı eteği tutuşmayana şaşarım.
başta akp varmış, yokmuş bunlar benim için önemli değil.
belki farkımız orada.

Düşün işte memleket ne hale geldi.

Darbe deyince insanlar sevinir oldu, daha fazla söze gerek var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

halkı görmezden gelen halkı kiracı gibi kovmaya çalışan
almanyadan oğlum gelicek der gibi, siz laiklik karşıtısınız, siz herkesin kafasına başörtüsü geçireceksiniz, ipe un da sererim su da sererim vermek istemedikten sonra diyenler, ve buna ahmak gibi inananlardır.

halkın tamamını kimsenin temsil edebilecek gücü yoktur. halk o kadar tek yönlü değildir, ama bir şekilde mecliste tek parti iktidar olan, elbette biraz halkı temsil edebilmektedir.

biz kiracı mıyız? biz zenci miyiz? hadi bizi boşver. biz diye düşünme.

onlar zenci mi?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...